Widok
MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 21
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio - dziewczynka Maja, Szpital Wojewódzki
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Swissmed
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 gosiaro - córeczka Dominika, szpital na Zaspie
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 malaniunia - synek :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika
30.07 karollla-synek Konrad :) Swissmed Gdańsk
***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :)szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena
***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala- córeczka, Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko
29.09 piggy- synek
MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:
25.04 atta9 - (termin:17.07) - Staś - szpital na Zaspie
Poprzedni watek: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-20-t167038,1,16.html
Dzien dobry :)
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio - dziewczynka Maja, Szpital Wojewódzki
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Swissmed
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 gosiaro - córeczka Dominika, szpital na Zaspie
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 malaniunia - synek :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika
30.07 karollla-synek Konrad :) Swissmed Gdańsk
***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :)szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena
***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala- córeczka, Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko
29.09 piggy- synek
MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:
25.04 atta9 - (termin:17.07) - Staś - szpital na Zaspie
Poprzedni watek: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-20-t167038,1,16.html
Dzien dobry :)
Piękna ta sesja.Tez bym taką chciała ;-)A jaka ładna modelka i jaka opalona!!!Ja jestem blada jak ściana...
A lista bardzo przydatna, juz sobie skopiowalam, porownalam z tym co mam i stwierdzilam ze mozna by bylo dopakowac co nieco, ale niestety moja torba na porodowke ledwo sie juz dopina ;-)Muszę raczej do tej na po porodzie więcej upchnac chyba.
A lista bardzo przydatna, juz sobie skopiowalam, porownalam z tym co mam i stwierdzilam ze mozna by bylo dopakowac co nieco, ale niestety moja torba na porodowke ledwo sie juz dopina ;-)Muszę raczej do tej na po porodzie więcej upchnac chyba.
Witam w nowym wątku.Ja dziś miałam taką straszną noc i ranek, że szkoda gadać. Tak bolą mnie łydki tzn. to nie jest ból ale takie uczucie jak bym miała zakwasy.Zaraz idę do apteki po jakiś cudowny lek bo magnez nie pomaga. Czytałam w necie , że na takie bóle jest dobry dla ciężarnych CYCLO 3 Forte. Zobaczę co mi powie farmaceutka.Może któraś z Was ma podobne dolegliwości?
Hmm sesja rzeczywiscie wspaniala, tez musze cos pomyslec zanim bedzie za pozno ;)
Ech, ja przezywam moj codzienny kryzys w pracy, plecy mi tak bola, ze ledwie siedze, a tu trzeba do 14 wytrzymac... Poza tym ostatnio mojemu maluszkowi sie spodobalo wsadzanie mamie nozek pod zeberka i sie schylac nie moge... No coz uroki ciazy, ale grunt to pozytzwne nastawianie, taka piekna pogoda za oknem :) No i dzis przychodzi do nas projektant i zamawiamy mebelki, miala byc tylko szafa dla dzidziusia, ale sobie jeszcze wymyslilam regal do lazienki i szafki nocne do sypialni... zobacyzmy co z tego wyjdzie...
Ech, ja przezywam moj codzienny kryzys w pracy, plecy mi tak bola, ze ledwie siedze, a tu trzeba do 14 wytrzymac... Poza tym ostatnio mojemu maluszkowi sie spodobalo wsadzanie mamie nozek pod zeberka i sie schylac nie moge... No coz uroki ciazy, ale grunt to pozytzwne nastawianie, taka piekna pogoda za oknem :) No i dzis przychodzi do nas projektant i zamawiamy mebelki, miala byc tylko szafa dla dzidziusia, ale sobie jeszcze wymyslilam regal do lazienki i szafki nocne do sypialni... zobacyzmy co z tego wyjdzie...
Aktualizuję spotkanie gdynianek:
piątek, 11.00 GDYNIA, F.Minga
obecność: nyzosia, ssabinka (?), aśku_85 (?), panna z mokrą głową, ~Ania, yecath
http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-182.45&y=-221.9&z=5
(Yecath - jakbyś nie mogła Tosi podrzucić do teściowej, to zabierz ją z sobą! W Mindze jest kącik dla dzieci, więc mała będzie mogła się czymś zająć :)
piątek, 11.00 GDYNIA, F.Minga
obecność: nyzosia, ssabinka (?), aśku_85 (?), panna z mokrą głową, ~Ania, yecath
http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-182.45&y=-221.9&z=5
(Yecath - jakbyś nie mogła Tosi podrzucić do teściowej, to zabierz ją z sobą! W Mindze jest kącik dla dzieci, więc mała będzie mogła się czymś zająć :)
O, Ostola, wróciłaś.
Zastanawiałam się, gdzie zniknęłaś ;)
Co do książki - ja korzystam z Lucy Atkins, Moje Pierwsze Dziecko (First-time parent). Polecam, jest napisana w sposób prosty, bez żelaznych rad, taki, jakby mi coś radziła dobra znajoma a nie lekarka czy babcia :)
Powinnaś ją zresztą dostać u siebie.
Obudziłam się dzisiaj o 7, zrobiłam ukochanemu pysznego omleta z brokułami (obiecałam mu wczoraj..) i położyłam się na chwilę do łóżka. Obudziłam się... przed chwilą ;) Nie wiem, co się ze mną dzieje - mam fazę "spać, spać" jak z I trymestru... Masakra. W ogóle mnie nie dotyczą Wasze problemy z bezsennością, nie wiem, co się dzieje, chyba wysypiam się na zapas...
Zastanawiałam się, gdzie zniknęłaś ;)
Co do książki - ja korzystam z Lucy Atkins, Moje Pierwsze Dziecko (First-time parent). Polecam, jest napisana w sposób prosty, bez żelaznych rad, taki, jakby mi coś radziła dobra znajoma a nie lekarka czy babcia :)
Powinnaś ją zresztą dostać u siebie.
Obudziłam się dzisiaj o 7, zrobiłam ukochanemu pysznego omleta z brokułami (obiecałam mu wczoraj..) i położyłam się na chwilę do łóżka. Obudziłam się... przed chwilą ;) Nie wiem, co się ze mną dzieje - mam fazę "spać, spać" jak z I trymestru... Masakra. W ogóle mnie nie dotyczą Wasze problemy z bezsennością, nie wiem, co się dzieje, chyba wysypiam się na zapas...
kasiaka:
tu masz opis i mapę :)
http://www.trojmiasto.pl/Minga-o23379.html
wybierasz się? To Cię dopiszę :))
tu masz opis i mapę :)
http://www.trojmiasto.pl/Minga-o23379.html
wybierasz się? To Cię dopiszę :))
hej ;) ja też bym mogła myć co miesiąc. Nawet wczoraj o tym pomyślałam, ale sobie narazie daruje, zostawie to sobie na pozniej :))
Dzis juz sie lepiej czuje, wczoraj caly dzien przelezalam bo sie ruszyc przez goraczke nie moglam. A dzis juz o niebo lepiej.
Morela a do kiedy masz zamiar pracowac? ja juz w sierpniu napewno sobie daruje. Ten ostatni miesiac poodpoczywam :))
Dzis juz sie lepiej czuje, wczoraj caly dzien przelezalam bo sie ruszyc przez goraczke nie moglam. A dzis juz o niebo lepiej.
Morela a do kiedy masz zamiar pracowac? ja juz w sierpniu napewno sobie daruje. Ten ostatni miesiac poodpoczywam :))
Hej:)
mam głupie pytanie ;)) którą strona kładzie się materac dla dzieci, ta gładką czy ta z wyżłobieniami ?;))) wczoraj rozłożyliśmy łóżeczko i tak się zastanawiam ;)
jechałam ostatnio autobusem i nikt nie ustąpił mi oczywiście miejsca, dodam że siedziały dzieci z babciami-opiekunkami czy bóg wie z kim, oczywiście dzieci same na siedzeniach, wszyscy sie tylko gapili na mój juz wielki brzuch a najlepszy był komentarz jakieś starej baby " jest młoda niech stoi "!!! SZOK !
młoda dziewczyna jak tylko zobaczyła ( była zamyślona ) wstała jak oparzona i kazała mi siadać :)) miłe że młodzi tak reagują ;)
http://le-monde-est-beau.blog.onet.pl/autobusowy-savoir-vivre,2,ID408151631,n
mam głupie pytanie ;)) którą strona kładzie się materac dla dzieci, ta gładką czy ta z wyżłobieniami ?;))) wczoraj rozłożyliśmy łóżeczko i tak się zastanawiam ;)
jechałam ostatnio autobusem i nikt nie ustąpił mi oczywiście miejsca, dodam że siedziały dzieci z babciami-opiekunkami czy bóg wie z kim, oczywiście dzieci same na siedzeniach, wszyscy sie tylko gapili na mój juz wielki brzuch a najlepszy był komentarz jakieś starej baby " jest młoda niech stoi "!!! SZOK !
młoda dziewczyna jak tylko zobaczyła ( była zamyślona ) wstała jak oparzona i kazała mi siadać :)) miłe że młodzi tak reagują ;)
http://le-monde-est-beau.blog.onet.pl/autobusowy-savoir-vivre,2,ID408151631,n
Ach pogoda u nas ostatnio taka cudna ze troche nie chcialo mi sie w internecie sieziec.. Wiec troche forum zaniedbalam.. OStatnio sporo czytam na temat wychowania dziecka - jak karmic kiedy drzemki itp... no i bardzo duzo jest tych teorii, trudno sie zdecydowac. Wy jak zamierzeacie karmic? Na zadanie? Wg schematu, co 3-4 godziny? Czy mieszanka obojga? Chodzi mi oczywiscie o pierwsze 12 tygodni, bo potem mam nadzieje mama juz bedzie przesypiala noce...
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
Ach te okna... ja na swoje juz nie moge patrzec. Jak zaszlam w ciaze i na poczatku mialam plamienia moja gin powiedziala mi, zeby nie myc okien, nie wieszac firanek itp. i ja sie tego wciaz trzymam, wiec mozecie sobie tylko wyobrazic jak one wygladaja... Mialam nadzieje ze zajmie sie tym moj maz. Ale pomimo tego, ze jest osoba bardzo pedantyczna i codziennie chodzi ze sciereczka sciera kurze, niemal co drugi dzien odkurza, to jakos okna mu nie przeszkadzaja... No nic musza poczekac na koncowy etap ciazy...
Madziulka, ciesze sie, ze juz lepiej sie czujesz, taka piekna pogoda za oknem, to przeciez nie mozna chorowac ;)
A z moja praca to juz sama nie wiem do kiedy tu bede. W sumie planowalam wziac L4 na sesje, ale tak wyszlo ze stwierdzilam, ze dam rade uczyc sie po pracy i sobie odpuscilam. Teraz przede mna obrona, na ktora tez planowalam wziac L4, tylko najgorsze jest to, ze mimo ze praca gotowa, nie ma wyznaczonego terminu... wiec moze wyjdzie tak jak z sesja i wciaz bede pracowac. No i tak prawde mowiac to nie wiem do kiedy bede pracowac, jak dam rade to moze do konca, tylko gdzies w miedzyczasie, moze w drugiej polowie lipca, poprosze o jakies 2 tygodnie, zeby troche sie przygotowac na narodziny naszego malenstwa, sprzatnac mieszkanie, poprac i poprasowac ciuszki, poukladac je i takie tam... No chyba ze juz nie bede miala sily sie ruszac, a przede wszystkim siedziec w pracy to odpuszcze sobie i pojde na dluzej...
Madziulka, ciesze sie, ze juz lepiej sie czujesz, taka piekna pogoda za oknem, to przeciez nie mozna chorowac ;)
A z moja praca to juz sama nie wiem do kiedy tu bede. W sumie planowalam wziac L4 na sesje, ale tak wyszlo ze stwierdzilam, ze dam rade uczyc sie po pracy i sobie odpuscilam. Teraz przede mna obrona, na ktora tez planowalam wziac L4, tylko najgorsze jest to, ze mimo ze praca gotowa, nie ma wyznaczonego terminu... wiec moze wyjdzie tak jak z sesja i wciaz bede pracowac. No i tak prawde mowiac to nie wiem do kiedy bede pracowac, jak dam rade to moze do konca, tylko gdzies w miedzyczasie, moze w drugiej polowie lipca, poprosze o jakies 2 tygodnie, zeby troche sie przygotowac na narodziny naszego malenstwa, sprzatnac mieszkanie, poprac i poprasowac ciuszki, poukladac je i takie tam... No chyba ze juz nie bede miala sily sie ruszac, a przede wszystkim siedziec w pracy to odpuszcze sobie i pojde na dluzej...
~przyszła mama: w autobusie to naprawdę różnie bywa. Wczoraj jechałam parę przystanków, ale od razu ustąpiła mi babka, taka ok. pięćdziesiątki. Czasami się trafia na dobre duszyczki :) Ja właśnie się spotykam raczej z miłymi gestami - albo kolejka mnie przepuści, albo pani w sklepie każe mi podejść bez kolejki, a to jak czekam na pasach ktoś się zatrzyma... A raz, jak ubrała spódnicę, to nawet dwóch młodych chłopaków się za mną obejrzało i miło skomentowało mój wygląd ;) A usłyszeć to od obcych jest naprawdę miło.
Mój mąż też mnie komplementuje (turlam się po hipermarkecie i narzekam, że jestem wielorybem, na co on: "Kochanie, sam seks z Ciebie bije!" :))) Ale usłyszeć komplement od obcych też jest miło :)
Ostola - ja zamierzam pójść na instynkt, karmić, jak Mały będzie chciał - nie chciałabym, żeby mi ktoś mówił: nie obchodzi mi, że jesteś głodna, według książki nie powinnaś być głodna jeszcze 25 minut...
Myślę też o masażach Shantala, żeby stymulować jego rozwój.
Mój mąż też mnie komplementuje (turlam się po hipermarkecie i narzekam, że jestem wielorybem, na co on: "Kochanie, sam seks z Ciebie bije!" :))) Ale usłyszeć komplement od obcych też jest miło :)
Ostola - ja zamierzam pójść na instynkt, karmić, jak Mały będzie chciał - nie chciałabym, żeby mi ktoś mówił: nie obchodzi mi, że jesteś głodna, według książki nie powinnaś być głodna jeszcze 25 minut...
Myślę też o masażach Shantala, żeby stymulować jego rozwój.