Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 21

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio - dziewczynka Maja, Szpital Wojewódzki
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Swissmed
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 gosiaro - córeczka Dominika, szpital na Zaspie
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 malaniunia - synek :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika
30.07 karollla-synek Konrad :) Swissmed Gdańsk

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :)szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala- córeczka, Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 atta9 - (termin:17.07) - Staś - szpital na Zaspie

Poprzedni watek: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-20-t167038,1,16.html

Dzien dobry :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hopsa, nowy wątek :)
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168426&c=1&k=16
cześć dziewczynki :)
ładniutka pogoda dzisiaj :)

mjakmama- super chłopaki przystojniaki i wcale nie wyglądają jakby czymkolwiek się różnili, ale to pewnie kwestia wprawionego oka :)

co do porodu to wczoraj przez przypadek trafiłam na MTV na taki program- Licealne ciąże- i tam był też poród, dziewczyna tak się darła, że aż ciarki przechodziły- no i u mnie stres się tylko nasilił.... jejku jejku jak to będzie??

a numerami też chętnie się wymienię- mail do mnie w razie co- modern_lady@wp.pl
Czas leci strasznie szybko!! I teraz już siedzę jak na szpilkach bo wiadomo w każdym momencie może się zacząć akcja!
Dlatego też jestem taka ciekawa co lekarz powie.
Malaniunia jak będziesz w środę po wizycie to daj znać co Ci powiedział lekarz:))
Jedziemy na tym samym wózku:)
dziewczynki, patrze na Wasze suwaczki i az sie zestresowałam jak przeczytałm 3 tygodnie do narodzin...ja mam 5 a przeciez zobaczcie nawet tu na forum jak czas i watki szybko leca...tydzień goni tydzień...

image
Nyzosia nie jestes sama,ja tez wczesniej pisalam ze jestem przerazona,niedosc ze straszna panikara ze mnie i boje sie porodu to jakos jak pomysle czy sobie poradze z zajmowaniem sie Malym to mnie przeraza jeszcze bardziej:)
Ja ide do lekarza w srode,a mamy tyle samo czasu do porodu:)
Mnie to rozpakowywanie jakoś przeraża. Z jednej strony chciałabym mieć to już za sobą z drugiej strasznie się boje jak to będzie:)
W czwartek idę do lekarza - ciekawa jestem czy coś zaczyna się tam dziać:)
Witam w taki piekny dzien:)

Tez jestem ciekawa co u Przyszlej mamy,tak sobie mysle ze niedlugo lipiec i zaczniemy sie rozpakowywac ,niby tyle czasu sie jest w ciazy a to tak zlecialo ze nawet nie wiem kiedy:)

Ja ciasto zrobilam wczoraj wieczorem i juz go nie ma:(
No nic zrobie dzis jeszcze raz,bo nie zdarzylam sobie zjesc:P
Ssabinka nie denerwuj się. Jeśli jutro jeszcze coś Cię będzie niepokoiło, to zadzwoń albo podjedź do lekarza, ale póki mały się rusza, jest aktywny to myślę, że na tym trzeba się skupić :) na pewno wszystko jest dobrze :)
Hej

Dzis sobie wkrecam ze to nie to bo juz tak nie swedzi ale i tak sie martwie.... ale musze byc dobrej mysli zeby maly tak sie nie denerwowal...

Ja tez jestem ciekawa czy urodzila, moze na podtrzymaniu jest... niedlugo pewnie sie okaze:)

Musze sie teraz szykowac bo ladna pogoda i trzeba skorzystac ze spacerku nad morzem itp:)

image
Jestem ciekawa co z przyszla mama czy juz urodzila??
Ze swędzeniem brzucha jest tak, że swędzi bo skóra się naciąga. :)
Hej z rana:)

Ssabinka nie denerwuj się. W poniedziałek skontaktuj się z lekarzem on Ci wszystko powie.
Mnie strasznie swędział brzuch i miałam na nim uczulenie i też już sobie wkręcałam różne rzeczy. Ale na szczęście okazało się że to faktycznie zwykłe miejscowe uczulenie.

A co do przypływów i odpływów energii to ja też tak mam. Jednego dnia jestem w stanie zrobić wszystko a drugiego nic a nic. Więc chyba to tak już jest.

Ciasto wczoraj na imprezie zjedzone:) Dzisiaj robię je po raz 3:)))
Sabinka nie stresuj sie,
wiele kobiet ma tak ze w ciazy ich skora swedzi i tak jest tylko podczas ciazy.
Powiedz lekarzowi co Cie niepokoi,napewno wszystko ustali i bedzie dobrze,nie ma co panikowac.
Lekarz bedzie wiedzial najlepiej a Ty sama nie stawiaj diagnozy kochana,ja nie raz sobie wmawialam choroby i czytalam z netu bo niby własnie mialam takie objawy i to takie wmawianie sobie samemu,wiec w poniedzialek czym predzej skontaktuj sie z lekarzem,napewno bedzie wszystko dobrze,3mam kciuki!:*
Cholestaza ciężarnych stanowi problem medyczny (poza uporczywym, często bardzo przykrym dla ciężarnej świądem skóry) przede wszystkim ze względu na zagrożenie dla płodu. U ciężarnych z cholestazą znacznie częściej występuje poród przedwczesny (niektórzy autorzy podają nawet odsetek 40%) oraz zdarzają się wewnątrzmaciczne obumarcia płodu. Mechanizm tych powikłań nie jest dokładnie znany, ale uważa się, że są one spowodowane działaniem kwasów żółciowych, które zwiększają pasaż smółki w jelitach płodu oraz stymulują wydzielanie prostaglandyn (które są odpowiedzialne za wzrost ilości porodów przedwczesnych). Przypuszcza się, że smółka obecna w wodach płodowych może obkurczać naczynia łożyskowe oraz szczególnie żyłę pępowinową, co prowadzi do ostrej redukcji przepływu pępowinowego i zgonu płodu. Inni autorzy sugerują, że wewnątrzmaciczne obumarcie płodu w przypadku WCC może być skutkiem zaburzeń funkcji komórek mięśnia sercowego, pod wpływem kwasów żółciowych, prowadzących do dysrytmii i nagłego zatrzymania krążenia.
Juz myslalam ze jestem po wszystkich stresach a jednak nie:( otworzylam swoja ksiezke ciazowa i zaczelam czegos szukac o stopach bo mnie bola i swedza pisze ze mam powiedziec to lekazowi bo moze to byc cholestaza

Czytalam tam o niej i nie podoba mi sie to co tam pisze:( zaczelam sie bardzo bac o malego:(

image
O tym było głośno jakis czas temu...
Ja dziekuje ,jaki to musial byc ciezar ,nosic taki brzuszek...
Jestem pełna podziwu:)
o jaaaaaaaaaa dobrze ze Filipek taki nie jest :) To jak polroczne dziecko chyba nie?

image
nie wiem czemu link się nie uaktywnia .... może teraz wyjdzie http://www.mmszczecin.pl/blog/entry/238/Największe+niemowlę+w+Szczecinie.html
Właśnie się natknęłam http://www.mmszczecin.pl/blog/entry/238/Największe+niemowlę+w+Szczecinie.html - największe niemowlę w Szczecinie. 7,5 kg 66cm ... trochę co? ;D
Ale u nas cisza:( ciekawe kiedy u nas zaczna tak rodzic i pisac mamusie juz z dzieciaczkami jak na forum czerwcowek:P

Ja dzis zaliczylam drzemke:)

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry