Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 23

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio - dziewczynka Maja, Szpital Wojewódzki
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Swissmed
15.07 malaniunia- synek Kubuś, szpital na Klinicznej
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 gosiaro - córeczka Dominika, szpital na Zaspie
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika córeczka ;) szpital Kartuzy
30.07 karollla-synek Konrad :) Swissmed Gdańsk

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
2.08 Basia - córeczka Zuza, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :)szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala- córeczka, Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:
25.04 atta9 - (termin:17.07) - Staś - szpital na Zaspie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nilkaa,nie powinno sie skonczyc na 2 terminach ale ta babka juz taka jest dziwna,mowila ze komis obowiazuje ale i tak zrobila Nam przysługe i ta dzisiejsza poprawka byla nieformalna,pierwszy raz od 4lat mam taka syt.poprostu ciezko mi sie teraz skupic,uczyc itd a to ostatni egzamin na tym roku i taka lipa,bo pomylilam 'umowne ustroje majątkowe' z 'ustawowymi ustrojami majatkowymi';/ No nic poczytam regulamin i złoze podanie do dziekana nie bede jej nawet pytala o zdanie jak mi powie ze juz poprawki nie ma...roku nie mam zamiaru powtarzac;)

Karolla nie bój sie,jestesmy z Toba:D
ssabinka gratuluje :)
A ja właśnie złożyłam łóżeczko :) z tym brzucholcem trochę ciężko mi było, ale dałam radę i jestem z siebie dumna :) a teraz w nagrodę kakao i idę spać bo już mi się oczy kleją, energia uchodzi ... :) dobranoc mamuśki
Czesc:) a my juz wstalismy 45minut temu jakas dluga noc to nie byla:P Zapowiada sie znowu piekny dzien i co tu robic?? ale bym chetnie plackiem na brzuchu walnela sie na plazy hehe:)

image
No ja już też na nogach. Wczoraj padłam do łóżka, myślałam że od razu zasnę... i nic. Męczyłam się w nocy, chyba przez to łóżeczko dopadły mnie nerwy. Wyobrażałam sobie, jak to będzie jak już z tamtego miejsca będzie dobiegać kwilenie ;) Oj będzie ciężko :)
Też się witam i od razu Ssabinka- gratulejszyn! :D

Ja też miałam masakryczną noc, stawy mnie napierdzielają jakbym miała z 80 lat... I czuję, jakby mi Młody miał wylecieć, jakby już nic go tam nie trzymało.

A jutro wizyta u ginki, strasznie liczę na nią... :)
Sabinka no widzisz jaka zdolna jesteś!Gratuluje!

Moja nocka była dzisiaj taka sobie.Wcześnie padłam, ale potem męczyłam się ze zgagą, siusianiem co godzinę,bolem krzyża, więc wstałam, wypilam herbatke z miodem ( po wczorajszych lodach cos mnie gardło pobolewa) i spałam az do 7.
Normalnie czuję się jak stara babcia, która ma wszystkie dolegliwości tego swiata ;-)
Ja o dziwo nawet dobrze spałam obudziłam się tylko 2 razy na siusiu:) Ale za to mam brzuch jak skała momentami. A wczoraj prawie cały dzień potwornie jakoś tak dziwnie mnie ciągnął dół brzucha. Jeny ale ja już bym chciala się rozpakować. Wszystko mamy przygotowane.

A tak mamy zrobiony pokoik. narazie nie ma dywanu ani firanek a tylko pełno gratów bo mała i tak będzie z nami w pokoju.
image

nasz bryka
image

I gotowe łóżeczko
image
image
image
Aszka79 piękny pokoik!!! Zazdroszczę że macie miejsce żeby młodej zrobić osobny pokój. U nas będziemy na kupie:)))

W ramach narzekania mnie też w nocy wszystkie gnaty bolą ale jestem dzielna i śpię. Za to wycieczki do kibelka to katorga.

Pogoda piękna. A ma być jeszcze cieplej. Ciekawe czy na którąś z nas te upały podziałają. Dziewczyny z początku lipca coś słabo się udzielają na forum - następne jesteśmy my z okolic połowy lipca:)

Jak leżałam w zeszłym roku w połowie lipca na ginekologii w Redłowie to był wysyp porodów właśnie przez upały. No zobaczymy....
hej dziewczyny. Przez weekend nie było mnie na forum i teraz mam tyle czytania hi, hi.
Niestety dla nas zaczynają się ciepłe dni ja nie jestem zachwycona.Wolę gdy jest chłodniej, lepiej mi się oddycha. Dziewczyny mam pytanie czy którejś puchną stopy bo mi od wczoraj spuchły i jutro pójdę na badanie moczu. Boję sie naczytałam się w necie o zatruciach ciążowych i sie sfilmowałam.Nie wiem jak wy ale ja to już bym chciała żeby dzidzia się urodziła. Powoli męczy mnie ta ciąża.Narazie mam 10 kg na plusie. Zobaczymy co dalej ale ostatnio dużo tyje.
Dziewczyny, taka ciekawostka - znalazłam na allegro śliczne buciki dla dziewczynki :)) akucja na razie stoi na 1zł, może któraś z Was skorzysta, bo mi się strasznie podobają, no ale chłopakowi ich nie nałożę ;p http://allegro.pl/item1088645703_liefties_skorzane_hiszpanskie_buciki_16.html
Aszka widze ze mamy taka sama posciel dla Maluszków;)

Ja tez mialam masakryczna noc,mialam takie bole ze myslałałam ze to juz,cała noc sie meczylam,pozniej dostalam biegunki i tak mnie brzuch cały czas boli,cała noc nieprzespana,masakra,taka piekna pogoda a ja jestem nie do zycia.
Wiecie moze czy mozna cos wziasc na bolacy brzuch,tak jakby mi ktos kiszki skrecał od srodka:(
malaniunia, takie bóle, biegunka .... może to już ? :D
Kasiaka mi też ostatnio puchną stopy i dłonie - najgorzej jest, co dziwne, rano. Dziewczyny radziły dużo pić:) Ale badanie moczu nie zaszkodzi. Ja też dzisiaj idę do lekarza i do położnej może coś mi powiedzą ciekawego:)

Malaniunia jak Cię tak skręca to możesz wziąć nospe. Może Ci ten węzełek w żołądku rozplącze - na mnie działa:)
Hej ja dopiero co oczy przecieram i pospalabym jeszcze spioch jestem wogole z rana i mi to zaostalo. W nocy spalo mi sie w miare do kibelka bylam ze 2 razy i zgaga mnie meczy od wczoraj nocy ach.... Wczoraj bylam u lekarza na badaniach krwi jak zobczylam te kolejki to az sie przerazilam ale na krew bylam tylko ja po mnie przyszly 2 osoby wszystkie z mega brzuszkami na ktg szok. Dziesiec babeczek bylo napewno jak nie wiecej. Czasem mysle ze jak tyle porodow na lato to bedziemy na korytarzu rodzic albo gdzies przelotem ;/. Pojade dzis chyba na zakupy do Kartuz taki piekny dzien troszke mi sie niechce ale zobacze dawno niebylam. Niejestem juz taka mobilna jak kiedys.
image
Tak czytam i widzę, że na tym etapie ciąży to już każdej coś doskwiera. Nie wiem jak wy ale ja nie mam dnia zeby mi coś nie było. W sobotę kość ogonowa, w niedzielę bolały mnie zebra, w poniedziałek zaczęły pucnnąć nogi i tak bez końca. Moja babcia lat 70 jest zdrowsza niż ja hi hi. Dlatego tak jak pisałam czas już rodzić bo ile można siedzieć w aptece i kupować rózne specyfiki.Już teraz wiem dlaczego koleżanki mi mówiły, że drugi trymestr ciązy jest najfajniejszy a trzeci szkoda gadać.
mjakmama- dzięki wielkie :)

co do dolegliwości to ja w miarę spokojnie znoszę ten ostatni trymestr- generalnie prawie cała ciąża bez objawowo- fakt, ze teraz mi juz troszke ciezej, przy poprzednich upalach puchly mi stopy no i ta bezsennosc- ale myśle sobie, ze to i tak pikus- nie jest zle :)

ach i dziś oficjalnie wchodzę w 9 miesiąc :))
A ja powinnam wybrać się już do przychodni i wybrać lekarza ogólnego i położną środowiskową.
Ostatnio przeprowadziłam się na Wielki Kack, więc muszę (chcę )teraz zmienić przychodnię, do poprzedniej miałabym jakieś 40 minut komunikacją miejską :).

Na szkole rodzenia pani nam poleciła aby już teraz zdobyć kontakt do położnej środowiskowej,aby ją wezwać kiedy będzie potrzebna a nie miesiąc po porodzie gdy już wszystko opanujemy ...

Ogólnie - z nowości - wczoraj dowiedziałam się na sr, że już wszędzie będą wycofywać się z pielęgnacji kikuta pępowiny spirytusem 70% - to bodajże za bardzo wysusza - wg najnowszych zaleceń ma być tylko i wyłącznie jałowy gazik owinięty wokół.
No-spe hmmm wezme sobie jedna, chociaz pisze na ulotce ze nie stosowac u kobiet w ciazy,ale tak mnie skreca ze szok.
Dzieki za porade:*

Modern_Lady 9m-c to juz koncówka:D
blizej niz dalej- nie da się ukryć :))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry