Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz.26

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio - dziewczynka Maja, Szpital Wojewódzki
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Swissmed
15.07 malaniunia- synek Kubuś, szpital na Klinicznej
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 gosiaro - córeczka Dominika, szpital na Zaspie
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika córeczka ;) szpital Kartuzy
30.07 karollla-synek Konrad :) Swissmed Gdańsk

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
2.08 Basia - córeczka Zuza, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :)szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa-córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:
25.04 atta9 - (termin:17.07) - Staś - szpital na Zaspie
23.06 dedes- (termin 27.07) :Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
06.07 Agatka (termin 21.07)-córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm

stary wątek : http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=171014&c=1&k=16
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej dziewczyny :)

No jest gorąco okropnie, i tak ma być jeszcze z co najmniej 5 dni niestety :(( lepiej zaopatrzyć się w wiatrak, mi on ratuje tyłek.
Poza tym przez tą pogodę jestem lekko zakręcona, obijam się o sprzęty ... dziwacznie :))
Hej,
moj maz w koncu wrocił w piatek i nie mialam czasu tutaj zajrzec.

Bym na KTG wszystko st wporzadku,lekarka mowila ze Maly wytrzyma do terminu ale ja to nie wie bo mi sie silne skurcze zapisywaly;)

Znow upal,masakra;/
No nic MIEGO DNIA:)

p.s.Gratulacje na Nowej Mamusi:)
Agatka gratulacje :)

Hm tez sie dzis zastanawiam co robic w taki upal, na 12 uderzamy do kosciola, to tam bedzie przyjemny chlodek, a pozniej bym najchetniej wskoczyla do jakiegos jeziorka, tylko pewnie ludzie by sie przestraszyli ;), no a poza tym to nawet nie wiem gdzie tu jest jakies fajne jeziorko, bo latem zawsze wybywalam z 3miasta. W tym roku dopiero drugi raz odkad tu mieszkam zostaje latem w Gdansku, a tak zawsze jakies wyjazdy zarobkowe... No nic mam nadzieje, ze cos fajnego wymyslimy i sie nie ugotuje... Na mojego maluszka chyba ta temperatura tez nie najlepiej dziala, bo jakos duzo mniej sie rusza.
Mój tak samo, dopiero wczoraj ok.22 zaczął się tak ruszać, że myślałam, że zaraz sam wyjdzie z brzucha :)
Moja też ma leniwe ruchy ale na szczęście się rusza:))

Nilkaa ja też mierze cukier. Da się przeżyć. Do puki nie wypracowałam diety to nawet schudłam 2 kg:)) Ale już nadrobiłam.
A produkty dla cukrzyków mogą na nas nie działać bo oni mają jeszcze insulinę i te produkty są jakoś inaczej robione - gadałam o tym z diabetologiem.
Ja nie mogę tylko jeść chleba - żadnego - na śniadanie. A potem już jest ok. I nawet lody jem:))

Pomysł ze spaniem na dworze jest niezły ale tam też w nocy ciepło. Pamiętam jak byłam nastolatką jak były takie upały to ja spałam na balkonie:)) Było całkiem przyjemnie. Ale wiatrak na prawdę wiele daje. Dzisiaj muszę sobie takie większy zorganizować:)
Powoli już sobie radzę z tym mierzeniem cukru...

Co do słodyczy, to już odkryłam, że gorzką czekoladę mogę jeść :). A te słodycze co kupiłam słodzone są fruktozą, a fruktoza w owocach mi cukru nie podnosi :).

Ehh - a co do wagi to ja mam z nią ostatnio problem - od 3 miesięcy nie przytyłam ani kilograma i już moja lekarka się trochę zaniepokoiła ale na razie jeszcze na żadne badania mnie nie wysłała.
A ja naprawdę sporo jem, prawie cały czas :)
A no to jak na Ciebie dobrze działają produkty dla cukrzyków to ok. Ja próbowałam chleba ale niestety nie zadziałał:((

A co do wagi to jak maluch rozwija się prawidłowo to nie ma co się stresować tylko cieszyć:))))
gratulacje dla nowej mamusi!!!

ja tyż z wiatrakiem śpię...szczerze nie wiele to daje...znowu dziś bede sie kisić w domku...az do wieczora...masakra nogi mi w taką pogode puchną i też moge grac w gre kto znajdzie kostke:ppp

image
Ja się właśnie zbieram żeby pomoczyć sobie nogi w zimnej wodzie na balkonie:))
Te upały są okropne.Mam spuchnięte nogi i siedzę w mieszkaniu jak kret z zasłoniętymi roletami. Przeraża mnie, że tak ma być do środy. Od środy ma być troszkę chłodniej.
Gratulacje dla kolejnej mamusi :)

fakt te upały są męczące, ja czekam na męża aż wróci z pracy i pojedziemy nad jeziorko, może tam się chociaż trochę schłodzę bo w domku to się prawie, że topie :/
do środy upały mówicie....jakoś dotrwamy może...ja we wtorek mam wkońcu wizyte nie moge sie doczekac już:)
Jest nieźle. W domu mam 30 stopni czyli nie wiele mniej niż na dworze:))

Ale zaraz brat przywiezie mi duży wiatrak!

Jak widać upały nie wpływają na porody:))) Nic a nic się nie dzieje.
ja nawet gdzies slyszalam ze jak jest bardzo goraco to dzieciaczki nie chca wychodzic wlasnie - widac ile ludzi tyle teorii :)
Ja od wczoraj robie wszystko zeby małą wykurzyć.Mąż juz wrócił, wiec mozna działać.W dodatku kregoslup przestal bolec huraaaa.Bylismy przed chwila na plazy.wiał przyjemny wiaterek a ja siedzialam po parasolką i troche pobrodziłam w wodzie.

No i zastanawiam sie nad zmiana imienia.Chcemy wziac po 2 pierwsze literki naszych imion i wtedy wyjdzie nam Maja ;-).No ale tak planujemy po porodzie zdecydowac ostatecznie.A wy co myslicie Maja czy Dominisia?

Gratuluje nowej mamuśce!!!
gosiaro-jak jeszcze myslałam ze bede miec dziewczynke, chciałam dac małej na imię właśnie Maja- mega mi sie podoba to imię, ale mój mąż zaczął strzelać foszki ze ani maja, ani julia, a ni zuzia...bo tych jest mnóstwo..

wiec Maja fajnie, ale dominisia tez słodko i mniej oklepane:) pewnie ostateczne zdecydujecie jak zobaczycie maleństwo, a moze jeszcze coś innego wymyślicie:ppp
U mnie dziś w domu też 30 stopni ... nie da się wytrzymać :(

Mi się podoba Dominika - m.in. dlatego, że mniej spotykane. Ogólnie to ciężko być chyba 4 czy 5 Julią w klasie ...
I Maja i Dominika fajne ale faktyczne Dominika mniej spotykana. Mai jest strasznie dużo.

Mnie się od zawsze bardzo podobała Julia i tak chciałam nazwać córeczkę ale teraz jak jestem w ciąży i Julek jest taka masa to mi się odwidziało.

Więc będzie Helenka - mam nadzieje że nie będzie ich dużo jak mała podrośnie:)))
Ja zdecydowanie bym wybrała Dominika właśnie ze względu na popularność - ale najważniejsze by dla rodziców imię było wyjątkowe nawet jeśli będzie 50-ta mają w klasie ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry