Widok
jeśli ruchy faktycznie sa wyznacznikiem porodu to ja naprawdę będę w tej ciązy chodzić jeszcze ze 3 miesiące- bo rusza się i harcuje chyba więcej niż kiedyś i tez nie uznaje kompromisów :) jak moja pozycja jej nie odpowiada to tak mnie skopie, że nie mam wyjścia musze się przemieścić ;) i kto tu rządzi??
Ciekawe kto teraz się rozpakuję.Obstawiam Modern Lady? Może weronika? No dziewczyny liczymy na was.Wtedy znów posypią się porody. Może i na mnie przyjdzie kolej w przyszłym tygodniu.
Tak myślę, nie wiem czy Wy też tak macie ale moja dzidzia bardzo dużo się rusza to pewnie jeszcze do porodu sporo czasu.Mam wrazenie, ze dzidzia się przemieszcza a powinna być ciasno spakowana już do porodu a nie takie harce w moim brzuchu.
Dziś musiałam spać na plecach bo moja córa nie chciała iść na kompromis i nie pozwoliła mi spać na boku.
Tak myślę, nie wiem czy Wy też tak macie ale moja dzidzia bardzo dużo się rusza to pewnie jeszcze do porodu sporo czasu.Mam wrazenie, ze dzidzia się przemieszcza a powinna być ciasno spakowana już do porodu a nie takie harce w moim brzuchu.
Dziś musiałam spać na plecach bo moja córa nie chciała iść na kompromis i nie pozwoliła mi spać na boku.
ja mam kupioną i zamierzałam robić, ale teraz nie wiem jak to będzie, bo lekarz kazał mi się stawić w weekend do szpitala, żeby zrobili badania i sprawdzili, czy z maluszkiem wszystko ok i teraz jesli mnie zostawią to nici z moim planów i tez się zastanawiam czy jak poprosze to zrobią??
a tak swoją drogą- jak myślicie kiedy najlepiej jechac do szpitala- bo lekarz powiedział tylko, że w weekend?
a tak swoją drogą- jak myślicie kiedy najlepiej jechac do szpitala- bo lekarz powiedział tylko, że w weekend?
pogodynka, na której prognoza nigdy się nie sprawdza :P - nie zapowiada upałów, więc może będą :)
http://www.pogodynka.pl/miasto.php?miasto=gdynia
ale zimno będzie 6 sierpnia w nocy :P
http://www.pogodynka.pl/miasto.php?miasto=gdynia
ale zimno będzie 6 sierpnia w nocy :P
hej ;) pogoda dziś super przynajmniej nie pada i można gdzieś wyjśc, ale tak ja czytałam będziec powrót tropików w sierpniu :((((
a co do golenia ja jak narazie daje sobie rade z lusterkiem i do porodu też mam zamiar się ogolić - jakoś tam średnio komfortowo bym sie czuła ;/ choc na SR mówili że nie wymagają golenia jedynie przed nacieciem ogola krocze
a co do golenia ja jak narazie daje sobie rade z lusterkiem i do porodu też mam zamiar się ogolić - jakoś tam średnio komfortowo bym sie czuła ;/ choc na SR mówili że nie wymagają golenia jedynie przed nacieciem ogola krocze
Ja przyszłam na porodówkę z rozwarciem 5 cm i gdyby nie skurcze co 4,5 minuty (nie aż tak bolesne), to nie czułabym, że rodzę. Nawet staliśmy z mężem przed IP i zastanawialiśmy się, czy wchodzić, czy nie :D Zaczepiłam położną i zapytałam się, czy mam wejść czy czekać, kazała mi wejść, zbadali i powiedzieli, że poród w toku, a ja nie mogłam w to uwierzyć :) Położna aż się ze mnie śmiała ;)
Już niedługo będzie po wszystkim i każda z nas będzie wspominała poród jako coś wcale nie tak strasznego, jak się podczas porodu wydawało :) Te wspomnienia naprawdę się zacierają- dobrze, że tak nasza psychika jest skonstruowana, bo inaczej byśmy na kolejne dzieciaczki się nie decydowały i gatunek ludzki by wymarł :):)
Już niedługo będzie po wszystkim i każda z nas będzie wspominała poród jako coś wcale nie tak strasznego, jak się podczas porodu wydawało :) Te wspomnienia naprawdę się zacierają- dobrze, że tak nasza psychika jest skonstruowana, bo inaczej byśmy na kolejne dzieciaczki się nie decydowały i gatunek ludzki by wymarł :):)