Widok

MAMUSIE STYCZNIOWO-LUTOWE 2014

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Skoro Styczniówki się zgadzają, to pozwolę sobie stworzyć wspólny wątek. Zapraszam wszystkie mamusie z terminem na styczeń i luty 2014.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja jestem w 12 tygodniu i już zaokrąglenie brzuszka widzę, a jest to moja pierwsza ciąża. Ogólnie mieszczę się w moje spodnie, ale już ich nie zapnę, więc zaopatrzyłam się już w inne rzeczy. Z większością koszulek nie mam problemów, bo mam sporo takich, które nie są mocno przylegające do ciała, więc rozmiar S jest jeszcze ok. :)
Witajcie dziewczyny,

Sama niedawno śledziłam wątek mam styczniowo -lutowych ale 2013 ;) a teraz mój maluch gaworzy jak szalony hehe

Posiadam cieplutkie ubranka w bardzo dobrym stanie:

http://imageshack.us/g/850/0qgz.jpg/

Jeżeli jesteście zainteresowane to zapraszam.

Udanego okresu oczekiwania ;)

Pozdrawiam,
Ola
Zapomniałam o linku:

http://forum.trojmiasto.pl/Mothercare-George-Gap-i-inne-Dla-chlopca-stan-bardzo-dobry-t475643,1,161.html
hej dzula- pocieszylam mnie -bo juz sie trochę zestresowalam..ja jeszcze sie mieszcze w ubranka-zwlaszcza te ciutek luzniejsze- bluzeczki /koszulki tez-tylko te dopasowane ciuszki to juz nei da rady...
a dzis juz zaopatrzylam sie w luzną bluzeczkę letnią
Ja jestem w 12/13 tygodniu i spodni nie zapnę;) Ale kupiłam sobie w lumpku (za 25zł ) firmy C&A białe biodrówki ciążowe z wszytymi paseczkami po bokach którymi się poszerza spodnie i teraz w nich najczęściej chodzę;)
hej;)
z wielką radością do Was dolacze;)
Jestem w 7 tyg ciazy,termin mam na 15 luty;)To moja druga ciąża al bardzo dlugo wyczekiwana.
Witajcie,
zaczęłam właśnie 11 tydzień,termin na 20 stycznia.
Dzisiaj w końcu wyczekiwana zmiana pogody, alergia trochę odpuściła :)
:) hej dziewuszki :) ja miałam chwile zawahania, bo termin po badaniu genetycznym wypadl mi na 27-31 grudnia ;) ale lekarz prowadzący wpisał termin na 2 stycznia ;) pewnie żebym była spokojniejsza :) ja wczoraj dostałam plamienia i musiałam do szpitala podjechać, tak sie zestresowałam... wszystko ok !! ufff... bejboszek fika koziołki ma juz 68mm :) dostałam luteine dopochwowo... i musze sie oszczedzac... mam znów jakiegos niewielkiego krwiaczka.. :( ale nie dam sie!!! :)
Witajcie, u mnie tez brzuszek wychodzi powoli, w pierwszej ciązy napewno tak wczesnie nie miałam :) w ciuchy jeszcze wchodze całe szczescie:) Ja sie juz nie moge doczekać zeby płeć poznać, bo moglabym juz sobie zacząć cos kompletować :)

A czeresnie to moglabym kilogramami jeść. Pozdrawiam dziewczyny!
ja czereśni w tym roku jeszcze nie jadłam ;) a u nas jak byłam na genetycznym usg to babeczka powiedziała, ze 80% dziewuszka ;) ale póki co próbujemy się nie nastawiać ;)
A właśnie a robicie te badania prenatalne? Mój prowadzący mówił ze mozna zrobić takie badanie, ale nie są konieczne bo ten test wykazuje tylko jakie jest prawdopodobieństwo wystąpienia chorób.
Kammcia, a który u Ciebie tydzień mija?
z tymi tygodniami to ja juz sama nie wiem ;) moim zdaniem zaczynam 14 ;) ostatnio mi tak nakrecili w glowie. tydzien temu bylam na tym usg genetycznym i wychodzilo ze 12 tydzien i 4 dzien, a jak wczoraj bylam na usg w szpitalu z powodu plamienia to tez mowil ze 12 tydzien i 4 dzien... wiec zglupialam ;) ja licze po swojemu ;) my generalnie bardzo dlugo walczylismy o dziecko. ja lecze sie w gamecie w gdyni i dzieki niej udalo sie nam w koncu zaciazyc. mialam cykle stymulowane, z reszta dluga historia :)

ja robilam usg genetyczne i test pappa. moze ze wzgledu na wiek, jak urodze bede miala 32 a to nasze pierwsze dziecko, moze byc tez z tego powodu, ze gamecie wszystkie babeczki musza miec zrobione to usg. generalnie na tym usg mierza wszystko, ale jezeli na kazdym usg macie dodatkowo opis to moim zdaniem nie ma potrzeby. u mnie jak chodze co miesiac na badanie to przy usg mierzony jest czlowiek , sprawdzane serduszko, sprawdzana szyjka, macica. nie mam szczegółowego opisu.

po usg genetycznym dostaje sie opis oraz ryzyko wystapienia wad u dziecka. u mnie przed pomiarem np. zespol dawna byl 1:500, po badaniu 1:10 000. kolejne usg genetyczne mam wykonac w 18-21 tygodniu. mam nadzieje, ze testu pappa nie bede musiala kolejny raz wykonywac.
Kammcia to w 18-21 to Usg polowkowe, kazdy je robi:)
Do kogo chodzisz do gamety?
dr Skweres ;)
Kammcia: ile płaciłaś za badanie prenatalne w Gamecie?
Dziewczyny a jak u was z progesteronem? ja mam cały czas w dolnej granicy normy i non top biorę Luteinę w sumie na dobę: 6 tabletek dopochwowo i 4 tabletki pod język.
jesli chodzi o usg genetyczne to zapłaciłam 250 zł, a za test pappa 200 zł.

ja byłam ostatnio w piątek na wizycie i zostało mi ze 4 tabletki d*phastonu i wybrałam do końca. niestety po wczorajszej wizycie w szpitalu muszę aplikować ;) 4 luteiny dziennie ;)
Hej! Ja dzisiaj wybieram się na wizytę do mojego gina. Zobaczymy co powie. Cały czas biorę douphaston 2 razy dziennie. Pobolewa mnie dół brzucha mam nadzieje, że wszytsko jest ok. Mam pomysł może zróbmy listę nasza z terminami rozwiązania. Zobaczymy czy dużo nas się już zebrało zaczne od siebie a Wy się dopisujcie
STYCZEŃ:

12.01.2014 Nalla

LUTY:
STYCZEŃ:

02.01.2014 kammcia
12.01.2014 Nalla

LUTY:

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry