Widok

MAMUSIE STYCZNIOWO-LUTOWE 2014

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Skoro Styczniówki się zgadzają, to pozwolę sobie stworzyć wspólny wątek. Zapraszam wszystkie mamusie z terminem na styczeń i luty 2014.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
~Martyna.89 Dr Paszkiewicz niestety nie przyjmuje w żadnym szpitalu z tego co mi wiadomo. Dobrym lekarzem jest też dr Klimaszewski i on przyjmuje prywatnie (nie w invicta)i w przychodni na NWZ, chyba pracuje w Szpitalu Wojewódzkim w Gdańsku jak również dr knutowski gabinet prywatny ma w Sopocie ale też pracuje w szpitalu Wojewódzkim w Gdańsku.
ja jestem od początku ciąży na zwolnieniu. nie myślałam, że pójdę tak szybko. chciałam tak od 12 tygodnia. niestety musiałam leżeć, bo miałam niewielkiego krwiaka. ja pracuje w spedycji, to jest dosc stresująca praca i nie wyobrazam sobie, abym mogla siedziec 8 godzin przed kompem i uganiać sie z kierowcami, telefonami i całą tą stresującą sytuacją. w ciąze nie łatwo było nam zajść... wciaż nie mogę uwierzyć, że się udało... wiec wolę nie ryzykować z chodzeniem do pracy.

własnie siadłam z kartką, żeby zapisać pytania do lekarza ;] i... czarna dziura ;)

martwi mnie to, że nie mam na jutro żadnych nowych wyników, no ale zaskoczyli mnie przełożeniem wizyty... ostatnio byłam 19 lipca, wiec moze niewiele się zmieniło..

a mam jeszcze jedno pytanko, bierzecie ten kwas DHA??
Ja nie biorę, ale ja jem dużo ryb :)
Znam lekarzy którzy mówią tak a są tacy co mówią że to wymysł firm farmaceutycznych żeby zarobić.
Ostatnio za femibion 1 mimo że normalnie kosztuje 34 zł zapłaciłam 68 :/ bo to droga apteka była ale cóż 11 w której byłam i akurat tam mieli

Wielu lekarzy mówi, że za chwilę ciężarne będą jadły 10 tabletek dziennie
no też mi się wydaje, że nic tylko wymyślają...
słyszałam też, że zamiast tego polecają łyżkę oleju lnianego...
ja póki co biorę jedynie prenetal...

dziewuszki a pojawiły się wam jakies rozstępy??

kurcze, ja od początku sie smarowałam... jestem też przy kosci wiec miałam zapas skóry hehe;) i nie myslalam że u mnie się pojawią.... niestety..... w dziwnym miejscu bo na samym przodzie w okolicy pępka....

ło matko :D ale dziś zakupiłam bio oil moze on cos pomoże

i jak wasza waga?? u mnie +3 ;]
ooo to dość szybko, ja też należę do tych grubszych i myślałam tak jak Ty że mam zapas na brzuchu;) trzeba zacząć się smarować;)

A co do wagi to ja mam 4 kg na plus;)
Ja tez jestem przy kosci a roztepy w pierwszej ciay mialam duze:/ Teraz sa biale wiec tak sie w oczy nie rzucaja, ale tuz po porodzie byla tragedia na brzuchu... Od 4 miesiaca sie smarowalam mustela na rozstepy a to ponoc najlepsze kremy i nic to nie dalo. Jak ktos ma miec rozstepy to i tak bedzie mial, to zalezy od elastycznosci skory i nawilzenia. Ja mam niestety skore sucha, dodatkowo przez niedoczynnosc tarczycy, wiec u mnie latwo o rozstepy. Mniejsze szanse maja te ktore maja cere tlusta, mocno nawilzona. Teraz nie stosuje nic, bo wiem ze to i tak nic nie da, a nie lubie sie smarowac:) Np moja ciocia przytyla w ciazy 30kg, niczym sie nie smarowala a rozstepow nie ma wcale. Wage zrzucila szybko, ma plaski brzuch i jest mega laska.
U mnie z waga minus 3kg.
ja też mam niedoczynność, wiec może stad te rozstępy ;]
Aniaa, a na kiedy masz termin? :D
u mnie +3kg jesli chodzi o rozstepy to przy pierwszej ciazy cieszyłam sie ze niemam a tu na ostatni miesiac masakra.teraz mam nadzieje ze juz nie powstana nowe bo tez jestem przy kosci i dzidzius ma sie gdzie chować
Na 27 stycznia, teraz jestem w 16tyg. Kammcia a masz sucha skore przez tarczyce? Jak ktos ma sucha to niestety jest to problem, bo nawilzanie z zewnatrz malo daje, kremy nie wystarcza zeby nie bylo rozstepow, taka uroda:(
no raczej takiej suchej nie mam ;) w ciąży nawet łokcie mi sie nawilżyły ;)

kurcze byłam pewna ze mając zapas skóry uniknę rozstępów... no ale w końcu to nie koniec świata :) dla małego/małej mogę znieść wszystko :)
Kammcia niestety zapas skory nic nie znaczy, bo przeciez pod koniec ciazy i tak rozciaga sie duuuzo bardziej niz nawet u osoby ktora ma nadmiar tluszczyku:) Oby rozstepy Cie ominely, u mnie niestety ani zapas skory ani smarowanie nie pomoglo.
Dziewczyny czy Was tez tak mdli po witaminach? Pamietam ze w ciazyz corka mialam to samo, co lyknelam witaminy to mnie mdlilo i gin mi powiedzial ze tak czesto bywa. Wtedy mi poradzil zeby brac po pol tabletki 2 razy dziennie i chyba skorzystam z tej rady bo juz momentami mam wrazenie ze zwroce ta tabletke.
kammcia to mamy kolejną wspólną rzecz;) niedoczynność tarczycy i suchą od tego skórę;))))

A rozstępy to przecież linie miłości;)

aniaa a co do witamin, to też tak miałam tzn mdliło mnie po wzięciu witaminy, ale już mi przeszło tak jak ogólnie mdłości ciążowe...
Ja w tej ciazy mdlosci nie mialam, jedynie brak apetytu, a mdlosci po tabletkach niedawno sie pojawily. Wiec po prostu bede brala pol tabletki. Mam nadzieje ze dzis nie bedzie tak goraco bo mi slabo pzy tych upalach:/
Czesc dziewczyny! Ja byłam wczoraj u lekarza ale dziecko nie chciało się pokazać niestety. Tak się ustawiło, że nie udało się go nawet zmierzyć. W sumie nic nowego nie wiem po wczorajszej wizycie. Mdłości jeszcze nie przeszły bywają sporadycznie ale nie oczekiwanie. Co do brania witamin mam podobnie ja Wy i nie biorę ich na czczo tylko po jedzeniu i wtedy jest ok. A do szpitala nie podjełam jeszcze decyzji bo dużo czasu jeszcze jest zoabczymy jak sprawy sie ułożą. Po koniec sierpnia planuje zrobic sobie usg 4d. Meczą mnie te upały...
Nie no witaminy to sie w ogole powinno brac wieczorem a nie na czczo:) Wtedy sa najlepiej przyswajalne. Ja bym chciala rodzic na Zaspie znowu, ale mieszkam w Redłowie, wiec nie wiem czy nie zdecydowac sie na Redłowo zeby mezowi zaoszczedzic klopotu jak bedzie dojezdzal, zwlaszcza ze teraz mamy juz coreczke on sie nia bedzie zajmowal jak bede w szpitalu. Ciekawa jestem kiedy ruchy poczuje, w pierwszej ciay czulam dopiero w 20-21 tyg ale za to w poprzedniej juz w 16, wiec za pare dni chyba powinnam juz cos poczuc:)
Ja też mam niedoczynność tarczycy i o zdrozo już jestem 6,5 kg na plusie !! A dopiero jestem w 15 tygodniu ciąży!!
O rozstępach to aż się boję myśleć podobno dobry jest Elancyl tylko kurcze tani to on nie jest
dzieki za podpowiedzi w sprawie lekarzy.

ja zdecydowana jestem na 100% na porod na Zaspie, dwa razy rodzilam na Zaspie i nie mam zadnych zastrzezen, wiec teraz bez zastanowienia - Zaspa.

w pierwszej ciazy ok. 20 tygodnia czulam ruchy dopiero, w drugiej juz w 16 tyg., a teraz juz w 14 czasem bulgotanie czuje ;-)
caroca to takie bulgotanie to już są ruchy? Jest to moja pierwsza ciąża i już 20 tydzień a ja wciąż nie potrafię ich rozpoznać;)

A tak z innej beczki, masz dwóch synków to teraz księżniczka mogła by być;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry