Widok

MAMUSIE STYCZNIOWO-LUTOWE 2014

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Skoro Styczniówki się zgadzają, to pozwolę sobie stworzyć wspólny wątek. Zapraszam wszystkie mamusie z terminem na styczeń i luty 2014.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dawno mnie nie było, ale akurat odwiedziła mnie rodzinka, wiec mam wesoło ;) i nie ma nawet chwili na odpoczynek. dziś jednak zrezygnowałam ze spacerów, coś ciągnie mnie brzuch... ale to chyba normalny objaw. ja nie mam żadnych mdłości... ale wczoraj jakoś słabo mi się zrobiło... a wieczorem tak jakbym się rozkładała na grypę..... ale wieczorna herbatka z cytrynka i miodem postawiła mnie na nogi.
tez widziałam plakaty zapraszające na bezpłatne usg, ale akurat mam wizytę w piątek, więc nie ma co ;)
a jak wasz kręgosłup? mnie już troszki pobolewa... nie wiem jak będzie dalej. aha i ważyłam się, jestem juz 1,5 kg na plusie :]
Na ból kręgosłupa polecam basen, może nie ten w aqua parku, gdyż nie jest zbyt czysty ale np w hotelu Faltom lub Victoria, pływanie na plecach nawet raz w tygodniu pomaga rewelacyjnie;) polecam
Aniaa mnie też prawie codziennie "pobolewał" kręgosłup :/ momentami dosć intensywnie..
na szczescie ostatnio przeszlo jakos..
co do witamin-ja akurat nie biorę i zbytnio nie zamierzam -zastępuję świezą sałatą, ogórkami itp.. :D aczkolwiek biorę żelazo- bo z tym u mnie krucho- mam takie specjalne na receptę..zobaczymy jak będzie...
Dowiedziałam się że usg 4d robią dopiero od ok 20 tyg, wcześniej niewiele widać więc tylko 2d. Tak więc sobie daruję przesiadywanie w Auchan czekając na możliwe badanie. Zwykłeusg będę miała jutro, więc do soboty niewiele się zmieni;)
Zazdroszczę,bo trochę sie smuce gdyż nie moge sie zajmować swoim synkiem tak jak do tej pory:( a ma w poniedzialek 11 miesiecy, wiec wymaga uwagi i jest taki kochaniutki,stale sie do mnie smieje a ja tylko mysle o tym by nie zwrócić:(
Ja też miałam mdłości od samej pobudki, pomagało mi jeszcze przed wstaniem z łóżka zjedzenie kawałka bułki z samym masłem. A w ciągu dnia jadłam wafle ryżowe. Na szczęście od tygodnia już mdłości mnie nie męczą ;)
mi na mdłości pomagały częste posiłki, np wiecznie żułam suchary;) pomagało;)
Hejka! Mam pytanie. Jestem w 7 tygodniu ciąży. Mam straszne mdłości przez cały dzień. Doradzcie prosze co Wam pomagalo. W pierwszej ciazy nie pamietam bym az tak zle sie czula.
Dobrze wiedziec. Chętnie i ja skorzystam pewnie dużo osób będzie. Nie wiem jak wy ale ja umieram z ciekawości czy bede miec kolejna córeczkę czy synka:)
W centrum handlowym Port Rumia Auchan 20-21. 07 będzie możliwość wykonania darmowego badania usg 4d w ciąży, wybieramy się tam z mężem, zawsze to 200 zł w portfelu;)
Ja usg robię zawsze w Evi-med w Gdyni, mam tam pakiet. Wizytę mam we wtorek będzie to 16 tydzień i mam nadzieje że też będzie przez brzuszek;) Po badaniu usg prenatalnym które trwało 40min i było dopochwowo nie mogłam siedzieć;) o seksie też nie było mowy;)
Ja biorę femibion classic (z jodem i kwasem foliowym) a teraz kupiłam femibion 2 od 13 tyg. Nie wiem gdzie można dostac takie pieluszki może zobacz na allegro cenowo często taniej wychodzi. U mnie mdłości ustały. Czuję się rewelacyjnie póki co. Będziecie robic usg 4d (to gdzie je zrobicie)? Ja pójdę na połówkowe.
Ale tu cicho jest. Ja nie miałam styczności z pieluszkami wielorazowymi więc nie pomogę niestety.

A jak tam Wasze samopoczucie? Ja wczoraj byłam u lekarza i widziałam moją dzidzie. Teraz już fajnie bo usg miałam przez brzuszek i mąż z synkiem tez mogli popatrzec sobie

Pozdrawiam ciepło w ten ponury dzień :)
Mam pytanie czy któraś z mam ma zamiar stosować pieluszki wielorazowe??? My z mężem się już zdecydowaliśmy, chcę kupić kilka szt na próbę i zobaczyć jak to będzie. Jest gdzieś sklep w 3mieście gdzie można takie pieluszki pomacać:)????
Ja biore witaminy elevit sa bez jodu !!! Poleciła mi je moja endokrynolog.
Dziewczyny miewacie czasem lekkie bole krzyza? Bo ja mam takie leciutkie od czasu do czasu, zastnawiam sie czy to moze byc przez moje tyłozgiecie, bo w czasie miesiaczki tez boli mnie krzyz a nie brzuch.
Dziewczyny, oglądałyście może program "O Matko" na tvn style? Wiecie może kiedy jest emitowany? słyszałam, że jest bardzo fajny i wiele przydatnych informacji dla kobiet w ciąży można znaleźć.
Co do witamin, to ja biorę tylko kwas foliowy, ponieważ moja pani ginekolog powiedziała mi ,że witaminy nasilą i tak już mocne mdłości u mnie.
Tak, ale w niektorych za malo dla mnie, musze miec wyzsza dawke.
z jodem są prawie wszystkie;) niestety;( jeszcze nie znalazłam bez...
Ja centrum Materna bo sa z jodem.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry