Widok

MAMUSIE WRZEŚNIOWE 2014

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
są już jakieś...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dołączam się również. Termin na 5 września. To moja druga ciąża. Mam synka. Ma 1rok i 8 mies.
Ja rowniez mam mdlosci na wieczor i nadety brzuszek bardzo. I tez juz go widac troszke. Waga taka sama. Ty razem nie mam wilczego apetytu jak w poprzedniej.
http://www.suwaczki.com/tickers/8p3o43r82slrra6y.png
troche juz sie nas zebralo ;)
ja w teraz mam straszny apetyt na mieso w kazdej postaci :) a na sam widok slodyczy juz mi nie dobrze.
wczoraj bylam u lekarza ale dostalam tylko mase skierowan a usg nie mogl zrobic bo okazalo sie ze w srody moj lekarz nie ma gabinetu z usg :( teraz kolejna wizyte mam dopiero 18.02. troche mnie to wkurzylo no ale coz ... musze poczekac
a ja mam odwrotnie - jak patrze na mięso to mnie odrzuca totalnie :)
najchętniej jadłabym tylko owoce, a słodycze - zawsze ślinka mi ciekła na ich widok :P ale staram sie opanowywać
Ja codziennie mam ochotę na coś innego. Jednego dnia mogłabym jeść same owoce, a następnego nie mogę na nie patrzeć i tak jest ze wszystkim:) Zawsze też piłam dużo wody, a teraz jakoś nie mogę się zmusić i głównie soki.
Ja na mieso patrzec ni emoe. W pierwszej ciazy zarla na potege. Duzo slodyczy. Teraz bardziej slone i nabial, warzywa.
Jeżeli chodzi o zachcianki - to u mnie w 5 i 6 tygodniu dominowały warzywa, zrobiłam wielki zapas, cały zamrażalnik wypełniony mam warzywkami;) Pewnego dnia się obudziłam i zrobiło mi się niedobrze na myśl o warzywach:P
Dziewczyny, a co Wasi lekarze mówią na temat aktywności fizycznej w ciąży/sportu? Bo spotykam się z niejednoznacznymi odpowiedziami. Ja 2 lata przed ciążą zaczęłam chodzić regularnie na spinningi i póki co z nich nie rezygnuję. Zastanawiam się czy nie robię krzywdy dziecku...
hej, dołączam :). 5 lutego zrobiłam test i również pozytywny :D! Bardzo się cieszę :). Byłam u gina i potwierdził ciążę, ale na usg za wcześnie, zrobię je dopiero po 17-stym lutego. Mam dużo obaw bo to moja pierwsza ciąża, fajnie ,że będziemy mogły wymieniać się doświadczeniami. Pozdrowienia dla wszystkich wrześniowych przyszłych mam ;D
Moim zdaniem jesli ciaza przebiega prawidlowo i kobieta byla aktywna fizycznie przed to sport jaknajbardziej. Ztym, ze ja na spining czy zumbe nie odwazylabym sie. Wybralabym inna forme: basen, forma fitnessu dla mam . Bardziej lekkie formy.
Hej wszystkim mamusią.. ;) mój pierwszy dzieciaczek też przyjdzie na świat pod koniec września..;) po wizycie u lekarza wiemy że wszystko oki, więc czekamy co dalej..;) 7tydz i jak narazie czuję się świetnie :) Pozdrawiam :*
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja przed ciążą ćwiczyłam regularnie, w tym spinning. Lekarz prosł, abym do 13 tygodnia zrezygnowała z mocnego wysiłku, zalecił spacery. Potem powiedziała, że wrócimy do tematu.
Tak na marginecie mój M mówi, że 95% mojej mocy życiowej uciekło ze mnie i ma racje, czuje sie ledwo zywa, wiec sił mogłoby mi i tak zabraknac na aktywnosc. Choć 9 tydzień i czekam na 13, aby zaczać aktywność, w tym basen
uprawianie sportu może być ale wszytsko w granicach zdrowego rozsądku, wszystko zależy od tego kto jak sie czuje, ile ma energii
ja energii nie mam w ogóle, a do tego te okropne mdłości, masakra ... mam nadzieje, że to nie długo przejdzie bo jak na razie jest ciężko :(
a jak tam samopoczucie u was?
Ja mdłości już praktycznie nie mam, oby już tak zostało. Przy pierwszej córci też jakoś nie miałam z tym większego problemu na szczęście. Jedynie senna jestem bardziej niż zwykle. Staram się wcześniej kłaść spać, bo o drzemce w dzień niestety nie ma mowy. Póki co pracuję, do tego 3 latka w domu więc jest co robić:) Jakoś aktywna fizycznie nigdy nie byłam bardzo więc nie mam z tym problemu. Jedynie spacerki, a pogoda jest piękna więc od razu humor lepszy:)
Ja niestety też zmagam się z porannymi mdłościami :/. Macie może jakieś sposoby jak sobie z nimi radzić? Na mnie najlepiej działa spacer na świeżym powietrzu, tylko najgorzej, gdy od 8 ej do 16 ej siedzę w biurze , wówczas o spacerku nie ma mowy. Jak więc radzicie sobie z mdłościami w pracy? Pozdr.!
mi na mdłości pomaga picie dużej ilości wody i podjadanie zdecydowanie częściej i zdecydowanie mniejszych ilości,
a w pracy cóż - też 8-16 też biuro i też mega mi słabo ale pije dużo i staram sie o tym nie myśleć
Ja dzis po wizycie u lekarza. Dzidziolek rosnie ladnie, serduszko bije. 11tygodni i 5 dni dokładnie u nas.

Ja już czuję się dobrze. Mdłości ni edokuczają już.
jak ja bym chciała aby mdłości już przeszły ... i nie mam sposobu na nie, jak na razie nic nie działa, ale mam nadzieje ze jeszcze trochę i przejdzie.
my wizytę mamy we wtorek zobaczymy jak tam maluch rośnie :) ale u mnie to będzie 9 tydz.
Ja mdłości nie mam w ogóle:) Martwi mnie tylko, że nie chce mi się jeść nic poza kanapkami:P Do lekarza idziemy w pt:) Pierwszy raz nie mogę się doczekać wizyty u ginekologa:D
my wizyta we wtorek i też czekamy. Mdłości miałam przez 70% dnia, teraz przez 40% więc nie jest źle :) wg moich wyliczeń zaczął się 10 tydzień
Ja po wczorajszej wizycie, dzidzia machała rączkami :) wszystko narazie ok, za 4 tygodnie usg genetyczne i test podwójny

a mdłości mam wieczorne maskaryczne i dodatkowo ten ból żołądka :/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry