Widok

MAMUSIE WRZEŚNIOWE I PAŹDZIERNIKOWE 2014 (4)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Wrześniowe:
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli
06.09.2014 cytrynka
09.09.2014 ann - chłopiec
13.09.2014 AgaKr , jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
14.09.2014 Pestka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
26.09.2014 Wrzesien jeśli synek Łukasz lub Kacper, jesli córeczka Hania
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka
27.09.2014 aniuleczka25
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina
22.10.2014 Darlonek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Luna lekarz byl pewny,ale to jest koniec 15 tygodnia i zawsze dmucham na zimne i dlatego mowie,ze podobno bo musze sie jeszcze upewnic na kolejnej wizycie,ale super jesli tak mowisz,ze szybciej sie ujawniaja:) nie dosc,ze liczylam na synka to jeszcze wyśniłam i sie pokazal:))) a przed chwila kominiarz roznosil kartki swiateczne z zyczeniami heh to moze na potwierdzenie ze synek:) co do tych fotelikow to moze i tak jak piszesz wciskal nam tak bo widzial,ze nie znamy sie na tym,ale jak pojade tam to ja sobie z nim porozmawiam:)))
Wrzesien - a to "podobno synek" to lekarz miał jakieś wątpliwości?

Gratuluje chłopaka w każdym bądź razie (ponoć jak już się ujawniają to pomyłki się nie zdarzają, bo w końcu nie odpadnie mu to co wyrosło :P)

Co do fotelików/nosidełek - może Wam wciskali fotelik 0-13 kg, a na później 0-18 kg ?
Bo w tych 0-18 to ja sobie nie wyobrażam usadowić noworodka faktycznie :)

Ja planuję na początek fotelik 0-13 Cybexa, który można zamontować na stelażu wozu, a później będziemy się przesiadać na 9kg + (zobaczę jak cenowo wyjdzie, czy kupić od razu 9-36, czy najpierw 9-18/25 a pożniej większy 15-36)

a chłopaki się na prawdę szybciej ujawniają - u nas zaczęło się od chłopaków w wątku a teraz jest chyba pół na pół albo i większość dziewczynek :)
Heh jak tak dalej pojdzie to nowa drużyna piłkarska powstanie:)) I w koncu zacznie wygrywac :)))
No wlasnie tak pomyslalam i mialam pisac,ze moze u nas na forum to czas chłopakow:)? A moze znajda sie takie truskaweczki żeńskie miedzy chłopakami:))
U nas mial byc Aleksander na drugie imie po pradziadku:) Ale tez wyszlo inaczej :)
Wrzesień gratuluje :-) same chłopy się urodzą :-)

Dobrze,że wszystko u Ciebie ok z tymi bólami.

My zastanawiamy się nad imieniem Szymon a Aleksander :-)
Mamakaroli jeszcze nie dziekuje,zeby nie zapeszyc tej wiadomosci:)))
Tak pytalam o bole i to jest normalne,takze nie mam narazie powodow do obaw:) te skurcze ktore mam po bokach to od jelit. Luteine mam zmniejszoną i stopniowo będe ja odstawiac. Nastepne badanie za 3 tygodnie. Mam nadzieje,ze lekarz nie pomylil sie co do plci bo juz sie nastawilam hehe. Aaa i rozmawiajac z mezem wybralismy imie inne:)) Bedzie Mateusz:)
No to gratuluje synka;) rzeczywiście wyśniłaś go sobie;) A powiedz mi pytałaś o te bóle?
A w ogole to jestem po wizycie:). I podobno bedzie synek;)!!!
Aga tak jak pisalas ,wyśniłam go dzisiaj:)))
A mimo nerwow lezal dzisiaj spokojniej,jak na wakacjach:)) rączka zgieta do gory he he
Dziewczyny!!:))) pisalam przeciez dzisiaj wyraznie,ze nie widze roznicy poza tym fotelikiem a nosidelkiem i tyle. Jedne mowia fotelik drugie nosidelko. Ja mam na mysli to,ze nosidelko bede miala poki maluch nie wyrosnie z tego ,nastepnie kupie fotelik do auta. Nie wiem dlaczego w takim razie sprzedawca w sklepie pokazywal i nosidelko i fotelik jako dwie rozne rzeczy. Jestem mama po raz pierwszy wiec tez nie rozumiem wszystkiego od razu,ja to dopiero poznaje:) byc moze koleś w sklepie wciskal nam dwie rzeczy tego samego uzytku.nie wiem. Te z Was ,ktore maja juz dzieci sa bardziej obeznane,ja narazie sugeruje sie na tym co czytam,co wy piszecie i co mi mowia w sklepie.
Wzresien - wywołałąś dyskusję o fotelikach/nosidełkach i rozbudziłaś niejedną ciekawość.

Czy możesz wkleić jak wg Ciebie wygląda nosidełko a jak fotelik?

:)

Ja cały czas chodziłam i myślałam, że "będzie dziewczynka" - oczywiście będziemy mieć chłopaka (ważne, że zdrowy, ale jakoś byłam nastawiona na dziewuszkę ;) )

Co do zamulenia ciążowego - koszmar! Chciałam Wam powiedzieć, że z czasem to się nasila (przynajmniej u mnie). Skupienie -10 , podzielność uwagi -100 ! :)
Z tym fotelikiem i nosidełkiem to też troche nie kumam;) Bo ten pierwszy fotelik to takie nosidełko właśnie,więc po co dwa kupować;)
Ja tam np. dostała zdj usg ze strzałką i podpisem "knutek" :) a przy Zosi też dostałam zdj z bliżej nieokreślonymi trzema białymi plamkami z podpisem "córka".
Ja też trochę nie kumam róznicy nosidełko-fotelik :) ale może to przez zamulenie ciążowe, które naprawde istnieje ;)
ja zaczynam się denerwować dopiero w momencie jak dr przykłada mi głowice usg do brzucha.
Mnie juz wszyscy pytają "a co będzie? a co będzie?" DZIECKO kurde będzie. Wrzesień nie martw się tam bo jak się stresujesz to Ci potem ten Maluch na usg szaleje :)
Aga glupi sen bo nikt nie daje opisu na kartce o plci dziecka he he :)
Prwnie bedzie dziewuszka:)) dam znac;)
czemu głupi ?
Aga po prostu mialam glupi sen:)
wrzesien Ty chcesz syna ! juz którys raz Ci sie sni :) dawaj znaka czy udało się już poznać krasnala z brzuszka
nie kumam dalej, no ale nie musze skumać :)
zauważyłyście u siebie problemy z percepcją ? bo ja odkąd jestem w ciąży mam dość spore ..
Nom ja czuje,ze zaraz mi wyskoczy,albo stanie:)))) mam nadzieje,ze bedzie ok. Dzisiaj snilo mi sie ze dostalam od lekarza opic plci dziecka i bylo napisane " plec meska" heh .

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry