Widok

MAMUSIE WRZEŚNIOWE I PAŹDZIERNIKOWE 2014 (4)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Wrześniowe:
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli
06.09.2014 cytrynka
09.09.2014 ann - chłopiec
13.09.2014 AgaKr , jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
14.09.2014 Pestka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
26.09.2014 Wrzesien jeśli synek Łukasz lub Kacper, jesli córeczka Hania
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka
27.09.2014 aniuleczka25
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina
22.10.2014 Darlonek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=533784&c=1&k=160

założyłam nowy wątek :)
Hej mamuśki:))
Witam się;) Mała mi wysłała pustego posta;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
w końcu ściągnęli to cholerstwo ze mnie .. miłego dnia babeczki ! :)
Ha ha Luna :)) Tłumacz to jako brak koncentracji w ciąży i całej reszty:)))
no oczywiście, że tygodni :) nie wiem skąd się tam miesiące wzięły :P
Luna chyba mialas na mysli 30 tygodni :)
30 miesiecy byc w ciazy to bym nie chciala :p

Wrzesien gratuluje synka ;)
Co do fotelikow jestem tego samego zdania co Kasia im wiekszy przedzial wagowy tym gorzej, my najpierw mielismy fotelik 0-13, pozniej 9-18, a teraz 15-36
ja Wam powiem dziewczyny, że czas między wizytami koszmarnie mi się dłuży, a z drugiej strony nie wiem kiedy minęły u mnie te ponad 30 miesięcy już :)
Kasia mialam tak samo:) dzien sie nie chcial skonczyc. A teraz trzeba znowu czekac:)
To pewnie tez dowiesz sie wtedy kogo nosisz w brzuszku:))
U mnie tez wypadnie na połowę maja, chyba ze gin bedzie wolała zrobić je bardziej w okolicach 24tc. Juz nie moge się doczekać wizyty za tydzień, jakos strasznie dłużą sie te dni od wizyty do wizyty...
Aga wytrzymaj jeszcze troche :)
U mnie imie dla dziewczynki jeszcze poczeka:)
Ja mam to połówkowe dopiero w połowie maja.
wrzesien gratuluje synka !
ręka mi zaraz odpadnie, zmieniłam na drugą ale słabo .. ;/co 15 min tak mi pompuje, że aż cała czerwona się robie.
Jakaś taka delikatna w ciąży też jestem :P :)
U nas chłopak też Aleksander będzie :) a dziewucha Helena :)
15 kwietnia wizyta planowana u mojej gin, pod koniec kwietnia badanie połówkowe. Niebawem już połowa! :)
No niby samochód mam szeroki ale oba foteliki wczepione są na isofix-y i nie ma możliwości ich rozsunięcia. Zosia mogłaby już jeździć na podstawce ale kupilismy jej w zeszłym roku dobry fotelik w którym jeszcze długo będzie mogła pojeździć i jest zdecydowanie bezpieczniejszy niż podstawka bo chroni dziecko w razie uderzeń bocznych. No nic będę kombinować :) w listopadzie zmienialiśmy samochód i strasznie nam się podoobał jeden siedmioosobowy ale stwierdziliśmy że następne dziecko pewnie pojawi się za dwa lata to wtedy sie pomysli.. ;)
Kaska - dzięki za sugestię, na szczęście do fotelika 9+ jeszcze dużo czasu ;) Ale w sumei bym nawet o tym nie pomyślała :) Mi z tych większych to podobają sie Roamer taka zebra - kiedyś widziałam w sklepie :)

A kiedy się przesadza malucha na podstawkę? Bo podstawka + 2 foteliki Ci wejdą na pewno, a jak nie to zawsze pzoostaje zmiana auta na 7 osobowy hihi ;)

Ja z kolei jeśli chodzi o "obsługę" chłopca jestem z lekka przerażona - siostra ma dwie córy, najbliższe psiapsióły też w większości córeczki... JAk tu oporządzić to nie wiem... :P Tata mój, choć cieszy się, że bedzie w końcu DZIADKIEM, a nie tylko mężem babci też mówi, że będzie mu nieswojo, bo on dwie córki, jego siostra dwie cóki, moja sisotra starsza dwie córki... :)

Ja też byłam nastawiona na dziewuszkę - może dlatego, że same babki w około... i te sukieneczki, spineczki, opaseczki, warkoczyki... ach... ;)
No,ale po początkowych dwóch dniach jak mi było "nieswojo" z chłopakiem, to już się z tym oswoiłam i teraz nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej :) Mały Jasio najważniejsze, że zdrowy.
Jak masz w miare szeroki tył to dasz radę ;)
Dzieki!:))
Kasia dasz radę :))
Mamakaroli ja po cichu liczylam na synka bo z dziewczynką to ja nigdy do czynienia nie miałam:) Siostrzeńcami zajmowałam się od maluszków ,więc wiecej wiem co i jak:) i jakos z chlopcem chyba latwiej ? :)
A co do fotelikow to ja sobie na serio pogadam z tym gościem w sklepie. Teraz juz wiem wiecej od Was wiec bede madrzejsza jak tam pojde:)
Tak w ogóle to zastanawiam sie jakim cudem w samochodzie wcisnę do tyłu trzeci fotelik...
Z tymi fotelikami to faktycznie może być tak jak pisze Luna.

No ja od zawsze chciałam chłopca a pierwsza urodziła się dziewczynka i teraz pewnie też będzie dziewczyna;) tak czuje. No ale niech sobie będzie kto chce ważne żeby zdrowe było;)
A ja tez spotkałam dziś kominiarza :) To fajnie, że u Ciebie wszystko ok :) a sprzedawcy w sklepie może faktycznie chodziło o fotelik 9kg+. Co do dalszych kategorii fotelików to Luna ja polecam 9-18 a nie 9-36 te większe niby są przystosowane do maluszków ale i tak dziecko jakoś w nim "znika" i w większości są nie pochylane, albo w małym stopniu a jednak dziecko w tym wieku przesypia jeszcze sporo czasu i drzemki w samochodzie będą nieuniknione.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry