Widok

MAMUSIE WRZEŚNIOWE I PAŹDZIERNIKOWE 2014 (5)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Wrześniowe:
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli
06.09.2014 cytrynka
09.09.2014 ann - chłopiec
13.09.2014 AgaKr , jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
14.09.2014 Pestka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
26.09.2014 Wrzesien jeśli synek Łukasz lub Kacper, jesli córeczka Hania
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka
27.09.2014 aniuleczka25
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też pierwszy raz czekam, aż waga pójdzie w górę :) ciążę zaczynałam przy 59-60 kg, w I trymestrze spadłam na 56. Przez ostatni miesiąc poszło na 57 więc jest progress, chociaż dalej ok -2 kg :P nie mam nic apetytu...Nie mam żadnych mdłości, zgag, po prostu nie chce mi się jeść :/
Mileczka jakbym miała 57 kg to byłabym szczesliwa:)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja mam wzrostu 177 ;p waga przed ciaza 59 a dzisiaj 64;) jak narazie jestem na przodzie ;) a najlepsze jest to ze ogólnie uwielbiam słodycze a od poczatku ciąży prawie w ogóle ich nie jem, mam tylko postanowirnie aby przytyc mniej niz w pierwszej ciąży, chociaz wtedy nie bylo problemu aby to zrzucic
Mileczka miałam tak samo w 1 ciąży :) najpierw schudłam 4 kg i zanim ruszylam byłam chyba w 5 miesiącu. Nie przytyłam dużo i po porodzie miałam wagę startową więc nie tak źle
Teraz niestety miałam wzmożony apetyt, ale na szczęście znów mi spada :P bo już się bałam, że przytyje nie wiadomo ile
Ja jak na razie przytyłam 5kg,mam nadzieję,że za dużo tego nie będzie w pierwszej ciąży przytyłam 25kg ale na szczęście dość szybko zgubiłam.

A mnie coś na wieczór brzuch jakoś dziwnie pobolewa,mam nadzieje,że to tylko jakaś niestrawność bo zjadłam dwie papryki nadziewane dziś.Zrobiłam sobie herbatki miętowej mam nadzieje,że przejdzie.
cześć dziewczyny! ale miałam do nadrobienia :) wyjechałam na cały weekend, więc w ogóle tu nie zaglądałam ;)

też już z niecierpliwością czekam na kopniaki - i na czkawkę :))) fantastyczne uczucie :D chociaż zgadzam się z mamusiami, które mają już jedną ciążę za sobą, że później bywa to mniej fajne ;) dla mnie najgorsze były kopniaki w pęcherz, w żebra jeszcze jakoś wytrzymywałam :D
Hej. Niech nie zmyli Was mój nowy login, tu dawna Miss Marple, musiałam od nowa się zarejestrować bo po przeinstalowaniu windowsa zniknęło mi hasło do forum, więc w lekko zmienionej formie, ale to cały czas ja.

Nie piszę, bo nie mam dobrych wiadomości, a złych pisać nie lubię :/ Moje przeziębienie okazało się czymś więcej i już kolejny tydzień na antybiotyku, a kaszel i tak mnie męczy. Aktualnie, choć staram się nad tym zapanować, żyję w stresie co tam słychać u mojego Malucha. Zwłaszcza po tym jak internista zaczął mnie ostrzegać, że mam tak dużo nie kasłać, bo dziecko wtedy jest niedotlenione.. łatwo powiedzieć..

Do bólu korzonków już się prawie przyzwyczaiłam, tak więc impossible is nothing ;)

Mamuśki pozdrawiam.
Darlonek, bardzo mi przykro.. Ściskam mocno..
Dziewczyny, i jeszcze pytanie. Zwłaszcza do już Mam. Możecie mi polecić jakiś dobry inhalator? Bo moja córeczka, okaz zdrowia jak dotąd, zaraziła się niestety ode mnie i nabawiła zapalenia oskrzeli.
http://allegro.pl/inhalator-kompresorowo-tlokowy-emed-a100-i4017870550.html
My mamy taki używamy juz ponad 2 lata i jak na razie jest ok.
Cześć Dziewczyny,

Ja przytyłam na razie 2 kg, ale zaczynałam z wagą 46 kg przy 160 cm, więc raczej drobna jestem. Nadal rano brzuszek mam jeszcze płaski i nie widać, że w ciąży jestem.

Apetyt mam super, ale przed ciążą też nie narzekałam:) Słodycze uwielbiam i nie mogę bez nich żyć.. Wszystko inne jestem w stanie sobie odmówić. Bez mięsa, fastfoodów, pizzy itp mogę żyć, ale bez słodyczy niestety nie..

Co do ruchów, to jeszcze nie czuję, a to moja 2 ciąża i 17 tydzień. Z niecierpliwością czekam na ten moment. Szczerze mówiąc, nie przypominam sobie ani jednego razu z pierwszej ciąży, kiedy kopniaczki były nieprzyjemne czy bolesne. A pod koniec to brzuch mi tak falował, jakby jakiś obcy w nim mieszkał, śmieszny widok nawet dla otoczenia:) Więc nie ma co się nastawiać, każda ciąża jest inna:)

Współczuję chorób, zwłaszcza, że taki ograniczony dostęp do leków w ciąży.. Inhalacje, rzeczywiście fajna sprawa. U córki zazwyczaj dzięki nim obywa się bez antybiotyku, chociaż na szczęście ona też malutko choruje. Miłego dnia i tygodnia dziewczyny!
Missis wracaj do zdrowia! Na pewno antybiotyk, który lekarz Ci zalecił jest bezpieczny dla malucha, bo przecież wie, że jesteś w ciąży. Oczywiście rozumiem Twój stres, sama 2 tyg męczyłam się z przeziębieniem i chociaż był to tylko katar i małe osłabienie to i tak miałam obawy czy to nie zaszkodzi dzidzi. W ciąży musimy na siebie uważać, wiadomo, że ciężko od razu zmienić tryb życia i przyzwyczajenia, ale niestety trzeba.
Tak w ogóle, ja mam zagwozdkę, bo uwielbiam jeździć na rowerze, a podobno w ciąży nie jest to wskazane- niby logiczne ;p. Czy macie może jakieś sprawdzone info na ten temat? Wiadomo, że z brzuszkiem to ciężko i niebezpiecznie, ale zastanawiam się czy takie spokojne przejażdżki teraz gdy brzusio nie przeszkadza jeszcze też mogą szkodzić ?
Mój brzuch jak na razie też słabo się ujawnia, a waga niezmiennie +/- 1 kg od wyjściowej 55 kg :].
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
* moje przeziębienie miało miejsce 2 tyg temu, a nie trwało 2 tyg.( na szczęście) ;)
No niestety nie zawsze mamy wpływ na to co i w jakim momencie się dzieje. Ja nie chorowałam już bardzo bardzo długo! No i masz Ci los w ciąży musiało mnie dopaść.

Co ro roweru to pewnie chodzi o ewentualne upadki. No ale idąc po chodniku możesz się też przecież przewrócić.
rower w ciąży przede wszystkim nie jest wskazany ze względu na pracę nóg (rytmiczne pedałowanie), które wyciąga raz jedno wiązadło, raz drugie może odprowadzić do skurczów macicy, a to do poronienia/przedwczesnego porodu.
A widzisz Luna. Na to bym nie wpadła.
tak z innej beczki - czy któraś z Was zakończyła pierwszą ciążę cesarką? jak się nastawiacie teraz na rozwiązanie? wiecie już, że znowu będzie CC, czy walczycie o poród SN?

moja pierwsza ciąża zakończyła się właśnie CC, na co byłam kompletnie nieprzygotowana... nie wiem, czy drugi raz już lepiej od razu założyc CC?
Moja pierwsza ciąża zakończyła sie CC, przez spadające tetno Mai przy braku skorczow. Teraz mam nadzieje ze też skończy sie CC.
Do tego sama jestem po operacji na moim serduchu, aczkolwiek dla kardiologa to nie jest przeciwwskazanie do sn, bo uwazaja ze po operacji mam juz zdrowe serce. Ale jak to będzie to czas pokaże
Witam Was w nowym tygodniu i zycze dużo zdrowia na wstepie bo widze, że potrzebne bardzo.
Wczoraj wieczorem miałam zawroty głowy, chwilami myślałam, że upadne .. ;/ a dziś tez tak słabo się czuje, nie chce cały dzien leżeć w łóżku, więc mam w planie do warzywniaka sie udac na spacerek.
Za tydzień wizyta u gin i nie moge się już doczekać, jeny ale to jeszcze całe 8 dni
Luna skutecznie wybiłaś mi rower z głowy ;p!!! Też miałam wewnętrzne przekonanie, że to nie najlepszy pomysł, ale naczytałam się tylu artykułów na temat tego, że teraz jeżdżenie na rowerze w ciąży jest coraz bardziej popularne i ok, że sama zaczęłam się zastanawiać ;p.
Ja wcześniej nie rodziłam, ale mam sporą wadę wzroku w jednym oku, co za tym idzie myślę, że cc u mnie będzie wielce prawdopodobne ...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry