Widok

MAMUSIE WRZEŚNIOWE I PAŹDZIERNIKOWE 2014 (5)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Wrześniowe:
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli
06.09.2014 cytrynka
09.09.2014 ann - chłopiec
13.09.2014 AgaKr , jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
14.09.2014 Pestka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
26.09.2014 Wrzesien jeśli synek Łukasz lub Kacper, jesli córeczka Hania
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka
27.09.2014 aniuleczka25
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam się poniedziałkowo;)

Ja dziś szczęśliwa bo mam wizytę ;) więc zobacze swojego maluszka i może dowiem się kto to taki;)

Co do zakończenia pierwszej ciąży u mnie skończyło się CC.Niespodziewanie bo miałam skurcze bardzo regularne ale szyjka nie współpracowała i po 12godz. zdecydowali,że będzie CC.I w sumie fajnie szybko doszłam po niej do siebie,więc teraz chyba też bym wolała CC.Tak naprawde nie mam parcia na cc czy sn ważne żeby wszystko było dobrze;)

A kartę mam od 12tygodnia założoną
Luna extra jest to zdjęcie z 29 tc :D na tych poprzednich to ja nic nie jestem w stanie dostrzec;p. Dobrze, że piszesz, że w SR nie tylko o porodzie się dyskutuje, muszę bardziej zgłębić temat :).
Moją ciąże prowadzi Matkowski, jak na razie byłam u niego na 3 wizytach, 2 pierwsze super, ale z trzeciej nie byłam zbyt zadowolona, miałam wrażenie, że trochę mnie olewa i bagatelizuje moje pytania, może miał w tedy słabszy dzień, a i ja byłam nie w humorze, więc jeszcze dam mu szansę. Ja jestem najbardziej rozczarowana sprzętem jaki mają w Lux Medzie! Nie dość, że jeśli chcę skorzystać z usg to muszę się umawiać tylko na wtorki (na Zaspie tak jest) to jeszcze samo usg jest raczej kiepskiej jakości, bez porównania z tym z Invicty :/
Rudasun sprawdzę, cóż to takiego ten asystent :D
Megi85 to chodzimy od tego samego gin i w te same dni :)
jak narazie mnie nie zraził do siebie i mam nadzieje ze tak zostanie bo wyboru z ginem w lux medzie to za bardzo nie ma :(
fakt usg tylko we wtroki to jakaś porażka, tylko ze on przyjmuje tylko dwa razy w tygodniu :(
sprzęt też mają beznadziejny, jak byłam na testach genetycznych w invicie to Gdniadek zrobił mi kilka zdjęc w 3D :) wygląda super
a kate ciązy mam założoną w 9 tyg.
Mamakaroli pisz jak po wizycie :)))
słuchajcie bo zastanawiam się nad wykupieniem abonamentu w Lux Medzie i chciałabym chodzic na Al. Zwyciestwa - czy naprawdę jest tam jakiś problem z usg? Ze jest dostępne tylko w 1 dzień w tygodniu? Jak to jest na Alei?
Sprawdzalam ta aplikacje asystent ciazy i powiem ,ze nic specjalnego. Takie cos mozna w necie przeczytac na temat kazdego tygodnia ciazy.
Ania to gdzie się bedzie chodzić zależy od tego gdzie dany lekarz akurat przyjmuje, teraz jest tak, że wszyscy pediatrzy przyjmują tylko na pomorskiej, gin do którego chodzę przyjmuje tylko na Zaspie, zaś endokrynolog już na Al. Zwycięstwa, ale dzisiaj robiłam usg tarczycy i było na pomorskiej.
Wykupując pakiet nikt ci nie zagwarantuje, że wizyty bedą tylko i wyłącznie na Al. Zwycięstwa, choć fakt ta placówka jest największa
usg jest dostępne w różne dni ale dla różnych lekarzy, każdy lekarz ma w przydziale gabinet z usg ale w inne dni
wrzesien nie wiem jeszcze czy z mężem czy sama, mój M bardzo angażuje się, więc może się skusi :)
Luna - o usg 5D wspominała mi moja ginka, która twierdziła, że takowe robi Preis
karo_lina ja też chodzę do medicover. Moim lekarzem prowadzącym był Stukan - byłam z niego zadowolona. Taka jak piszesz taki typ naukowna ale bardzo rzeczowy. Jak zawszam w ciążę okazało się że go nie ma i zdecydowałam się na Papińską - Stachowiak. Jestem zadowolona z niej i mam dylemat czy wracać czy nie do Stukana :)
a co do sprzętu - w medicover i Gdańsku i Gdyni mają tylko 2 D - troche wiocha jak dla mnie, bo powinni mieć lepszy sprzęt , no ale nic nie poradze, sama im nie fundne
Pięknoty, uświadomcie nieświadomą :D co to usg 5d? :P
Co do Luxmedu to ja slyszalam ze na Al Zwycuestwa jest jeszcze gorszy sprzet niz na Zaspie. Mnie moj gin zawsze umawial na wizyty na Zaspie bo twierdzil ze na usg na al Zwyciestwa to juz zupelnie nic nie widac.
Moze ostatnio cos sie zmienilo.
Jesli chodzi o lekarzy to w luxmedzie slabo i dziwie sie dziewczynom ktore chodza tam na wizyty bez abonamentu tylko normalnie placą, lepiej pójsc do invicty
@Ania:
Rzuć okiem na ten wątek: http://forum.trojmiasto.pl/poleccie-pakiet-medyczny-t492569,1,160.html
Hej mamusie:)
Mam pytanie szczegolnie do tych ktore sa juz mamusiami.
Czy bóle w dole pleców takie ze ruszyc się nie można to jest normalne?
Ja lezac na boku nie moge sie nawet obrocic:/
Strasznie boliiiiiiii://
Hej Dziewczyny,

Moja pierwsza ciąża tez zakończyła sie CC. Decyzja została podjeta w trybie pilnym, ze wzgledu na pogarszające się moje wyniki..
Szybko doszłam do siebie. Córkę od razu przystawili mi do piersi, cały czas była ze mną. Po 3 dniach bylam w domu.
W sumie to teraz chyba też wolałabym cesarkę. Ale jeśli trzeba będzie rodzić naturalnie to tez dobrze, nowe doświadczenie ;-)
Wrzesień takich bóli jak opisujesz nie znam. Może to rwa kulszowa? bardzo często atakuje w ciąży..
Wrzesień, z moich obserwacji wynika że jak się ma zapalenie korzonków to tak właśnie boli. Podobno korzonki i rwa to częste przypadłości w ciąży choć u mnie to akurat niezależne od siebie. Niezależnie od tego co to jest spróbuj totalnie wyluzować mięśnie, może weź nospe, po chwili powinno puścić.
Hej mamuski :)
Wrzesień ja takich bóli też nie miałam, więc nie pomogę, ale może to faktycznie rwa kulszowa
W ogóle to jest straszne być taką kaleką w ciąży. Pierwsza ciąża minęła mi cudownie, bez żadnych dolegliwości a tu masz Ci babo placek, druga ciąża to jakieś sanatorium.

Chce mi się śledzi!
Wrzesień, ja miałam takie bóle gdzieś od 6/7 TC (!), gdzieś do 13,14 TC.. Nie mogłam chodzić, leżeć, masakra :/ samo przeszło jakoś... To chyba było przez moje tyłozgięcie i jak już się macica wyprostowała to lepiej :)
Missis a Ty tez masz takie bole? :/ Wyprostowac sie nawet nie moge dobrze ,a zeby normalnie isc to juz w ogole.Chodze jak stara babka.
Korzonki to raczej nie sa bo nie mialam okazji ich przeziebic.złapało mnie tak na maksa wczoraj wieczorem.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry