Widok

MAMUSIE WRZEŚNIOWE I PAŹDZIERNIKOWE 2014 (5)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Wrześniowe:
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli
06.09.2014 cytrynka
09.09.2014 ann - chłopiec
13.09.2014 AgaKr , jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
14.09.2014 Pestka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
26.09.2014 Wrzesien jeśli synek Łukasz lub Kacper, jesli córeczka Hania
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka
27.09.2014 aniuleczka25
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no i za miesiąc juz połówkowe, jak ten czas szybko leci
Gratuluję Kasia!!:) mamy drugą gwiazdę w gronie:)))
No nieźle trzy babki w domku plus mamusia:)) wiem coś o tym bo moi rodzice też mają trzy córy:))) tata za trzecim razem miał nadzieję,ze bedzie syn,a tu znowu baba:)))
Co do jedzenia to tak wlasnie robie:) obiad zamawiam,a to przy czym nie trzeba dlugo stac to daje radę robic:)

Tez czekam na usg i na to połówkowe,doczekac sie nie moge:) 24.04 mam usg kontrolne,a 13 maja połówkowe:).
kaska2308 mój tato też ma 3 córki i nigdy nie narzekał, więc serdecznie Ci gratuluję "babińca" :D. Również z praktycznego punktu widzenia to dobra wiadomość.
Wrzesień - Nela ? Mi się zaraz kojarzy Nela Rokita - słabo ;p! Ty to masz dobrze jedzonko z dowozem, ja codziennie się głowie co przyrządzić dla mojego "francuskiego pieska" tzn. męża ;). Jednakże odkąd mdłości mi ustąpiły odkryłam swoją kuchenną pasję na nowo, więc nie jest źle :).
Któraś będzie jutro na warsztatach w Jelitkowie ?
Miłego dnia mamuśki !
i jeszcze jedno! Tak jak czytam wasze wpisy to mam wrażenie, że jakoś częściej (przynajmniej większość z was) chodzi na wizyty kontrolne... Ja ostatnio byłam 26,03 a teraz idę dopiero 23,04 czy to są normalne odstępy? Nie lubię takich długich przerw, bo wtedy nie wiem co u dzidzi słychać;/
Kasia Gratuluje;) No to faktycznie jest nas dwie;)

A co tu dzisiaj tak cicho.Mi za to głowa dziś pęka. Dobrze,że weekend bo mąż będzie w domku i małą się zajmie;)

A ty Wrzesien leż i wypoczywaj.Ja tak sobie myślę,że mam już połowe ciąży za sobą;)
Megi ,a mi sie to imie skojarzyło ze Stasiem i Nel :))
Nelcia fajne imie:)
Z tym jedzeniem to wole raczej sama cos przygotowac,ale narazie nie moge ustać dluzej. Niedlugo maz wroci to bede miala co robic heh,ale juz zapowiedzial ,ze bedzie dla mnie gotowal ,wiec nie bedzie tak zle:)
Ja chodzę co miesiąc, z tego co pamiętam w ostatnim miesiącu chodzi się co dwa tygodnie na wizytę a co tydzień na samo ktg.
A co do płci to ciekawe czy za miesiąc sie potwierdzi :) a tak chciałam nie wiedzieć i się nie udało...
Megi mysle,ze jak nic sie nie dzieje to odstepy miedzy wizytami sa normalne. Ja chodze czesniej bo zawsze cos mi dolega i wole sprawdzic niz denerwowac sie do nastepnej wizyty. Lekarz tez kaze mi przychodzic jesli cos jest nie tak.
Kasia,ale chcialas do porodu nie wiedziec?:)
no do porodu właśnie :) małe ciuszki mam w neutralnych kolorach, wózek też także więc taka wiedza kompletnie mi nie potrzebna :) fajnie byłoby mieć taką niespodziankę.
He he no mnie to by chyba ciekawosc zamęczyła:)
Gdyby to był mój pierwszy dzieciaczek to pewnie też bym nie wytrzymała, ale jako "weteranka" tym razem chciałabym się zdziwić ;)
Moze bedzie tak,ze jednak synek sie trafi:)
ja Cię kręce ale zasuwacie :P
chciałam iść na jutrzejsze warsztaty , ale nie wyrobie sie z czasem, impreza wieczorem i musze ogarnąć chate, jedzenie, siebie a potem wypocząć jeszcze :)
dajcie znać jak było, wiecie jakie będą tematy jutro poruszane ?

oj też chciałam niespodzianke, ale mąż chce wiedzieć :) jest bardzo niecierpliwy pod tym względem i sam czeka cały czas na wizyte na 15.04 i powtarza "kochanie to już niedługo!" :) ahh Ci faceci

ja mam wizyty co 4 tygodnie od początku ciąży
Ja tez mam wizyty co 4 tygodnie, później wizyty sa faktycznie częściej. Mnie ciekawość bardziej zżera niż męża, wizytę tez mam 15.04 i mam nadzieję że dowiemy się kto tam sobie rośnie :)
Wczoraj wybieraliśmy imiona i jak na razie stanęło że będzie Martynka albo Maciuś :)
Martyna bardzo ładne imie, było wśrod moich ulubionych :)
Martynka - słodko :) taka mała Tysia :) Też chciałam to imię, ale mamy w rodzinie już 2 Martynki i jeszcze kilka Mart ;/
Tematy na warsztatach:
Prawa i kompetencje położnych w aktach prawnych a polska rzeczywistość.
Karmienie piersią a polska rzeczywistość.
Ciąża pod opieką położnej istota bezpłatnych spotkań edukacyjnych:
1. czego można dowiedzieć się na spotkaniach edukacyjnych,
2. przygotowanie do macierzyństwa i porodu,
3. wsparcie laktacyjne i przygotowanie do karmienia piersią,
4. przygotowanie do opieki nad noworodkiem.

Jak mi coś nieprzewidzianego jutro nie wyskoczy to idę:)
Witam :-) chciała bym dołączyć do Waszego grona oznajmiając całemu światu że już we wrześniu po raz kolejny zostanę mamą . Czekamy na córeczkę najprawdopodobniej będzie Wiktoria :-)) Jeszcze raz witam i pozdrawiam Anna.

image

image
Witamy kolejną mamusię :)
Jak tam dziewczyny samopoczucie dzisiaj?
pozdrawiamy i miłego weekendu

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry