Widok

MAMUŚKI I MALUSZKI LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 cz.51 (9)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSKI-I-MALUSZKI-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-2009-cz-50-8-t153407,1,130.html

NASZA LISTA MAMUŚ I DZIECIACZKÓW :-)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

Zapraszam :)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
co za tragedia od samego rana, widzę że nawet forumki pogrążone w zadumie nic nie piszą :(

a ja dziś zostawiłam Maksia na pół dnia od 11 do 16 z tatą, zostawiłam im dwie buteleczki mleczka i sie bawili sami :) musiałam jechac na szkolenie do Gdyni.. ale mi się nazbierało w ten czas mleczka w piersiach, po powrocie do domu pierwsze co musiałam ściągnać i do zamrożenia znów pójdzie:)

ale Młody znów spać nie chce, dzis od 6.10 nie spał.. dopiero zasnął (podobno) o 13 po butli ale tylko na 40 min.. i teraz po kąpieli też zasnął ale po 25 min się obudził i oczywiście nie śpi... czort mały!!! śpi mniej ode mnie chyba!! co poradzić??

jak słyszę w tv że nie żyją to mi się ciągle wierzyć nie chce.. nie dociera do mnie ta informacja!!! :((
NataliaR ja tez karmie mala piersia i ona jak zasypia ok 19-19.30 to pozniej budzi sie ok + - 1,+ - 3 i pozniej miedzy 5-6.30, bo wlasnie ostatnio upodobala sobie wstawanie o ok 6:(,fakt zje jeszcze,pogada i idzie spac na godz lub dwie. A co do spania w dzien to jest to srednio 2 max 3 razy po ok 40min,jak ostatnio zasnela na 2h to co chwile sprawdzalam czy wszystko z nia ok:)
Wiec taka juz uroda naszych dzieci,najwidoczniej na razie nie jest nam dane porzadnie sie wyspac:)
sara piszę do ciebie:)
Sara, mnie nie będzie :( Nie dam radę :(
Nie wyrabiam się czasowo z niczym :/ Postaram się podesłać Ci fotki, ale już nic nie obiecuję, bo czasu mi brak :/
Natomiast stroje tylko kwieciste i miseczka C
o Kasia a ty bedziesz na tym spacerku w parku? tzn w poniedziałek czy cos sie zmieniło? bo moze jak masz to bys wziela mi te koszulki (tzn w zaleznosci na ile cm sa te M) i jakies małe stroje kąpielowe?
Lidia - ale nie rozumiem dlaczego ty dotalas ochrzan od pediatry? ja miałam kurcze tak samo, ale to chyba nie nasza wina ze nasz maluszki maja takie apetyty? kurcze czułam sie czasem u tej pani dr jakbym specjalnie faszerowała mala... no i zmienilam lekarza i jestem juz spokojniesza.. ja podaje 3x150 ml i 1x obiadek, 1x zupka i raz owoc
moja wazy 6600 ale wyskoczyla z wagi 2250 wiec tez szybko przybiera, a ciuszki to na 62 nosi

Betrsia - mam juz kuferek w koncu skompletowany, jutro jade na 2 makiajaze (mama pana mlodego i siostra pana młodego) wiec moze daj znac na maila nt wspołpracy, bo kiedyś coś wspominałaś? oczywiscie jezeli jeszcze aktualne, no i jak to ma wyglądać bo ja się kompletnie nie znam

Natalia, moja dziś "świrowała" ze spaniem.
Obudziła się około 8 poszła spać o 11stej Spała do 15stej i później tylko bawić się chciała, zero snu, aż do 21 szer
Byliśmy z mężem w szoku, ze tak długo nie spała, ale chyba po woli zaczyna się więcej zabaw niż snu :)

u nas mała śpi od około 20- 6-7 (czasem sie obudzi na jedno jedzonko)a potem ma z 4 drzemki w ciągu dnia. Potrafi tak z 2 godziny spać w dzień. Najkrócej to tak pół godz. jej się zdarza ale ponieważ siedzi ze mną to czasem ją poprostu coś budzi np. telefon
Kamila, Ty mieszkasz całkiem niedaleko mnie w takim rzie, bo ja na Śląskiej ;))

Lidka, na nartach byłaś sama? a dzieci z mężem zostawiłaś? podziwiam Cie za odwagę!! ja jutro zostawiam Małęgo na cały dzień samego z tatą i nie wiem jak sobie poradzą, a Ty na tyle czasu dwójkę zostawiłąś , hehe :) (tyle że mój jest ciągle tylko na cycku i musiałam ściągnąć na kilka karmień, a już tyle nie daję rady ściągać laktatorem.. jak Mały ciągnie to mam pokarm, ale sztuczne ściąganie to jakoś mało mi tego wychodzi)
a Kasjan na tym zdjęciu w gajerku wcale nie wygląda na grubaska, serio, widać że poprostu jest duży, długi.. ale fakt, trzeba trochę przystopować jego wzrost ;)) (mój nosi jeszcze ciuszki 62/68 hehe)

czy Wasze maluchy tez tak mało śpią w ciągu dnia? kurcze, ja nie wiem co z tym moim Bąblem, normalnie bije rekordy w niespaniu... jak obudzi sie rano (około 6.30-7.30) tak potem jeszcze pospi czasem 2 godz a czasem tylko pół i później juz nie chce.. nawet na spacerze.. najwyżej 20 min śpi... w ciągu dnia kładę się z nim w łóżku, daję cycka na leżąco i też nie zaśnie, albo tylko na 10-15min.... czasem sobie myslę, że plusem sztucznego mleka jest to że dziecko długo po nim spi :)
ale ja chcę jak najdłużej naturalnie karmić.. najwyżej po kons z ped zacznę mu podawać coś jeszcze dodatkowo np. na noc (bo budzi się równo co 3 godz w nocy.. jakby budzik miał, czy co..?)

witam, mam małe zaległości bo 8 dni tu nie zagladałam.. postaram się nadrobić

Kasiu31, dzieki za ten link do gryzaczka, warto wiedzieć że ten sklep sprzedaje też w Allegro ;)

wszystkim chrzczonym gratuluję!!! ;-)) i piękne stroje i torty ;))

ja tez myślę całkiem poważnie o basenie, w Aquaparku są zajęcia dla maluszków od 4 m-ca ż. 10 wejść (30min) chyba w cenie 270zł... ale nie pamietam dokładnie, bo ceny są uzależnione od dnia tyg.

Kasiu, Izo i Mała C.- mój tez już prawie nie ma ciemiączka, zarośnięte prawie miał już około miesiąc temu, nie wiem od czego to tak szybko zarasta... Wit.D daję cały czas codziennie po kapsułce..

Izulucha, już dziś wróciłąś do Anglii?? szybko to zleciało, co nie..

Eve, mój synek jest radosny w wielu rekach, nieważne czy znajomy, czy rodzina, czy rodzic, czy obcy.. Maksiu zawsze jest pogodny i usmiechnięty jak tylko go ktoś trzyma i z nim pogada ;)) więc my nie mamy problemu z tym..

mój Młody przy przewijaniu tez ostatnio się mocno wierzga i tez taki mostek robi, szczególnie na prawą stronę się wygina..

aha! i juz z pozycji półleżącej sam siada, odpycha się łokciami i siedzi, trzeba go tylko z przodu podpierać bo robi taki mocny skłon ;)) juz go samego tak nie mogę zostawić na kanapie, chyba że leży na płasko, ale wtedy się wkurza bo dźwiga głowę i łokciami sie odpycha, nogi do góry ciągnie a usiąść nie może ;)

Aniu gratuluję ząbala Mili ;))) wiecie co? aż nie chce mi się wierzyć, ale jak zaglądam od kilku dni do buźki Maksia (jak płacze najlepiej widać) to widzę taką ostra białą kropkę na dziąsełku ale nie dość że u góry to jeszcze tak około trzeciego zęba.. to chyba niemożliwe żeby najpierw się tamten wyrżnął co?? na dole na pewno nic nie widać, a Młody wprost zjada wszystko co ma pod ręką, nawet ostatnio pilota od TV brał do buzi.. i zły jest jak nie może nic "pogryźć"..
właśnie podałam jarzynową z królikiem;) zjadł pół słoiczka i dalej płacz.... zmiękłam trochę i dałam 90ml butli. ale kolejna już na noc (mam zagęścić kleikiem) i w nocy przetrzymać do rana.... cięzkie dni i noce przed nami. w końcu musiało się kiedyś zacząć.
własnie teściów wyrzuciłam na "spacer" do Ikei;)
mieszkają pod Zieloną Górą i jak już przyjeżdżają, to na dłużej... i tak dałam radę;)

mam chwilę, to zaczynam czytać;)
jaki duży mężczyzna:) podobają mi się chłopcy w takich garniturkach i czapkach a la lata 20-te:)
Lidia :) Dobrze, że jesteś :)))
Faktycznie Kasjanek dorodny mężczyzna :)))
Hej Lidia to masz niezłe zaległosci !!

Ale masz klocka!!:) hihihih bardzo duzy:)Głodomorek.Ciekawe teraz jak ci sie uda go odchudzic ,pewnie bedzie glodny ,ale lepiej teraz niz pozniej.
jeszcze się pochwalę;)

image

image
dziewczyny, po dłuższej nieobecności wracam do Was;)
jeszcze nie miałam czasu przeczytać tego całego wątku, ale jutro (ostatni goście wyjadą) myślę, że dam radę i zabiorę głos;)
Bogusiu, widzę, że zaniepokoiłaś się moją nieobecnością (ale trafiłam z otwarciem tego wątku i to pierwsze zauważyłam;))
byłam w Francji na nartach. było super, piękna pogoda, najeździłam się jak nigdy , tylko strasznie tęskniłam... wiem, że maluchy miały super opiekę, mam doskonałego męża, cudowną mamę i koleżanki, które zabierały do siebie do swoich dzieci popołudniami Kornelkę , żeby odciążyć moją mamę i męża.
mąż też wziął wolne, żebym ja mogła jechać na narty.... jest cudowny;)

wróciłam i trzeba było po mojej nieobecności odgruzować mieszkanie, a zajęło nam to dwa pełne dni... mąż nie zapanował nad porządkiem i stwierdził, że nie wie jak to wszystko ogarniam. po pierwszym dniu miał kryzys, i stwierdził, że nie da rady sam... ale uparty jest , wziął się w garść, wymyślił grafik zajęć i się lepiej zorganizował;)

jak odgruzowaliśmy mieszkanie, w środę przyjechali teściowie, i jeszcze są do jutra... to było tydzień przed świętami. w swięta robiliśmy chrzciny Kasjana (muszę doczytać , na pewno pisałyście o chrzcinach swoich maluchów)
wszystko się udało! Warbuziaczku, ziemniaczki zrobiłam tak jak mi podpowiedziałaś, ugotowałam wcześniej, posypałam ziołami i do piekarnika ciepłego wstawiłam razem z przygotowanym już mięsem. impreza się udała! i jeszcze raz dziękuję za przygotowanie pięknych zaproszeń! wszystkim bardzo się podobały;)

żeby było mało Kornelka przed świętami złapała anginę ropną i szybko działaliśmy, żeby mały do świąt nie złapał.... i było ok.

po świętach ciągle gości mamy i naprawdę dziewczyny, nie miałam już siły przy kompie siedzieć;( nawet wieczorami.

a mały już przesypiał mi ładnie do 6,30 (od 19.00), a teraz znów się budzi po północy i około 4... a co za tym idzie znówj je za dużo.

własnie dziś wróciłam ze szczepienia. mały ma 4 m-ce i waży 9120.... brakuje mu 1kg do wagi rocznego dziecka. dostałam niezłe zjoby. jeśli do kolejnego szczepienia nie przystopuje z przybieraniem na wadze, do dostanę skierowanie do endokrynologa. je za dużo. czasem nawet 7 butli po 180. podobno dorosły by nie przerobił takiej ilości nabiału.
mam mu zmniejszyć do 4x180, 1x sinlac (któraś z was podaje?) i 1x zupka warzywna. owoce, tylko gotowane mogę do sinlacu podawać.

Kasjan jeszcze się nie przekręca, ale mam mu dać jeszcze miesiąc bo ciężki jest. za to ładnie siedzi sztywno (nie sam oczywiście), ale na kolankach;)

zakładam mu ciuszki na 74/80. w foteliku nogi mu wystają i mam problem!!! podobno chicco 9-18kg można montować przodem i tyłem. dostał kasę na chciny na fotelik , więc musze podjechać i zakupić;)

a ja walczę z katarem po chcinach. nie zmarzłam, bo cieplutko w święta było, ale goście zasmarkani byli, a ja złapałam..... a z dobrych rzeczy, nie mam już anemi! dziś odebrałam wyniki i tak jak w lutym chcieli mnie na zastrzyki z żelaza wysyłać, tak się dźwignęłam i wszystko mam w normie!
to na tyle;) doczytam wszystko od początku i popiszę troszę z wami, bo się strasznie już stęskniłam za naszymi pogaduchami;)

Ja chyba zrezygnuje ze spacerów,mąż bedzie chodził wieczorem czy jak........dzisiaj chcialam troche pobalkonowac ja ale nie da rady,krzyk jeden wielki,pisk.Ubrac jakos ubiore ale potem tak placze ze sie zanosi no i juz wtedy musze ja brac z powrotem do domu.Albo czasem wychodze ,slonko jej na sekunde zaswieci i pisk juz i do domu.Ubieranie tez w sumie masakra.Takze siedzimy w domu:(Wczoraj mi sie udało wyjsc,cud jakis.
Też bym poszła, ale na Mazurach siedzę :) Tutaj też dzisiaj słoneczka nie ma. Moja mama na spacerku z wnusiem i mam chwilę :)
Kasiu, dzięki za maila, zaraz coś skrobnę :)

LIDIA!!!
Co się z Wami dzieje????
tak :)
ja sie wybieram za jakies 1,5 godz to moze sie na siebie natkniemy ;p a mozna tam z wozkiem wjechac?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry