Widok

MAT-BUD RUMIA - ... Przystań Rumia ...

Inwestycje i deweloperzy Temat dostępny też na forum:
Witam. Co myślicie o tej inwestycji? Orientuje się ktoś jaka jest cena metra kwadratowego?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mega ma się rozrosnąć z białą rzeką jeszcze bardziej tylko nie wiem w jaką stronę.
Czy w pobliżu przystani Rumia są szkoły podstawowe i przedszkola? Może jest ktoś na forum kto mieszka w pobliżu i może by się podzielił oceną z miejsca zamieszkania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dowiedziałem się że tamte bloki były budowane dla wojska ale się rozmyślilii dopiero teraz organizują oficjalną sprzedaż.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Z tego co wiem, to umowy z energą i gazownią mają już dawno podpisane więc opóźnień z tego tytułu nie powinno być. W leśnych tarasach umowy takie były zbyt późno podpisane.
A co sądzicie o tej lokalizacji? nie znam tej części Rumi i chciałbym się trochę popytać o same miejsce inwestycji. Niedaleko jest Mega invest i tam to się mieszkanie nie za bardzo sprzedają.
Teoretycznie masz racje.Ale fakt że niewiele się tam dzieje budzi niepokój.Ale zauważyłem,że coś się jednak ruszyło.Może dotrzymają terminu.
Czy wiecie kiedy w ofercie będą następne budynki?
dzięki MR.
... faktycznie, coś wolno idzie ta budowa
w 1 budynku jest 12 mieszkań w 2 budynku jest 10 mieszkań wystarczy zerknąć na rzut każdego piętra i policzyć, mieszkania sprzedane usuwane są z oferty czyli sprzedali nie 7 a 8 mieszkań
7 mieszkań sprzedanych? Na stronie widnieje jeszcze 14. To ile w całym budynku (1 i 2) znajduję się mieszkań?
Mat Bud buduje za naszą kasę z tego co wiem sprzedanych jest 7 mieszkań ja płace transzę 35000 x 7 daje 245000 za tą sumę można więcej wybudować jak obecna ława chyba że się mylę Pozdrawiam
Dowiedziałem się że zabrakło pieniędzy na budowę i zaciągneli kredyt także może lada dzień wznowią prace
Przyszli mieszkańcy nie jesteście zaniepokojeni postępem prac na budowie ? mamy czerwiec a wylana jest tylko ława.
Ponad miesiąc czekać na odpowiedz ............spodziewałem się szybszej reakcji -temat już jest nie aktualny.
Pozdrawiam Natalie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
czytaliśmy umowę, widział ją również prawnik.
już jesteśmy po podpisaniu aktu notarialnego.

co do opinii wypowiadających się na forum - p. Justyna nigdy nie była dla nas nieuprzejma, chętnie odpowiadała na nasze pytania, p. Magda również.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
jesli to do mnie bylo pytanie, piszac ze deweloper moze konkurowac z warzywniakiem mialam na mysli obsluge.tym bardziej ze przyszlam z polecenia kolezanki. teraz wiem ze trafiłam na nie ta kobiete co powinnam. widze tez ze nie tylko ja jestem zniesmaczona pania w biurze ...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja = p. Justyna czy p. Magda ? ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja bym nie przesadzała z ta nieuprzejmością i tak dalej, myślę , że niezadowolony klient miał mało kontaktów z innymi przedstawicielami firm budowlanych. Ja zanim kupiłam przeżyłam batalię z wieloma. Mieszkam na Alei Dębowej jestem zadowolona na tyle na ile można być zadowolonym z tego czego się samemu nie wybudowało na swojej ziemi...nam przynajmniej nie spadaja kafle ze ścian jak na osiedlach innych firm. Ale uwaga jest słuszna co na papierze to na papierze i sprawdzać wszystkie dokumenty pozwolenia itd.....ogólnie tragedii nie ma.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Przyszli klienci Mat-Bud Rumia, nie dajcie się oszukać deweloperowi tak jak my. Przed podpisaniem umowy dowiedzcie się, czy jest już podpisana umowa z PGNiG oraz Energą. Nie wierzcie niczemu, co nie jest na piśmie, ponieważ pracownicy biura Mat-Bud kłamią i manipulują jak tylko mogą. Skontaktujcie się najpierw z dostawcami mediów, sprawdźcie, czy deweloper ma wszystkie niezbędne zgody i pozwolenia, czy podpisane są wszystkie potrzebne umowy, czy teren na którym jest budowane osiedle nie jest podmokły (tak jak w przypadku os. Aleja Dębowa o czym p. Justyna oczywiście nie wspomina). Bądźcie maksymalnie podejrzliwi i uczcie się na naszych błędach!!! A najlepiej w ogóle nie podpisujcie żadnych umów z tym deweloperem!!! Kłamie, nie dotrzymuje terminów + bardzo nieprzyjemna obsługa klienta (o czym łatwo możecie się przekonać rozmawiając z panią Justyną). Odradzamy współpracę z Mat-Bud Rumia!!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7
Natalia czytałaś umowę ? ja byłem z moją u prawnika i parę punktów umowy jest dla nas niekorzystnych ,czekam na opinie innych lokatorów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Umowę deweloperską zamiarzam podpisać w tym miesiącu, podpisaliśmy umowę rezerwacyjną.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rumia

Widoki (6 odpowiedzi)

Osiedle Widoki powstanie na stoku morenowego wzgórza, w otulinie Trójmiejskiego Parku...

Locus (10 odpowiedzi)

Osiedle Locus będzie położone w Rumi Janowo na rogu ulic Dąbrowskiego i Stoczniowców. Teren...

Wykończenie mieszkania - Rumia (28 odpowiedzi)

Czy ktoś z Państwa może polecić solidną firmę zajmującą się wykańczaniem mieszkań? Chodzi o...

do góry