Widok

MAT-BUD RUMIA - ... Przystań Rumia ...

Inwestycje i deweloperzy Temat dostępny też na forum:
Witam. Co myślicie o tej inwestycji? Orientuje się ktoś jaka jest cena metra kwadratowego?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
u mnie to wystarczy jak czytam "MAT BUD RUMIA" to mam ciarki
wolałabym zapomnieć o tym deweloperze
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 10
A ja sobie chwalę Mat-Bud co nie znaczy, że jest idealnym deweloperem, zawsze są chwile gdy jest "pod górkę" ale gdybym miała kiedykolwiek jeszcze kupować mieszkanie to tylko od Mat-Buda. Porównując MB do innych deweloperów to sobie chwalę, wg. mnie jest najlepszy na rynku. Widziałam co wyprawiają inni deweloperzy w jakim stanie oddają mieszkania etc, chociażby Euro Styl niby taki prężny, mega drogi a jak co do czego przychodzi to ze wszystkim problemy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
co do cen to w poprzedniej inwestycji Aleja Dębowa cena za metr szacowała się w przedziale od 4100-4300 w zależności od piętra. Natomiast jeżeli ma być to mieszkanie biorące udział w rodzina na swoim to cena za metr mieszkania nie może być wyższa niż coś koło 4107 zl
Myślę, że tu może być podobnie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
kupiłeś/ kupiłaś tam mieszkanie?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak kupiłam tam mieszkanie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Iskiereczka powiedz ile płaciłaś za m.kw. jak tam wygląda sytuacja z garażami/miejscem parkingowym? jest tam komórka lokatorska? co wchodzi w cenę mieszkania, a za co trzeba płacić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Piossek jak byś był zainteresowany to byś podjechał do biura lub zadzwonił i byś wszystko wiedział za garaż i komórkę płacimy,miejsca parkingowe są frii. Mię zaś nurtuje problem że deweloper zamierza wybudować na razie jeden z 6 bloków jak długo będziemy mieszkać na placu budowy? UMOWA nie do końca jest sprecyzowana co do pozostałych budynków i terenu do zagospodarowania Proszę o opinie osób zainteresowanych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Z tego co sobie przypominam to Iskiereczka kupiła mieszkanie na Alei Dębowej a nie na Przystań Rumia choć mogę się mylić Pozdrawiam.
piossekjb
nie wiem jak na osiedlu Przytań szacują się ceny bo ja kupiłam mieszkanie na Alei Dębowej.
cena za metr wynosi 4130zł
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy ktoś zainteresowany podpisywał umowę deweloperską na osiedlu Przystań Rumia?
deweloper moze konkurowac z warzywniakiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
czy mogła byś sprecyzować tą uwagę jestem zainteresowany tym osiedlem i każda uwaga jest dla mnie cenna
Pozdrawiam.
Umowę deweloperską zamiarzam podpisać w tym miesiącu, podpisaliśmy umowę rezerwacyjną.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Natalia czytałaś umowę ? ja byłem z moją u prawnika i parę punktów umowy jest dla nas niekorzystnych ,czekam na opinie innych lokatorów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przyszli klienci Mat-Bud Rumia, nie dajcie się oszukać deweloperowi tak jak my. Przed podpisaniem umowy dowiedzcie się, czy jest już podpisana umowa z PGNiG oraz Energą. Nie wierzcie niczemu, co nie jest na piśmie, ponieważ pracownicy biura Mat-Bud kłamią i manipulują jak tylko mogą. Skontaktujcie się najpierw z dostawcami mediów, sprawdźcie, czy deweloper ma wszystkie niezbędne zgody i pozwolenia, czy podpisane są wszystkie potrzebne umowy, czy teren na którym jest budowane osiedle nie jest podmokły (tak jak w przypadku os. Aleja Dębowa o czym p. Justyna oczywiście nie wspomina). Bądźcie maksymalnie podejrzliwi i uczcie się na naszych błędach!!! A najlepiej w ogóle nie podpisujcie żadnych umów z tym deweloperem!!! Kłamie, nie dotrzymuje terminów + bardzo nieprzyjemna obsługa klienta (o czym łatwo możecie się przekonać rozmawiając z panią Justyną). Odradzamy współpracę z Mat-Bud Rumia!!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7
Ja bym nie przesadzała z ta nieuprzejmością i tak dalej, myślę , że niezadowolony klient miał mało kontaktów z innymi przedstawicielami firm budowlanych. Ja zanim kupiłam przeżyłam batalię z wieloma. Mieszkam na Alei Dębowej jestem zadowolona na tyle na ile można być zadowolonym z tego czego się samemu nie wybudowało na swojej ziemi...nam przynajmniej nie spadaja kafle ze ścian jak na osiedlach innych firm. Ale uwaga jest słuszna co na papierze to na papierze i sprawdzać wszystkie dokumenty pozwolenia itd.....ogólnie tragedii nie ma.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja = p. Justyna czy p. Magda ? ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
jesli to do mnie bylo pytanie, piszac ze deweloper moze konkurowac z warzywniakiem mialam na mysli obsluge.tym bardziej ze przyszlam z polecenia kolezanki. teraz wiem ze trafiłam na nie ta kobiete co powinnam. widze tez ze nie tylko ja jestem zniesmaczona pania w biurze ...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rumia

Osiedle Archipelag (15 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...

Widoki (5 odpowiedzi)

Osiedle Widoki powstanie na stoku morenowego wzgórza, w otulinie Trójmiejskiego Parku...

Wykończenie mieszkania - Rumia (28 odpowiedzi)

Czy ktoś z Państwa może polecić solidną firmę zajmującą się wykańczaniem mieszkań? Chodzi o...

do góry