Widok

MAT-BUD RUMIA - ... Przystań Rumia ...

Inwestycje i deweloperzy Temat dostępny też na forum:
Witam. Co myślicie o tej inwestycji? Orientuje się ktoś jaka jest cena metra kwadratowego?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Co do inwestycji się nie wypowiem, ale co do spółki i owszem. Nie można im uwać, oddają mieszkania i inne lokale do użytku z nawet rocznym opóźnieniem, mają swojego notariusza, który tak kombinuje, by umowy zawierały wszystkie niekorzystne dla kupującego zapisy, a umożliwiały spółce zrobienie wszystkiego z nieruchomością, co tylko chcą po sprzedaży lokali, notariusz nie informuje w sposób oczywisty o wszystkich zapisach umowy, choć ma obowiązek. W umowach nie ma zawartych kluczowych informacji prawnych w taki sposób, by nie można było się w jasny sposób odnieść z ew. roszczeniem do przepisów prawa. Zapomina o różnych ważnych rzeczach w lokalach, np. miejscach na rury ściekowe, a później przepuszcza je przez niemalże środek mieszkania. Spółka ma problemy z płynnością finansową. Rozmowa z zarządem wygląda tak, że mówią jedno, robią drugie. Doprosić się nie można o proste sprawy. Wykończenie tarasów mieszkań jest takie, że woda stoi, a kafli położyć nie można, bo otwory odpływowe z okien są za nisko itp. Generalnie developer buduje niskim kosztem. Przeciąga lub nie kończy inwestycji. Mami ludzi, a jak już podpiszesz umowę, to ma cię w ... Jeżeli ktoś chce kupić od niego cokolwiek, proponuję na początku sprawdzić, czy nie jest to nieruchomość obciążona, następnie czy nieruchomość ma wszelkie odbiory i jest gotowa do użytku, przejść się z jakimś fachowcem, by sprawdził dokumenty i stan techniczny budynku i dopiero kupić. Kategorycznie odradzam kupowanie czegoś, co deweloper nie skończył lub ma w planach. Proponuję też nie kupować niczego, co ma w nazwie obietnica - on nie dotrzymuje obietnic. Jak powie, że coś zrobi, to albo nie zrobi, albo zrobi to z wielkim opóźnieniem i po kosztach. Będzie to was bardzo bolało i wspomnicie tą opinię. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co drugi miesiac jezeli wybieramy opcje rachunkow papierowych wg prognozy gazowni lub elektrowni. Mozna rowniez zalogowac sie w ebok podawac zuzycie rzeczywiste i wtedy rozliczamy sie miesiecznie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Opłaty za gaz i prąd sa za miesiac czy placone co drugi miesiac bo slyszalem ze chyba tak kest ale sie nie orientuje do konca.
Witam, mamy koniec lipca, a mieszkamy od stycznia. Opłaty zima za gaz (przy korzystaniu ze sterownika i utrzymaniu temperatury na poziomie 22 stopni) wynosi około 220-270zl. Prąd przy dwóch osobach to koszt około 70-80zl (przy korzystaniu z indukcji i innych sprzetow). Ale za to czynsz jest niski (120-180zl). Dodam, że mamy mieszkanie o powch. 56m. Latem opłaty za gaz nie przekraczają 50zl. I tak jak zostało napisane juz wcześniej, jeśli w pierwszym, zimowym sezonie mieszkanie zostanie dobrze ogrzanie to nie ma możliwości, że nagle zaskoczy nas grzyb na scianie. Mimo wszystko polecam tego dewelopera. Kierownik budowy i panie z biura są bardzo miłe, uprzejme i pomocne. Nieco inne zdanie mam na temat samego właściciela. ...ale to jest najmniej istotne.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzień dobry,

Zamierzam kupić mieszkanie na tym osiedlu i chciałbym zapytać o opinie osób ktore juz tam mieszkają.
Są Państwo zadowoleni?
Jak piec się sprawdza? Na jakie wydatki trzeba się przygotować jeżeli chodzi o ogrzewanie?
Na co uważać, zwracać uwagę?

Z góry dziękuje za pomoc,
Pozdrawiam
A ja chciałam podpytać o media na Przystani. Z jakiej tv Państwo korzystacie? odbiera może u kogoś naziemna?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
O czy wietrzymy i ogrzewamy mieszkanie prawidłowo?Również kupiłem mieszkanie od mat bud i jakoś nie mam takich problemów.Radzę przeczytać dokumenty odbiorowe i zapoznać się z punktem w którym jest opisane jak należy wietrzyć prawidłowo mieszkanie. W pierwszym sezonie grzewczym nie należy również oszczędzać na ogrzewaniu. Uważam że większość osób które mają powyższy problem są same sobie winne.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na Przystani w 1 bloku też pojawił sie grzyb czy to zbieg okoliczności???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Nie kupujcie mieszkań od Mat-Bud Rumia.
Wykonanie fatalne. Deweloper po tzw. rękojmi ma Nas gdzieś. Mieszkam na Osiedlu Dębowym przy ul. Dębowa w Rumi. Po 4 latach użytkowania mieszkania obrastamy grzybem. Wykonana ekspertyza pokazała wiele nieprawidłowości. Pani Anna Kierzkowska zarządzająca wspólnotami, budowanymi przez Mat-Bud Rumia działa na zwłokę jeżeli chodzi wszelkie reklamacje. Nie zgadzajcie się na zarządcę, który jest po stronie dewelopera. Szukajcie innego zarządcy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Czy ktoś jest już po odbiorze mieszkania w budynku 3 lub 4?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Do 3% wartości mieszkania wiec każdy ma to samo w umowie tylko od metrażu i ceny mieszkania zależy. Czy poza opóźnieniami jest wszystko ok? Czy ktoś czeka na mieszkanie bądź juz kupił w tym osiedlu?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
0,01% wartości nieruchomości dziennie z tego co pamiętam. generalnie bardzo mało
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam czy kupili państwo mieszkanie w budynku 3 lub 4 ? tez miałam tam kupować niestety musialam przelozyc kupono mieszkania i chce kupic w budynku 6. z tego co wiem budynek 3 i 4 mal byc gotowy w marcu 2015 a pani w biurze powiedziala ze odbiory sa pod koniec roku w grudniu. Ile placi firma za tak dlugi czas zwłoki?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
No, 9 miesięcy opóźnienia.. no i za tydzień w końcu odbior
Na taką okoliczność służą odsetki;) i inne środki prawnej perswazji:) myślę, że prędzej czy później zapłacą
Jak wpłacicie pełną kwote przed odbiorem,to póżniej podejrzewam będzie problem
ze ściągnięciem od nich kasy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
My czekamy do odbioru, żeby wiedzieć o jaką kwotę wzywać.
Czy ktoś już pisał do nich pismo z żadaniem zapłaty za zwłoke w odbiorze drugiego budynku? Z tego co tu przeczytałem to niezbyt uczciwa firma.
Z pierwszym budynkiem było tak samo, zbierali się, zbierali, ale w końcu jak się zebrali to w miarę szybko skończyli. Widać tak pracują. Myślę, że nie potrzebna jest panika - jak nie skończą w lipcu, to może do końca wakacji im się uda - a poza tym banki nadzorują budowę, bo dbają o swoje już włożone pieniądze.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oczywiście że nie ma kasy skoro i Przystań stoi i Tarasy Leśne wstrzymali .....ja bym gruuuuuuuuuubo się zastanawiał co z nimi dalej będzie ..... to nic dobrego nie wróży ..... poza tym inne inwestycje podobno się im sypią więc nie za wesoło :(
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rumia

Locus (10 odpowiedzi)

Osiedle Locus będzie położone w Rumi Janowo na rogu ulic Dąbrowskiego i Stoczniowców. Teren...

Osiedle Archipelag (15 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...

Wykończenie mieszkania - Rumia (28 odpowiedzi)

Czy ktoś z Państwa może polecić solidną firmę zajmującą się wykańczaniem mieszkań? Chodzi o...

do góry