Widok

Macie pomysł na dodatkowa prace na urlopie wychowawczym?

Praca Temat dostępny też na forum:
Witam,

Czy możecie mi podpowiedziec jaka dodatkowa prace moge wykonywac oprócz bycia mama ;) Córeczka ma 14 miesiecy i dopiero za dwa lata pojdzie do przedszkola a ja chciałabym troche dorobic na tzw waciki ;)
Macie jakis pomysł? Wiem ze duzo jest pracy chałupniczej ale słyszałam ze duzo to sciema...
Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Może jako niania?
Pewnie znajdzie się ktoś, komu nie przekadzałoby, żebyś opiekowało się jednocześnie czyimś maluchem i swoim.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jesteś pewna, że na urlopie wychowawczym można podjąć zatrudnienie..... ? Coś mi się wydaje, że nie..... chyba, że zakończysz urlop wychowawczy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
mozna na umowe zlecenie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja podjęłam współpracę z Marizą http://www.mariza-kosmetyki.eu i jestem bardzo zadowolona
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
i gdzie wy te kosmetyki wciskacie-sprzedajecie?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
to może napisz coś więcej o tych kosmetykach
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Droga medleen69, czy wiesz ze urzednicy Zusu posiadaja niezbedne narzedzia, by 'scigac' osoby, ktore naruszaja zasady przebywania na zasilkach, w tym wychowawczym? nie zapominij, ze pieszac na forum swoj post z ip ryzykujesz 'namierzenie'? pomysl zanim stracisz swoj zasilek
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 15
jaki zasiłek?jestem na wychowawczym i takiego nie mam?
zasilki, urlopy, czyli swiadczenia Zusowskie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
iksiński nie każdy dostaje te zasiłki świadczenia itp,a na wychowawczym można dorabiać nie pobierając tych że ZASIŁKÓW pod warunkiem,że praca nie koliduje z opieka nad dzieckiem i można podpisać umowę o dzieło zlecenie itp,są różne formy zarobku w domu
Proponuję zgłębić się w temat,a następnie siać jadem na forum
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie sieje jadu tylko poradzilem sprawdzic czy nie straci na tym ze podejmie prace, czytaj ze zrozumieniem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9
Rozejrzyj się po ogłoszeniach może wpadnie Ci akurat coś w oko na Twoje możliwości.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fajna pracą dodatkową dla mamy z dzieckiem jest sprzedaż produktów Betterware , robisz to sobie "przy okazji" wśród koleżanek, sąsiadek itp
Można parę groszy dorobić
Co ważne to nie tak popularne kosmetyki ( bo to sprzedaje i Avon i Oriflame i FM i Mariza) ale głównie rzeczy potrzebne kazdego dnia w domu = chemia do sprzątania i prania, akcesoria kuchenne, łazienkowe, wyposażenie domu, ale też linia kosmetyków właśnie i suplementów diety ale w 100% naturalnych , zdrowotnych ( bez chemii i konserwantów) , czyli praktycznie kazdy jak chce moze znaleźć coś dla siebie
Zerknij sobie tutaj i zapraszam do kontaktu http://praca-betterware.info.pl/
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9
na tzw.waciki dorabiam w markecie w weekendy,z agencji pracy tymczasowej,mąz nadrabia zaleglosci w opiece nad synem
W tym betterware mają rewelacyjną chemię , znajoma z pracy to sprzedaje, fajne a niedrogie produkty
a jaki jest zysk na takim jednym produkcie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Niestety kolega Iksinski ma rację. Trzy razy bym się zastanowił czy chciałbym ryzykować pismem z ZUSu czy czymś podobnym.
..zresztą kurcze, wszyscy tutaj piętnujemy nieuczciwych pracodawców, a z pracownikami pracującymi w szarej strefie? Czy to uczciwe? Czy to moralne? Nie piętnuję - pytam się tylko.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
http://praca.wieszjak.pl/urlopy-pracownicze/287457,3,Co-warto-wiedziec-o-urlopie-wychowawczym.html

dla iksińskiego i fk

dorabianie a zarabianie to dwie rózne kwestie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
chyba dla madleen69
ja dlugo szukalam i w koncu znalazlam prace na wczesne nocki od 22 do max 2 do tego pod domem wiec 10min po zamknieciu jestem w domu.
mi to pasuje bo maz w domu z dziecmi i nic nie wydaje na opieke, i dzieki temu ze sie zalapalam tam gdzie teraz robie to pewnie poszukam normalnej pracy jak mloda pojdzie do zerowki, bo teraz chodza do okienka (3h dziennie z dziecmi - takie przedszkole)moja zmienniczka jest w identycznej sytuacji, plus dorabia na strzyzeniu bo fryzjerka

pozatym w weekendy od czasow studenckich mam fuche sprzatania biura 1-2h tygodniowo iedy mi pasuje bo mam klucze. minus ze musze teraz dojeżdżać bo od kiedy mam rodzine to sie przeprowadzilam.

mi taki system pasuje, ja nocny marek jestem i niegdy nie potrzebowalam duzo snu, teraz tylko w dzien ok 14 musze kimnac na 15min ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak widać - ciąża i macierzyństwo to nie choroby - można iść do pracy a nie na wolnym siedzieć.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
Szkoda że inaczej uważają kobiety, które ledwo się dowiedzą że są w ciąży i już lecą do lekarza po zwolnienie z pracy ;)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 7
Na urlopie wych można dorabiać, nieuku!
Jak słyszę że matka z dzieckiem "siedzi" w domu to mnie szlag jasny trafia, bo czasami mam tak mało czasu na tym "wolnym" że mam okazję napić się spokojnie kawy dopiero po powrocie męża z pracy. Niech mi ktoś powie jak to się robi że tyle czasu można mieć na nic-nie-robienie? Może ja o czymś nie wiem, albo powinnam nianię albo konsjerża zatrudnić to wtedy można spokojnie siedzieć w domu i nic nie robić?
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 8
Ale czas jaki poświęcasz forum masz? ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6
Tak mam, bo teraz moje maleństwo ma 10 lat :P
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
dlatego dobrym rozwiązaniem są urlopy tacierzyńskie, druga strona widzi, że jednak opieka nad dzieckiem wymaga poświęcenia czasu ( chyba, ze cały czas oglada tv ale tego wychowaniem nie można nazwać ). Co do zwolnień, niektóre kobiety chodzą na zwolnienia i słusznie, bo mają duży stresu w pracy, który w ciąży jest źle widziany, albo mają duże ryzyko poronienia. Nie można wszystkich wrzucać do jednego worka.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
madleen69, a nie słyszałas o żłobkach ? Dzieciaka do żłobka - sa czynne od 6:30 - 18:00 i do roboty idż. Pozdrawiam !
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 24
A pewnie ze słyszałam! A ty zdajesz sobie sprawe ze żłobki sa tak przepełnione ze tak łatwo nie jest wysłac dziecko do żłobka! Moja córka na obecna chile jest 209 na 95 miejsc takze zanim cos ktos powie niech sprawdzi czy warto to powiedziec...
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam wszystkich.

Dla mam jest także opcja założenia własnej działalności gospod.
można dorabiać sobie troszkę , - tylko uwaga - jesteś wtedy sama odpowiedzialna za opłaty w Zus i Skarbowym.

Znam takie matki, które tak pracują.
Raczej chwalą sobie, że łączą swoją samorealizację zawodową z opiekowaniem się dzieckiem.
To są często osoby, co założyły mini -klubiki dziecięce, przedszkola itp. lub mają zacięcie artystyczne.

Gdyby ktoś potrzebował więcej info na ten temat to znajdzie zarówno w WUP jak i u doradcy zawodowego w PUP.
Można też pisać do mnie http://www.goldenline.pl/katarzyna-dabrowska30
Pozdrawiam wszystkie ambitne mamy i życzę by ich życie było zarówno pełne cudnych chwil z dziećmi, jak też pełne wyzwań i sukcesów zawodowych.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Może rękodzieło (sweterki, szaliki, biżuteria czy coś takiego)?
Opinia została zablokowana przez moderatora
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Gdzieś wyżej wątku pytałam,gdzie wciskacie te luksusowe kosmetyki.
I proszę otrzymałam odpowiedz...
Na placach zabaw....
http://justartpp.jimdo.com/
mądralo, a wiesz czym się różni wychowanie dziecka od podrzucania go ? wychowanie dziecka to duży wysiłek, a później każdy się dziwi, że rośnie nam zła młodzież, no wybacz, jeśli dziecko całymi dniami siedzi w przedszkolu, wraca późnym wieczorem, kolacja i spanie. Uważasz, że to jest lepsze? dziecko na cały dzień do żłobka i sio do pracy ? Jasne, a później wyrośnie taki degenerat który na twoją emeryturę nie będzie zarabiał. Weź się ogarnij.

( nie chcę urazić rodzin, w których taki model funkcjonuje, często tak jest, natomiast odnoszę się do samego podejścia, wsadzić dziecko do żłobka i się niczym nie przejmować. )
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5
Inwentaryzacja w sklepie płacą 8-10 zł za godzine
Joa MĄDRALO, jako dziecko chodziłam do żłobka i przedszkola i nie wyrosłam na degenerata więc nie generalizuj!
Nie wszyscy maja tak wspaniałe możliwości pozostania z dzieckiem w domu dłużej, wychowując go. Poza tym dziecko chodzące do przedszkola czy żłobka tez trzeba wychować :).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mozesz sobie poszukac czegos podobnego do tego typu pracy http://praca.owi.pl/ogloszenie/Praca_dodatkowa,940821

ja jak bylam i w ciazy i po tak sobie dorabialam przy tego typu pracach:)

Inne tematy z forum Kobieta

Adwokat Rozwód Gdansk (4 odpowiedzi)

Witajcie, polecacie kogos rzetelnego?

Rozwod dobry adwokat (402 odpowiedzi)

Witam czy ktos moze polecic dobrego adwokata z Gdyni badz Sopotu? Mam zamiar zlozyc pozew wiem ze...

Brak ochoty na zbliżenia - niskie libido? (88 odpowiedzi)

Zauważyłam sama po sobie, że kiedyś miewałam większe potrzeby na zbliżenia niż teraz. Mam dopiero...

do góry