Widok
Macie pomysł na dodatkowa prace na urlopie wychowawczym?
Witam,
Czy możecie mi podpowiedziec jaka dodatkowa prace moge wykonywac oprócz bycia mama ;) Córeczka ma 14 miesiecy i dopiero za dwa lata pojdzie do przedszkola a ja chciałabym troche dorobic na tzw waciki ;)
Macie jakis pomysł? Wiem ze duzo jest pracy chałupniczej ale słyszałam ze duzo to sciema...
Pozdrawiam
Czy możecie mi podpowiedziec jaka dodatkowa prace moge wykonywac oprócz bycia mama ;) Córeczka ma 14 miesiecy i dopiero za dwa lata pojdzie do przedszkola a ja chciałabym troche dorobic na tzw waciki ;)
Macie jakis pomysł? Wiem ze duzo jest pracy chałupniczej ale słyszałam ze duzo to sciema...
Pozdrawiam
ja podjęłam współpracę z Marizą http://www.mariza-kosmetyki.eu i jestem bardzo zadowolona
iksiński nie każdy dostaje te zasiłki świadczenia itp,a na wychowawczym można dorabiać nie pobierając tych że ZASIŁKÓW pod warunkiem,że praca nie koliduje z opieka nad dzieckiem i można podpisać umowę o dzieło zlecenie itp,są różne formy zarobku w domu
Proponuję zgłębić się w temat,a następnie siać jadem na forum
Proponuję zgłębić się w temat,a następnie siać jadem na forum
Fajna pracą dodatkową dla mamy z dzieckiem jest sprzedaż produktów Betterware , robisz to sobie "przy okazji" wśród koleżanek, sąsiadek itp
Można parę groszy dorobić
Co ważne to nie tak popularne kosmetyki ( bo to sprzedaje i Avon i Oriflame i FM i Mariza) ale głównie rzeczy potrzebne kazdego dnia w domu = chemia do sprzątania i prania, akcesoria kuchenne, łazienkowe, wyposażenie domu, ale też linia kosmetyków właśnie i suplementów diety ale w 100% naturalnych , zdrowotnych ( bez chemii i konserwantów) , czyli praktycznie kazdy jak chce moze znaleźć coś dla siebie
Zerknij sobie tutaj i zapraszam do kontaktu http://praca-betterware.info.pl/
Można parę groszy dorobić
Co ważne to nie tak popularne kosmetyki ( bo to sprzedaje i Avon i Oriflame i FM i Mariza) ale głównie rzeczy potrzebne kazdego dnia w domu = chemia do sprzątania i prania, akcesoria kuchenne, łazienkowe, wyposażenie domu, ale też linia kosmetyków właśnie i suplementów diety ale w 100% naturalnych , zdrowotnych ( bez chemii i konserwantów) , czyli praktycznie kazdy jak chce moze znaleźć coś dla siebie
Zerknij sobie tutaj i zapraszam do kontaktu http://praca-betterware.info.pl/
Niestety kolega Iksinski ma rację. Trzy razy bym się zastanowił czy chciałbym ryzykować pismem z ZUSu czy czymś podobnym.
..zresztą kurcze, wszyscy tutaj piętnujemy nieuczciwych pracodawców, a z pracownikami pracującymi w szarej strefie? Czy to uczciwe? Czy to moralne? Nie piętnuję - pytam się tylko.
..zresztą kurcze, wszyscy tutaj piętnujemy nieuczciwych pracodawców, a z pracownikami pracującymi w szarej strefie? Czy to uczciwe? Czy to moralne? Nie piętnuję - pytam się tylko.
http://praca.wieszjak.pl/urlopy-pracownicze/287457,3,Co-warto-wiedziec-o-urlopie-wychowawczym.html
dla iksińskiego i fk
dorabianie a zarabianie to dwie rózne kwestie
dla iksińskiego i fk
dorabianie a zarabianie to dwie rózne kwestie
ja dlugo szukalam i w koncu znalazlam prace na wczesne nocki od 22 do max 2 do tego pod domem wiec 10min po zamknieciu jestem w domu.
mi to pasuje bo maz w domu z dziecmi i nic nie wydaje na opieke, i dzieki temu ze sie zalapalam tam gdzie teraz robie to pewnie poszukam normalnej pracy jak mloda pojdzie do zerowki, bo teraz chodza do okienka (3h dziennie z dziecmi - takie przedszkole)moja zmienniczka jest w identycznej sytuacji, plus dorabia na strzyzeniu bo fryzjerka
pozatym w weekendy od czasow studenckich mam fuche sprzatania biura 1-2h tygodniowo iedy mi pasuje bo mam klucze. minus ze musze teraz dojeżdżać bo od kiedy mam rodzine to sie przeprowadzilam.
mi taki system pasuje, ja nocny marek jestem i niegdy nie potrzebowalam duzo snu, teraz tylko w dzien ok 14 musze kimnac na 15min ;)
mi to pasuje bo maz w domu z dziecmi i nic nie wydaje na opieke, i dzieki temu ze sie zalapalam tam gdzie teraz robie to pewnie poszukam normalnej pracy jak mloda pojdzie do zerowki, bo teraz chodza do okienka (3h dziennie z dziecmi - takie przedszkole)moja zmienniczka jest w identycznej sytuacji, plus dorabia na strzyzeniu bo fryzjerka
pozatym w weekendy od czasow studenckich mam fuche sprzatania biura 1-2h tygodniowo iedy mi pasuje bo mam klucze. minus ze musze teraz dojeżdżać bo od kiedy mam rodzine to sie przeprowadzilam.
mi taki system pasuje, ja nocny marek jestem i niegdy nie potrzebowalam duzo snu, teraz tylko w dzien ok 14 musze kimnac na 15min ;)
Jak słyszę że matka z dzieckiem "siedzi" w domu to mnie szlag jasny trafia, bo czasami mam tak mało czasu na tym "wolnym" że mam okazję napić się spokojnie kawy dopiero po powrocie męża z pracy. Niech mi ktoś powie jak to się robi że tyle czasu można mieć na nic-nie-robienie? Może ja o czymś nie wiem, albo powinnam nianię albo konsjerża zatrudnić to wtedy można spokojnie siedzieć w domu i nic nie robić?
dlatego dobrym rozwiązaniem są urlopy tacierzyńskie, druga strona widzi, że jednak opieka nad dzieckiem wymaga poświęcenia czasu ( chyba, ze cały czas oglada tv ale tego wychowaniem nie można nazwać ). Co do zwolnień, niektóre kobiety chodzą na zwolnienia i słusznie, bo mają duży stresu w pracy, który w ciąży jest źle widziany, albo mają duże ryzyko poronienia. Nie można wszystkich wrzucać do jednego worka.
Witam wszystkich.
Dla mam jest także opcja założenia własnej działalności gospod.
można dorabiać sobie troszkę , - tylko uwaga - jesteś wtedy sama odpowiedzialna za opłaty w Zus i Skarbowym.
Znam takie matki, które tak pracują.
Raczej chwalą sobie, że łączą swoją samorealizację zawodową z opiekowaniem się dzieckiem.
To są często osoby, co założyły mini -klubiki dziecięce, przedszkola itp. lub mają zacięcie artystyczne.
Gdyby ktoś potrzebował więcej info na ten temat to znajdzie zarówno w WUP jak i u doradcy zawodowego w PUP.
Można też pisać do mnie http://www.goldenline.pl/katarzyna-dabrowska30
Pozdrawiam wszystkie ambitne mamy i życzę by ich życie było zarówno pełne cudnych chwil z dziećmi, jak też pełne wyzwań i sukcesów zawodowych.
Dla mam jest także opcja założenia własnej działalności gospod.
można dorabiać sobie troszkę , - tylko uwaga - jesteś wtedy sama odpowiedzialna za opłaty w Zus i Skarbowym.
Znam takie matki, które tak pracują.
Raczej chwalą sobie, że łączą swoją samorealizację zawodową z opiekowaniem się dzieckiem.
To są często osoby, co założyły mini -klubiki dziecięce, przedszkola itp. lub mają zacięcie artystyczne.
Gdyby ktoś potrzebował więcej info na ten temat to znajdzie zarówno w WUP jak i u doradcy zawodowego w PUP.
Można też pisać do mnie http://www.goldenline.pl/katarzyna-dabrowska30
Pozdrawiam wszystkie ambitne mamy i życzę by ich życie było zarówno pełne cudnych chwil z dziećmi, jak też pełne wyzwań i sukcesów zawodowych.
mądralo, a wiesz czym się różni wychowanie dziecka od podrzucania go ? wychowanie dziecka to duży wysiłek, a później każdy się dziwi, że rośnie nam zła młodzież, no wybacz, jeśli dziecko całymi dniami siedzi w przedszkolu, wraca późnym wieczorem, kolacja i spanie. Uważasz, że to jest lepsze? dziecko na cały dzień do żłobka i sio do pracy ? Jasne, a później wyrośnie taki degenerat który na twoją emeryturę nie będzie zarabiał. Weź się ogarnij.
( nie chcę urazić rodzin, w których taki model funkcjonuje, często tak jest, natomiast odnoszę się do samego podejścia, wsadzić dziecko do żłobka i się niczym nie przejmować. )
( nie chcę urazić rodzin, w których taki model funkcjonuje, często tak jest, natomiast odnoszę się do samego podejścia, wsadzić dziecko do żłobka i się niczym nie przejmować. )
Mozesz sobie poszukac czegos podobnego do tego typu pracy http://praca.owi.pl/ogloszenie/Praca_dodatkowa,940821
ja jak bylam i w ciazy i po tak sobie dorabialam przy tego typu pracach:)
ja jak bylam i w ciazy i po tak sobie dorabialam przy tego typu pracach:)