Widok

***Majowe i Czerwcowe Mamy 2009***9

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to zaczynamy nowy:
MAJ:
Ela 03-04.05 - chłopiec
na.cia 5-11.05 - dziewczynka?
araga (geoida) 07.05 - chłopiec
wesolka 20.05 - dziewczynka / Wiktoria
blanca 21.05 - chłopiec
gosia_dim_ 23.05 - dziewczynka / Hanna
Kajagsm 23.05
aanka122 (musia26) 25.05 - dziewczynka / Zuzia
Ssylwia 26.05 - dziewczynka
sabinaub 26.05 - dziewczynka / Agatka
Weronka85 27.05 - chłopiec / Kacper
neneczka 28.05 - dziewczynka Julia / Wejherowo
dorota.dorota 31.05 - chłopiec
bemaz 31.05 - dziewczynka / Lena

CZERWIEC:
Maciek i Ola 01.06 - chłopiec
mo.tylek 03.06
Beata 05.06
minia 08.06 - chłopiec
Oliwia34 12.06
RENNI 12.06
Rzaba 12.06
malgocha85@op.pl 14.06 - dziewczynka
misia83 16.06
julka80 19.06 - chłopiec
Monisia84 22.06 - chłopiec / Wiktor
helen 25.06
bigbeat 27.06 - dziewczynka
agulaa 29.06
juli7 29.06 - dziewczynka / Liwia

Jeśli którąś pominęłam to poprawcie:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
o rety :) to szybko jej kazali...

ja juz tak prawie prawie spkaowana :D
My dziś jedziemy zamówić wózek - wreszcie!
Ja dalej mam mam dylemat x lander czy jakis inny he a dzis jade do akpolu kupie rożek moze kocyk dla małego i moze jakąś pizame do szpitala zeby miec gosia a wy na jaki sie zdecydowaliscie?

ja kupowałam x-landera tu:
http://www.bobowozki.com.pl/
taniej niż w mama i ja o jakieś 450 zł Fakt, że sklep w Rumii ale uważam, że warto było. Wybór dość spory i jeśli nie ma na sklepie to w ciągu 5 dni sprowadzają i mogą do domu przywieźć :)
My w końcu emmaljungę edge duo combi ale nie full wypas, tylko okrojoną wersję. No, ale przyszywany dziadek nas dosponsorowuje, więc robimy zakup na kilka lat.
byłam dzisiaj w bobowózkach i się strasznie zawiodłam, 3 wózki na krzyż a jak zapytałam za jaki czas by mi sprowadzili inny kolor to powiedzieli, że za 3 tygodnie.... :/ kupiłam w mama i ja - ale trafiłam na promocję więc był w tej samej cenie co w gdyni. Bartatina :)
My wózek kupowaliśmy w Mama i Ja ale kupiliśmy Chico bo mamy malutkie mieszkanie i malutki samochodzik i musieliśmy miec mały wózek :) Ja już jestem spakowana 39 tydzień i szczerze mówiąc nie moge się już doczekac!!!!! Niestety nie mam żadnych skurczy przepowiadających ani nic :) Jutro ide do lekarza zobaczymy co tam u młodego słychac :)
My zamówiliśmy w Akpolu, bo w MAMA I JA wyszło o wiele drożej. Prawda jest taka, że ogólnie ceny Emmaljungi urosły - podobno przez wzrost kursu euro. Ale jak w MAMA I JA pani zrobiła wyliczenie, to na niektórych elementach wózka cena była wyższa o 50-100zł niż w innych sklepach... W BOBOWÓZKACH i Akpolu wyszła prawie identyczna cena, ale w Akpolu dostaniemy jeszcze rabat 6%, więc parę stówek zostanie w kieszeni. W sumie musieliśmy zrezygnować z kilku gadżetów, żeby mieć sensowną cenę.
Do Eli:
Troszku Ci zazdroszczę, że to JUŻ.
A gdzie chcesz rodzić, jeśli można i jak małego nazwiesz? :-)
Być może będziesz pierwszą rozpakowaną w wątku, pierwszy facecik majowy w tym roku. Trzymamy kciuki. :-)
my tez kupowalismy wózek w akpolu i dzięki 6% zniżce wyszło tyle ile było by przez allegro :)

mi w piątek w szpitalu lekarka mówiła ze na nic sie puki co nie zapowiada, ale to ze teraz nie, to nie znaczy że w ciągu paru godzin nie, wiec Ela kto wie, moze u Ciebie sie całkiem niespodziewanie zacznie :D
My kupiliśmy naszego x-landera z allegro, wyszło taniej i jeszcze dostaliśmy w cenie torbę i dwa pokrowce przeciwdeszczowe + moskitiera.
ja zdecydowałam się na mutsy 4 rider a nie na x landera bo chciałam mieć możliwość przekładanej rączki lub chociaż siedziska zamówię chyba w bobowózkach bo najtaniej gdzieś w maju ale ten czas leci trzymam kciuki za dziewczyny które mają ropakować się w maju :)

Jak ja wam zazdroszcze! majówkom w sensie. Ja jeszcze musze 8 tygodni noscić moj brzuch...a mam wrazenie ze codziennie jest ciezy ;)
ja jestem już w 35 tygodniu, już prawie wszystko kupione, czekamy na łożeczko ale to dostaniemy w prezencie poprasowane tez juz jest, moja kondycja w miarę dobra, troche sie zezłościłam bo miałam wyznaczona wizyte u gin na 24.04 i zadzwonili ze lekarka przełozyła urlop i ide dopiero 8.05 - to prawie miesiąc czasu od oststniej wizyty, a słyszałam ze bedziemy sie w tym okresie ciązy czesciej spotykac, taaa - niezłe bajki...
aha dziewczyny wiecie możę jak to jest z CC w szpitalu w redłowie, tzn z umawianiem sie na cesarke?
he ja tez zazdroszcze ale zobaczysz małgosia jak szybko minie przynajmiej mamy czas na ostatnie przygotowania pozdrawiam

~minia CC jest tylko jak jestes zagrozona TY lub Twoje malenstwo inaczej nie robia cesarki
no ja bede miała cesarke ze względu na dużą wade wzroku, dlatego sie pytam jak to jest z umawianiem sie na CC w redłowie
A to nie jest tak, że lekarz prowadzący ciążę wypisuje skierowanie? I umieszcza odpowiedni zapis w karcie ciąży??
My kupujemy wózek TAKO, na początku maja.
Łóżeczko już jest, dziś dostałam ochraniacze z allegro.

Zostało mi parę drobiazgów oraz pranie i prasowanie.
Jeszcze się nie pakowałam. Mąż wyjeżdza na tydzień na długi weekend, więc czekam z ewentualnym porodem jak wróci :-)
A my mamy zagwozdkę z łóżeczkiem. Dostaliśmy od znajomych mało używane łóżeczko 140x70, dokupiliśmy materac. Chcemy je wstawić na początku do naszego pokoju, a potem już dzidzia będzie spać w drugim pokoju. Nie wiem jak wcześniej mierzyliśmy, ale wychodziło nam że się zmieści - a teraz jakby nie kombinować, to jest za wielkie. Jest opcja, żeby kupić najtańsze 120x60 i używać przewijaka który mamy dopasowany do tego większego łózeczka. Albo kupić turystyczne z przewijakiem, tyle że ja jestem za wysoka do turystycznych... Nie wiem co robić :/
Czytałam gdzieś w necie o łóżeczkach 50x100, ale to czysta teoria, nie mogłam znaleźć takiego w sklepie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry