Widok

Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (5)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Ponieważ nikt się nie kwapi, a mnie dziś do szaleństwa doprowadzało przeglądanie forum na telefonie ;) (poprzedni wątek jest zdecydowanie za długi :P ) zakładam nowy ;)

Majowo - czerwcowe mamusie 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
15.05 aravls
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA
26.05 Grosik - SYNEK
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia - SYNEK
07.06 Jotenka
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
12.06 MamaJasia - SYNEK
13.06 ja_sama - SYNEK
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i .....
16.06 stokrotka24s - SYNEK i prawdopodobnie CÓRECZKA
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum - CÓRECZKA
21.06 Justa78
23.06 Buniak
28.06 edycia32
28.06 moseka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Happy nie wiem czemu nie dostałam ale szczerze nawet o tym nie pomyślałam. Z góry znowu założyłam, że znowu nie będzie mi działać a ostatnio od instalowania programów komp mi siadł.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W życiu o czymś takim nie słyszałam, ale wydaje mi się, że gdyby faktycznie stwarzało duże zagrożenie dla dziecka, to by go nie wykonywano, lub mocno przed nim przestrzegano, a tymczasem pierwszy raz spotykam się z tak mocną opinią... :o
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
no właśnie w takim 3/4 D te fale są kilkukrotnie mocniejsze i dlatego niebezpieczne, szczególnie jeśli takie badanie trwa 15-20 min
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jakim cudem, skoro USG (obojętnie jakie) to zwyczajne fale ultradźwiękowe?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
w Żukowie
prowadzi bardzo dobra położna z wieloletnim doświadczeniem
też pierwsze słyszałam... i właśnie była jedna dziewczyna na tych zajęciach, która urodziła dwa dni po takim USG właśnie, teraz powiedziała, że się nie wybiera
to są za duże impulsy działające na łożysko

ZielonaCytryna, uważaj z tym twardnieniem brzucha, u mnie też się tak zaczynało przy długich spacerach. Powiedziałam o tym gin, okazało się, że od tego skróciła mi się szyjka. Jestem na silnych lekach przeciwskurczowych a i tak teraz samo dojście do łazienki czy przygotowanie obiadu na stojąco to mega twardy brzuch... lepiej odpuścić spacerki jak coś się dzieje
mTusia ja cały czas pamiętam o zdaniu Tobie relacji :-)

Jak byłam się zapisać,to nic mi nie powiedziała o połówkowym za 120zł.
Powiedziałam,że chcę się zapisać na usg połówkowe,a ona do mnie że zwykłe 200,z nagraniem na płytkę 280.Innego cennika nie zdradziła.
Łouu, ale dawno mnie tu nie było :)
Nikt mnie nie zna i w ogóle, ale dam tylko znać, że u mnie będzie chłopiec, Mateusz :)

Ostatnio w nocy strasznie drętwieją mi ręce od łokci w dół, paskudna rzecz. I brzuszek twardnieje, gdy tylko wyruszam na dłuższy spacer, więc zwiększyłam sobie dzienną dawkę magnezu. Byle do maja... :)
Asiaczek pierwsze słysze ... gdyby było niebezpieczne to chyba by lekarze nie wykonywali, przecież to zwykłe usg tylko inny obraz. A jaka to szkoła rodzenia?
Dziewczyny wiecie, że 3/4D jest niebezpieczne i może wywołać przedwczesny poród?? Dowiedziałam się o tym niedawno na szkole rodzenia i już znalazłam niestety 3 przypadki w swoim bliskim otoczeniu, dwie urodziły dwa dni po takim USG, jedno dziecko przeżyło, drugie niestety nie :(
Hexusia kurcze ciekawe czemu nie dostałaś płytki? ja płytkę chcę, bo mężą nie będzie ze mną i wtedy można w domu obejrzeć :) czy nawet rodzicom pokazywałam z tego prenatalnego z 13tc. Także ja mam nadzieje,że dostanę i się upomnę o nią. A mi działa spokojnie na moim kompie na każdym programie.
Justa - ja się wkońcu też zarejestrowałam, co do zdjęć to nie ytałam, bo ja chcę z nagraniem, ale opis babka mówiła, że dają i tak jak dziewczyny pisały mi mówiła, że to 80 pln to za nagranie, 4D 200pln, a zwykłe połówkowe 120 pln :)
Pamietaj, że czekam na relację dzisiaj wieczorem :)
Ja robię u dr Brzóski.Jak byłam się zapisywać,to pytałam się o usg 3D i rejestratorka powiedziała,że oni nie mają 3D,tylko zwykłe lub 4D z nagraniem.
Nie chcę z nagraniem,bo pytałam wśród znajomych i nikt do tego nagrania nie wraca w domu,większość nawet nie wie gdzie je ma.

Haniu,a czy jakieś zdjęcie i opis z połówkowego dostałaś?
sorki ze się wtrącę ale ja miałam w Invicie i za 200zł jest w 3D i chyba nawet 4D usg Pani wprowadziła cię w błąd 80zł za nagranie na płytkę a u kogo robisz??
ja robiłam połówkowe w gamecie i zapłaciłam 250 zł. oglądaliśmy dzidzie w 3d i dostałam kilka zdjęć w 3d i masę zwykłych. co do nagrania - na połówkowym nie dostałam. dostałam natomiast płytę z nagraniem z badania w 12 t.c, za które też płaciłam 250 zł ( usg) i 200 zł krew. Jak jest w tu nie wiem. powiem Ci, że mi ta płyta z badania w ogóle nie chodzi. Próbowałam na różnych sprzętach, instalowałam kupę programów i nic. Tu masz sporą różnice pomiędzy usg z nagraniem a bez także na pewno będzie ci działać.
Co do samego połówkowego to dla mnie usg tylko, że dłuższe i z dokładniejszym widokiem i opisem.
Ja jutro miałam mieć usg połówkowe u mojej lekarz,ale zapisałam się na dzisiaj na 18.30 do Invicty.Mają lepszy sprzęt,więc wydaję mi się że pomiary będą dokładniejsze,no i może wreszcie poznamy płeć.

Dziewczyny mam pytanie odnośnie usg w inviccie.Jak byłam się zapisywać to miałam problem z dogadaniem z rejestratorką.Ona powiedziała,że za 200 zł to jest zwykłe usg połówkowe,a za 280 to z nagraniem.Ona mnie wpisała w razie czego na usg z nagraniem,a przed samą wizytą jak będę płacić to mam się określić.Mnie nie interesuje nagranie,ale czy za te 200 zł to jest tylko te zwykłe usg,czy jednak przełączają chociaż na chwilę na 4d? Idę z mężem,a on na 2D nic nie widzi.Czy na takim badaniu dostane jakiś opis i zdjęcia,tak żeby moja lekarz prowadząca mogła zobaczyć i wpisać w kartotekę,bo nie chcę na jutrzejszej wizycie mieć kolejnego usg.

Przepraszam,rozpisałam się i to chyba tak chaotycznie.
uh a ja po spacerze, dziś chłopcy byli wyjątkowo niegrzeczni, więc spacer skrócony i tylko godzinny, już nie miałam do nich nerwów..
No ja już też w pracy, ale mi nawet jest Ok, bo kilka dni byłam w domu. Jutro z pewnością znowu nie będzie mi się nic chciało.
a ja w pracy :-((
Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (5)

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka
12.05 ZielonaCytrynka
15.05 aravls
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA
26.05 Grosik - SYNEK
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia - SYNEK
07.06 Jotenka
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
12.06 MamaJasia - SYNEK
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i .....
16.06 stokrotka24s - SYNEK i prawdopodobnie CÓRECZKA
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum - CÓRECZKA
21.06 Justa78
23.06 Buniak- SYNEK
28.06 edycia32
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia
a ja zjadłam jednego michałka i czaje się na drugiego. kawę zbożową też wytrąbiłam !

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry