Widok

Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (5)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Ponieważ nikt się nie kwapi, a mnie dziś do szaleństwa doprowadzało przeglądanie forum na telefonie ;) (poprzedni wątek jest zdecydowanie za długi :P ) zakładam nowy ;)

Majowo - czerwcowe mamusie 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
15.05 aravls
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA
26.05 Grosik - SYNEK
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia - SYNEK
07.06 Jotenka
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
12.06 MamaJasia - SYNEK
13.06 ja_sama - SYNEK
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i .....
16.06 stokrotka24s - SYNEK i prawdopodobnie CÓRECZKA
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum - CÓRECZKA
21.06 Justa78
23.06 Buniak
28.06 edycia32
28.06 moseka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja mam bóle z tyłu i po bokach ;)

w nocy nie czuje ruchów, nikt mnie nie budzi za to ruchy towarzyszą mi przez cały dzień od rana do wieczorka !
wczoraj próbowałam nawet nagrać telefonem komórkowym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kość łonowa mnie też bolała, na szczęście tylko kilka dni, coś się poprzestawiało i przeszło:) ale ból był do tego stopnia, że chodzić nie mogłam a najgorzej jak wstawałam albo siadałam. Z plecami to też jak staruszka:) ale wydaję mi się, że tylko wtedy jak mi kręgosłup "zastygnie" jak za długo siedzę lub leżę w jednej pozycji... lub jak za długo chodzę to też, nie wiem jak to będzie bo jeszcze tyle czasu do porodu a ja już tyle narzekam:P
Jak już "narzekamy" to ja z kolei mam tak dziwnie, że mnie strasznie boli kręgosłup, jak po południu się kładę, aby trochę odpocząć. Jak chodzę, siedzę cały dzień- jest Ok, natomiast po leżeniu jak wstaję, to czuję się, jak staruszka. Nie mogę się wręcz wyprostować. Dziwne to, ale w 1 ciąży z kolei z rana bolał mnie kręgosłup i gin mówiła, ze to normalne.
h_and_m mnie ta kość też pobolewa, szczególnie jak wstanę po długim siedzeniu lub leżeniu, to chyba normalne:)

dzisiaj miałam glukozę, chyba pierwszy raz w ciąży mnie zemdliło, okropne to jest, mam nadzieję, że wyniki będą dobre.
ja jeszcze nie mam wybranego wozka,ale chce jeden obok drugiego w osobnych gondolach i max szer do 80cm- zeby w drzwiach przejsc..

a mnie natomiast czasami tak od kilku dni ale nie kazdego dnia boli kregoslup na dole.. - choruje na zapalenie stawow biodrowo-krzyzowych i kilka lat temu moj reumatolog powiedzial,ze w ciazy bede musiala caly czas lezec bo kregoslup nie wytrzyma..poki co chodze..i procz kilkudniowego przeziebienia,ktore spedzilam w lozku to nie lezelam dluzej..

dzisiaj mialam 2 pobudki..pierwsza o 1 w nocy druga o 4..i o tej 4 tak dzieci kopaly- jedno sie chyba przeciagalo bo czulam w dwoch miejsca przy zebrach i nad pepkiem w tym samym czasie pukniecie..a drugie to chyba czkawke mialo bo pol godziny pukalo rownomiernie:-)

kocham takie pobudki..po tym spokojnym weekendzie:-))
jeszcze się nad tym wózkiem zastanowię :)

Od jakiegoś czasu męczą mnie bóle kości łonowej i tych w pobliżu i się tak zastanawiam czy miednica się czasem nie zaczęła dopasowywać do przyjścia dzieci na świat czy to po prostu taki jakiś mój kolejny wymysł?
adziula koniecznie do lekarza! ja dwa tygodnie temu miałam akcję z uczuleniem. najadłam się tylko strachu. wypij wapno jak możesz.

ja miałam swędzenie całego ciała. lekarz podejrzewał cholestazę ciążową ale wtedy swędzą mocno dłonie i stopy ale bez wysypki. okazało się, że to uczulenie na pomidory i mandarynki.
Ja tez oczywiscie polecam na zywo zobaczyc. Najpierw wybrac w necie kilka modeli, obejzec na zywo i poxniej ew zamowic przez internet, bo pewnie taniej niz w sklepue stacjonarnym.

Julka fajnie wiedziec, ze nie tylko ja tak za cArnym jestem i ze sie na niego zdecydowalam :)

Wyskoczyla mi wysupka na dloni- sucha swedzaca i tak od 2 dni, ale dzisiaj maz zauwazyl ze mam spychnieta dlon. Teraz siedze i sie zastanawiam co to moze byc, jutro do lekarza chyba podejde :/
h_and_m chyba są takie wózki, które na stelażu mają możliwość montażu siedziska pojedynczego lub podwójnego, wtedy możesz kupić dwa stelaże, dwa pojedyncze siedziska i jedno podwójne, że jak pójdziesz sama to będziesz miała jeden wózek :) my tak mamy, ale mamy Mutsy- to podwójne jest dla dzieci w różnym wieku, dla bliźniaków od urodzenia się niestety nie nadaje... mamy właśnie dwa stelaże, jedną gondolę, dwa siedziska pojedyncze (w sumie to trzy, bo jeszcze takie rowerkowe funseat:) no i jedno podwójne :) jak szliśmy razem z mężem czy z siostrą to dwa pojedyncze, jak szłam sama to jeden podwójny :)
My też chcieliśmy tako laret ale jak go zobaczyliśmy na żywo to minka zbladła i chyba zdecydujemy się na ESPIRO enzo evo w kolorze czarnym+fotelik maxi cosi-oglądaliśmy w Mapu.
u nas z bliźniaczym będzie ciężko żeby zobaczyć na żywo aleee :D myślimy nad tym żeby kupić dwa wózki i taki łącznik, bo jak będziemy chcieli gdzieś jechać to każdy będzie mógł pchać swój. Ale to na razie takie nasze przemyślenia..

eyy ja w ogóle nie mam żadnego brzuszka :( czekam aż zacznie rosnąć a tu nic prawie nie widać :(
Od jakiegoś miesiąca miałam wybrany wózek, miałam łatwiej bo byliśmy przekonani że chcemy firmy TAKO, wybrałam model i kolor też:) http://www.sklep-smile.pl/kolorystyka-tako-laret dokładnie taki kolorek nr.4:) tylko widziałam go na żywo dzisiaj, specjalnie pojechaliśmy do akpolu go pomacać:P i czar prysł... nie jest aż taki super jak mi się wydawało. Ale jak na razie nie mam alternatywy:(
Polecam oglądanie wózków na żywo zanim się kupi przez internet:)

Ja mam plan wybrać się na warsztaty w chustami:)
W nowej siedzibie bobowozkow dalej jest niewiele modeli w sklepie, wszystko na zamowienie. No ale warto podjechac poogladac, tak samo do mamaija i do akpolu. Moze jeszcze do mapu na hutniczej w gdyni i do smyka na matarni. W kazdym inne marki, wiecb trzeba zrobic rajd po wszystkich.
jak kiedys jeszcze bobowozki byly w innym miejscu , ale nie pamietam gdzie :) to w sklepie byl marny wybor. nie wiem jak teraz :/ napewno na stronie jest olbzymi wybor- mozesz poogladac i cos wybrac i wtedy bedziesz wiedziala po co konkretnego jedziesz do sklepu :)
Adziulek dzięki za radę. Na 10000% wybiorę się do Bobowózków ! Na razie patrzę i patrzę i tak na prawdę wszystko mi się podoba. Ale pewnie w rzeczywistości będzie trudny wybór!!!!
Ale już widzę,że u niektórych przygotowania już spore :) macie wózki i łóżeczka :) malowanie ;)
my dopiero od kwietnia jakoś ruszymy.
Co do wózka myślę nad Mutsy ... ale muszę na żywo obejrzeć inne w bobowózkach bo na obrazkach to wiele mi sie podoba a na żywo czar pryska :)
Hexusia proponuje bobowozki, tam masz sztarsznie duzy wybor wozkow. odrazu wywal te co ci sie nie podobaja, zostaw kilka modeli, ktore moze bys wybrala. a pozniej selekcja- kola pompowane, piankowe czy inne, kosz na zakupy- maly duzy, siedzisko przodem tylem, no i cena przede wszystkim :D no i ja proponuje jeszcze, nie kupuj wszytkiego w jednym, a napewno nie z fotelikiem, chyba ze pozadnej znanej firmy, a nie jakis noname, bez testow i atestow. jesli duzo podrozujesz autem, to jeszcze w miare lekki wozek, zebys dala rade go do bagaznika wlozyc, i zeby ci sie zmiescil w tym bagazniku i wazne jeszcze, zeby mozna bylo fotelik zamontowac na ramie wozka :)

moze choc troche pomoglam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
wzięła się od kolorów ;) myślała, że będzie łatwiej
zacznij od modelu ;) będzie łatwiej ;) nie każdy model ma całą paletę kolorów :)
Gani nie mam ani modelu ani nic wybranego. Nie wiem jak do tego podejść ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry