Widok

Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (5)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Ponieważ nikt się nie kwapi, a mnie dziś do szaleństwa doprowadzało przeglądanie forum na telefonie ;) (poprzedni wątek jest zdecydowanie za długi :P ) zakładam nowy ;)

Majowo - czerwcowe mamusie 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
15.05 aravls
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA
26.05 Grosik - SYNEK
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia - SYNEK
07.06 Jotenka
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
12.06 MamaJasia - SYNEK
13.06 ja_sama - SYNEK
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i .....
16.06 stokrotka24s - SYNEK i prawdopodobnie CÓRECZKA
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum - CÓRECZKA
21.06 Justa78
23.06 Buniak
28.06 edycia32
28.06 moseka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziewczyny, wybiera się któraś na te warsztaty o których pisała Ania kilka postów wyżej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mialam czerwonego mutsy urban rider- byl ok, do niego mialam czarna spacrerowke, ale nie uzywalam tylko sprzedalam calosc. pozniej kupilam bezowo-blekitna spacerowke chyba bebe confort jak dobrze pamietam, a skonczylam na ciemnogranatowym phil and teds. ostatni jest nie do zdarcia (musze sprzedac, bo nie mam gdzie trzymac, ale jesli nie uda sie sprzedac to trudno bedzie stal i gracil)

teraz mamy quinny buzz 3 CZARNY :D:D:D z szarym srodkiem :) narazie sama gondola, bo ja lubie i czesto zmieniam wozki. nie chcialam kupowac odrazu spacerwoki, bo jak bede chciala sprzedac to po co teraz mialam wydawac dodatkowe pieniadze. marzy mi sie nowa wersja phil/7teds, ale koszt to okolo 350 funtow. takze zobaczymy co bedzie dalej. narazie mam quinniego.
aha- a fotelik samochodowy tez mam ciemno brazowy- Mikolaj mial jasniutko zielony i tak sie w nim pocil, ze nie moglismy nigdzie jezdzic w upaly, wiec to chyba jednak nie kwestia koloru w czym dziecku bedzie cieplo i w czym sie bedzie pocilo a w czym nie.
Mi osobiście czarne się nie podobają. A już w ogóle gondola na lato czarna ... jeszcze spacerówka jako tako ;)
ale każdy ma swój gust i kup to co ci się podoba :)
ja np tez nie lubie jakiś wzorków czy mega kolorowych więc każdy jest inny a na szczęście wybór jest duży :)
właśnie na jakie modele się decydujecie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hexusia, a model masz już wybrany? U nas też największy problem był z kolorem, ale miałam raptem 4-5 do wyboru. Teraz te kolory są ciekawcze.
WARSZTATY "DZIECKO W CHUŚCIE NOSZONE"
Drogie forumowiczki - przyszłe mamusie. Serdecznie zapraszam Was na BEZPŁATNE warsztaty dla przyszłych i obecnych rodziców, na których uczymy się podstaw wiązania dzieci w chusty. Warsztaty poprowadzi certyfikowany doradca noszenia!
Chcemy promować rodzicielstwo bliskości, dlatego nie pobieramy żadnych opłat.

Możecie przyjść z brzuszkiem lub z maluszkiem!

Adres: Gdynia Karwiny, ul. Staffa 10 (sala 31)
Termin: 13.02.2013 (środa)
Godzina: 18:00
Wstęp: wolny (po zapisaniu się)
Zapisy mailowo: super.mama@onet.eu
Zapraszamy!!!
sama już nie wiem jakie kolory, jest tyle tego
W Skandynawii czarne wózki są bardzo popularne. Na początku nie mogłam na nie patrzeć, a potem stwierdziłam, że czemu nie. Tylko może to mało praktyczne latem. My mamy po córce czerwoną gondolę i szarą spacerówkę x-landera. Wybierałam tak żeby było uniwersalnie, ale chyba tylko do różowego chłopca bym nie włożyła :)
Ja mam mniej więcej taki wózek https://www.google.pl/search?hl=pl&rlz=1C1LENN_enPL483PL483&q=w%C3%B3zek+czarno+bia%C5%82e+kwiaty&ion=1&biw=1366&bih=667&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=qt4YUZzfApHTsgawuoHQAQ#imgrc=lg6X1bjWGnmidM%3A%3B7NOQABJ-unfV2M%3Bhttp%253A%252F%252Fe-zygzak.pl%252Fsklep%252Fimages%252Fnowalex%252Fsenator_410-410a_czarny_kwiaty.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fe-zygzak.pl%252Fsklep%252Fnowalex-senator-wozek-dzieciecy-spacerowy-z-opcja-gondoli-p-758.html%3B800%3B689

z tym, że mój ma więcej białych kwiatków i w ogóle trochę inny, jest po prostu w podobnej tonacji. Cóż, nie wiem czy wybrałabym sama taki wózek- ale taki wózek dostałam w spadku, prawie nie używany i nie ma co wybrzydzać. Jest wielofunkcyjny, praktyczny i solidny.
Ja osobiście nie rozumiem, dlaczego występują wózki w czarnym kolorze. Nigdy bym takiego nie wybrała z różnych względów, ale teraz się takie widzi na ulicy, widać taka moda jest...
Ja mam czerwony, nie miałam wpływu na kolor, bo dostaliśmy go po rodzinie, więc raczej ten pozostanie. Trochę widać już po nim ślady użytkowania, no ale mam nadzieję, że Mąż go trochę zreaktywuje.
Gdybym wybierała kolor to byłby to dokładnie jakieś uniwersalny kolor typu ciemniejszy beż, zielony, szary. Wszystko zależy od modelu.
Ja szukałam czegoś uniwersalnego, bo wiemy że na jednym dziecku się nie skończy ;) więc mam nadzieję że wózek przetrzyma dwoje szkrabów przynajmniej ;) mamy czekoladowy z beżowymi i pomarańczowymi wstawkami.
Czarnego bym się bała ze względu na utrzymanie czystości.. to samo z bardzo jasnymi wózkami..
słuchajcie !

jaki kolor wózka wybieracie dla chłopczyków?? szukacie czegoś standardowego ??
ja wczoraj widziałam prześliczny czarny wózek- wyglądał tak elegancko. ale nie wiem czy bym się zdecydowała.
jaki jest wasz wybór ??
Moseka moje sny też są głupie i teraz co noc cierpię na bezsenność. Też budzę się w nocy i patrzę w sufit. Najlepszy sen mam miedzy 6.00-8.30.
dziewczyny jak sypiacie?
u mnie ze snem coraz gorzej... budzę się w nocy kilka razy, do tego mam jakieś głupie sny, brzuch w nocy boli, mimo, że mam poduszkę nie mogę się ułożyć, muszę często zmieniać pozycję, a to oznacza przebudzenie się i kombinowanie jak się położyć żeby było ok..
Witam Was!

Wczoraj odwiedziła mnie koleżanka z roczną córeczką. I powiem Wam na 1000% stracimy zbędne kalorie po porodzenia a już na pewno w rok;-) Ciągle w ruchu ta mała, zdrowa, śliczna a my za nią. Słodkie takie maleństwa.

W każdym razie od jutra zaczynamy z Stenemi szkołę rodzenia can't wait. No i mam 4,5 kg na plusie. Brzuch mi faluje - bardzo śmiesznie to wygląda. I muszę ale to muszę ograniczyć słodycze. To jakiś koszmar. Kiedyś słodycze mogły dla mnie nie istnieć a teraz jak widzę to reaguje jak kot na mysz;) Spakowałam wszystko co miałam słodkiego i oddałam mężowi do pracy. Po glukozie w sobotę chociaż mnie mdliło i byłam pewna, że nic nie tknę wciągnęłam 4 wafle.
Miłego poniedziałku.
co do minusow Muszczek, to proponuje nie zwracac uwagi, po co sie przejmowac takimi glupotami jak nie jedna z nas ma napewno wazniejsze problemy i klopoty na glowie :)

chodzic po sklepach tez nie cierpie w tej ciazy- normalnie jak tylko wchodze to mi slabo jest, a jak juz wejde np do kilku sklepow to mi sie w oczach mieni i mam wrazenie, ze zaraz zemdleje :/

tez kupilam dzisiaj w H&M ale skarpetki born 2012- tak dlugo wybieralam i przebieralam, ze zamiast wziac te 2013 to wzielam 2012 :/ no ale nie ma tego zlego- spodobaly mi sie jeszcze body, spodenki i czapeczki, wiec jak tylko dostane kase w przyszly weekend to jade wymienic skarpetki i dokupic cala reszte :)

u nas malowanie prawie zakonczone, prawie bo okazalo sie, ze sufit odpada :/ tzn tylk z sufitu, a ze wynajmujemy mieszkanie, to jutro wlasciciel ma przyjechac i to naprawiac. mam nadzieje tylko, ze nie zmarnuje 4 dni naszej roboty :/ skrecilismy tez juz lozeczko dla malucha :) Mikolaj nie chcial z niego wyjsc, a teraz chcial isc w nim spac. ledwie sie w nim miesci na dlugosc i jak go takiego wielkiego zobaczylam w tym lozeczku to sie strasznie rozczulilam :)
takze jutro sufit jeszcze, w tym tygodniu mam nadzieje przyjdzie druga naklejka na sciane i pokoik chlopakow bedzie gootowy. zostanie najgorszcze czyli sprzatanie.

musze tez wkoncu poprosic mame albo siostre, zeby moja paczke z pl naszykowaly, bo tam wszytkie proszki i plyny do prania dla dzidziusia. zanim one sie zbiora to podejzewam, ze kwiecien mnie zastanie :D

no ja sie spac wybieram juz, a mlody sie wlasnie obudzil i pewnie bedzie kopal tak przez nastepna godzinke :D

ah, szkoda ze weekend tak szybko minal. znowu tyle czekania, zeby spedzic troche czasu z mezem :/
ja już czuję nad pępkiem, a najbardziej z mężem uwielbiamy patrzeć na brzusio jak się rusza, trochę śmiesznie to wygląda hehe ;)
my na łóżeczka jeszcze czekamy bo jedno przyjechać ma zPoznania a drugie od kuzynki dostaniemy także z meblowaniem pokoju czekamy ale takie inne graty to już kupujemy :)

w pt teściowa wyciągnęła mnie do lumpa i kupiłyśmy masę małych ubranek za niecałą stówkę :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
chodzę do dr Królikowskiej-Kobierskiej, ona przyjmuje w prywatnym gabinecie na przeciwko invicty( po lewej są drzwi do invicty, po prawej za szklanymi drzwiami pierwsze drzwi na prawo ;) ), przyjmuje w każdy czwartek, w inne dni w tym gabinecie przyjmują inni lekarze.
Moseka czyli chodzisz do Invicty?

Jak tak do jakiej Pani dr?
Ja wchodząc do Medisona od razu rozpinam kurtkę .. a jestem tam co 4tyg, bo na górze przyjmuje moja gin, więc widzę różnice - na początku ciąży w ogóle nie robiło na mnie wrażenia to ogrzewanie i powietrze, teraz do gina idę z butelką wody albo soku, bo kilka chwil w Medisonie i zaraz usycham z pragnienia...
Ja wcześniej jak miałam te problemu z łozyskiem to wogóle jakieś spacery to masakra, ale teraz jest juz lepiej:))

Ostatnio własnie jak byłam w Smyku to się nałazilam, naschylałam i poszłam nawet do Ikei i dałam radę:))

Więc nie jest tak źle, ale to prawda z tym ogrzewanie to jest tragedia w tych sklepach.

W piatek byłam na tym usg echo serca płodu w Madisonie, a że mialam katar to myślałam, że umre tak mi wysuszyło śluzuwki, za bardzo tam grzeją i wogole nie nawilżają powietrza. To raj dla rozwijania wirusów:(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry