Widok

Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (5)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Ponieważ nikt się nie kwapi, a mnie dziś do szaleństwa doprowadzało przeglądanie forum na telefonie ;) (poprzedni wątek jest zdecydowanie za długi :P ) zakładam nowy ;)

Majowo - czerwcowe mamusie 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
15.05 aravls
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA
26.05 Grosik - SYNEK
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia - SYNEK
07.06 Jotenka
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
12.06 MamaJasia - SYNEK
13.06 ja_sama - SYNEK
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i .....
16.06 stokrotka24s - SYNEK i prawdopodobnie CÓRECZKA
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum - CÓRECZKA
21.06 Justa78
23.06 Buniak
28.06 edycia32
28.06 moseka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja zamiast całego pączka wciągnęłam sardynki. pączka zjadła 1/3 z całości. i tak sobie leży biedak.....

Dziewczyny czy któraś z was oglądałam ten film
http://www.ekino.tv/film,baby-blues-baby-blues-2008,1234.html??
dzisiaj tak na niego wpadłam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej, ja nie oglądałam...
W ogóle to patrząc na tytuł, myślałam, że chodzi o ten polski film, który byl niedawno w kinie, ale to jeszcze jakiś inny. Tego nie znam w ogóle
ja właśnie też szukałam tego naszego polskiego i natknęłam się na ten. podobno mocny i nie wiem czy obejrzeć.
Trzymam kciuki dziewczyna za dzisiejsze wizyty :)
Moseka czyżbyś ty na płeć czekała jeśli dobrze pamiętam??? :)
Tak , tak.. my mamy nadzieję dziś poznać płeć :)

Trochę mnie martwi że od dwóch dni nic się w brzuchu nie dzieje :/ wcześniej chociaż jakieś wibracje :/ teraz nic.. dobrze że już dziś wizyta..

Byłam z psami na spacerze, zrobiliśmy 10km i powiem szczerze, że moje biodra dostały w kość XD ostatni taki spacer był 2tyg temu, później się pochorowałam i rozleniwiłam. Chłopaki oczywiście chciały iść dalej, ale ja już czułam, że jak pójdę dalej to nie wrócę ;)

Przez tą dzisiejszą wizytę nie mogę na tyłku usiedzieć..
a pączki jem sukcesywnie, bo tyle nasmażyłam, że aż szkoda żeby się zmarnowały, mimo że mąż do pracy zabrał zamiast kanapek stosik, to jeszcze dwa takie stosiki zostały w domu :(
za nami dopiero jeden pączuś ;p
i bieganiny od samego rana a to dentysta a to biblioteka, ortodonta i wtedy galeria i nie odmówiłam sobie zakupów w smyku, co prawda kupiliśmy dopiero dla dziewczynki kilka rzeczy i wydaliśmy 85zł za bodziaki, pajace i śpioszki. Także uważam dzień za udany i wyczerpujący :) Padam na twarz ;]
a mnie powróciły mdłości na wieczór ! wczoraj i dzisiaj..... myślałam, że minęły a tu masz.
Hexusia ja tam mdlosci mam nadal- szczegolnie uciazliwe sa kiedy cos jem. Tak jak rano kanapke- jestem w powie bulki a ona juz wracac chce, masakra. Najgorej to bylo w pl u tesciowej jak mi sie tak przy obiedzie cofalo;) myslala ze mi nie smakuje albo cos a mi poprosyu juz jedzenie wychodzilo spowrotem :)

Ja sie wczoraj wzielam za pokoj chlopakow- przyszly naklejki na sciane i nie moge sie doczekac naklejania a do tego potrzebuje sciany pomalowac- padam na pysk poprostu, a wiem ze normalnie dalabym rade duzo wiecej zrobic.

No i z tych milych rzeczy to kupilismy bilety na wakacje w pl:) nie maly wydatek to byl, ale bedziemy w sierpniu prawie 3 tygodnie w pl. nie moglam tylko dla dzidziusia kupic biletu, bo przy niemowlaku trzeba date urodzenia posac nie dalsza niz dzien dzisiejszy. Bedziemy musieli dokupic jak sie Niko urodzi, ale to juz najmniejszy problem i wydatek :)
Melduję, że jestem już po wizycie, Niunieczka zdrowa, prawidłowo się rozwija :) Waży już 698 g :) Mam zrobić glukoze 75. Moje badania też w porządku, no i 2 kg na plusie, więc jak na 23 tc. to świetnie- przede wszystkim dlatego, że już jestem wystarczająco krągła i okrągła :P no i w moim przypadku pewnie po prostu dzidzia ma skąd czerpać hihi
Hejka, u mnie dziś tylko jeden pączek w pracy na tłustoczwartkowym spotkaniu. Wybrałam się po waszym zachwalaniu do Smyka wczoraj, i rzeczywiście warto było. Còreczce też parę rzeczy kupiłam na wyrost. No i dla synka bodziaki z długim i krótkim rękawem różne rozmiary, bluzy i spodenki.

Jejku dobrze że jutro piątek i weekend bo w pracy wszystko leci na pełnych obrotach i już tęsknię za chwilą oddechu.
Stenemi Super, że wszystko dobrze i wielkie wow 698 ;)
ja też w sobotę idę na glukozę 75 ! i mam 4 kg na plusie od tego jedzenia.
Hehe, no własnie tak sobie myślę, że kawał tej mojej baby już jest- co będzie dalej ? :P
Ja ogólnie do drobnych nie należę, więc tak czy siak ze mnie też kawał baby ;]
woow stenemi :) dzidzia rośnie jak na drożdżach!
ja do małych i szczupłych też nie należę wiec wiesz...
Ja sobie od początku zadawałam sprawę, że przytyję w ciąży, no bo kurcze- przecież to normalne. Po za tym to najukochańsze kilogramy na świecie :)
Bałam się tylko żebym się nienaturalnie nie roztyła- bo tak uprzedził mnie lekarz, że tak się czasami zdarza kobietom z dużą wagą wyjściową.
Jednak całe szczęście tak się nie stało, pewnie jeszcze przybiorę drugie tyle, ale bałam się, że na tym etapie ciąży będę wyglądać jak wielki hipopotam, a tak wyglądam jak młoda hipopotamica :D
Melduje się po wizycie ;)
Chyba jednak mamy dziewczynkę :) Rozwija się prawidłowo, wsio ok :) moje wyniki też nie są tak złe jak myślałam, więc jest ok :) Najgorsze że znów przytyłam 4kg :/ liczę na to że jak teraz lepiej z pogodą i moim zdrowiem, to przez dłuższe spacery zastopuje trochę wagę... chociaż nadal nie wiem gdzie to się kryje, bo brzuch nie urósł aż tak bardzo... cycki też nie.. nie na 4kg :/
Moseka - nie przejmuj się. każdy inaczej tyje, ale fakt 4kg w miesiac to sporo :) Ale jeśli wiesz,że nie jesz za dużo w sensie że się nie objadasz czy nie jesz za dużo słodyczy by od tego tyć to może woda ci się zatrzymuje?
wiem, że nie jem za dużo, w porównaniu do normalnych porcji jem o 1/3 więcej, widać muszę trochę się pilnować i zacząć jeść tyle ile przed ciążą.. Gin kazała mi uważać na wagę, więc będę. Najgorsze jest to że ja od zawsze tyłam "od powietrza" chudnąć zaczęłam dopiero jak nie jadłam nic i paliłam papierosy wagonami ;) więc u mnie to ciężko, mam wolny metabolizm, przy ciąży jeszcze wolniejszy niż wcześniej :/

dalej jestem w szoku, że możemy mieć córkę... byliśmy tak nastawieni na chłopca, jeszcze przed ciążą, że w ogóle do głowy nam nie przyszło, że może być inaczej.. ogólnie jakiś taki szok pozostał jeszcze XD
Ja zawsze marzyłam o córeczce :) ale mi wszyscy wmawiali chłopca i jak usłyszałam dziewczynka to nie uwierzyłam za pierwszym razem hehe :)

Wiesz pamiętaj ciąża to nie okres na głodzenie czy odchudzanie jedzeniowe, może jakiś aerobik dla kobiet w ciąży, joga czy basen dla kondycji typowo?
choć jak chodzisz z psami to ruch masz :) moze taki twój urok.
Nie przejmuj sie i ciesz się ciążą :) każda z Nas tyje :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry