Widok

Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (5)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Ponieważ nikt się nie kwapi, a mnie dziś do szaleństwa doprowadzało przeglądanie forum na telefonie ;) (poprzedni wątek jest zdecydowanie za długi :P ) zakładam nowy ;)

Majowo - czerwcowe mamusie 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
15.05 aravls
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA
26.05 Grosik - SYNEK
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia - SYNEK
07.06 Jotenka
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
12.06 MamaJasia - SYNEK
13.06 ja_sama - SYNEK
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i .....
16.06 stokrotka24s - SYNEK i prawdopodobnie CÓRECZKA
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum - CÓRECZKA
21.06 Justa78
23.06 Buniak
28.06 edycia32
28.06 moseka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Buniak, ja właśnie biję się z myślami. Jeśli nie w przyszłym tygodniu to dopiero za miesiąc wezmę zwolnienie. Co prawda nie siedzę cały dzień w pracy, ale wieczorami tylko leżę i nie mam na nic siły.

Mi nie przeszkadzają te dziewczyny, które nic nie piszą. Może tylko czytają, a może coś się u nich dzieje i nie mają czasu. Także mi to obojętnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej hej:-) to ja sie tez odezwe co bym nie zniknela z listy:P

gratuluje zdrowych dzieciaczkow tym,ktore ostaatnio byly na usg:-) my idziemy w srode wiec jeszcze kilka dlugich dni..ale pocieszam sie,ze chdoze co 2 tyg bo 4 tyg by mi sie ciagnely jak flaki w oleju:P

no i tez chodze na NFZ i jestem zadowolona..usg za kazdym razem, badanie szyjki macicy, co 2 tyg wyniki moczu,morfologia, aspat,alat, raz w m-cu ft4..na razie jestem zadowolona wiec nie chce zmieniac a po co tyle kasu bulic..przed ciaza do sierpnia chodzilam prywatnie..na poczatku wrzesnia poszlam na nfz do gin w moim miescie..no a niecaly m-c pozniej sie okazalo,ze jestem w ciazy:-)

co do wagi to tydzien temu mialam +6kg..a teraz to pewnie z 7jak i moze troszke wiecej..

jutro chcemy jechac na zakupy-obejrzec a mzoe i kupic lozeczka,matarace, kolderki,posciele.. mielismy to zrobic tydzien temu..no ale jedziemy jutro:-) jesli sie uda zrealizowac nasz plan:-)

milego dnia:-)
ja jutro rano glukoza aż po prostu marzę o tym aby była już 10.00 jutro ;)
Gratulacje dla dziewczyn zdrowych dzieciaczków:))

Ja chodzę częściowo na NFZ i to na co sie nie załapię to prywatnie, bo chodzę do Invicty, a tam ciężko z terminami.

Jestem już zapisana w każdym miesiącu aż do czerwca na jedną wizytę:)) Bo żeby załapa się na NFZ trzeba było 10 grudnia dzwonic:))

Dziś wybieram sie własnie na echo serca płodu do Invicty, do doktora Chojnickiego podobno świetny specjalista:))
tez myslalam o tych dziewczynach co sie nie odzywaja, ale moze teraz dadza nam znac, ze sa dalej obecne w naszym watku i ze pozostaja na liscie :) to zdaje sie same majowe mamy trakie ciche sa :)

muszczek, gdzie zniknelas? wszystko ok?

watek mozemy robic i krotszy, do tej pory staralam sie kolo 300 zakladac nowy, ale jesli i to sie dluzy to mozemy robic krotsze :) jak juz wam sie bedzie dluzylo, to zakladajcie nowy.

wkurzylam sie dzisiaj w przedszkolu, takze mam adrenaline na wysokim poziomie (az mnie glowa rozbolala) takze ide dalej malowac. boze dobrze ze weekend juz jest to maz mi pomoze troche i moze skonczymy do niedzieli :D
tak z ciekawosci sprawdzialm te 5 dziewczyn co sluch po nich zaginal i oprocz wpisania sie na nasza liste, to zadna z nich sie wiecej na forum nie udzielila :/

no nic, poczekamy moze sie odezwa, a jak nie to wtedy mozemy zrobic aktualna liste w nowym watku :D
Ja od grudnia już nie pracuję i nie żałuję ;) Odkąd siedzę w domu czuję się lepiej, a i brzuch przestał boleć - same plusy ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Melduje sie ponownie:) malo sie udzielam bo ostatnio w pracy duzo pracy, no ale od dzisiaj ferie. jutro na tydzien wyjezdzamy. Dzisiaj bylam na usg polowkowym i wszystko z maluchem ok, wiec spokojnie bede wypoczywac u rodzicow.
udanego weekendu!!
hokasia- to ja MamaJasia:)
dziewczyny jak to teraz będzie wyglądało z becikowym?czytałam że dochód nie może przekroczyć 1922zł na osobę. Czyli jak ja tylko z mężem to 1922zł x2 tylko dochód oblicza się w roku poprzedzającym urodzenie dziecka, czy rok poprzedzający zwolnienie lekarskie?
Witam przyszłe mamusie. Może któraś z Pań byłaby zaintersowana ubrankami dla dziewczynki. Rozmiar od 56 do 68cm.Ubranka z H&M, Smyk i 5-10-15. Część ubranek jest całkiem nowe. Ceny do negocjacji. Do każdego zakupu dodam kilka dodatkowych ubranek.
Zapraszam

Oto link do ubranek:
https://picasaweb.google.com/101560973878982984718/Ubranka?authuser=0&authkey=Gv1sRgCJOps5O9hMrD1AE&feat=directlink#

Link do innych rzeczy dla dziecka:
https://picasaweb.google.com/101560973878982984718/InneAkcesoriaDlaDzieci02?authuser=0&authkey=Gv1sRgCJvUjL7Oy4X9wAE&feat=directlink
Pytania na maila odnośnie ubranek.
kajaror@wp.pl
dziecko też wlicza się do członków rodziny czyli 1922x3;
dochody z 2011.
Jestem, jestem, wszystko ok. Cały czas pracuję + siedzę z synkiem i czas mi się kurczy, więc nie miałam ochoty po raz kolejny wałkować tematu wagi ;)

Jutro zaczynamy malowanie!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja nadal pracuję i na razie jeszcze nie myślę o zwolnieniu lekarskim, jestem zaangażowana w parę ciekawych projektów, no i generalnie dobrze się czuję. W pierwszej ciąży poszłam na zwolnienie 2 miesiące przed porodem, bo już miałam wskazania, ciekawe jak teraz będzie. Natomiast jeśli chodzi o lekarza, to mam abonament medyczny i w ramach tego wszystkie wizyty i badania, i sobie chwalę.
No i mam dosyć tych minusów przy wszystkich wypowiedziach, która jest taka nienormalna? Albo tworzymy przyjazne własne forum na którym każdy pisze co chce, albo sobie będziemy plusować i minusować każdą wypowiedź jak w innych wątkach i wprowadzać jakąś chorą atmosferę. Rety.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
jestem po glukozie;-)

płyn wciągnęłam bez mrugnięcia oka ale po wyjściu z gabinetu przez godzinę modliłam się aby nie zwrócić. tak mnie mdliło, że bałam się, że będę musiała powtarzać badanie. po godzinie przeszło. po kolejnej godzinie powtórzyłam badania i żwawo z drodze zjadłam wszystko co przygotowałam! słodyczy dzisiaj na bank nie ruszę. nie wiem jak jutro ale dzisiaj podziękuje ! idzie przeżyć ale ja raczej będę unikać tego typu przyjemności.
Wyniki będę miała wieczorkiem ale odbiorę dopiero przed badaniem 14.02. Pani mówiła, że jak będzie coś nie tak to będą dzwonić. Także się nie martwię na zapas.
Generalnie jedne wielkie słodkie fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjj;-)
Ciekawe ile takie cudo ma kalorii !?
Glukozę na czczo mam 94 a po 2 godzinach 95
ale tu cisza, prawie nie miałam co nadrabiać a cierpię na jakąś bezsenność:(

z kciukami to mi się wydaję, że nie mamy co się denerwować bo raczej klikają je osoby niezalogowane, które z nami nie dyskutują tylko podczytują, nie mają odwagi się odezwać i tylko tak mogą się wykazać, a dziewczyny zalogowane raczej piszą to co myślą:) ja nawet nie zwracam na to uwagi:)

na glukozę wybieram się jakoś w tygodniu, zawsze wybieram na badania taki dzień kiedy budzę się sama rano np. na siku:) albo jak coś niespodziewanego mnie wcześniej obudzi, a nie żeby specjalnie budzik nastawiać:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
czesc Dziewczyny:-)

czy Wy tez tak macie,ze wasze maluszki kreca,wierca się w brzuszku a potem np. 2-3 dni jest znacznie spokojniej? u mnie jest tak do czw szalały az się w pracy nie mogłam skupic..a w pt i wczoraj tez je czułam,ale słabiej.. wczoraj jak się polozylam poczułam kopniaczka mocniej..ale to tylko tyle..i zaczynam się bac,ze cos tam się zlego dzieje..

no i zauwazylam,ze najczęściej tak jest w weekend.. myslalam już o wizycie w szpitalu czy cos.. ale jeśli się ruszają ale słabiej?

na badanie krwi ide jutro - maja mi zbadac cukier..a potem w sr do gin..i wtedy pewnie na glukozę..

przyjemnej niedzieli zycze:-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry