Widok

Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (9)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka
12.05 ZielonaCytrynka - SYNEK Mateusz
15.05 aravls
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja
26.05 Grosik - SYNEK /Wojewódzki
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem /St. Georges Hospital, London

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia - SYNEK /Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia?
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
09.06 mini - SYNEK Filip
12.06 MamaJasia - SYNEK
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś /Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i .....
16.06 stokrotka24s - SYNEK i prawdopodobnie CÓRECZKA
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum - CÓRECZKA
21.06 Justa78-CÓRCIA /Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK /Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA
28.06 edycia32
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia /Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My juz niestety po raz 4ty na patologi lezymy;/wszystko przez twardy brzuszek..jesteśmy juz po pierwszej dawce sterydów i jestesmy pod kroplowka..
oj, h&m zeby wszytsko bylo ok. oby jeszcze dziewczyny posiedzialy w brzuszku troche.
H&M trzymam kciuki żeby wszystko było ok.

Ja mam stresa dziś bo starsza córcia wstając oparła się z całej siły łokcie o mój brzuch aż mnie cały zakuł tak, że podskoczyłam aż z bólu i nie wiem teraz czy mi się wydaję czy cały czas mam brzuch napięty:( na szczęście mała cały czas daje znać o sobie i to mocno, więc jej nic nie jest:)
Widzę,że choroby nas nie opuszczają.W styczniu chorowałam trzy tygodnie,w lutym dwa i teraz w poniedziałek mówię do męża,że cały marzec udało mi się nie zachorować.Oczywiście powiedziałam to w złej godzinie,bo wczoraj wieczorem zaczęło mnie łamać w kościach,a rano obudziłam się z zapchanym nosem,potwornym bólem głowy i gardła.

W poniedziałek wielkanocny mojemu mężowi przypadają 40-te urodziny,które robimy w niedzielę.Jak ja się rozłożę całkowicie,to nie wiem kto to wszystko przygotuje.

Wróciłam właśnie od okulisty,czy nie mam przeciwwskazań do porodu naturalnego,bo endokrynolog wolałaby żebym miała cesarkę.Dowiedziałam się,że mogę rodzić naturalnie,bo gorzej być nie może z moimi oczami i po porodzie dostanę skierowanie na operację.Z naszym nfz to może za jakieś 10 lat się doczekam.

Życzę zdrówka dziewczyny.
O rety, 40stka :O A ja mężowi mówię, że jest stary, bo niedawno skończył 28 ;)

Ja też powinnam się wybrać do okulisty, przed poprzednim porodem musiałam mieć laserowo zabezpieczoną siatkówkę, bo miałam jakieś plamki i dziurki i powinnam sprawdzić, czy po porodzie znów się nie popsuło. Ale jakoś mi się nie chce :p

Ja jestem zdrowa prawie cały czas, ale dziś się ledwo ruszam - koszmarnie mnie boli w dole pleców, nie mogę chodzić. Od początku ciąży tak mam, ale dzisiaj jakaś masakra :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Muszczek,ale mnie rozbawiłaś z tą starością.
Mój mąż nie wygląda na swoje lata,pamiętam,że jak syn się urodził to mąż miał 27 lat i poszedł na spacer i przy okazji do sklepu i mu piwa nie sprzedali.
Wczoraj gadał w pracy z klientem i coś się zgadało na temat wieku,to ten klient mu powiedział,że dałby mu max 32 lata. Niestety czas leci,w tym roku będziemy obchodzili 16 rocznicę ślubu.Śmiejemy się,że dziecko nas odmłodzi.
Mój mąż 30 urodziny będzie obchodził w lipcu, nie cały miesiąc po narodzinach Niuni, ale na pewno jakąś skromną imprezkę mu wyprawię :) Ja do 30 to jeszcze 7,5 roku mam.
Od paru dni mocno "czuję miednicę", jak za dużo się wygłupię- jak dziś na przykład, to czuję się jakbym wróciła z 20 kilometrowej przejażdżki rowerowej- TAM czuję. Od jutra mam gości przyjeżdża moj Tato z młodszym braciszkiem - 3,5 roku, więc będę miała zajęcie dodatkowe cały tydzień, co mnie bardzo cieszy, bo się stęskniłam przeogromnie za Moim Słoneczkiem :) Myślę, że przed świętami na pewno zajrzę, ale gdybym w natłoku zajęć nie mogła, to życzę Wam Dziewczyny Wszystkiego co Najlepsze, Świąt spędzonych w gronie Najbliższych, spokojnych, radosnych....iiii w ogóle udanych :) Przyszłe święta już w większym gronie!!! Buziaki!
Stenemi mój mąż też w lipcu kończy 30lat:)

Co do bólu miednicy, bądź kości łonowej to ja już mam tak od dłuższego czasu, to jest takie dokuczliwe zwłaszcza w nocy.

image

image
Mój mąż też w lipcu będzie kończył 30 tylko w przyszłym roku:)

Temperatura za oknem powyżej zera i od razu mam lepszy humor:))
hehe mój mąż też lipcowy ;) tylko on do 30stki ma jeszcze 3 lata, jest tylko rok ode mnie starszy ;)

Ja dziś od rana obolała :/ brzuch mam twardy... powinnam skończyć wczorajsze pranie (wczoraj już nie miałam sił wstawiać kolejnej pralki..) ale boję się znów przeciążyć.. poczekam, może mi przejdzie.. na dziś tyle rzeczy zaplanowanych.. eh..
A ja dziś leżę od rana, jeszcze w piżamce:) Muszę się zebrać bo niedługo po małego do przedszkola:)

image

image
Nie przeszło :( boli pachwina i podbrzusze... a muszę robić.. za godzinę wraca mąż a w kuchni syf.. zmywarkę muszę wymienić, do tego narzuty na kanapie w salonie są paskudnie brudne i trzeba je wyprać...
Moseka sprzątanie nie zając nie ucieknie:( Przestań porządki nie są najważniejsze, ja też lubię mieć sprzątnięte, ale ostatnio odpuściłam. Naprawdę nasze zdrowie, czyli naszych maluchów jest najważniejsze:)

Ja jutro będę sprzątać, bo mąż będzie w domku, więc dużo mi pomoże, no i będę gotować, no i gości jutro jeszcze mam, super tak przed świętami. A goście z innej wiary więc świąt nie obchodzą:( więc nie patrzą na to, że to czas przygotowań do Świąt:( Masakra
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
My jestesmy sami na swieta w tym roku takze nic nie przygotowuje, nie sprzatam nic. Mamy poprostu 5 dni wolnego, zeby sie soba nacieszyc.
Pewnie skonczymy sufit malowac i drzwi w pokoju chlopcow. Musze tez lizeczko wyczyscic, bo jakies brudne jest. Fakt, ze wyjelam je zza szafy i skrecilam. Takze teraz czyszczenie chyba bedzie.

Z malo ciekawych rzeczy, od dzisiaj jestem na diecie cukrzycowej i musze 4 razy dziennie mierzyc cukier :-/ narazie przez tydzien, zeby zobaczyc jak beda wyniki wygladac, a pozniej zobaczymy co dalej :-/ ale swieta bez slodkosci beda :(
My też gości się nie spodziewamy, więc nie muszę sprzątać czy gotować - tylko mazurka jutro będę robić - a może już dziś wieczorkiem.. jutro ze święconką się przejść i tyle.. za to niedziela będzie paskudna - już to czuję.. rano do jednej rodziny, później do drugiej... na szczęście w poniedziałek na obiad zaprosiła ciocia zza ściany, więc nie musimy nigdzie jechać - leniwa się ostatnio zrobiłam.. jazda samochodem i siedzenie za stołem bardzo mnie męczy - już wolę łazić, niż siedzieć... zresztą jak siedzę to mnie zaraz podbrzusze boli :/
my już w domu :) warunkowo ;p
dużo leżeć i odpoczywać bo inaczej wracam na patologię a tego już mam dość..

święta w łóżku niestety ale plusem jest to, że brzuch już miękki i nie mam skurczy :)
handm trzymaj się, odpoczywaj, wiadomo nikt nie chce leżeć w szpitalu.

Ja się dziś nasprzątałam, upiekłam już karkówkę, pasztet się piecze, jeszcze dziś galaretkę z kurczaczka będę robić:) No a do tego goście dziś, masakra
Wesołych Świąt Brzuchatki !
Wesołych Świąt!!!
w tym roku to chyba w choinkę trzeba się zaopatrzyć i jajka wieszać zamiast bombek :D
no no u mnie cały czas sypie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry