Widok

Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (9)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka
12.05 ZielonaCytrynka - SYNEK Mateusz
15.05 aravls
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja
26.05 Grosik - SYNEK /Wojewódzki
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem /St. Georges Hospital, London

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia - SYNEK /Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia?
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
09.06 mini - SYNEK Filip
12.06 MamaJasia - SYNEK
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś /Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i .....
16.06 stokrotka24s - SYNEK i prawdopodobnie CÓRECZKA
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum - CÓRECZKA
21.06 Justa78-CÓRCIA /Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK /Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA
28.06 edycia32
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia /Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
przyda się, jakby ktoś do czegoś chciał wrócić ;)
Link do poprzedniego wątku : http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=450389&hl=7976588#op7976588
H&M- skurcze w początkowej fazie są podobne do bólu, jaki się ma na okres. Ja przynajmniej tak to odczuwałam i kilka podobnych opinii już słyszałam. W późniejszej fazie są już mega bolesne, ale tego pewnie już doświadczysz w szpitalu.

Co do kremów na spacer- zamierzam jakiś kupić z filtrem min 30, bo w lato nawet wiart opala- muszę tylko sprawdzić ofertę, od kiedy taki krem można używać.
A bambino to doraźnie do pupki i chusteczki też bawełniane nasączone wodą- to się bardzo dobrze sprawdza dla noworodka i można ciepłą wodą nasączyć, a te chusteczki nawilżane to takie zimne :)
pytam bo wczoraj mnie tak dziwnie bolało w podbrzuszu tak jak na okres, i to było tak chwilę wtedy trochę spokoju i znowu bolało.. tak kilka razy i na szczęście się położyłam i przeszło.. czyli wychodzi na to, że to były skurcze tak?..
h_and_m ja wczoraj też czułam ból na dole w brzuchu ;/ muszę się bardziej oszczędzać ... wczorajszy dzień dał mi do myślenia.
dziewczyny, macie termometry do uszka dla dzieciaków? Możecie jakiś model/firmę polecić? bo tego tyle, że nie wiadomo co brać - szkoda przepłacać, ale też nie chcę jakiegoś g kupić, które się popsuje po kilku tyg, albo będzie niedokładne...
H&M- wynika z tego, ze to mogły być skurcze

Moseka- na termomentrach się nie znam :)
ja mam taki:
http://edziecko.com.pl/p/133/1141/topcom-termometr-elektroniczny-5w1-tc-301--termometry-higiena-i-pielegnacja.html

ale nie powiem,że jest mega dokładny ;/
Moseka ja mam Microlife, kupiłam w medycznym w Pruszczu http://www.microlife.pl/produkty/fever/1second/nc-100/

no właśnie nie jest super dokładny, ale w nocy bardzo się przydaje nie trzeba budzi maluszka. Ale i tak będę mierzy dwoma:)

image

image
no właśnie chcę kupić taki, żebym nie musiała mierzyć dwoma ;)
z tym termometrem to też mam problem.. za dużo tego na rynku i w ogóle a trzeba znaleźć jakiś dokładny..

znalazłam stronkę http://promobaby.pl/ i tam pokazują gdzie są promocje ;p
To naprawdę ciężko, ten Microlife to nawet ok, tylko dziecko główką nie może za bardzo ruszac bo wtedy inna odległośc i albo zawyrza, albo zaniża.
Ja jestem po wizycie! wszystko prawidłowo.

Lekarz powiedział mi, że od teraz do 32 tygodnia ciąży mam prowadzić tryb emeryta. Oszczędzać się. Mimo, iż ciąża rozwija się prawidłowo mam nie latać po sklepach, dźwigać itp. To jest taki najgorszy miesiąc.

Co do skurczy. Takie ciągnięcie na okres to właśnie skurcze. Macica przygotowuje się na poród.
Hexusia super ze u Ciebie i maluszka wszystko ok:)

Co do termometru to my uzywamy takiego http://www.babyono.com/produkty/pielegnacja/termometry/termometr-elektroniczny-bezdotykowy#. U nas sie sprawdza. A ze jest bezdotykowy nie budzi dziecka.
Ja miałam wczoraj paskudny dzień. Źle spałam w nocy, a potem to już tylko gorzej. W ciągu dnia dużo odpoczywałam, a i tak wieczorem bardzo napinał mi się brzuch. Leżałam i ryczałam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
My mamy taki sam termometr jak Inka. Byłam z niego bardzo zadowolona do czasu, gdy córka podrosła i zaczęłam mierzyć normalnymi termometrami. Okazuje się, ze ten nasz zawyża temperaturę nawet o 1 stopień. Może się rozkalibrował.
Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka
12.05 ZielonaCytrynka - SYNEK Mateusz
15.05 aravls
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja
26.05 Grosik - SYNEK /Wojewódzki
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem /St. Georges Hospital, London

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia - SYNEK /Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia/ szpital w Wejherowie
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
09.06 mini - SYNEK Filip
12.06 MamaJasia - SYNEK
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś /Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i .....
16.06 stokrotka24s - SYNEK i prawdopodobnie CÓRECZKA
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum - CÓRECZKA
21.06 Justa78-CÓRCIA /Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK /Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA
28.06 edycia32
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia /Kliniczna
Dopisałam mój szpital do listy ale jeszcze się waham bo nie wiem czy zdążę dojechać:P
Termometru nie mam żadnego:) mojej córci temperaturę mierzyli tylko w szpitalu, jakoś nie było mi to potrzebne:D
Bóle brzucha mnie męczą okropnie i jeszcze na dodatek coraz częściej napina mi się brzuch- niestety! We wtorek mam wizytę to zobaczę co i jak ale jak w weekend coś się nasili to będę jechała na IP:( ogólnie jestem wykończona! moja pierworodna tak mi daje popalić, że wymiękam a na dodatek mąż wymyśla sobie wyjazdy na narty ze szwagrem, piłkę wieczorami z kolegami i pracę po godzinach! normalnie nie wiem czy ja mam sobie na czole napisać, że jestem w ciąży!!!
Jotenka, jak brzuch nie pomaga to napis na czole też chyba wiele nie zmieni ;) Nie możesz powiedzieć mu, żeby trochę przystopował z tymi wyjściami? Mój na szczęście sam wie takie rzeczy, ale ja bym powiedziała: czemu on się szlaja a Ty się użerasz z dzieckiem całymi dniami?

Ja się właśnie dowiedziałam, że moi rodzice sobie jadą na majowy weekend na drugi koniec Polski, więc jak zacznę rodzić wcześniej to nie wiem, co zrobimy z synkiem :/ Jestem wściekła! Wracają cztery dni przed terminem!

Ja będę pewnie rodzić w Wojewódzkim, choć jeszcze się waham - chciałabym gaz rozweselający :)
Narzekałam mu, ale z drugiej strony lepiej jak teraz sobie powychodzi bo potem z dwójką to już będzie gorzej ze zorganizowaniem czasu:( mam nadzieję, że się nie rozkręci jeszcze bardziej z tymi wyjściami bo mnie chyba "coś" trafi! Chyba zauważył, że jestem jakaś oschła i naburmuszona bo zaproponował mi wyjście do kosmetyczki, tylko wkurza mnie to, że już kombinuje co by z Mśką zrobić tzn. komu ją wcisnąć żeby się z nią nie użerać samemu. Normalnie chyba mnie jakiś kryzys czeka w małżeństwie i pewnie będzie wszystko na mnie i moje hormony!

Też liczę na gaz rozweselający:))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry