Widok

Mały pokój dla dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, proszę o porady, podzielenie się opiniami na temat czy 8-metrowy pokój dla dziecka jest wystarczający? Wlasnie stoimi przed dylematem jak zaaranżować i przebudować mieszkanie by nasi chłopcy mieli osobne pokoje. Jedno rozwiązanie to takie, że jeden pokoik ma 8 metrów, drugi 9. Drugie rozwiązanie to jeden pokoj ma 15m drugi 9. Doradzcie, ktore rozwiazanie lepsze. Czy pierwsze- bo sprawiedliwe :) czy moze to drugie. Teraz chlopcy mają 2,5 roku oraz 7 miesięcy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no wlasnie, jesli zrobimy dwa male pokoje osobne to zostanie nam jeszcze jedno male pomieszczenie ok 6m na garderobe dla naszejj czworki :) ojoj mętlik w glowie. Jeszcze jak te pokoiki urzadzic, zeby bylo funkcjonalnie ;/
ja zrobiłabym dwa pokoje równe, teraz gdy chłopcy są jeszcze mali to jeden sypialnia, drugi bawialnia. w razie choroby jednego drugi może spać osobno.
A czas szybko leci i ani sie obejrzysz dzieciaki pojdą do szkoly i wtedy już osobne pokoiki dla każdego to podstawa.

A gdyby dało sie jeszcze wygospodarować jakies miejsce na szafe garderobiana to już była by bajka.......
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
tez bym zostawila ich razem w jednym duzym pokoju albo podzielila na 2mniejsze w jednym sypialnia dla dwojki a w drugim bawialnia. W razie choroby mozna ich rozdzielic na noc itd.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Póki co nie separowałabym pokoi od siebie. Rodzeństwo gdy jest małe lepiej żeby pozostało w jednym pokoju, zaś rozdzielić je(remont) za około 6,7 lat :)

Kiedyś poznałam jedynaka który za wszelką cenę chciał mieć rodzeństwo z którym będzie dzielił pokój- niestety marzenie nie spełniło się, zaś Wasza sytuacja jest idealna, żeby maluchy mieszkały w pokoju razem :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dziekuje za Wasze opinie :) i czekam na nastepne
A ja bym ich zostawiła w jednym wspólnym :) przynajmniej na kilka ładnych najbliższych lat. Różnica wieku jest między nimi mała i tak będą się razem bawić w jednym z pokoi to może lepiej zostawić jeden większy, zabawki część i tak będzie wspólna....no chyba, że przewidujesz po 2 kolejki itp ;)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7
ja bym zrobiła po równo :)
a jakby "nadwyżka" metrów z drugiego pokoju dała się zagospodarować na szafy bądź garderobę dla chłopców to było by już cudownie ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja niestety ma pokój dla córki 2,6m na 2,6 metra i też musi wystarczyć mieszkanie w bloku
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bym chyba zrobila sprawiedliwie :) pamietaj, ze dzieci szybko rosna. Poza tym bedziesz miala pozniej z glowy sprawiedliwe dzielenie. My mamy 9 m sypialnie, w ktorej tez stoi lozeczko Synka, wiec spimy we 3 i nie narzekamy :) Dodam, ze pozniej ten pokoj bedzie tylko do dyspozycji Synka a my przeniesiemy sie do wiekszego.Chyba, ze z 9 m zrobisz wspolna sypialnie a z 15 m pokoj zabaw itp.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry