Widok

Mama pozna mamę :)

Rumia Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jestem sama z moim 7-miesięcznym synkiem i nie znam nikogo w Rumi. Męża nie ma przez większą część roku, a z rodziną nie mam za bardzo kontaktu. Chętnie poznam mamę w podobnej sytuacji w celu wspólnych spacerów, pogaduch i wzajemnej pomocy kiedy nie ma na kogo liczyć. Więcej o sobie napiszę na privie. Serdecznie zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
:)
hejka ...
ja tez jestem z rumi na spacerki z mila checia ale pogada nas nie rozpieszcza:)
image
ja tez jestem z rumi.mieszkam niedaleko galerii
No niestety będzie coraz gorsza :) Ale my się nie damy ;) Napisz na priva w której części Rumi mieszkasz, bo jak bliziutko mnie to może gdzieś wyskoczymy w weekend :) Co Ty na to?
Ja mieszkam na Lotnisku :)
image
Monia bywam dość często w Galerii :) Jak byś chciała, mogłybyśmy się tam spotykać. A w jakim wieku masz Maluszka?
neissi a jak Kubus ??? czemu juz sie nie odzywasz w Majowych mamach :)
image
natalia 87 to blisko mnie :) moja dzidzia troszke mniejsza,ale sytuacja podobna do neissi maz pracuje za granica,ja z mala czesto sama w domu a z ta pogoda to niedługo zwariowac bedzie szło :/ jakby któras była chetna na jakas kawke to zapraszam :):)
image
image
paula a gdzie dokladnie mieszkasz ? napisz na priv :)
image
natalia napisałam :)
a tak ogolnie dziewczyny co porabiacie w taka "cudowna" pogode :)
image
image
Natalia ja jestem z centrum Rumi, a to chyba kawałek od Lotniska. Nie orientuję się, bo ja nie tutejsza :/ Nie odzywam się na Majowych, bo ostatnio jak tam byłam to wyglądało na to, że się rozsypał, bo wszystkie poszły na inne wątki pisać.

Paula jak Ty sobie radzisz sama z takim małym bobaskiem? Jedyne co ja pamiętam z tamtego okresu to głód, wyczerpanie, koszmarne pocenie się, susza w ustach, godziny spędzone na dojarce i brak czasu na cokolwiek. A to, jak się później okazało, był ten spokojny okres :)

Ja w taką pogodę staram się wreszcie skompletować sobie jakąś garderobę, bo nareszcie, po tylu miesiącach męki, mam na to czas. Teraz przynajmniej mieszczę się w ciuchy sprzed ciąży, ale pierwszy miesiąc musiałam chodzić w moich spadających spodniach ciążowych. Chodziłam w za małych stanikach, bo luzem nie mogłam ich puścić, a nie było czasu żeby pojechać kupić większy stanik. Ludzie widząc mnie z synkiem na ulicy pewnie myślą, że go porwałam, bo nijak do siebie nie pasujemy :)
Na centrum bywam 2 -3 razy w tyg jak chodze do mojej babci wiec kiedys mozemy sie spotakac:)

A co Majowych mam wszystko wrocilo do normy :)

Powiem wam ze ja wole tamten czas niz teraz :( moja mala teraz to istny diabel calymi dniami nie spi , jest markotna , picie mleka i jedzeie to horror . nie mam zielonego pojecia co jej sie odmienilo .
Mam nadzieje ze to wina zabkow ...
image
neissi
ja mam corke w wieku rok i 8 miesiecy,ja bywam dosc czesto w galeri-mozemy sie tam umowic
Hey i ja jestem z Rumi a dokładnie z Janowa :) do moni 15 minut do neissi okolo 10 :)
image[/url]
image[/url]
Właśnie się dowiedziałam, że zapomniałam o imieninach mojej mamy :/ Jadę do niej jutro i wracam w poniedziałek, ale ogólnie tydzień będę miała wolny, więc chętnie się spotkam jak któraś ma ochotę :)

Agnieszka będę mogła wpaść do Ciebie na kawkę w tygodniu? Zaproponuj dzień jaki by Ci pasował.

Monia akurat byłam wczoraj w galerii. Może masz ochotę spotkać się w tygodniu?

Ja niestety dopiero teraz mam czas żeby odetchnąć. Dzień wdzień przez 6 miesięcy karmienie było koszmarem. Kuba płakał całymi dniami, a w nocy przez sen. Nie wiem jak to przeżyliśmy. W dodatku rodzinka dała mi popalić zamiast nam pomóc. A ja głupia przejmowałam się ich uwagami i cudowałam żeby zachowywać się jak mama zdrowego i uśmiechniętego dziecka. Jak wreszcie posłuchałam głosu rozsądku i przestałam stawać na głowie żeby sprostać wymaganiom otoczenia, od razu pozbyliśmy się stresu. Najważniejsze jest szczęście Kubusia, a nie jakieś wymysły, że dziecko "musi być codziennie na spacerze" choćby to było dla niego torturą.
Przy ząbkowaniu można dziecku ulżyć i w końcu te zęby wyjdą, a ja nie mogłam mu w żaden sposób pomóc i końca nie było widać.
neissi ja zostałam z mała jak miała 2,5 tyg i jakos dac rade musiala,mimo iz przechodziła akurat skok rozwojowy i tez nie było chwili oddechu,teraz juz nie ma co za bardzo narzekac,mala jest w miare spokojna, nocki przesypia coraz ładnie bo zasypia ok. 22:30-23:00 i spi do 4-5 potem pobodka i potrafi spac nawet do 10:00 wiec z tym problemu nie mamy,po za tym maz jezdzi tylko na 2/3 tyg. wiec jakos dajemy rade,Natalia ja bardzo chetnie umowie sie na jakis spacerek do sparty mam jakies 10/15 min spacerkiem wiec bliziutko,a chetnie tu kogos poznam bo tez nie jestem stad i jakas masakra tak samemu w domku,tym bardziej ze malo kto ma czas mnie tu odwiedzac :)
image
image
prosze bardzo ktora chetna :) od poniedzialku jestem wolna i dyspozycyjna . dla ulatwienia kontaktu podaje gg 3263693
image
hehe ja bym popisała ale mam tylko skypa :) jak któras z Was tez posiada i chce popisac,to podam na priv
image
image
Paula nawet mi nie mów, że mogło być tak pięknie :/ Bóle brzuszka zaczęły się jak Kubuś miał 3 tygodnie, a mąż wyjechał na kontrakt następnego dnia po porodzie. Mój jeździ na 5-6 tygodni, a wraca na 2. Ja mam skypa i chętnie pogadam :)
neissi napisałam :)
image
image
Szkoda bo ja nie mam skype ... paulina a dlugo mieszkasz w Rumi?
image
teraz juz jakies 2 lata,natalia napisałam na gg o ile dobrze skopiowałam masz pieska na zdjeciu?
image
image
Spoko Natalia,i tak zamierzałam odnowić moje konto na gg, bo skype ma duże wymagania co do jakości połączenia :)
a u mnie własnie odwrotnie, gg muli troche,ale zaryzykowałam i zainstalowałam wiec zobaczymy jak bedzie :)
image
image
tak mam pieska :)
image
no to dobrze napisałam :) dostałaś wiadomosc ?
bo u mnie jestes niedostepna :/ ale mi ie nudzi dziewczyny,mloda spi i spi :P szkoda ze zadna nie ma ochoty na kawke bo przydałoby sie z kims pogadac :)
image
image
nie nic nie dostalam . a jestem dostepna
image
moze masz blokade na nowe osoby to mój nr. 31216756 moze Ty spróbuj :)
image
image
hejka dziewczyny, zagląda tutaj jeszcze ktoś? mogę też się wprosić do Was. Mi tak brakuje koleżanek, odkąd są dzieciaczki to inni nie mają czasu na nic.
ach przywitam się, mieszkam na obrzeżu Rumi, jestem mamą czerwcowych bliźniaków. pozdrawiam
Witam . Ja w sumie mieszkam w redzie ale dużo czasu spedzam u rodziców gdy mąż wyjeżdza, więc zawsze jestem chętna na spacerek gdzieś po Rumi ; )) Mam córeczkę w wieku 10 miesięcy ktora bardzo lubi spacerki ; ))
hej ja też się melduję:) mogę się przyłączyć do spacerków.. o ile nie będę miała jakiś tematów do załatwienia w konkretnych miejscach:) gdzie w ogóle chodzicie na spacery?
ja jak były chodniki przejezdne ;) to Dębogórska albo Gdańska w stronę Janowa.
a to nie moje strony- Janowo za daleko, ja w stronę auchan, w stronę centrum,do parku...
to tak jak ja bardziej w stronę auchana i centrum. Jestem z Lotniska
szkoda.... ale oczywiście jak pogoda będzie to my chętnie do parku w Rumi się wybierzemy.
no:) to fajnie byłoby się spotkać:)
Hey!!Ja jestem z Janowa i chetnie wybiore sie na spacerek :)
No teraz problem z tymi chodnikami ale mam nadzieje ze niebawem bedzie lepiej....
image[/url]
image[/url]
Chodniki to istna masakra ... pisalam juz do urzedu miasta i na forum Rumi dzwonilam do strazy miejskiej ale efektow nie widac:( my tylko przed wlasny domek wychodzimy na spacer bo na miasto ciezko jesli sypie caly dzien
image
No jest masakra w niektórych miejscach :(
image[/url]
image[/url]
dziewczyny a czy mogę do Was napisać też na gg?
Hej, to ja się dołączam :)
Jestem z Janowa :)
grab85 do mnie mozesz pisac :p 7509673 ja jak cos często na niewidocznym jestem ale możesz pisac ;))
grab :) prosze bardzo czasem sie przyda z kims pogadac lub wyskoczyc na space po odwilzy :)

moje gg 3263693 :)

Milej nocki Mamuski :)
image
Hej, ja rowniez z Janowa i tez chetnie skocze na spacerek.
Dzis nawet sie wybralam, ale po porocie to padalam - niestety nie daje rady po tych chodnikach.
image
Łał jak fajnie, że nas coraz więcej :)

Ja się chwilowo nie odzywam, bo szczerze mówiąc nie mam ostatnio czasu. Ale cieszę się, że dzięki temu wątkowi inne mamy się poznają :)

Grab ja łazikuję po parku w Rumi :) Tylko teraz jest zasypany. Jakoś przebrnęłam idąc do ośrodka, ale zamiast relaksu czułam się jakbym pachała pług. Obecnie siedzę na wsi i tu przynajmniej jest odśnieżone :) Minusem jest tylko to, że trzeba to zrobić samemu ;> Wczoraj na schodach miałam 50cm górę śniegu.
No ja mam troszkę do tego parku, ale spoko, tam też dojdziemy.
Natalia Rumia jak zwykle jest najgorzej odśnieżona. Na ulicach jest ślisko a co dopiero chodniki, nie ma co liczyć, że odśnieżą. A jestem ciekawa co oni Ci w tym urzędzie odpowiedzieli.
No musimy przeczekać te śniegi...
image[/url]
image[/url]
Hej Monia, chyba mamy najstarsze dzieciaczki z tej ekipy, skąd jesteś dokładnie?
Puk Puk ...

Zaglada ktos tu jeszcze :)
Mamuski odwilz idzie :) Umawiamy sie na spacer :)

pozdrowionka
nie zapomnijcie o kaloszach :P
image
Agoosiaa1 ja tez z janowa i dzieci mamy w podobnym wieku, chetnie pospaceruje z Wami, z ciekawosci ile masz lat:-)?
Hej dziewczyny jestem na forum nowa :) Mam coreczke 5 miesiecy od niedawna mieszkam w Rumi z checia sie spotkam na spacerku z innymi mamami :))))
Mamusie pewnie juz spia :) Mam nadzieje ze uda nam sie spotkac :)
Cześć Gosiu, miło mi bardzo :) Na razie niestety warunków na spacery nie ma, ale mam nadzieje, że albo szybko wszystko stopnieje, albo napada mnóstwo śniegu ;) Aby zaspokoić Twoją ciekawość to został mi rok do trzeciej dziesiątki ;-)
Cześć ! dołączam do grona mam z Rumi :)
Jestem mamą prawie 3 letniego Fabianka i 10miesięcznego Cyprianka !
Chętnie zakoleguję się z mamami z Rumi :) Mieszkamy na Zagórzu, niedaleko Zohliny :)
image
image
Zochliny.. (literówka)
image
image
http://forum.trojmiasto.pl/Do-ma-z-Rumi-i-okolic-czy-chcecie-zamowic-t212986,1,130.html

zerknijcie moze jakas chetna?
image[/url]
image[/url]
Hej...na forum jestem od paru dni i z tego co wyczytałam to dziewczyny szukają dla siebie towarzystwa,super...ja też próbuję ale narazie jest cisza....Dużo pisze z Gdańska,Gdyni i najbliższych okolic...ja jestem z Redy i niby też tam mamy się chętnie poznają ale milczą.Mam nadzieję że to się zmieni.Życzę nam powodzenia w szukaniu bratniej duszy:)
imageimage
Witam wszystkie mamy :-)

Jeśli któraś z Gdańska lub okolic Pruszcza to zapraszam do bliższego zapoznania się :-)
Mam na imię Ela, mam 1,5 rocznego synka :-)

Pozdrawiam!
Mój e-mail : alexandra00.86@o2.pl :-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

do góry