Widok

Mamusie jak tam chrzciny??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czesc dziewczyny.Czy macie w planach juz chrzciny, bo ja sie dopiero zbieram.I czy robicie w domu czy gdzieś indziej??I wogle jakieś pomysły na ubranko-bo zimno już.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my myślimy żeby tak między świętami robić 27.12 mała by miała równo 3 miesiące. Ale jeszcze nic nie uzgodnione. /chcemy robic w knajpce ale nie mamy pojęcia jeszcze gdzie. Co do ubranka to nawet sie jeszcze nie zastanawiałam mamy gorszy problem nie wiemy kogog na rodziców chrzestnych ;-)
chrzciny Antosia odbyły się w ubiegłą sobotę.
Robiłam w Pałac Below, jedzenia było full i smaczne, dostałam jeszcze na wynos. Tort zamówiłam u Sowy - pycha :-))) pieknie udekorowany :-)
Dziewczyny mam pytanie! Czy chrzest można unieważnić w przypadku, jeżeli jedno z rodziców nie zostało poinformowane o chrzcie (np z powodu rozwodu małeżeństwa) na złość drugiemu małżonkowi? czy są jakieś głupie przesądy też w takim przypadku gdyby miało dojsc do tego o ile mozna?
Nie ma żadnej możliwości unieważnienia chrztu.
Dziecko zostało ochrzczone i nic tego nie zmieni.

Co prawda mój mądry mąż - teolog właśnie mówi że jednak można - w przypadku odstąpienia od wiary, osoba musi napisać oświadczenie że się wyrzeka.
emilka a ike od osoby tam płaciliście i co wchodziło w skład i jak było ?
Mamuśki, jeśli chcecie ochrzcić dziecko w okresie świątecznym i zrobić imprezę w jakieś knajpce to lepiej pośpieszcie się bo nie wszystkie knajpki są otwarte a jak są otwarte to nie ma miejsc bo wesela. A większość kościołów chrzest udziela w 2 dzień świąt

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry