Widok

Mamusie jesienno-zimowe 2007 :) [10]

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to nowy ;)

Zaki to super. Ja już też nie mogę się doczekać jak Mateusz przewróci się na brzuszek świadomie. Teraz czasami mu się to udaje, ale trochę przez przypadek i czasami przy naszej pomocy.
Bj a po czym stwierdziłaś, że to wirus?? Zielone glutki z nosa????

W sobotę kupiliśmy Mateuszkowi pierwszą szczoteczkę do zębów - taką silikonową nakładkę na palec. ;)

Kurde wkurza mnie ta pogoda. W przyszłą sobotę mamy chrzciny a prognoza zmienia się co kilka dni. Nie wiem w co mam się ubrać :(

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wirusa ropoznano na podstawie badania krwi i wydzieliny z nosa. Ponieważ Julce się nie poprawiało pojechaliśmy wczoraj do naszej lekarki, bo miała dyżur w szpitalu, no i tam zostało zrobione badanie. No i dobrze, bo przynajmniej wiemy, że nie trzeba Julki truć antybiotykiem. Sama musi rozprawić się z wirusem. No i możemy na spacer wychodzić, właśnie wróciliśmy. A na świeżym powietrzu lepiej jej się oddychało. Ani razu nie zakaszlała.

sysia
teraz z pogodą to nie można ucelować, bo zmienia się jak w kalejdoskopie. Przymrozków już raczej nie będzie, ewentualnie wiosenne deszcze :))) Trzymam kciuki za wieeelkie słoneczko!

a Julci przesyłamy pozytywne fluidy, aby przegoniły wirusy!!!

Nataszka ostatnio za śpiocha robi, co napełni brzuszek i chwilę się pobawi, to zaraz jej oczy spadają i odpływa :))) a już za 6 dni stukną jej 4 miechy...a ja nie wiem kiedy to minęło!

a to mój aniołek w pełnej krasie ;-)))

ojej, znowu mama przybiera dziwne pozycje, co ona robi...?
image

i zabawka nie pomoże, nie uśmiechnę się!
image

za fajna ta mama, a co tam, jeden usmiech nie zaszkodzi :))))
image
Mamy ząbka! ;)

Julka dziś czuje się znacznie lepiej. Bardzo mało kaszle.
Eliza, Julka ma taką samą przytulankę jak Twoja Nataszka. Śliczną masz córcię. Ja jestem fanką jej długich włosów.

basiu
dziękujemy za uznanie ;))) ja dzisiaj Nataszce przypięłam tak na chwilę spineczkę, wyglądała słodko :) oj marzy mi się zaplatanie jej kucyków... a przytulanka jest ulubioną zabawką Nataszki, bo może ją chwycić w łapki i zapodać sobie do buzi :) grzechotki są jeszcze za ciężkie, za to nadrabia rączkami!

piri
gratulacje dla małego gryzonia!!!! :))) ciekawe kiedy u nas nastąpi ten uroczy moment...

piri gratulujemy ząbalka

elizo cudna ta twoja dziewczynka, takie pięke włoski ah nie mogę się napatrzyć
nasz kubuś za 4 dni kończy 5 miechów i też nie wiem kiedy to mineło na prawdę czas jak szaLONY LECI
A młody ostatnio szaleje na spacerku pośpi 40min po czym się budzi i za jakieś 2h zasypia np. na 3,5h tak jak dzisiaj nie wiem czy to te podwórze tak działa czy co:)

Kuba też ma taką szmatkę gryzak:)tylko ślimaka:)

k@juta
dziękujemy, dziękujemy :))) włoskom to już położne nie mogły się nadziwić, śmiały się, że na wyjście ze szpitala będę musiała Nataszce fryzjera załatwić, bo fryzura układała się po swojemu ;-)
szmacianka jest super, bo i za grzechotkę robi i za gryzak i przytulankę :)

Elizo nie moge sie napatrzec na twoją corcie, jest przesliczna! !!! :)

dziękuję kochana! bardzo nam miło jak czytamy taaakie komplementy :))) no, Nataszka jeszcze literek nie zna, ale ja jej zdaję relację ;-)

małaaa
a poza tym masz taki sam termin porodu jak moja siostra :))) ja już odkładam jej ciuszki po Nataszce, bo ma mieć córeczkę!

Oj dawno nas tutaj nie było. Mati ma niestety bardzo suchą skórkę na czole i podejrzewam AZS. Oczywiście moja pediatra tego nie widzi, bo zawsze jak do niej idziemy, to jakimś dziwnym trafem znika to wszystko. Chciałabym się udać do jakiegoś lekarza, który może to stwierdzić, ale nie wiem gdzie.
Doradźcie coś jeśli możecie.

A oto mój rozbójnik

image

image

image

slodki maly smieszek :)

Elizko - moja siostra ma termin na grudzien - tez bedzie pewnie po moim szkrabie dziedziczyc :)

Moja Julka jutro skończy 6 miesięcy. Nie wiem sama kiedy to zleciało. hn jmgyj To wiadomość od Julki. Umie już pisać!!!!

He, he, Maks też się rwie do klawiatury. Nas nie można oderwać od komputera, to co będzie z naszymi dziećmi ;-)

Mateuszek jak zawsze usmiechnięty i radosny! Słodziak kochany!

Hmmm, Nataszka pomogła mi rozszyfrować wiadomość od Julci i tak jak się domyślałam, nasza pięknotka przesyła swoim forumowym ciociom uściski i całuski :)))

a moje kochane serduszko od samego rana taka rozgadana i roześmiana i to nie tylko do mamusi, ale też do swoich pluszowych kompanów :) teraz zabawia się na macie i co chwilę dobiegają do mnie głośne okrzyki i gromki śmiech, no nie mogę...

eliza Nataszka jest przepiekna!Podobnie jak basia tez jestem fajna jej włosków;)
Mam pytanko gdzie kupiłam 'buciko-papucie"te w których jest na zdjeciu?
ps jak mozesz odbierz maila;)

monia
śliczne dziękujemy za miiiiłe komplementy, zaraz przekażę mojej milusińskiej i to ze szczegółami :))) paputki kupiłam w Smyku, są ciepłe no i efektowne ;-) mam kilka par w różnych kolorach, a teraz gdy nie ubieram Nataszce już kombinezonu, a kurteczkę, są jak znalazł, bo grzeją w stopki. Na meila odpiszę wieczorkiem, jak wygospodaruję trochę wolnego czasu, bo teraz na forum jestem tylko z doskoku. Ale mam już wiedzę na interesujący Cię temat :)

w cocordillo też są takie ładne papucie:)
a mój mały podrywał panie w tesco:)

Piri gratuluje Gryzonia. ;)
Nasze ząbki już widać. Mateusz potrafi nieźle ugryźć. ;)

Eliza widziałam na zdjęciu, że macie bawiskoczka. Jak Nataszka na niego reaguje?? Nie boi się?? Ja wczoraj kupiłam takiego Mateuszowi. Ale chyba jest jeszcze za mały, bo płacze.

Kajuta ale mały podrywacz Ci rośnie. Taki mały a już babeczki podrywa ;) pewnie bierze je na swój dziecięcy urok ;)
Ale beznadziejna dziś pogoda w Wejherowie. :(

sysia
bawiskoczka mamy od kilku dni i Nataszka, gdy zabawka wydaje dzwięki przygląda jej się z zainteresowaniem :) a gdy jest w fazie spoczynku, to wyciąga łapki i próbuje chwytać, więc całkiem ciepło przyjęła nowego lokatora. Za to gdy byłam ostatnio tak na chwilę w pracy, strasznie się rozpłakała na widok jednej koleżanki... najpierw wydała z siebie przeraźliwy krzyk (nigdy wcześniej u niej takiego nie słyszałam), a potem się rozpłakała :( ale szybko ją uspokoiłam na szczęście...na innych obcych ludzi reagowała dotąd radośnie.

k@juta
to Kubuś podrywał, czy był podrywany? bo z jego urokiem osobistym to chyba ta druga wersja jest bardziej prawdopodobna ;-)

Sysia, to Ty pisałaś o zmianie fotelika na następny?

Tak. My już od kilku tygodni jeździmy w foteliku a nie w leżaczku. ;)
Mateusz miał za długie nóżki i wystawały mu poza.

Kurcze, no właśnie, bo Kubie też mocno wystają, ale w sklepie nam powiedziano, że nogi mogą wystawać i jeśli główka się mieści i nie wystaje to absolutnie nie przesadzać do fotelika następnego, bo można dziecku zrobić krzywdę, na stronie producenta fotelików pisało to samo... Czy Wam mówiono coś innego?

Kurcze nie wiem. Fotelik dostaliśmy w spadku.
w sumie w tym starym to ja już nawet nie mogłam go zapiąć.

Sysia, ja absolutnie nie chcę się straszyć, ale może jeszcze za wcześnie dla Małego na taką przesiadkę? Babka w sklepie mówiła, że taki maluszek ma jeszcze za słabą główkę i klatkę piersiową do fotelika następnego i przy prędkości nawet 25km/h jak ktoś puknie w Was może mu się zrobić poważna krzywda. Mój Kuba też jest duży (76cm wzrostu), ale główka mieści mu się w kołysce i do 8 miesiąca nie przesadzimy go... I przepraszam, że tak poruszam ten temat, ale chcę się podzielić tym czego się dowiedziałam i wyczytałam na stronie producenta.. w końcu chodzi o bezpieczeństwo.

dokładnie Sysiu
tu chodzi najbardziej o jeszcze bardzo słabe kręgi naszych maluchów i przy raptownym hamowaniu to może być niedobrze
poza tym jak gadaliśmy z facetem to mówił że najlepiej by było dzieci tyłem do kierunku jazdy wozić do 3 roku życia tak jak muszą to w szwecji
i są takie foteliki tylko trzeba mieć w aucie system isofix
ja też jestem skołowana ale prawda taka że jak hamuję to młody nie leci z głową do przodu bo go fotelik ogranicza

dziewczyny jak juz w moim zwyczaju wtrącę sie z prośba przeczytanie watków o neurologu i żabkach-jaki macie jakas wiedze prosze podzielcie sie ze mna:) no i jeszcze jedno pytanie ile wasze maluchy przybieraja na wadze w ciagu miesiaca?Bo lenka w 6 tygoni przybrała 900 gram i sie martwie czy to nie za mało...fakt ze wazy 5650 i na 3 miesieczna dziewczynke to ksiazkowa waga ale ona od 6 tygodnia gdy wazyła 4750 w 12 miała 5650....czy moze krece paranoje i to dobre przybieranie?

kochana bardzo dobrze przybiera nie stresuj się niepotrzebnie dolna granica na miesiąc to 600g więc ty się mie.ścisz

Pewnie ze dobre. W tym czsie mówi się że minimum na miesiąc to 500g. Ale moja pediatra mówi ze nie ma minimum i kazde dziecko tyje po swojemu. A potem to coraz mniej dziecko przybiera.

dzieki dziewczynki:)na was zawsze mozna liczyc:)

U Julki ząbkowanie już na całego. Jest strasznie marudna i nie ma apetytu. Jak tak dalej pójdzie to będzie tracić na wadze a nie przybierać. Troszkę się martwię o to, bo tak pięknie wsuwała marcheweczkę z dodatkami, a teraz poza cyckiem niczego nie toleruje.

Basiu spokojnie nasze dzieci nie dadzą sie zagłodzić:)
widocznie nie ma ochoty ja jestem ciekawa kiedy u mnie zacznie się ząbkowanie
ale najgorsze to podobno 3 są u mojej znajomej i jej 3 synów to dziąsła nawet sine się robiły straszne

U nas ząbek wylazł niespodziewanie :) i idzie obok drugi, jejku syn mi dorasta :D

Tak, tak dziś zęby a "jutro" dziewczyny... ;)

Jejku, jak ja mam dziś dość... maruda straszny a ja chora, już nie mam sił :P

Sysia, mogę zapytać o Twoją decyzję z fotelikiem? :)

Na razie nie podjęliśmy. My tak rzadko jeździmy samochodem.
W sumie ten nasz fotelik jest przystosowany do jazdy tyłem i jest niby od 0kg-18 kg.

Moja Julka już od kilku dni marudna. Najpierw wirus a teraz chyba ząbki. Wlaśnie czekam na posiłki w postaci babci, bo mąż do 20 w pracy.A mieszkanie trzeba odgruzować. Wczoraj mieliśmy nasze małe urodzinki. Julka skończyła pół roku. Ja się skusiłam na kawałek torta czekoladowego, a Julka w nocy zrobiła kupkę ze śluzem. Nie iwem czy to alergia (wcześniej nie miała) czy może to przez katar który połyka. Muszę ją poobserwować.

My już kupiliśmy nowy fotelik, ale jak włożyłam do niego Julkę to przeprosiłam stary. Ten jeszcze musi trochę poczekać.

A ja 3 dni temu dałam Mateuszowi marchewkę ze słoiczka. Tak go wysypało, że szok. Na szczęście z buzi już mu zeszło. Zostały mu tylko blade chropowate krostki pod brodą i czerwone na klacie.
Kurde ja już nie wiem co jest. Kupa normalna bez śluzu tylko ta cholerna wysypka.
Teraz podaję mu tylko odrobinę kleiku ryżowego rozrobionego na moim mleku. Bardzo mu smakuje.
Za kilk dni spróbuje mu ugotować marchewkę sama.
W Auchan znalazłam sklep z warzywami z upraw ekologicznych.

Sylwo generalnie maluchy nie lubią samej marchewki spróbuj może ziemniaczka i potem po trochu wprowadzaj marchewe:)
a próbowałaś marchewkę surową mu dać jest lepiej tolerowana przez dzieci:)bo wychodzi jako słodsza

Dzięki. Odczekam kilka dni i będziemy działać.
Na razie kleik.

Kajuta, Julka bardzo lubi samą marchewkę. Po kilku dniach postu zjadła dziś cały słoiczek. Kupiłam tą kasze manny błyskawiczną, ale tam jest napisane ze tez trzeba gotować. Chyba jednak bede dodawać ta bobovity na mleku. Ale jak już julka sie do konca wyleczy. Podobno podczas infekcji nie wolno wprowadzac nowości.

Basiu a gotowałaś sama marchewke bo te ze słoiczka troszkę inaczej smakują zauważyłaś to??

A nie, ja dawałam ze słoiczka Gerbera. I raz wyciskałam sok z marchwi (starłam na tarce a potem wyciskalam przez gazę). Ale ten sok to porażka. Z łyżeczki nie wychodziło nam, a jak wlałam do butelki to się smoczek zatykał.

To prawda ze smakiem. Kuba nie lubi jabłka ze słoika ale takie normalne utarte przeze mnie zjada z chęcią :)

Piri a na czym je ścierasz??
Na tej tarce z wypustkami??
Pamiętam taką z dzieciństwa i chyba będę musiała ją nabyć. ;)

ja pamietam z dzieciństwa tarkę do owoców i była szklana. Spotkałam się z wieloma opiniami, że taka jest najbardziej odpowiednia.

wiecie, chyba wisi coś w powietrzu :) bo Nataszka od wczoraj też ma muchy w nosie...raz się śmieje, za chwilę płacze, niezdecydowane jest to moje dziewczę :))) fakt, że jak się zaśmiewa to w głos, no z płaczem jest to samo ;-)

a z nowości to ja mam zamiar od niedzieli podawać Nataszce do picia rozcieńczony soczek jabłkowy. A ona lubi, bo gdy miała problemy z brzuszkiem, a w sumie to z kupką, aplikowałam jej w dawkach lekarskich i mimo skrzywionej miny popijała go z chęcią :)))

Mam taką szklaną właśnie, w rodzinie od pokoleń ;)

fajna pamiątka, a jaka przydatna :)))

dziewczyny, wyczytałam, że od 4 miesiąca powinno się stosować profilaktykę fluorkową, wiecie coś na ten temat?

a ja miałam właśnie taką :)))

http://www.allegro.pl/item347961559_stara_szklana_sygnowana_tarka.html

Dziś Mateusz kończy równe 5 miesięcy. ;) Ten czas tak szybko leci ;)

Kajuto złóż Kubie od nas życzenia ;)

image

O rany, a co to jest profilaktyka fluorkowa???

No właśnie ja też nie wiem ;)
HE HE Eliza zabiła nam ćwieka ;)

dzieki Sysiu Ty małemu też złuż życzonka

a ja jestem już zestresowana
w poniedziałek i wtorek idę na szkolenie na cały dzień i małego daję do koleżanki i pierwszy raz tak długo będzie bezemnie i juz się stresuję
ale bardziej się przejmuję czy ja wytrzymam tak długo bez niego
a wy swoje szkraby już tak zostawiałyście:)

Najlepszego dla chlopaków.
Kajuta, ja najwyżej na pare godzin (ok.3), oj, dla mamusi to jest najgorsze. Mały sobie na pewno poradzi.
A ja ciągle myślę o zakupie tego krzesełka. Zwłaszcza, że Julka na leżaczku już nie bardzo chce leżeć. Ona woli siedzieć. Tylko, że z kasą ciężko. Wczoraj wydałam 200 w tesco na pieluchy i chusteczki dla Julii. No i jeden maltki komplecik rampersików;) (jakoś nie mogłam się powstrzymać, a w lecie jak znalazł).

oj też muszę kupić rampersy:)
ah nie wiem jak ja przeżyję ten poniedziałek ale żal było nie skorzystać
cóż w razie czego będę musiała wrócić

Dziewczynki, gratulacje dla małych jubilatów :))))

Trenujemy picie z niekapka (przed moim pójściem do pracy). Powiedzcie mi, ile średnio mleczka powinno na raz wypijać 5-6 cio miesięczne dziecko? Maksio wypija 60 ml i więcej nie chce, choć jak mu potem jeszcze dam pierś to pije (tylko nie wiedomo ile). To chyba trochę mało na jedną porcję, co??

Najlepszego dla Kubusia i Mateuszka;)
Hej dziewczyny to znowu wtrącalska waszego wątku;)pytanko jak zawsze;)-Kiedy Waszer maluchy tak na całego zaczeły sie smiać na głos?

Oj, mało. Porcja to tak ok.180ml. Moja Julka tyle zawsze wieczorem wypijała (tylko że mojego ściągniętego). Ale ostatnio się z niej niejadek zrobił to wypija ledwie 120-150. Więc zaczęłam dodawać kleiku ryżowego żeby pożywniejsze było. Julkę dziąsła swędzą. I ciężko jej jeść.

to ja was przebiję
muj młody 210wody plus mleko czyli prawie 240 i to bez problemu a jeszcze dostaje obiadek i owocka:)

mój zaczął sie śmiać tak od 4 miesiąca:)na głos on wogóle często się śmieje:)

Kuba wypija 180ml mleka 3 razy dziennie, słoiczek obiadku, ok 150 ml soczku i 210 ml kaszki na dobranoc :) no i jeszcze od wczoraj jabłko :D

orientacyjną wielkość porcji obliczyć można posługując się następującym wzorem: wielkość porcji (w ml) = 100+miesiąc życia razy 10, a więc niemowlę 4-miesięczne powinno otrzymać: 100+(4x10)=140 ml na każdy posiłek.

a jeżeli chodzi o profilaktykę fluorkową, to fluor podaję się, aby wzmocnić i uchronić przed próchnicą zęby, które już się pojawiły lub te, które mają się pojawić. Czytałam, że zaleca się fluoryzację już od 4-6 miesiąca życia i kontynuowanie jej doustnie i/lub grogą kontaktową do 14 roku życia. Dawkowanie jest uzależnione od zawartości fluoru w wodzie pitnej. Muszę zapytać pediatry, co on sądzi na ten temat :)))

i oczywiście uściski dla małych solenizantów!!! Wszystkiego dobrego chłopaki, rośnijcie zdrowo!!!

Nataszka zaczęła śmiać się w głos tak w 3 miesiącu, ale oczywiście wszystko zależy od indywidualnego rozwoju maluszka :)))

ja też już nabyłam kilka rampersów, które czekają na swoje 5 minut :))) a mam na teraz dwa, które zakładam Nataszce do spania, są rewelacyjne!a widząc te śliczne ciuszki na półkach muszę naprawdę mocno się pilnować, bo pokusa jest taka, że najchętniej kupiłam wszystko...no, prawie ;-)

Namówiłam męża, jak wróci z pracy wybierzemy kolor i zamawiamy krzesełko. Oj kosztuje nas Juleczka, ale co tam. Wolę na sobie pooszczędzać.

Jakby co to dasz znać jak krzesełko się sprawuje. Może też się skusimy ;)

Póki co opinie bardzo pozytywne. Wysłałam 5 maili do ludzi, którzy kupili już to krzesełko. 3 osoby już odpisały, że są bardzo zadowolone.

No to super. A jaki kolor Ci się podoba??

Kawowy. Będzie nam pasował do pokoju.

basia, a jakie krzesełko wybraliście??masz może zdjęcie?

Basia a mi podoba się ten zielony. ;)

Pytanie nieaktuale. Widziałam twój wątek. Faktycznie fajne. Podoba mi się to , że można je potem rozłożyc na krzesełko i stoliczek.

No mi właśnie o to chodziło, żeby się dało rozłożyć. Dlatego chcialm kupić drewniane. Ale jak zobaczyłam to, to się uparłam, że ma być takie.

ja gdybym kupowała to też w brązie, bo to "moje" kolory :))) a krzesełko bardzo mi się podoba! Jeszcze trochę i ja będę musiała zaopatrzyć się w takie ustrojstwo ;-)

Kupiłam. Teraz będę czekać na przesyłkę. Szkoda, że jest weekend. Pewnie wyślą dopiero w przyszłym tygodniu.

daja znac jak sie sprawuje jak juz bedziesz je miała :)bo ja tu zaglądam i "zgapiam"wasze rady;)i pomysły;)
Wklejajcie zdjecia maluszków Waszych-teraz zmieniaja sie z dnia na dzień:)a tak miło na nie patrzeć:)

Moja Julka dziś jest mega wesoła. Cały dzień rechocze. Rozbraja mnie strasznie. Teraz siedzi na kolanach tatusia i śpiewa takim chrapliwym głosem. A ulubiona zabawa dnia to ściaganie skarpetek i wkładanie ich do buzi;) Jak tylko przyjdzie krzesełko dam wam znać jak moje wrażenia. Jak wam idzie picie z kubeczka? Julka skubana tylko go gryzie. A spacjalnie kupiłam polecony przez moją koleżankę kubek nuka z miękkim ustnikiem.

Maksio od razu wiedział jak zassać- skubanek. Ale jak nie miał humoru to straszny pisk i do buzi wogóle nie chciał wziąc. Dziś przypadkowo wpadliśmy na sposób. Dziecko nie może na kolanach byc tak jak do karmienia piersią. Podparliśmy mu plecki poduszkami, butla do łapy i sam celuje - bestia. Trzeba mu tylko czasem pomóc trafić do buzi ustnikiem, jak gdzieś ucieknie.
My mamy Avent z miękim ustnikiem. Na razie ustnik podłączony do zwykłej butelki, na uchwyty przyjdzie pora.
Bo tak wogóle to o butli ze smoczkiem Maks nawet słyszeć nie chce, więc zaczęliśmy naukę z niekapkiem.

A Avent ma miekkie ustniki. Ja kupiłam takie co się montuje na butelkę ale raczej twarde są.

Ja widziałam takie od roczku, całkiem twarde i od 6 m-cy - bardziej gumowe i ten nabyliśmy.

A to ja mam ten od 6, ale ten w kubku nuka jest jeszcze bardziej miękki. Ale co z tego, skoro Julka ma go gdzieś. Parę łyków jej się udało zrobić więc się nie poddajemy.

a ja mam niekapek nuby też z miękkim ustnikiem, taki mi polecała doradczyni laktacyjna. Miałam z niego podawać Nataszce mleko, bo musiałaby popracować nad piciem, a potem przekonywać do piersi, ale jakoś nie spróbowałam tej metody...ale kubek przyda się później :)

zaki
żeby tak moja kruszynka buntowała się na butelkę, a preferowała oczywiście pierś, to byłabym mega szczęśliwa :))) to rzeczywiście niespotykane, żeby maluszek tak szybko nauczył się pić z niekapka, fajnie, że poszło Wam bezstresowo!

dzisiaj Nataszka na swój widok w lustrze promiennie się uśmiechała, co przed nim stanęłam, to zaraz miała radość wymalowaną na buźolku :) w sumie to się nie dziwię, bo jak na nią patrzę to też tak mam :))) a spała mi na spacerku jak suseł! Baaardzo lubi jednak chłodne klimaty, co mamie nie do końca odpowiada, a zwłasza gdy spacerek trwa 2,5 godziny, brrr...

uciekam poznęcać się nad żelazkiem, bo jakoś ubranka nie chcą się same poprasować :)))

Eliza, ja tez bym go butlą nie maltretowała gdyby nie to, że piersi niedługo nie będzie przez 8 godzin dziennie :(((. Na razie jednak wypija niezbyt dużo z tego co mi napisałyście. Będziemy po mału starać sie zwiększać dawki i ćwiczyć dalej.
A Maksio też uwielbia tego chłopaka z lustra. Smieją się do siebie jak najęci, ale ostatnio zaczął w lustrze zauważać również mnie i coś mu nie pasuje. I taki zdziwiony sie przygląda.

hehe, to mnie Natusia jeszcze w lustrze nie zauważa, woli myśleć, że ma je tylko dla siebie :))) w pozostałych sytuacjach szuka mnie wzrokiem i najlepiej jak naokrągło byłabym w jego zasięgu :) a ja nie wiem jak to będzie jak wrócę do pracy, mimo tego, że problem karmienia piersią nas nie dotyczy (czego zawsze będę żałowała). Nie chcę o tym na razie myśleć, bo jakoś mi ciężko :(

no nie, a miałam już prasować...nie mogę się przemóc :)))

aaa, zaki, a może musiałabyś po prostu wydłużyć przerwy między karmieniami... u nas jest tak, że jak Nataszka żąda butelki tak co dwie godziny, to zjada około 90-100 ml, ale gdy przerwa jest już 4-godzinna to i 150 ml czasami nie wystarcza :)

coś się rozgadałam, ale przypomniała mi się zabawna sytuacja z dnia dzisiejszego... spacerowałam z Nataszką w towarzystwie niedawno poznanej mamy i plotkowałyśmy o urokach macierzyństwa. Maszerowałyśmy po osiedlowej ulicy, gdyż chodnik dla naszych dwóch dyliżansów był za wąski. W pewnym momencie usłyszałam za sobą nadjeżdżający samochód, odwróciłam się, żeby ocenić jego odległość, po czym rzuciłam do Justyny "zjeżdżaj na bok, bo jakiś klamot nadciąga...". Justyna obejrzała się za siebie i stwierdziła: "aaa, tym klamotem to mój mąż jedzie!" I wybuchnęła śmiechem, a mi ulżyło, że tak zareagowała :))) Oj, długo będziemy się z tego śmiać!

czerść dziewczyny to mamy pierwszą imprezę za sobą
Kuba wytrzymał do 21:) zaraz poszukam fotkę mojego przystojniaka to może bym wkleiła:)
ale łobuz nie dał z rana pospać i jestem mega niewyspana
i wogle dziś był taki marudny
dziewczyny jak idziecie na wychowawczuy to wracacie do swojej firmy czy raczej bedziecie szukać coś innego??

no i proszę tylko jak moge poprosic którąś z was o odwrócenie

URL=http://imageshack.us]image

a proszę :)))

image

jaaaa, katalogowy przystojniak!!! Do twarzy Kubusiowi w wyjściowym stroju!!! Patrzę i patrzę jaki uroczy kawaler rośnie ;-) A czy Kubuś siedzi na kolanach u mamusi :)))?

dzisiaj Natusia ma za sobą pierwsze tarte jabłuszko :))) a krzywiła się na nowy smak i przewracała oczkami, ale wystawiała jęzorek po kolejne kęsy :) Z nowości wprowadzę mojej Smerfeci jeszcze marchewkę, ale tak za kilka dni, a następne smaki dopiero za miesiąc. Nie mam się co spieszyć z kolejnymi smakołykami, bo dietę alergika rozszerza się 1-2 miesiące później niż dzieci niealergicznych.

mam już zamrożonych 45 woreczków swojega mleka :))) będzie na zaś, gdy przestanę odciągać, a mam zamiar jeszcze uzbierać kolejne tyle :) Sprawdzałam dzisiaj temperaturę w zamrażalniku, bo martwiłam się, że może być niewystarczająca na długotrwałe przechowywanie pokarmu. Powinno być -18, a ja mam -30, więc jestem spokojna, bo moje starania nie pójdą na marne...

k@juta, ja Cię skądś kojarzę, tylko nie wiem skąd.. :) chodziłaś może do jakiejś szkoły w Gdyni Centrum?

piri tak do podstawówki do 27 na Słowackiego

sorki że taka ściemniona jestem ale jak nie urok to s****zka że tak powiem padły nam baterie w lampie a taka z aparatu już tak fajnie nir robi:)

oczywiście ż3e Kuba u mamy siedzi:)

a wogóle to nie wiem czy pisałam ale jutro i we wtorek na kurs się wybieram i Kuba u mojej koleżanki będzie i już się tresuję czy mój maluszek przeżyje bezemnie na tak długo go jeszcze nie zostawiałam:)

k@juta
Kubuś na pewno sobie poradzi, widać, że to dzielny facet ;-) zazwyczaj jest tak, że to mamy przeżywają nowe doświadczenia dużo intensywniej niż ich pociechy...na pewno będzie dobrze, bo Twój milusiński zostaje przecież w dobrych rękach!!!

a tak w ogóle, to zawsze ma się jakieś wyobrażenie o osobie na podstawie dzieciaczka i k@juta, ja sobie Ciebie całkiem inaczej wymyśliłam...czy tak, czy siak, mamusia z Ciebie śliczna!

ah dziękuję za takie komplementy i aż cała się rumienię
a może wy wstawcie swoich milusińskich razem z wami:)
ah mówiłam że kiedyś wstawię fotę męża żebyście zobaczyły jakie ksero z tego mojego syna

to mój mąż z siostrą

http://img228.imageshack.us/img228/2426/scan10001wa3.jpg

image

AAA no to wszystko jasne, bo ja też do 27 :P

żartujesz to który ty jesteś rocznik???

i ty chyba też jesteś z Redy czy pomyliłam

Będę z Redy za kilka miesięcy :) a rocznik 81

Eliza- wszystkiego najlepszego dla Twojej Nataszki z okazji ukończenia 4 miesiąca :)
A to mój urwis, po raz pierwszy próbujący marchewkę

image

hihi anka mój podobnie wyglądał
piri to chyba razem się wprowadzimy do Redy to koniecznioe na spacerek trzeba będzie się umówić

aaa i wszystkiego naj dla Nataszki mojej koleżanki synciu też się urodził 20 ale października:)

Ufff to my już po chrzcie. Pogoda była super !!! W ogóle wszystko było super. Młody był bardzo grzeczny.

A taki mieliśmy tort. Miałyście rację. Sowa jest super. Polecam !!!

image

A to nasz dzisiejszy "bohater"

image

mielismy identyczna figurke na torcie :))) sowa ma rewelacyjne wyrobu :))) pozdrawiam.

Dokładnie. Tort królewski jest rewelacyjny. Wszyscy rozpływali się w zachwytach. ;)

to mieliscie tak samo, my tez tort krolewski i ta niebieska figurka + napis chrzest Bartusia :)))

przesyłam w imieniu Nataszki buziaki dla forumowych cioć i podziękowania za życzonka z okazji jej małego święta!!! Mateuszkowi również życzymy mnóstwo radości, no i smacznego, bo widać, że ta marchewka baaardzo mu odpowiada :))) ale pociesznie wygląda, z tą umorusaną buzią :) nawet to nie ujmuje mu niczego z jego przystojnego wyglądu ;-)

sysia, to super, że wszystko się udało i poszło po Twojej myśli! Ale Twój milusiński już duży :))) słodko wygląda w tej huśtawce, cudny! a ten tort jest tak apetyczny, że nie muszę próbować, aby wiedzieć, że jest smaczny!Hmmm, nie wiem czy umiałabym się oprzeć pokusie...

k@juta mnie "podpuściła", dlatego również się ujawnię :)))

ooo, jeszcze jedna mamusia, a to drugie dziewczę to kto :)))?
image

i obecuję, że będę grzeczna...
image

hmmm, co by tu jednak jeszcze zbroić...???
image

zdjęcie nr 2 REWELACJAAAAAAA !!!
;)

:))))

Fotki i ich bohaterka jak zwykle urocze :)

Mamy drugiego ząbala :D

a dziękujemy, dziękujemy :)))

piri, to w niezłym tempie Kubusiowi wyrastają perełki :))) a jak to znosi?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry