Widok

Mamusie jesienno-zimowe 2007 :) [10]

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to nowy ;)

Zaki to super. Ja już też nie mogę się doczekać jak Mateusz przewróci się na brzuszek świadomie. Teraz czasami mu się to udaje, ale trochę przez przypadek i czasami przy naszej pomocy.
Bj a po czym stwierdziłaś, że to wirus?? Zielone glutki z nosa????

W sobotę kupiliśmy Mateuszkowi pierwszą szczoteczkę do zębów - taką silikonową nakładkę na palec. ;)

Kurde wkurza mnie ta pogoda. W przyszłą sobotę mamy chrzciny a prognoza zmienia się co kilka dni. Nie wiem w co mam się ubrać :(

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wirusa ropoznano na podstawie badania krwi i wydzieliny z nosa. Ponieważ Julce się nie poprawiało pojechaliśmy wczoraj do naszej lekarki, bo miała dyżur w szpitalu, no i tam zostało zrobione badanie. No i dobrze, bo przynajmniej wiemy, że nie trzeba Julki truć antybiotykiem. Sama musi rozprawić się z wirusem. No i możemy na spacer wychodzić, właśnie wróciliśmy. A na świeżym powietrzu lepiej jej się oddychało. Ani razu nie zakaszlała.

sysia
teraz z pogodą to nie można ucelować, bo zmienia się jak w kalejdoskopie. Przymrozków już raczej nie będzie, ewentualnie wiosenne deszcze :))) Trzymam kciuki za wieeelkie słoneczko!

a Julci przesyłamy pozytywne fluidy, aby przegoniły wirusy!!!

Nataszka ostatnio za śpiocha robi, co napełni brzuszek i chwilę się pobawi, to zaraz jej oczy spadają i odpływa :))) a już za 6 dni stukną jej 4 miechy...a ja nie wiem kiedy to minęło!

a to mój aniołek w pełnej krasie ;-)))

ojej, znowu mama przybiera dziwne pozycje, co ona robi...?
image

i zabawka nie pomoże, nie uśmiechnę się!
image

za fajna ta mama, a co tam, jeden usmiech nie zaszkodzi :))))
image
Mamy ząbka! ;)

Julka dziś czuje się znacznie lepiej. Bardzo mało kaszle.
Eliza, Julka ma taką samą przytulankę jak Twoja Nataszka. Śliczną masz córcię. Ja jestem fanką jej długich włosów.

basiu
dziękujemy za uznanie ;))) ja dzisiaj Nataszce przypięłam tak na chwilę spineczkę, wyglądała słodko :) oj marzy mi się zaplatanie jej kucyków... a przytulanka jest ulubioną zabawką Nataszki, bo może ją chwycić w łapki i zapodać sobie do buzi :) grzechotki są jeszcze za ciężkie, za to nadrabia rączkami!

piri
gratulacje dla małego gryzonia!!!! :))) ciekawe kiedy u nas nastąpi ten uroczy moment...

piri gratulujemy ząbalka

elizo cudna ta twoja dziewczynka, takie pięke włoski ah nie mogę się napatrzyć
nasz kubuś za 4 dni kończy 5 miechów i też nie wiem kiedy to mineło na prawdę czas jak szaLONY LECI
A młody ostatnio szaleje na spacerku pośpi 40min po czym się budzi i za jakieś 2h zasypia np. na 3,5h tak jak dzisiaj nie wiem czy to te podwórze tak działa czy co:)

Kuba też ma taką szmatkę gryzak:)tylko ślimaka:)

k@juta
dziękujemy, dziękujemy :))) włoskom to już położne nie mogły się nadziwić, śmiały się, że na wyjście ze szpitala będę musiała Nataszce fryzjera załatwić, bo fryzura układała się po swojemu ;-)
szmacianka jest super, bo i za grzechotkę robi i za gryzak i przytulankę :)

Elizo nie moge sie napatrzec na twoją corcie, jest przesliczna! !!! :)

dziękuję kochana! bardzo nam miło jak czytamy taaakie komplementy :))) no, Nataszka jeszcze literek nie zna, ale ja jej zdaję relację ;-)

małaaa
a poza tym masz taki sam termin porodu jak moja siostra :))) ja już odkładam jej ciuszki po Nataszce, bo ma mieć córeczkę!

Oj dawno nas tutaj nie było. Mati ma niestety bardzo suchą skórkę na czole i podejrzewam AZS. Oczywiście moja pediatra tego nie widzi, bo zawsze jak do niej idziemy, to jakimś dziwnym trafem znika to wszystko. Chciałabym się udać do jakiegoś lekarza, który może to stwierdzić, ale nie wiem gdzie.
Doradźcie coś jeśli możecie.

A oto mój rozbójnik

image

image

image

slodki maly smieszek :)

Elizko - moja siostra ma termin na grudzien - tez bedzie pewnie po moim szkrabie dziedziczyc :)

Moja Julka jutro skończy 6 miesięcy. Nie wiem sama kiedy to zleciało. hn jmgyj To wiadomość od Julki. Umie już pisać!!!!

He, he, Maks też się rwie do klawiatury. Nas nie można oderwać od komputera, to co będzie z naszymi dziećmi ;-)

Mateuszek jak zawsze usmiechnięty i radosny! Słodziak kochany!

Hmmm, Nataszka pomogła mi rozszyfrować wiadomość od Julci i tak jak się domyślałam, nasza pięknotka przesyła swoim forumowym ciociom uściski i całuski :)))

a moje kochane serduszko od samego rana taka rozgadana i roześmiana i to nie tylko do mamusi, ale też do swoich pluszowych kompanów :) teraz zabawia się na macie i co chwilę dobiegają do mnie głośne okrzyki i gromki śmiech, no nie mogę...

eliza Nataszka jest przepiekna!Podobnie jak basia tez jestem fajna jej włosków;)
Mam pytanko gdzie kupiłam 'buciko-papucie"te w których jest na zdjeciu?
ps jak mozesz odbierz maila;)

monia
śliczne dziękujemy za miiiiłe komplementy, zaraz przekażę mojej milusińskiej i to ze szczegółami :))) paputki kupiłam w Smyku, są ciepłe no i efektowne ;-) mam kilka par w różnych kolorach, a teraz gdy nie ubieram Nataszce już kombinezonu, a kurteczkę, są jak znalazł, bo grzeją w stopki. Na meila odpiszę wieczorkiem, jak wygospodaruję trochę wolnego czasu, bo teraz na forum jestem tylko z doskoku. Ale mam już wiedzę na interesujący Cię temat :)

w cocordillo też są takie ładne papucie:)
a mój mały podrywał panie w tesco:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

do góry