Widok

Mamusie jesienno-zimowe 2007 :) [9]

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nowy :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No tak. Czas dodać datę.
My pewnie też niedługo przejdziemy na lżejszą gondolkę. ;)

Musieliśmy zmienić fotelik do samochodu, bo z tego półleżącego Mateuszowi już nóżki za bardzo wystawały. ;)

Rosną te nasz dzieciaki jak na drożdżach.

no wlasnie.... a niby do 13kg sa te foteliki:/ moj maly tez sie robi za duzy, no ale jeszcze sam nie siedzi wiec nie mysle na razie o zmianie fotelika. a jak wasze maluszki? juz siedza?

Kuba pnie się jak może, sam się jeszcze nie podniesie, ale sadzam do na swoich kolanach tak, że opiera się plecami o mnie, czasem na chwilkę posadzę go podtrzymując pod ramionami, lubi siedzieć i protestuje jak go po kilku sekundach kładę na plecach :) Fotelik też zmieniamy, bo Mały się już nie mieści, kupimy taki, żeby można go było ustawić w pozycji półleżącej :)

czyli ten następny bo tak można z nimi robić
ale babki narzekaja na te foteliki pierwsze te do 13kg:)
ale ja jestem ostatnio zalatana dziś uzgadnialiśmy z elektrykiem kontakty i hydraulik:)
tak wię piri może już niedługo wspólny spacerek

My dziś zamontowaliśmy na wózku spacerówę. Jutro inałguracja ;-).

nooo ja pierwszy raz zamontowałam 2 tyg temu ale przyszła zima więc odmontowałam a teraz mam znowuod poniedziałku:)
synio dzielnie zniósł szczepienie
dziewczyny jak podajecie gluten??? bo od 5 miesiąca trzeba podawać dawke ekspozycyjną:)

ja powożę w foteliku, który zakładam na stelaż :) Fotelik jest rozkładany całkowicie na płasko, więc nie ma obciążenia na kręgosłup. Chociaż może jutro wyjadę z gondolką, bo jest ładna, a szkoda żeby stała nieużywana.

zaki
wypytywałaś kiedyś o alergologa... my bylismy wczoraj u doktora Andrzeja Marka i jestem bardzo zadowolona z wizyty - to ten lekarz, którego polecały forumki :)))

Ja też u niego byłam. Również byłam bardzo zadowolona. Niedługo planujemy kolejną wizytę, bo mamy jeszcze parę wątpliwości.

K@juta, ja czekam z glutenem do końca 5 miesiąca, Kuba jest już tylko na butli i chcę gluten uzgodnić z pediatrą na szczepieniu. Zastanawiam się też co z witaminą D.. Czy jak jest już tylko butelkowy to mu podawać i ile...

ale pustki, cicho jak makiem zasiał :)))

dziewczyny, czy możecie polecić lokal/restaurację w Gdańsku, gdzie warto wyprawić chrzciny? Tak żeby była kameralna atmosfera, dobre jedzenie, miła obsługa, no i przystępne ceny?

Ja robiłam chrzciny Maksa w Lucynce we Wrzeszczu. Było całkiem miło.

a gdzie ta Lucynka, bo nie kojarzę :) ?

i jaki koszt:)?

To jest na ul. Lellewela. Wybór padł na tą restauracyjkę bo jest bardzo blisko naszgo domu i kościoła, więc wszędzie sobie dreptaliśmy na piechotkę.
Ul. Lelewela jest w okolicy placu Komorowskiego, jeśli komuś to coś mówi. Za zestaw obiadowy płaciliśmy 55 zł/os, a do tego kawa, soki i woda do oporu. Tort mieliśmy własny. Było nas tylko 11 osób, więc mieliśmy stół w osobnej sali, tzn. w takim załamaniu sali, gdzie nikt nam nie przeszkadzał. Stół był ładnie ustrojony, jedzenie podobno dobre - nie wiem bo jestem na diecie i jadłam coś innego niż wszyscy, ale nikt się nie skarżył.
Jak dla nas lokal stanął na wysokości zadania. Zależy kto czego oczekuje.

piri zalecają 2-3g glutenu i ja tak podaję małemu nic nie jest:)
my mamy podwyższoną dawkę wit D do 5 kropli ponieważ doktor zaniepokoił się miękimi kośćmi potylicy tak przez 2 tyg a potem 2 krople do następnego szczepienia i zobaczymy
ja jeszcze swojemu daję cycka i do tego 2 razy buitlę
ah ciekawe ile tak jeszcze małego będę karmiła
ale daję mu już kaszkę i jabłka i bananika i ziemniaczki i marcheweczkę i bardzo wszystko lubi:)
aż cały się trzęsie jak widzi że ide z jedzonkiem

k@juta, super, że tak zdrowo chowa Ci się synuś! Bardzo dobrze, że mu apetyt dopisuje, nie ma nic radośniejszego dla mamy jak widzi, że maluchowi dopisuje zdrówko!

zaki, dzięki za namiary, zrobię rozeznanie w Lucynce, bo z Twojego opisu wynika, że lokal godny polecenia :) aaa, napisałam do pana Maziarza w sprawie sesji i czekam na odpowiedź ;-)

dziewczyny, a o co chodzi z tym glutenem?

przez 2 miesiące podaję się tzw.dawkę ekspozycyjną to jest 2-3g dziennie aby dziecko powoli się przyzwyczajało i ja np dodaję kaszke manną do papeczek:)

moja Nataszka ma alergię na białko mleka, więc i jej dieta będzie później rozszerzana niż to się robi w przypadku dzieci tolerujących wszystko. Na pewno nowe pokarmy będziemy wdrażać pod okiem alergologa, więc i o ten gluten go zapytam :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry