Widok

Mamusie kwietniowe 2014 (10)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
01. Kasieńkas - miał być 05.04.2014 a teraz wychodzi 30.03 córka - imię ? - raczej Kliniczna
02. Blondynaaa- 06.04.2014r.- córka Kornelia - Kliniczna
03. Kikula84- 07.04.2014r.- syn?- Wojtek- Kliniczna
04. kasia- 08.04.2014r.- córka- Lilianna - Wejherowo/Redłowo
05. Rahhel- 09.04.2014 - córka- Kornelia Szpital Wejherowo/Redłowo
06. Sara83- 10.04.2014r.- syn/córka?- imię- Wejherowo?
07. anaju - 10.04.2014r. - córka - kilka pomysłów na imię, liczymy, że jak się urodzi, to powie nam jakie wybrała:)) - Zaspa/Kliniczna (?)
08. ag_86- 11.04.2014r.- syn- Fabian- szpital Kliniczna
09. SheIsLike-11.04.2014- syn - Jaś- ?
10. sharana - 12.04.2014r. - syn - Sebastian - Kliniczna/Wojewódzki
11. Domikaj - 15.04.2014 r. - syn - imię??? - Redłowo/Wejherowo
12. Agnieszka56 - 19.04.2014 syn- Franek - Zaspa
13. Morelka- 20.04.2014r.- córka - Laura - Kliniczna
14. Majka2 - 20.04.2014r. - córka - Hania - Kliniczna
15. Mattelka -23.04.214r. -córka -imię? -Kliniczna
16. Ruminka- 24.04.2014r.- córka- Anna- Wejherowo
17. Drosera- 29.04.2014r.- syn - Staś- Redłowo
18. Kaja- 30.04.2014r.- CÓRKA :)- Kliniczna

Mamusie rozpakowane
1. Mirandaja 04.04/16.03 - Maksymilian - 2700 - Redłowo - cc
2. Kasia 08.04/22.03 - Lilianna - ? - Redłowo cc
3. Kasienkas 30.03/29.03 - Dominika 2960 g 52 cm - Kliniczna - cc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak widać niektóre kobiety mają przywileje od natury :). Tak sobie pomyślałam, że szkoda, iż sama nie umiem sobie sprawdzić rozwarcia :P.

Może powinni wymyślić jakieś jednorazowe testy na rozwarcie. Są ciążowe, owulacyjne, na wody płodowe, to jeszcze taki, który informuje, czy już jechać do szpitala

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No Sharana chyba pojechała :)
Moja kuzynka pojechała do szpitala, bo się jakoś "średnio czuła, jakaś taka niespokojna", a tam 8 cm... No ale pierwszy poród też miała łatwy i szybki.
Niestety, to nie takie proste :/. Sharana daj znać.

Sharana pojechalas? ;)

ja bym pojechala, najwyzej do domu Cie wysla ;) a jak co 5 to moze sie rozkreci. O ile przepowiadajace potrafia byc bolesne o tyle niektore kobiety moga podobno nie zauwazyc 1 fazy do ilus tam cm. Badz tu madra i pisz wiersze...
w 1 ciazy z kolei mialam takie co 2 min.nawet,ale slabe,bezbolesne,pqzepowiadajace. u Ciebie pewnie lada moment cos sie ruszy. jak to przepowiadajace to na patologie?do domu odesla mysle.
Sharana nie dziwię Ci się... też bym nie wiedziała. słabe czy regularne, które wybrać i kiedy to jest to.

domikaj w nocy miałam bardzo silne przepowiadające, przeszły po nospie, a powtarzały się co 3-20 minut i tak silne że byłam pewna że to te, więc nie wiem jak z tym jest ;)

Teraz są od godziny co 5 minut ale są znacznie słabsze i bądź tu mądry. Miałam jechać do szpitala jak będą regularne przez godzine, ale dlaczego są słabe, to jest podejrzane i troche mnie martwi bo nie mam ochoty trafiać na patologie bo nie będzie postępu :/

Ru.minka dobry opis dałaś :) robiłam kąpiel ale nie pomogło, miednica już też bolała, a teraz tylko trochę brzuch ale bez problemu mogę przy skurczu chodzić. Boje się do tego szpitala jechać że nic nie będzie :/
domikaj u mnie tak ;) 2 ciaza na plus hehe.

sharana zrob ciepla kapiel jak nie przeja to moga byc te. wlasnie dlatego ze moga bolec ja mialam watpliwosci,ale nie bylam pewna czy to te dopoki w szpitalu nie zladowalam bo robily sie czestsze i silniejsze,a wczesniej jak na okres bolaly. pozniej miednica doszla. a noz Ci sie rozkreci,mysle,ze te bolesniejsze moga rozwarcie posuwac do przodu.
Sharana, może przepowiadające, a może właściwe. Jak szukam w necie, to zwykle skurcze porodowej opisane są słowami, że na pewno je rozpoznam...

Blondynaaa.... Bidulka jesteś... Ja mam 3 dni do terminu i mam dość, a po terminie... Codziennie ten Twój suwaczek mnie oszukuje.

Zaczyna się już wymiana doświadczeń mam rozpakowanych, a pozostałe milczą, nie ma jak weekend ;)

Ciekawe co z Blondynaaa bo się nie odzywa, mam nadzieję że wszystko gra.

No nie wiem czy przy drugim u każdego takie cuda się dzieją, ja tyle jak smok tylko nie wiem gdzie to wchodzi, ale optymistyczna wizja szybkiego dojścia do siebie ;)

domikaj maluszek pewnie Ci się obniżył i kręgosłup to czuje, ale mimo że to powinno być pocieszające w tej sytuacji pewnie nie jest :)

No to teraz mam skurcze co 4-6 minut, problem w tym że to chyba nadal są przepowiadające. Jaki sens jest tych skurczów skoro bolą jak jasny gwint a nie dają żadnego efektu. Wcześniej mi się rozciągnęły do 18 minut, ale to i tak za mało żeby się zdrzemnąć :/ Eh, w necie czytałam że takie skurcze potrafią nawet 3 dni trwać! Co ciekawe mam mało wód, ponoć dlatego że organizm się przygotowuje, ale przez to był problem ze znalezieniem kości udowej bo cały obraz usg był zaciemniony.
U Nas cisza...:)4 dzien po terminie ...
A mnie od rana łupie w krzyżu. Już w nocy zaczynało. A było tak pięknie, bo przez ostatnie tygodnie nie czułam anni RWY ani żadnego innego bólu pleców. A tu znów...

Czyli zbawienny efekt ciąży jest dopiero przy drugim dziecku.... To się naczekam :)

Ru.minka u mnie też brzuch po drugiej wyglada rewelacyjnie.Mineły dopiero 3 tyg. a zostały mi tylko 4 kg.koleżanka smieje sie ze w cyckach to mam :) Tylko mam pronlem z blizna po cc bo czasem pobolewa i jaszcze w stare spodnie cięzko mi wejsc bo ocieraja o nia najlepiej to dresy albo getry :)
Ruminka to tylko pozazdrościć :)
Nie moge sie napatrzec na brzuch hehe, jestem zadziwiona ze tak fajnie wyglada, nawet Mąż mój mówił,ze po pierwszej ciazy wygladalo to zupelnie inaczej. Ja myslalam, ze po 2 bedzie ciezej ze schodzenien sie,ale moze skora zahartowana w rozciaganiu po pierwszym ;) w kazdym razie sie ciesze :)
pocieszajace jest to, ze o ile przy 1 ciazy miesnie macicy sa silne"nie uzywane";p i przepoiadajace skurcze niewiele wspomagaja rozwieranie o tyle w kolejnej ciazy juz cos zdzialaja i wykonuja czesc roboty przed porodem, u mnie sie potwierdzilo, lzejsze skurcze rozwieraly ,a na porodowce te 7 cm brakujave poszlo w 2,5 h.

Jak ten czas leci, Anulka ma juz tydzien i 2 dni... szok, mam wrazenie jakbym wczoraj rodzila.
Ja się wczoraj przeleciałam po schodach na Kamienną Górę, trzeba przyznać, że to był niezły wyczyn. Trochę chyba pomogło, bo potem jakieś skurcze były, no ale przeszły :>
Ja tez bralam no-spe nawet 2 i to forte, zeby spac bo uznalam, ze jak przepowiadajace to przejda i nie przeszly ;) wiec pewnie jesli po nospie i kapieli nie przejda to te ;)
Sharana, może pograj w coś, czas szybciej zleci. Okaże się, ze urodzisz równo w terminie. Tak sobie myślałam, ze może warto spróbować tego ostrego jedzenia.

Blondynaa a jak u Ciebie?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry