Widok

Mamusie kwietniowe 2014 (4)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
1. Kasieńkas - miał być 05.04.2014 a teraz wychodzi 30.03, ale zostaję w kwietniowych, bo się zadomowiłam -córka - imię ? - raczej Kliniczna
2. Blondynaaa- 06.04.2014r.- córka Kornelia - Kliniczna
3. Kikula84- 07.04.2014r.- syn?- Wojtek- Kliniczna
4. kasia- 08.04.2014r.- syn/córka- Liliana/Kacper- Wejherowo/Redłowo
5. Rahhel- 09.04.2014 - córka- Kornelia Szpital Wejherowo/Redłowo
6. Sara83- 10.04.2014r.- syn/córka?- imię- Wejherowo?
7. ag_86- 10.04.2014r.- syn/córka?- imię- szpital?
8. Sharana- 11.04.2014r.- syn- imię- Gdańsk
9. Domikaj - 15.04.2014 r. - syn - imię??? - Redłowo/Wejherowo
10. Agnieszka56 - 19.04.2014 syn/córka?- imię - Gdańsk
11. Morelka- 20.04.2014r.- córka/syn?- imię- Kliniczna
12. Ruminka- 24.04.2014r.- córka?- Zosia/Marysia?- Wejherowo
13. Drosera- 29.04.2014r.- syn/córka?- Staś- Redłowo
14. Kaja- 30.04.2014r.- syn/córka?- imię?- Kliniczna
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bylam dzis u lekarza, leci mi 25 tydz. , mala warzy 688 gr. Wszystko jest ok.
Zycze wam Zdrowych i Wesolych Swiat.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie atmosfery świąt nie ma, nic na mnie nie działa, nawet muzyka :(. Choinki jeszcze nie ma, jutro do roboty. Nawet nie wiem jak te świeta spędzam... ciekawe kiedy się okaże.. Moje pytania zostają zbagatelizowane. Nawet dla mężulka prezentu nie mam. Chciałabym, żeby był już 1 stycznia... Bleeeee.....

A tu parę wskazówek odnośnie jedzenia świątecznego. Jedzcie smacznie i zdrowo i z umiarem.
http://dzieci.pl/gid,16277451,img,16277616,kat,1033613,title,Nie-dla-nich-kapusta-i-grzyby,galeria.html?smgputicaid=611e34

Życzę Wam Wesołych Świąt, Dużo Spokoju, Zdrowia, Smacznych potraw, Miłości, Spełnienia Marzeń i Zdowych Pociech.
Dobrego dnia Babeczki!
Pięknych ,rodzinnych Świąt, pachnących pomarańczą,choinką i miłością :))) Spełnienia prawie wszystkich marzeń i oczywiście szczęśliwych i szybkich rozwiązań :)!

Nie wiem czy bedzie kiedy wejsc do Swiat, jakies przygotowania, odwiedziny etc.zatem juz teraz skladam Wam zyczenia :)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hey , co do kołatania serca to też tak miałam dwa dni pod rząd bolało mnie ...nie wiem czy dzidzia uciskała ale musiałam sobie porządnie masować pod piersią żeby przeszło...
ło matko...uwaga, nadrabiam... ;p
Zaczne od tego,ze bylismy na polowkowym, wszystko dobrze, Córeczka nadal jest córeczką ;)

Ja na poczatku schudlam pozniej doszlam do wagi sprzed ciazy zatem liczac od momentu dobicia do tej wagi to jakies 3-4 kg na pusie,ale slyszalam ostatnio,ze jestem w 4 mies. wiec chyba nie jest zle.

Ja moge sie spotkac kiedys w Rumi na mala kawe np. w Galerii ;)
Co do szkoy rodzenia przed pierwsza ciaa nie dalam rady zatem teraz tez sie nie wybieram ;)

SheIsLike witaj.
"klepania terminów" nie ma jak sie zacznie stawiasz sie i juz :)

Ja wczoraj farbowalam,ale juz normalna farba.
Poprzednio robilam pianka koloryzujaca bez amoniaku, rewelacyjna.

Majka2 czesc ;)

Mala juz daje czadu z kopniakami.

ag86 ja jestem draliwa sttrasznie ;p

co do 3D,4d to Nasze polowkowe takie bylo czesciowo.

uSG 4D jest mniejszej rozdzielczosc niz zwykle,stad na zwyklym widac wyrazniej,ale inaczej, np. na 3D nie widac paluszkow dokladnie a na zwyklym dosc konkretnie. Tak Nam lekarz opowiadal,a sprzet w inviccie calkiem niezly, polozeie Maluszka w brzuszku nawet okreslil.

Dzieci owszem wygladaja podobnie,ale nie tak samo, mam fotki twarzyczek obu córek i każda np. ma inny nosek:P
Rahhel takie kołatania serca i przyśpieszone tętno też mi się zdarza od jakiegoś czasu... konsultowałam z lekarzem i powiedział, że może to być na tle emocjonalnym i nasze serce pompuje teraz więcej krwi więc każda z nas może inaczej reagować, co prawda też mnie to niepokoi ale ostatnio trochę rzadziej występuje.
co do szkoły rodzenia znalazłam położną z Rumi, która w ramach NFZ prowadzi zajęcia z ciężarnymi od 21 tygodnia ciąży :) więc zawsze to będzie mniejszy koszt :)

mnie jedynie martwi mój puls w ciąży... dość wysoki przy badaniu ciśnienia, a ostatnio mam takie kołatania serca, że aż mi w klatce piersiowej nieprzyjemnie...
ma może któraś tak?
niczym się zbytnio nie stresuje, bo nie mam powodów, a będąc na l4 to odpoczywam...
Agnieszka56 - Senność to jedno, a w nocy jak wstanę do wc, to potem już spać nie mogę..i wcale długo nie śpię.Najgorzej w tygodniu, kiedy trzeba wstać do pracy. Za mną ostatnio też chodził browarek i jakieś chipsy cebulowe... ale pomarzyć można.
Zazdroszczę senności :P Ja od kilku tygodniu już nie mogę spać, zasypiam koło północy i nie wstaję nigdy później niż o 8 Wtedy dzień staje się taaaaaki długi Normalnie wypiłabym sobie browarka na sen, a tak ... ;)
Co do usg 3D/4D to wg mnie dzieci wszystkie wyglądają podobnie (widziałam kilka filmików od znajomych jak i w necie), do tego tyle kasy... przy ilości wydatków na dziecko, to nie ukrywam, że to sporo i ile za to np. pieluch można kupić... poza tym właśnie kwestia aparatury, usg są różne no i co mi po tym jak dziecko się pupą obróci ?

Blondynaa ...
Co do bolącej lewej części ciała, lekarz mi powiedziała, że to normalne, macica może uciskać, narządy się przemieszczają itd, także norma to i trzeba zmieniać pozycję, żeby za długo nie leżeć, siedzieć w jednej, żeby nie bolało. Zasugerowała też żeby spróbować może podłożyć poduszki. Będę testować do spania.

Jeszcze miesiąc i na zwolnienie..

Kompletnie nie mam nastroju świątecznego. Jedynie muzyka świąteczna na mnie działa. Choinki jeszcze nie ma, najchętniej bym się zaszyła w niedźwiedziej skrytce i przeczekała ten czas świąteczny..
Prezentów też nie ma no i kompletnie nie wiem co do jedzenia zrobić.

Poza tym po środowej kontroli wszystko ok, mała rośnie. Mówię Wam, ale mała ślicznie się ułożyła buźką do usg, jakby wiedziała, że na nią patrzę. Pierwszy raz od początku ciąży wzruszyłam się na usg. Niesamowite wrażenie :). Wyniki póki co dobre. Ino plecowe dolegliwości się pojawiają, drętwienie łydek i chyba jakieś zmęczenie znowu mnie bierze, bo czasem o 21 już bym mogła spać, nie wiem czy to pogoda czy ciążowa ospałość.
Mi przy każdym badaniu lekarz pokazuje ujęcia w 3d i wychodzą one rzeczywiście ślicznie :) także mam już pierwsze zdjęcia buźki swojej niuni i nawet stópkę. Faktem jest też że jakość tych zdjęć zależy od jakości aparatury usg, ale przeżycie utrwalenia małego człowieczka jeszcze w brzuchu na zdjęciu jest niesamowite :)
Ja też miałam pokaz USG 3D i szczerze nie zapłaciłabym ekstra kasy. Zależy jak dziecko się ułoży, nasz przysunął się bardzo blisko przedniej ściany macicy, przez co twarz była zniekształcona jak u ufoludka, a to nie było dla mnie przyjemne :/ W 3D zobaczymy nasze dzieci w kwietniu! :)
bylismy na samym nagraniu w invikcie cena 80 zl, wiec ok. gdyby Młoda sie nie pokazala za bardzo to powiedzieli, ze oddają te kwotę. zjadlam przed wizytą batoni, jak polecila koleżanka i film wyszedł fajny. najlepiej isc w 22-24 tygodniu, potem dzieci sa duze i rzeczywiscie nie widac ich calościowo.
hmm ja też się zastanawiam , bo to już ostatni dzwonek ... 260zł koszt takiego usg 4D ... Chyba wolę sobie zrobić sesję brzuszkową albo do noworodka --> dla zainteresowanych http://www.klubznizek.pl/szczegoly/2204/179-zl-zamiast-480-zl-za-rodzinna-dziecieca-lub-brzuszkowa-sesje-zdjeciowa-w-domu-lub-w-plenerze-W-cenie-dojazd-nielimitowana-liczba-zdjec-na-plycie-DVD-i-wydruk-10-zdjec-15x20-cm?gtrackdata=1-838406-%28direct%29|%28direct%29|%28none%29&godealla_trans_id=102db4f65481e93a7e34ed9b015036&bn=1
Blondynaaaa ja chyba zrezygnuję z tego USG 3d/4d. Mój lekarz ma taki sprzęt i pokazywał mi małego w 3d przez chwilę i jakoś szczególnie dużo nie widziałam. Mały jest już duży i rzekomo na monitorze widziałam kawałek twarzy i rączki. Szukałam w necie i zdjęcia też są różne. Czytałam, że to zależy od jakości sprzętu. Szkoda mi trochę wydać kilkaset złotych dodatkowo na USG po to, aby się rozczarować. Może gdyby mi ktoś pokazał swój filmik od konkretnego lekarza, to kto wie... a tak jakoś mam mieszane uczucia.

a robicie usg 3d , 4d ...?
Wow ,ale wątek ruszył:)
Dzisiaj ubieramy choinkę może poczuję czaaar świąt:)
Ja nie moglam nic fajnaeo znalezc i do spudnicy doszylam pas ciazowy i pasuje idealnie, mam fajna czarna spudnice (zawsze jakies 60 zl do przodu :) tylko ladna bluzke poszukam.
U kosmetyczki usłyszałam RMF classic święta i teraz puszczam z nadzieją, że udzieli mi się świąteczna atmosfera :). W klimacie świąt, zrobiłam sobie prezent. Kupiłam fajną kieckę w grey wolf w Batorym :), taką na święta. I w końcu coś na mnie ładnie leży :).

Musiałam chwile nadrobić zaległości na forum,
jestem z orunii górnej więc jest nas trochę w okolicy :)

problemów z cerą chwilowo nie mam ale do nie dawna miałam całe czoło wysypane krostami pod skórą i bolące krosty na policzkach, teraz na szczęście ustąpiły i mam nadzieję że nie wrócą.

szkołę rodzenia chciałabym zrobić na klinicznej a czy się uda to się okaże ;/

dla naszego synka jeszcze nic nie kupowałam... chce poczekać tak do połowy stycznia i wtedy zaczną wszystko organizować.

cały czas walczę z przeziębieniem i mam nadzieję, ze do świąt mi przejdzie...

jak tam przygotowania świąteczne i Wasze nastroje? ja jakoś nie mogę wczuć się w klimat nadchodzących świąt :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry