Widok

Mamusie kwietniowe 2014 (4)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
1. Kasieńkas - miał być 05.04.2014 a teraz wychodzi 30.03, ale zostaję w kwietniowych, bo się zadomowiłam -córka - imię ? - raczej Kliniczna
2. Blondynaaa- 06.04.2014r.- córka Kornelia - Kliniczna
3. Kikula84- 07.04.2014r.- syn?- Wojtek- Kliniczna
4. kasia- 08.04.2014r.- syn/córka- Liliana/Kacper- Wejherowo/Redłowo
5. Rahhel- 09.04.2014 - córka- Kornelia Szpital Wejherowo/Redłowo
6. Sara83- 10.04.2014r.- syn/córka?- imię- Wejherowo?
7. ag_86- 10.04.2014r.- syn/córka?- imię- szpital?
8. Sharana- 11.04.2014r.- syn- imię- Gdańsk
9. Domikaj - 15.04.2014 r. - syn - imię??? - Redłowo/Wejherowo
10. Agnieszka56 - 19.04.2014 syn/córka?- imię - Gdańsk
11. Morelka- 20.04.2014r.- córka/syn?- imię- Kliniczna
12. Ruminka- 24.04.2014r.- córka?- Zosia/Marysia?- Wejherowo
13. Drosera- 29.04.2014r.- syn/córka?- Staś- Redłowo
14. Kaja- 30.04.2014r.- syn/córka?- imię?- Kliniczna
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jablka slabo dzialaja i ile mozna ich zjesc dziennie?. teraz jem jedno kaki dziennie i jest lepiej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mnie niestety zaczyna meczyc lezenie na lewym boku jak kiedys to lubilam to teraz bym spala tylko na plaskim lub prawym ... cale szczescie nie mam problemow z "" wyproznieniem" .
Boli mnie czasami pod lewa piersia ...taki ala ucisk skurcz ... ma ktoras z Was taki objaw ????????????????
Blondynaa witaj w klubie...mnie też trochę pobolewa przy leżeniu na lewym boku, jakby między sercem a żebrami.jak się trochę skieruję do leżenia na plecach- ni to na plecach ni to na lewym boku, to przechodzi. W środę idę na kontrol, zobaczę co gin powie, ewentualnie położna. Poza tym nie mogę zakładać nogi na nogę, bo mi tak cierpnie,że masakra... Jak sobie radzicie z ubieraniem butów,spodni czy skarpetek? Dajecie radę?
Blondynaaa już śpisz na lewym boku, nie za wcześnie? w pierwszej ciąży też szybko spałam tylko na lewym i w ok 32tc miałam takie bóle biodra że ledwo chodziłam :/ muszę spytać lekarza czy już czas na przerzucenie się na lewą stronę, ale trochę się obawiam właśnie tej kontuzji. Brzuch mam chyba za mały i nie odczuwam bólu w klatce :)

kasieńkas jeszcze nie jest źle, jakoś idzie to ubieranie, chyba mam sporo miejsca w środku skoro brzuch jeszcze nie przeszkadza :)
Wiecie tak z ciekawości odwiedziłam sąsiednie wątki, marcowy coś taki mało aktywny :) ale maj i czerwiec są połączone. Niestety jedna z dziewczyn która miała termin na czerwca 2 tygodnie temu poinformowała, że malucha nie będzie. Jak przeglądam nasze wątki od początku to widzę, że pare osób się nie odzywa i liczę bardzo, że po prostu zapomniały o forum :) w sumie na liście jest nas tylko 14, ale cała lista jest aktywna. Pewnie każda z nas na jakimś etapie martwi się o malucha, że tak to może się skończyć, ale niestety po porodzie lepiej nie będzie, o swoje maluchy będziemy się martwić coraz bardziej z wiekiem :)
Witajcie , Kasieńkaś daj znać mi mój gin mówił ,że to nic złego mogą to być NerwoBóle ... a w necie przeczytałam ,że dziecko może uciskać i po prostu jakiś narząd idzie mi do góry i uciska... przeważnie mam to jak siedzę zgarbiona ....

a co do spania na boku to już troszkę tak śpię ...(boje się spać centralnie na brzuchu) chociaż czasami się budzę i spię na wznak:O

Ostatnio też mam lekką zadyszkę , mama mi mówi co tak "sapię" a ja nawet nie wiedziałam :D:D po prostu nie zwracałam na to uwagi :)
z butami juz słabo:) ale mam takie cos w domu http://cdn.bricoman.pl/upload/products/art/taboret-dwustopniowy-rozkladany-115752.jpg i pomaga, a poza domem Mąż pada na kolana i zawiązuje buciska:)
Odkąd się dowiedziałam o ciąży nie śpię na brzuchu, a odkąd zaczął brzusio powoli odstawać to śpię na lewym, czasem jeszcze na prawym boku. Choć zdarza się też, że obudzę się na wznak a niby staram się to kontrolować.

Co do ubierania, trochę tempo zwolniłam :), ale jakoś idzie. Póki co najgorzej chyba przy siedzeniu z prostymi plecami...długo tak nie wytrzymuję, czuję, jakby brzuch mi do gardła podchodził :D i muszę się do tyłu odginać a najlepiej podkładać poduchę.

Sharana.. niestety czasem tak się zdarza, że bobo obumiera a przyczyny są różne. Znam bliski przypadek, że dziewczyna w połowie ciąży poroniła, dziecko nie rosło i czekała aż serce przestanie bić. musiała martwy płód urodzić, zrobili małej pogrzeb i teraz chodzą na cmentarz. Strasznie to przeżyli, ich pierwsza córeczka też. W takiej sytuacji kobiety raczej nie będą pisać na forum.W sumie nic dziwnego. Mam nadzieję, że wszystkie donosimy bobasy i urodzą się zdrowe, tego już Wam i sobie życzę na nadchodzący Nowy Rok.
Ale żeście naskrobały ;p

Podbudowałam się na ostatnim spotkaniu ze znajomymi i w ogóle ostatnio tak chwalili,że nie widać żem w ciąży ( z tyłu), że frzura nowa super etc. żem normalnie urosła ;))) Kupiłam ja te sukienke i włożyła ją na siebie i wyglądałam ...hmmm sobie się też podobałam :))) ha! a co! ;p

Ja z Rumio-Reda ;p

Taaa żelazo bardzo sprzyja zapaciom, brała tego sporo w pierwszej ciąży, zapobiegawczo ;)

Ubieranie butów...bokiem ;p
a jak kilogramy ... u mnie stoi na 4,5kg... i stoi :D Pewnie w święta przyjdzie sporo:D
Mnie też czasami zakłuje coś z lewej strony, ale widzę, że to powszechne :)
Ja się nie przejmuję i śpię, jak mi wygodnie, co oznacza, że zasypiam na plecach i większość nocy tak przesypiam. Jak macica zacznie naciskać, to na pewno ciało da znać! :) Wtedy się przerzucę na spanie na boczku :)
Zaparcia u mnie temat rzeka, no ale nie ma co narzekać, wymioty mnie nie dotknęły, bóle pleców nieco przeszły, to COŚ musi dolegać ;) ;) Jakoś sobie próbuję radzić śliwkami, morelami, jogurtami itd.
Zadyszka daje w kość, ale ja też byłam palaczem przez ponad 10 lat, więc ciąża to jedno, a kondycja płuc to drugie. Buty jeszcze jakoś zakładam :)
Kilogramy u mnie to dość ciekawy temat, długo długo tyłam poniżej minimum, a teraz w półtorej tygodnia 1,5 kg skoczyłam. Nie wiem czemu, chyba wodę zatrzymałam, bo skąd nagle taki wzrost? Sumarycznie od początku to daje 4,5 kg.
Moja waga chyba jakaś popsuta :P Już 2 tyg temu byłam łącznie 8 kg na plusie, teraz pewnie z 10! :D Kto da więcej? Przed zajściem w ciąże schudłam 8 kg, myślę że poniekąd to efekt jojo Po porodzie wrócę do biegania i diety bez słodyczy

Przerażają mnie historie dziewczyn, które straciły swoje maleństwa Współczuję z całych sił :( Na jednym z forów (nie pamiętam na który miesiąc) czytałam jak dziewczyna w terminie porodu dowiedziała się o śmierci dziecka, udusiło się pępowiną Na to też nic poradzić nie można :/
Sharana - dziękuję bardzo za przepis na kruche ciacha :) wydrukowałam, zapoznam się, czy to nie przerasta moich umiejętności w kwestii wypieków (bo ogólnie kulinarnie całkiem całkiem pichcę - tyle, że ciast nie piekę ;) ) i chyba jutro zabiorę się za robotę :)
Dzięki także za info na temat wózka który miałaś :) każda wskazówka jest dla mnie cenna :)

Moja waga rośnie dość wolno - od początku 2kg na plus. Nawet się martwiłam, czy coś jest nie tak, ale lekarze (dwóch) mnie uspokoili że ok i Malutka rozwija się prawidłowo :) więc odetchnęłam iz ulgą :)

Oby żadnej z nas nie spotkało nic podobnego do historii, które tu opisujecie. Sama myśl mnie dosłownie paraliżuje!!! Ale trzeba być optymistą - wszystkie kwietniówki urodzą szczęśliwie i prawie bezboleśnie :)) hehe
U mnie waga powoli do przodu,leci mi 23 tydzień i 4.5 kg. więcej. W pierwszej ciąży przytyłam 11 kg. więc mam nadzieje że teraz też poprzestanę na tylu :) Co do ubierania butow to nie mam zadnego problemu.Jestem z Rumi.
Ja nawet nie chcę myśleć o tym, że maleństwu może coś się stać. Ja mam 23 tc i 8 kg na plusie. 5 kg w pierwszym trymestrze :). Ponoć nie wyglądam na 5 czy 6 miesiąc ciąży, ale czuję się duża. Rozmiarówka ciążowa S/M wcale mi nie pomaga :P , ale radość z maluszka rekompensuje mi problemy wyglądowe :).

Czy macie problem z cera? Mi znów coś na brodzie wyskoczyło. Myślałam, że już przeszło po pierwszym trymestrze. Dwa miesiące miałam spokój, a wczoraj znów dwa bolące syfki.

Hej Dziewczyny, trochę mnie tu nie było... ostatnio i mnie dopadlo jakieś choróbsko i nie chce odpuścić -walczę już tydzień :(
co do wagi to przybrałam trochę ok 6kg ale czuje się na więcej i zależy od dnia bo czasem mam wrażenie, że puchnę i zatrzymuje mi się woda w organizmie.
Z wiązaniem butów na razie nie mam jeszcze problemów chociaż zależy jak się schylę to czasem brzuch przeszkadza.
ostatnio byłam na półowkowym i na szczęscie nasz synek rozwija się prawidłowo.
Przerażają mnie historie ze smutnym zakończeniem i jestem pełna nadziei że nas forumek to nie spotka...

miłego wieczoru Kobitki ;-)
Dominikaj ja mam problemy z cera tak naprawde od poczecia;-) do feraz;-) jakos mnie wysypaly te pryszczyki i jie chca odpuscic. Najgorzej broda i...plecy a dokladnie ramiona i okolice lopatek:-( juz stracilam nadzieje ze to minie... a kiedys... to mialam pryszcza jednego przed okresem i to tyle:-(
A ja mieszkam na gdanskim Chelmie:-)
Dziś miałam wizytę przedświąteczną i uwaga, lekarz miał ponad godzinę poślizgu! Wizyty poumawiane co 5 minut, nierealne do zrealizowania. Ale nasz chłopaczek ma się dobrze, płeć potwierdzona i waży ok 600g w 23 tc i 3d. Imię w każdym razie w końcu mamy wybrane :) Zawsze porównuję sobie wymiary malucha z wymiarami pierwszej córki i jest sporo większy, ale co ciekawego zauważyłam, że teraz chyba zaczyna się ten okres szybkiego wzrostu bo mała między 22 a 26tc przybrała w miesiąc aż 440 gramow.

Sama przytyłam na razie jakieś 5 kg, ale oczywiście w święta nadrobię ;) Z cerą nie mam problemów i poprzednio też nie miałam, chociaż pierwszym objawem tej ciąży była wysypka na czole, ale w końcu zniknęła, chyba ;)

Kaja no w końcu ktoś z okolic, ja mieszkam na Nieborowskiej więc dosłownie rzut beretem, bo nasze osiedle nadal nie jest przyporządkowane do żadnej dzielnicy.
Zdradzisz imię? :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry