Widok

Mamusie kwietniowe 2014 (8)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
01. Kasieńkas - miał być 05.04.2014 a teraz wychodzi 30.03, ale zostaję w kwietniowych, bo się zadomowiłam -córka - imię ? - raczej Kliniczna
02. Blondynaaa- 06.04.2014r.- córka Kornelia - Kliniczna
03. Kikula84- 07.04.2014r.- syn?- Wojtek- Kliniczna
04. kasia- 08.04.2014r.- córka- Lilianna - Wejherowo/Redłowo
05. Rahhel- 09.04.2014 - córka- Kornelia Szpital Wejherowo/Redłowo
06. Sara83- 10.04.2014r.- syn/córka?- imię- Wejherowo?
07. anaju - 10.04.2014r. - córka - kilka pomysłów na imię, liczymy, że jak się urodzi, to powie nam jakie wybrała:)) - Zaspa/Kliniczna (?)
08. ag_86- 11.04.2014r.- syn- Fabian- szpital Kliniczna
09. SheIsLike-11.04.2014- syn - Jaś- ?
10. sharana - 12.04.2014r. - syn - Sebastian - Kliniczna/Wojewódzki
11. Domikaj - 15.04.2014 r. - syn - imię??? - Redłowo/Wejherowo
12. Agnieszka56 - 19.04.2014 syn- Franek - Zaspa
13. Morelka- 20.04.2014r.- córka - Laura - Kliniczna
14. Majka2 - 20.04.2014r. - córka - Hania - Kliniczna
15. Mattelka -23.04.214r. -córka -imię? -Kliniczna
16. Ruminka- 24.04.2014r.- córka?- Zosia/Marysia?- Wejherowo
17. Drosera- 29.04.2014r.- syn - Staś- Redłowo
18. Kaja- 30.04.2014r.- CÓRKA :)- Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witajcie

No to ostatnia kontrola u gina zaliczona. Dostałam skierowanie ze wskazaniem do cc ze względu na poprzeczne ułożenie małej. Mam wskazanie, że jeśli nie zacznie się nic dziać to muszę się zgłosić do szpitala po terminie, albo spróbować się umówić.

Teraz to już nie przelewki. Przyszły tydzień chyba należy do mojego rozpakowania, no chyba, że coś się wcześniej zacznie dziać, ale ogólnie marne szanse na to.Także chyba moje maleństwo będzie jednak kwietniowe.

Mała dzisiaj się tak wierciła, że nie dało się już w ogóle jej zmierzyć. Także wagi nie znam i teraz już chyba do czasu porodu ciężko będzie to ustalić. W szpitalu pewnie jeszcze wymierzą, przebadają itd, ale to wszystko i tak orientacyjne.

Pachwiny i miednica ostro bolą zwłaszcza po nocy. Już nie wiem jak się układać do snu. 1 noc prześpię, 2 nie i tak w koło Macieju. Chyba zaczynam dochodzić do momentu, że czas na rozpakowanie :), tylko cały czas zaznaczam, że nie w moje urodziny :))).

W związku z tym, że naturalny poród nie wchodzi w grę u mnie, a miałam przygotowane 2 torby (1 porodowa i 2 na pobyt w szpitalu) więc przepakowałam je w 1. Z wielkim bólem upchałam w 1, ale stwierdziłam, że w razie co mąż dowiezie brakujące rzeczy. Ma wszystko opisane i przygotowane.

Pozdrawiam
Dziewczyny, nowy wątek :)
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=531680&c=1&k=160

Witam nowe koleżanki :) Dopiszcie się do listy, jest na nowym wątku :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Domikaj też racja bo z brzuchem ciężko się ułożyć :) oby nasze maleństwa były dla nas wyrozumiałe i przesypiały całe noce a my wraz z nimi :)
Cześć Jolu :)

Ag86 życzę dobrej nocy :). Ja lidze na to, że po urodzeniu uda mi się wyspać :) może krócej, ale przynajmniej wygodniej... Bo ten lewy bok mi nie służy :)

Katelajda i Jolka witamy :)

Katelajda muszę przyznać że ładne imię wybrałaś dla synka :) co do promocji rossmanna to domikaj już wszystko wyjaśniła wiec nie będę powtarzać tego samego ;D

Dziewczyny spotkanko super :) czas na prawdę mile spędzony... a miny ludzi bezcenne :)

Domikaj taki relaks co jakiś czas się przydaje... obyśmy później też na niego znajdywały czas... tego życzę każdej z osobna :)

Sharana a co byś chciała w ramach małego spa? ja chodzę do mojej kosmetyczki i zawsze coś mi doradzi co teraz mogę zrobić... jeśli chcesz mogę Ci szczerze polecić salon Dotyk na Strzelców Karpackich i Panią Milenę...

Majka2 niestety im bliżej porodu tym ciężej... ja też mocno puchnę, nawet dłonie, czasem do tego stopnia że nie mam siły odkręcić butelki z wodą bo mam tak obolałe ręce ;(
Co do zapalenia zatok nie zazdroszczę... i życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Sharana dobrze radzi spróbuj może akurat zadziała.

Na razie nie chcę myśleć o zmęczeniu i stanie psychicznym po porodzie, mam nadzieję, że w związku z okresem wiosenno letnim który jest przed nami uda nam się pozytywnie przejść te pierwsze najtrudniejsze miesiące. Póki co jestem zmęczona nieprzespanymi nocami i marzy mi się wyspać zanim urodzę bo później już na to nie liczę :)

Drosera w końcu zasłużony odpoczynek :) jesteś dzielna, że tyle wytrwałaś.

Dobrej nocy dziewczyny... idę walczyć z moją bezsennością ;/
Witajcie dziewczyny :-)
Ja też mam termin na kwiecień i jak troszkę poczytałam Wasze wpisy jakoś tak mi raźniej :-)
dziękuję i pozdrawiam
Aga masz moc optymizmu w sobie :) pewnie że źle nie będzie, ale jak już dziewczynom mówiłam, ja po porodzie nie zeszłam z wagi, na prawie 2 lata zostało mi jeszcze 9kg i musiałam się normalnie odchudzać. Oby rzeczywiście wszystkim humor dopisywał, bo w sumie to najgorsze niedosypianie jest, ale wiosna przed nami więc dobrze będzie :D Dzisiaj coś zmęczona jestem i obolała, ale pewnie i tak do porodu daleko ;)
ja tez tak mialam- pracowalam z tej pracy na pol etatu do 35 tygodnia, a bo jeszcze to Pani skonczy, to dofakturuje..a potem to juz pani idzie na l4? jak za 1,5 miesiaca poród...

moc po porodzie jest, nie martwtcie sie Kobitki, ja po 4 dniach juz lecialam do lidla na zakupy:) waga juz nizsza niz przed ciązą wiec i humor lepszy, ale na jogurty naturalne juz nie moge patrzec i czasem wsune kotleta albo pulpety zrobie:)
Drosera nareszcie! Czas, abyś trochę odsapnęła :). Fajnie, ze Wam się spotkanie udało :).

Majka... Jak zatoki Ci doszły do tego wszystkiego, to nie zazdroszczę. Choć pewnie na stan wypełnienia ma tez wpływ końcowy etap ciąży. Może stóp jak bochenki nie mam, ale też puchnę. Szczególnie na wieczór. Mi się opuchlizna pojawia również na twarzy i czasami trzyma do rana.

Sharana, to pocieszyłaś tymi dolegliwościami poporodowymi :P.

Dzisiaj stwierdziłam, że pod koniec przyszłego tygodnia mogłabym już urodzić. Mały do noszony, mam parcie na krocze, jeszcze tylko, żeby chciał wyjść :).

Dziewczyny, dzięki za spotkanie dzisiaj :) Miło mi było Was poznać.

Na spotkaniu w pracy postawiłam weto i nie idę w środę już do pracy, w piątek owszem, ale nie na cały dzień, a co do poniedziałku - to się jeszcze zobaczy :) Cieszę się, bo już ciężko na tyłku usiedzieć, a tak może jakoś dam radę :D
majka to lepiej idź po zmianę antybiotyku skoro nie ma poprawy, a na zatoki dobry jest sok z czarnego bzu i inhalacje z majeranku. Jest strasznie ciężko, mnie męczy kaszel który powoduje bóle brzucha i pleców, a końca ciąży nie widać. Niestety po porodzie dolegliwości ciążowe się skończą ale nadal będą poporodowe i brak snu, bez perspektywy na odespanie w ciągu dnia :/ Mimo wszystko i tak jest w miarę pozytywnie, chyba że akurat w danym dniu hormony psują nastrój. Ale na pewno dziewczyny z forum pomagają w utrzymaniu psychiki w dobrym stanie, mam nadzieję że po porodzie będą mieć równie wielką moc ;)
Nie wiem jak Wy dziewczyny, ale mi jest już tak ciężko w tym 9 miesiącu, że niczego innego tak nie wyczekuje jak porodu. Jestem już tak wykończona lataniem do toalety przez całą noc, dziwnymi pozycjami do snu, drętwieniem kończyn i puchnięciem. Wasze stopy wieczorami też wyglądają jak bochenki chleba ? Dodatkowo malutka tak bardzo rozpycha się w moim brzuchu, że dość często powoduje to straszny ból o dyskomforcie nie wspomnę... Jeszcze jakby było tego mało mam zapalenie zatok i już prawie tydzień siedzę na antybiotyku a poprawy w ogóle nie widać. Tragedia
Tak i obserwować tych zaskoczonych ludzi taką ilością ciężarówek w mcdonaldzie ;)

Taki mały pobyt w spa też by mi się przydał, od tygodni się zbieram żeby gdzieś się wybrać, ale nie znalazłam salonu z ofertą dostosowaną pod potrzeby kobiet w ciąży.
Hey spotkanie super :) Fajnie tak się spotkać i poplotkować kolejne będzie z wózkami:)
I jak po spotkaniu?

Ja sobie dzisiaj zrobiłam dzień dla siebie manicure i pedicure i czuję się z tym dobrze :).

w lidlu sa pampki - 156 sztuk za 88 zl
katelajda witaj, to w święto pracy aż rodzić nie wypada ;) tu już nasze 2 kwietniówki w marcu urodziły więc kto wie.

Mi też się pojawiają tylko 4 oferty na rossne, ale prawdopodobnie dotyczy to kazdego z karta, przy kasie warto spytac przed zakupem.
W ciąży jest rabat 3% na art. ciążowe i dziecięce, później rabat wzrośnie. A co do promocji, to można podglądać na swoim profilu rossnet.pl .
Kartę można założyć także w supeharm. Dzięki temu dostałam rabat na herbatkę laktacyjną, pampersy newborn czy swoje tabletki z omega :).

Hej dziewczyny, ja z watku majowo-czerwcowego, termin mam na 1 maja ale na usg ostatnio wyszło 20.04 od dawna was podczytuje :-) a ta promocja to dla kazdego kto ma kartę rossne? ag_86 moj synek tez będzie Fabian :-) pozdrawiam
yhmm... nie wiedziałam że tak to u nich działa, kartę mam od nie dawna i jeszcze nie miałam okazji jej użyć...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry