Widok

Mamusie kwietniowe 2014 (cz. 6)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
01. Kasieńkas - miał być 05.04.2014 a teraz wychodzi 30.03, ale zostaję w kwietniowych, bo się zadomowiłam -córka - imię ? - raczej Kliniczna
02. Blondynaaa- 06.04.2014r.- córka Kornelia - Kliniczna
03. Kikula84- 07.04.2014r.- syn?- Wojtek- Kliniczna
04. kasia- 08.04.2014r.- córka- Lilianna - Wejherowo/Redłowo
05. Rahhel- 09.04.2014 - córka- Kornelia Szpital Wejherowo/Redłowo
06. Sara83- 10.04.2014r.- syn/córka?- imię- Wejherowo?
07. anaju - 10.04.2014r. - córka - kilka pomysłów na imię, liczymy, że jak się urodzi, to powie nam jakie wybrała:)) - Zaspa/Kliniczna (?)
08. ag_86- 11.04.2014r.- syn- Fabian- szpital Kliniczna
09. SheIsLike-11.04.2014- syn - Jaś- ?
10. sharana - 12.04.2014r. - syn - Sebastian - Kliniczna/Wojewódzki
11. Domikaj - 15.04.2014 r. - syn - imię??? - Redłowo/Wejherowo
12. Agnieszka56 - 19.04.2014 syn- Franek - Zaspa
13. Morelka- 20.04.2014r.- córka/syn?- imię- Kliniczna
14. Majka2 - 20.04.2014r. - córka - Hania - Kliniczna
15. Mattelka -23.04.214r. -córka -imię? -Kliniczna
16. Ruminka- 24.04.2014r.- córka?- Zosia/Marysia?- Wejherowo
17. Drosera- 29.04.2014r.- syn - Staś- Redłowo
18. Kaja- 30.04.2014r.- CÓRKA :)- Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ dominikaj :
Spotkanie to fajny pomysł, ale tak jak napisała Kaja - może być ciężko, bośmy porozrzucane po 3mieście nieźle:)

@ Kaja :
No właśnie część dziewczyn mówi, żeby mieszać, część żeby nie mieszać, ja chyba ostatecznie wezmę wit E w płynie i z nią będę mieszała:)

Co do wózka, to my mamy używkę - Emmaljunga Mondial Duo Combi creme leatherette. Upolowany na allegro.
Po przeczytaniu miliona opinii w sieci i rozmowach m.in. z facetem z Akpolu (który, swoją drogą, już nie prowadzi już dystrybucji EJ, bo firma otworzyla swój salon na Grunwaldzkiej, więc sprzedający tym bardziej mógł nam Emmaljungę odradzić i polecić coś co mają), zdecydowaliśmy się na niego, bo to bardzo dobry wózek. Koszt nówki powala, ale są tak solidne i z trwałych materiałów, że używka po jednym dziecku spokojnie może wystarczyć jeszcze dla dwójki następnych.
Ale nie namawiam oczywiście:)
Spotkanie fajna sprawa :)

Jestem z Gdańska i najdalej to do Sopotu mogłabym dojechać ,chyba ze z dziewczynami z Gdańska się umówić w Gdańsku...

Ale śnieżyca się zrobiła szok!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny a ja dalej pomęczę temat wózków. Bo znów mnie dopadło :(
Czy któraś z Was miała a może juz ma wózek Mutsy (4rider lub transporter) lub Tako city move. A może chociaż miałyście do czynienia z takim wózkiem u kogoś z rodziny/znajomego? Jejku ja zaraz zwariuje przez te wozy!!!!
Mutsy miała moja koleżanka, twierdzi że są bardzo małe Ja mam Jedo, same dobre opinie na jego temat słyszałam i mam nadzieję że będę je podzielać w przyszłości :)
Hej hej :)

Ja też mam zakupy zrobione z gemini :) ale po powyższej liście widzę, że trochę rzeczy mi jednak brakuje :)

Co do spotkania jestem za tylko najdalej mi Gdynia pasuje :) bo z Rumi do Gdańska trochę daleko :)

Kasia przepraszam, ale dopiero teraz zauważyłam że pisałaś odnośnie ulicy na jakiej mieszkasz :) ja mieszkam na samym końcu Dębogórskiej a moja szwagierka widzę, że mieszka blisko Ciebie bo na Ceynowy :)

ja odliczam dni do wizyty u ginekologa :) w czwartek zobaczymy naszą Kornelcie :) zacznie już 31 tydzień :) może będzie już obrócona tak jak powinna :)

znowu dostałam kolejną porcję ciuszków od szwagierki :) ogólnie nie muszę już niczego z ciuszków kupować :) tylko zostanie mi kwestia fotelika :)
Kaja!
My prawie kupiliśmy Tako City Move. Ponieważ jest duży, ma skrętne koła, które się składają, znośną cenę i dość ładnie jest wykonany, a do tego ma bardzo dobre opinie. Pasuje do niego fotelik maxi cos (po kupieniu adaptera).

Z tymże mój mąż znalazł w necie wyprzedaż zeszłorocznej kolekcji Emaljunga na klasycznym podwoziu. Tak mu się spodobał ten wózek, że go zamówił (dojdzie jeżeli jeszcze mają na stanie :P).

http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/tako-city-move-opinie-2013-472-wozek-z-odwracanym-siedziskiem-zainspirowany-swiatowymi-metropoliami/

A co do spotkania, to domyślam się, że nie da rady, abyśmy wszystkie naraz się zobaczyły, ale w mniejszych grupkach czemu nie?

Ja na Gdynię jestem jak najbardziej otwarta (ale proszę - w lutym :) ).
mój e-mail: dominika@domikaj.pl

Bo myślę, że lepiej mailowo ustalić miejsce i termin spotkania, by uniknąć zboczeńców podglądających nas publicznie na forum :P

Rahell nasza Kornelcia jest juz odwrocona i teraz daje mi popalic kopniakami ...ze sz czasem boli
Dziewczyny, jak sądzicie jaka będzie pogoda w kwietniu? Zaczynam się zastanawiać, czy nie kupić czegoś jesienno-zimowego na wyjście ze szpitala dla maluszka. Rok temu kwiecień nas nie rozpieszczał :/

też dziś o tym myślałam właśnie, ciężko przewidzieć. ale może nam się poszczęści i będzie już piękna wiosna:)

my w razie czego mamy śpiwór taki grubaśny, zimowy. wstępnie miał byc dopiero na przyszłą zimę, ale jak się okaże, że kwiecień będzie jak w zeszłym roku, to się Młodą w niego zapakuje, choć jest dość duży, i już.
Ja kupilam kombinezonik, dwa w sumie. I mam dwie kurteczki cieplejsze. Zważywszy na to jak poźno mamy do czynienia z zima, nie liczę na dobrobyt wiosny w kwietniu. No i jakoś tak zakładam, że taki Maluch bedzie potrzebował ciepełka :-)
A śpiworka właśnie chyba nie kupię, bo one maja swoje rozmiary i jakoś tak nie mam wyobrażenia jak długi będzie mały na zimę i czy to jeszcze będzie temat gondoli czy już spacerówki.
Kombinezoniki można fajnie odkupić na Allegro i pilnować przecen w Smyku.
My śpiwór dostaliśmy w komplecie do wózka, więc pasuje i do gondoli i spacerówki. Na teraz, tzn. kwiecień, będzie pewnie sporo za duży i Młoda w nim zniknie:), ale babcia robi na drutach wełniane ocieplacze, więc będzie czym go wypełnić, mam nadzieję, chociaż w połowie na tę drogę domu:))

A powiedzcie mi jeszcze, laski, jaki materac bierzecie do łóżeczka?
ja gryka-pianka-kokos 9cm :-)
Ja również gryka-pianka-kokos Najtańszy na allegro - 68 zł z przesyłką (rozm 120x60)
Ja bede zamawiala komplet z Darlandu i tam taki właśnie jest :-)
już sobie oglądam tę stronę z darlandu

materacyk taki:

http://babynet.pl/materacyk-fiki-miki-materac-latekspiankakokos-prestige-line-14070cm-p-6234.html

tez bede zamawiala posciele z Darlandu:)
Kobietki zapraszam do oglądania ubrań damskich na ciążę i po niej. Firmówki i nie tylko, tanio
https://plus.google.com/photos/112376673229364164310/albums/5973638963943377953?authkey=CLfPnb-Ir7WglQE

W razie pytań zapraszam na maila e.a.grzymala@gmail.com
Cześć dziewczyny ;)

Ojeju posiedziałam dzisiaj i tak poczytałam co u Was ;) Nie wiem czy to jest tak ze z drugim dzieckiem juz na nic człowiek nie ma czasu, ale moje zycie to jedna wielka bieganina. Zazdroszczę tym mamom które mogą odpocząć, ja jakoś na razie nie mam kiedy ;(

Zaraz zmienię liste i opowiem wam co i jak.

Zatem będziem mieli córeczkę drugą, ale to Wam chyba pisałam. Córcia będzie miała raczej na imię Laura po dłuuugich dyskusjach z mężem wbralism to imię chociaż ja wolałam Blankę, ale cóż Laura też mi sie podoba a mąż Blanki nie chciał.

Co do porodu oczywiście rodzę na klinicznej tak jak pierwszą córkę. Osobiście byłam zachwycona porodem!!
Położną już wybrałam i ma mnie odwiedzić przed porodem i 6 tygodni po noi na całe szczescie jest ona z Klinicznej, chyba Wam kiedyś przekazywałam do niej namiar, Cudowna kobieta niesamowicie pomogła mi jak leżałam w szpitalu bo niestet miałam problem z karmieniem prz mojej córci Nadii.
Troszkę sie załamałam tym zakazem wstepu do pokoi ... no nie ukrywam, ze tak z 4 godzin po porodzie nie czułam się najlepiej i wtedy Nadią opiekował sie mój mąż...więc zastanawiam się jak to teraz będzie.
Liczę chociaż na znieczulenie i każdej mamie jeszcze nie rodzącej szczerze polecam!!!!! Niestety tylko na Klinicznej podają i w kilku przypadkach w wojewódzkim, ale nie zbyt często.

aa takk na marginesie podpowiem może mamom które to jeszcze nie maja dzieci a chciałby zapisać swoje dzieciaczki do żłobka państwowego, to pamiętajcie że zaraz po porodzie możecie to zrobić. Ja fakt zapisywałam sie jak bylam w 1 miesiacu ciąży ale teraz już nie mozna. Dostaliśmy się kiedy Nadusia miała 10 miesięcy a oddalismy kiedy miała rok i 2 miesiące. jestem zachwycona żłobkiem ( Kasztanek - Przymorze) i z czystym sumieniem polecam!!! Moja córka ma 2 lata i jest niesamowicie rozwinięta dziewczynką, za co po części chwale siebie ale i żłobek, najważniejsze jednak by trafic do sprawdzonej i pewnej placówki.

Co do objawów porodu i do lewatywy. Ja też ją kupiłam przed pierwszm porodem ale nie była mi potrzebna bo faktycznie jednym z objawów była właśnie biegunka, ale myślę że warto ją kupić, by mieć komfort psychiczny kiedy się do tego szpitala pojedzie.

Ja nie mam jeszcze żadnych zakupów zrobionych. Fakt wiele rzeczy mam po córce więc pozostana mi do zakupu pieluszki i jakies kosmetyki. Co do laktatora bardzo polecam Medela Mini electric. Uzywalam go bardzo duzo gdyz czesto gdzies z mezem wychodzilismy sobie zostawiaja moje mleko mamie ktora to karmila nasza core ;)

Ok to sie rozpisalam ;) ale mam wyrzut sumienia w tutaj pięknie piszecie a ja ..... proszę wybaczcie ;)

Ps, ja jestem bardzo chętna na spotkanie towarzyskie ;) Najchętniej w Gdańsku, gdyż stąd jestem ;)

Buziaki i dobranoc dla mam i maluszków
01. Kasieńkas - miał być 05.04.2014 a teraz wychodzi 30.03, ale zostaję w kwietniowych, bo się zadomowiłam -córka - imię ? - raczej Kliniczna
02. Blondynaaa- 06.04.2014r.- córka Kornelia - Kliniczna
03. Kikula84- 07.04.2014r.- syn?- Wojtek- Kliniczna
04. kasia- 08.04.2014r.- córka- Lilianna - Wejherowo/Redłowo
05. Rahhel- 09.04.2014 - córka- Kornelia Szpital Wejherowo/Redłowo
06. Sara83- 10.04.2014r.- syn/córka?- imię- Wejherowo?
07. anaju - 10.04.2014r. - córka - kilka pomysłów na imię, liczymy, że jak się urodzi, to powie nam jakie wybrała:)) - Zaspa/Kliniczna (?)
08. ag_86- 11.04.2014r.- syn- Fabian- szpital Kliniczna
09. SheIsLike-11.04.2014- syn - Jaś- ?
10. sharana - 12.04.2014r. - syn - Sebastian - Kliniczna/Wojewódzki
11. Domikaj - 15.04.2014 r. - syn - imię??? - Redłowo/Wejherowo
12. Agnieszka56 - 19.04.2014 syn- Franek - Zaspa
13. Morelka- 20.04.2014r.- córka - Laura - Kliniczna
14. Majka2 - 20.04.2014r. - córka - Hania - Kliniczna
15. Mattelka -23.04.214r. -córka -imię? -Kliniczna
16. Ruminka- 24.04.2014r.- córka?- Zosia/Marysia?- Wejherowo
17. Drosera- 29.04.2014r.- syn - Staś- Redłowo
18. Kaja- 30.04.2014r.- CÓRKA :)- Kliniczna
Morelka a mogłabyś przesłać mi namiar do połoznej (nazwisko, telefon) i jakieś dodatkowe info na maila? w razie co prosze na ka-ja123@wp.pl

Macie jakieś sposoby, żeby się rozgrzać? Jakoś dzisiaj nie moge się rozmrozić...
do góry