Widok

Mamusie kwietniowe 2014 (cz. 6)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
01. Kasieńkas - miał być 05.04.2014 a teraz wychodzi 30.03, ale zostaję w kwietniowych, bo się zadomowiłam -córka - imię ? - raczej Kliniczna
02. Blondynaaa- 06.04.2014r.- córka Kornelia - Kliniczna
03. Kikula84- 07.04.2014r.- syn?- Wojtek- Kliniczna
04. kasia- 08.04.2014r.- córka- Lilianna - Wejherowo/Redłowo
05. Rahhel- 09.04.2014 - córka- Kornelia Szpital Wejherowo/Redłowo
06. Sara83- 10.04.2014r.- syn/córka?- imię- Wejherowo?
07. anaju - 10.04.2014r. - córka - kilka pomysłów na imię, liczymy, że jak się urodzi, to powie nam jakie wybrała:)) - Zaspa/Kliniczna (?)
08. ag_86- 11.04.2014r.- syn- Fabian- szpital Kliniczna
09. SheIsLike-11.04.2014- syn - Jaś- ?
10. sharana - 12.04.2014r. - syn - Sebastian - Kliniczna/Wojewódzki
11. Domikaj - 15.04.2014 r. - syn - imię??? - Redłowo/Wejherowo
12. Agnieszka56 - 19.04.2014 syn- Franek - Zaspa
13. Morelka- 20.04.2014r.- córka/syn?- imię- Kliniczna
14. Majka2 - 20.04.2014r. - córka - Hania - Kliniczna
15. Mattelka -23.04.214r. -córka -imię? -Kliniczna
16. Ruminka- 24.04.2014r.- córka?- Zosia/Marysia?- Wejherowo
17. Drosera- 29.04.2014r.- syn - Staś- Redłowo
18. Kaja- 30.04.2014r.- CÓRKA :)- Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Domiikaj ja bym sie ne sugerowala chodzeniem, ksztaltem brzuszka i w ogole "zabieraniem urody" przez dziewczyki ;),ale oczywiscie warto potwierdzic plec jesli Wam zalezy.
Mi w zasadzie gin. robi usg. na kazdej wizycie, na kazdej sprawdza dl. kosci, wielkosc stopek, buzke i plec ;) tera juz jest "hamburger" jak sie to mowi ;p buleczka ;p Wargi sromowe sie nadymaja i widac juz bardzo wyraznie.

Ja akurat korzystalam z podgrzewacza i prawdop. teraz tez miec go bede poniewaz ustawailam jakas temp. i tak stala sobie woda w tym trzymajac idealna temp.,ale ciagle byl podlaczony, jak sie dogrzewala to sie wylaczal i generlanie w kazdej chwili woda miala idealna temperature.

Laktator ja mialam reczy od kuzynki, na poczatku sie przydawal i dawalam rade,ale wkoncu zezygnowalam z karmienia i darowalam, mysle,ze jak sie laktacja rozkreci to mozna urzadzenie odstawic wiec kwestia kazy czy reczny czy elektr. choc elektr. zapewne szybszy i dogodniejszy.

Anaju ja wlasnie tez pytalam gin. jak to jest bo w perwszej ciazy Nam gin. mowila,ze jadra do moszny moga zejsc nawet w 33 tygodniu dopiero i sie okazuje... ;p Moja to potiwerdzila,ale mowila jednoczesnie ze mimo,ze jadra jeszcze nie zejda to widac wyraznie "sprzet" meski wiec to nie tak hop tymi pomylkami, u Nas kreseczki jak byk wiec nie biore pod uwage pomylki ;)

Zaczynamy 29 tydzien na plusie 6,2 kg liczac od poczatkowej wagi(tej sprzed schudniecia kilograma )

Waga Naszej Córci 1168( 3 tyg. temu ważyla nieclae 800 wiec fajnie przybiera) :), stopki ma 5 cm-owe :)
my niedawno kupilismy termometr bezdotykowy TM-F03B jest spoko,Starsza córcia nie chciala juz dawac sobie mierzyc temp. jak byla mniejsza mielismy elektroniczny,dawal rade.
Znajomi mieli bezdotykowy od zawsze dla swojej córki i zadowoleni, zwlaszcza ze mierzyli nim tez temp. wody, mleka, zupek etc.
Co jakis czas kalibruje sie te termometry i nie powinno byc roznicy. Nasz jest naprawde spoko.

Co do objawów porodu to w moim przypadku czop odchodzil po kawalku, mozna zaobserwowac ;) (zaczal odchodzic okolo 2 tyg. prze porodem z tego co pamietam) Cod o porodu watpliwosci nie bylo bo w nocy poczulam jakbym dostala piescia w brzuch(pekl pecherz plodowy) odeszly wody i zaczely sie skurcze wiec nie mielismy watpliwosci ze do szpitala trzeba i to juz, po pol h jak juz dojechalismy to byly skurcze co 2-3 min.

organizm rzeczywiscie occzyszcza sie sam ;) to prawda,aczkolwiek lewatywa to nic straszego, a komfort pozniej jest poza tym tez podobno to troche przyspiesza ;) znaczy lewatywa przyspiesza akcje z lekka ;) Mialam swoja ale dawai w szpitalu wiec spoko.

Aha! Nasza Malutka jak leala 2 miesiace glowka do dolu ta teraz zrobila psikusa... :P
MAm nadz.,ze nie kaza rodzic naturalnie gdyby sie nie obrocila bo na sama mysl mi skora cierpnie, mam nadz.,ze sie Łobuziak odwroci grzecznie.

W sobote wyjzedzamy, byc moze jeszcze tu zajrze,ale jesli nie to spokojnych tych 2 tyg. Wam zycze :)
Pewnie nie bede w stanie nadrobic.

Z rzeczy ktore ostatnio praktycznie sie przydaly to konto w ZUS to internetowe pue bo mozna podejrzec kiedy i jaka kwote sie otrzyma , wygodne,

Pozdrawiam
Nie ogarniam tego tempa, czy Wy już wszystkie macie wolne :)? jeny ile postów, nie daję rady czytać a co dopiero pisać... pozdrawiam robię listę co już mam i co zostało do kupienia dla małej, potem się pochwalę ... :)
Dziewczyny polecicie jakiś sklep, w którym można kupić wygodny stanik Sieciówki już zwiedziłam i nic :/ Zastanawiam sie czy nie kupić już takiego do karmienia
ja już na początku ciąży kupiłam stanik "ciążowy" i "do karmienia" w gatta. Drogi, ale to najwygodniejszy stanik jaki mam. Widziałam też podobne i tańsze w Akpol Baby, ale kupiłam tam jedne majtki ciążowe i wyglądały jak dla starej babci, więc na stanik już się nie zdecydowałam :P. Oprócz tego zakupiłam dwa obszerniejsze staniki w Reserved.

taaa pue... muszę się wybrać do placówki ZUS, aby zaufać profil. Dzwonię do konsultanta i po przejściu wirtualnego menu, słyszę, że czas oczekiwania na połączenie z konsultantem do 5 minut, obecnie przed Tobą nie ma żadnych połączeń.... eh.... to po co mam czekać te 5 minut, skoro linia jest wolna?

dziewczyny chciałam zaprosić do konkursu gdzie można wygrać sesję ciążową gratis na terenie Trójmiasta- zapraszam :)

SESJA CIĄŻOWA GRATIS
1. Polub FanPage
2. Udostępnij post na swojej tablicy FB
3. Udostępnij fotkę swojego brzuszka na FanPage'u
4. Zbierz jak najwięcej like'ów pod swoim brzuszkiem ta która zbierze najwięcej Like'ów do 20 lutego 2014 otrzyma sesję ciążową gratis termin do uzgodnienia

https://www.facebook.com/malgorzatajonczyk.fotografia
http://www.malgorzatajonczyk.pl/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
A my po kolejnej wizycie u ginekologa :)

mała zdrowa, rośnie jak na drożdżach 1650g, już całe szczęście obrócona tak jak trzeba :) teraz aby do kolejnej wizyty :)

a dzisiaj wariuje sobie, ogólnie od jakiegoś czasu nieźle daje o sobie znać ;) ale to akurat dobrze :)

no i jak już wiem, że mała dobrze leży to coraz bardziej skłaniam się ku porodowi w Wejherowie :)

dziś mi przyszła pościel :) więc zostanie mi materac i drobne zakupy z apteki :) i będzie można poprać ciuszki i poprasować :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej... Ja dzis wlasnie tez po wizycie u ginekologa, a więc zastrzyki pomogly ,przepływy maciczne się poprawily, nasza kruszyna wazy juz 1100g, i jak na razie jest ok. Dziewczyny dajcie znac jak zamówicie te pościele z darlandu ,czy warto u nich zamówić, bo zastanawiam się nad zamówieniem tam lozeczka razem z tym calym wyposarzeniem. Słuchajcie wyszedł mi strasznie dziwny wynik z glukozy na czczo 89, po obciążeniu 46.... Lekarka mowila ze pierwszy raz się z takim spotyka,ale jak nie jest powyżej normy to chyba jest dobry.
Mattelka A ginekolog powiedział, że dobry czy chciał powtórki? Może to pomyłka laboratorium? Jeżeli lekarz powiedział, że jest ok, to ok... Mój skomentował glukozę i powiedział wyraźnie, że wszystko jest w porządku i nie będę musiała drugi raz robić tego badania.

Domikaj ,wlaśnie powiedziala ze nie spotkala się z takim wynikiem... Ale nie kazala powtarzać,ale wiesz ja wyczutalam w dr Google 😉 ze wynik poniżej 50 moze oznaczać niedocukrzenie,ale czuję się dobrze to moze nie warto się tym przejmować.
Cześć dziewczyny, witam po urlopie :)
Aleście się rozpisały, ciężko nadgonić czytanie!

Powiem Wam, że lot samolotem spoko, ale procedury na lotnisku nie omijają ciężarnych :/ W jedną stronę mnie wymacali z każdej strony, czy aby na pewno mam prawdziwy brzuch, czy aby na pewno nic nie przenoszę pod pasem ciążowym itd. W drugą stronę za to kazali zdjąć buty i pomimo, że widzieli, że mi się ciężko schylić, to popędzali i poganiali, bo kolejka się robi. No robi się, musi się zrobić, jak ciężarówce każą zdjąć buty i nawet nie dadzą na krześle do tej czynności przysiąść :/ Nie upominam się o przywileje, ale okazaliby trochę serca :)

Porównywałam sobie ceny artykułów dla dzieci w UK i Polsce, byłam gotowa coś kupić, bo w walizce na powrót było dużo miejsca, ale ostatecznie nic nie kupiłam. Ceny po przeliczeniu 2-3 zł niższe.. Znajomi, którzy tam mieszkają tak zachwalali, że w UK to wszystko takie tanie, a ja miałam przygotowaną listę artykułów z cenami, i po porównaniu nic nadzwyczajnego nie znalazłam.

Tydzień temu przed wylotem byłam u lekarza, mały już leży głową w dół (ale to akurat przypuszczałam, bo przestał mnie kopać po pęcherzu), waży ok. 1 kg i pan doktor powiedział, że "należy do dzieci raczej sporych" :)
Pisze na szybko bo z komorki,u tesciow jestesmy i do kompa slaby dostep jest. 12 lutego musze do Redlowa z rana podrzucic zwolnienie do pracy i pitem mam czas,oby tylko pogoda byla lepsza bo na ten snieg juz patrzec nie moge :/
Jeżeli mi jakimś cudem mebli nie przywiozą 12 lutego, to mam czas :)

Drosera, w szkole rodzenia mówili, że jeśli chodzi o gabaryty dziecka to czasami okazuje, że maluch, który miał być w "normie" jest ogromny i na odwrót, więc nie ma co się nastawiać.

A odpoczęłaś chociaż troszkę? Fajnie, że już Cię mały nie kopie po pęcherzu. Mojemu chyba się nie spieszy z odwróceniem, bo frajdę mu sprawia kopanie po pęcherzu, jelitach itp. :) przynajmniej ja to tak odczuwam :D. Na gimnastyce dziewczyny w bardziej zaawansowanej ciąży mogły się schylić, a ja nie... tak mnie wszystko boli :) ale takie uroki bycia w ciąży :)

Ja mam nadzieję, że synek wychodząc na świat nie będzie "spory" :P Ale tak jak mówisz, wszystko i tak okazuje się na samym końcu.

Trochę odpoczęłam, pozwiedzałam, i zobaczyłam jak nie powinno się wychowywać dzieci :D Spaliśmy u znajomych, wspaniali z nich ludzie, ale dzieciaki to mają rozpuszczone ponad wszelką miarę. Mój małżonek, który wcześniej z dziećmi nie miał absolutnie nic do czynienia, w końcu zrozumiał o czym mówię, kiedy wspominam o wprowadzaniu zasad i stawianiu granic. Czyli w jego przypadku była to również podróż edukacyjna :D
Miałam dziś comiesięczną wizytę i same złe wiadomości. Żelazo mi spada i ogólnie morfologia słaba, a w moczu bakterie. Przyczepił się do szyjki, stwierdził ze 3,5 cm to za krótka i że macica mi się stawia. Na wszystko dostałam leki, znowu muszę brać d*phaston. Czuję ogólnie dobrze, ale jakieś dziwne przeczucie miałam. No i oczywiście nadal nic nie wiem o wymiarach dziecka, w przyszłym tygodniu mam usg u innego lekarza który wszystko sprawdzi. Najbliższy czas mam leżeć, gimnastyka w szkole rodzenia odpada. Esh :(
Agnieszka nie stresuj się będzie dobrze:) też mam bakterie w moczu juz nie musze brac tabl.. ale sama wcinam żurawinę , co do żelaza mam cały czas z tym problem dlatego biore tabletki które mi to uzupełniają .

Dobrze ,że masz wizytę u innego lekarza będziesz miała porównanie :)
Trzymaj się!:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dominikaj... ;)
Ja po prostu pojechalam i zaufalam, trzeba to zrobic w ciagu 7 dni.

Nasza Malenka od dwoch mies. lezala glowka do dolu i ...chyba sie Jej zakrecilo, zbuntowala sie czy co ;p teraz na pupie siedzi glowa u gory.

Agnieszka56 spokojnie, odpoczywaj duzo, mi w poprzedniej ciazy stawial sie brzuszek okolo 5-6 mies. i mialam ponad 2 cm szyjke z tego co pamietam,a urodzilam tylko 3 dni przed terminem robiac wszystko zeby juz urodzic ;)
Hej Dziewczyny, chwilę nie zaglądałam i nadrabiania co nie miara...

na początku witam nowe koleżanki ;-)

Jestem pełna podziwu Waszej organizacji... a z drugiej strony przeraża mnie fakt, że ja w porównaniu do Was prawie nic nie mam zorganizowane i wszystko przede mną.
Ostatnio mam strasznie ciężki czas i czuje, że dopadła mnie deprecha... ciągle ryczę i nie musi być konkretnego powodu aby stracić dobry nastrój, chyba za długo siedzę sama i obawiam się aby nie było jeszcze gorzej :(

Za tydzień kolejna wizyta więc już nie mogę się doczekać bo zawsze niepokoje się czy z małym wszystko okej... póki co bardzo ruchliwy i wielką radość sprawia mi jak obserwuję podskakujący brzuch :)

Też mam kiepskie wyniki moczu i w przyszłym tygodniu idę je ponownie powtórzyć... już oprócz tego że biorę żurawit to zajadam suszoną żurawinę aby polepszyć wynik... no nic zobaczymy co będzie dalej...

Ostatnio zaobserwowałam, że puchną mi nogi ;/ czy też tak macie? słyszałam, ze to występuje głównie latem a teraz nie powinno wiec troszke mnie to niepokoi.

miłego wieczoru...
Tak na szybko, co myślicieli o takim przyrządzie? Drogie, ale stawiam to sobie w głowie kontra nacięcie krocza. http://epino.net.pl/index_epino.php

do góry