Widok

Mamusie kwietniowe 2014 (cz. 6)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
01. Kasieńkas - miał być 05.04.2014 a teraz wychodzi 30.03, ale zostaję w kwietniowych, bo się zadomowiłam -córka - imię ? - raczej Kliniczna
02. Blondynaaa- 06.04.2014r.- córka Kornelia - Kliniczna
03. Kikula84- 07.04.2014r.- syn?- Wojtek- Kliniczna
04. kasia- 08.04.2014r.- córka- Lilianna - Wejherowo/Redłowo
05. Rahhel- 09.04.2014 - córka- Kornelia Szpital Wejherowo/Redłowo
06. Sara83- 10.04.2014r.- syn/córka?- imię- Wejherowo?
07. anaju - 10.04.2014r. - córka - kilka pomysłów na imię, liczymy, że jak się urodzi, to powie nam jakie wybrała:)) - Zaspa/Kliniczna (?)
08. ag_86- 11.04.2014r.- syn- Fabian- szpital Kliniczna
09. SheIsLike-11.04.2014- syn - Jaś- ?
10. sharana - 12.04.2014r. - syn - Sebastian - Kliniczna/Wojewódzki
11. Domikaj - 15.04.2014 r. - syn - imię??? - Redłowo/Wejherowo
12. Agnieszka56 - 19.04.2014 syn- Franek - Zaspa
13. Morelka- 20.04.2014r.- córka/syn?- imię- Kliniczna
14. Majka2 - 20.04.2014r. - córka - Hania - Kliniczna
15. Mattelka -23.04.214r. -córka -imię? -Kliniczna
16. Ruminka- 24.04.2014r.- córka?- Zosia/Marysia?- Wejherowo
17. Drosera- 29.04.2014r.- syn - Staś- Redłowo
18. Kaja- 30.04.2014r.- CÓRKA :)- Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak, w 30 tyg. Przytyłam ponad 13 kg już więc i chłopak duży :) Pytałam lekarza właśnie co to znaczy oszczędzać się, powiedziała żeby nie wykonywać czynności które mnie męczą i żeby nie leżeć plackiem bo to nie służy. Acha, no i ograniczyć współżycie ;)
U mnie już sie zaczęły częstsze wizyty, po 30 tyg chyba większość gin zaprasza co 2 tyg :) Ciekawe rzeczy mówiła położna na szkole rodzenia?
drosera nadal pracujesz? to jest takie spotkanie przy okazji jak jestem w gdyni zeby jakis punkt zaczepienia znalezc, ale pewnie nastepne spotkanie tez bedzie tylko mi sie nie uda juz tak daleko dojechac :)

kasia bym Ci dokładniej na priv napisala ale nie jestes zalogowana, w Redłowie, jak cos to na maila pisz sharana@tlen.pl

Agnieszka56 duży chłopak, jakoś w 30tc chyba jesteś. Mi jeszcze 6 dni do wizyty zostało, potem mam nadzieję że już co 2 tygodnie będę chodzić bo te 4 tygodnie mnie wykańczają. Pytanie tylko co znaczy się oszczędzać, bo to trudno stwierdzic :)
Ja również jestem za spotkaniem w Gdańsku :-)
Byłam dziś na usg, u innego lekarza niż mój prowadzący z dzieckiem wszystko ok Waży 1600 i rośnie prawidłowo Szyjka mi się skróciła przez 5 dni, miałam 35mm a mam 32mm Lekarz stwierdził że czasem tak się dzieje że szyjka skraca się sukcesywnie, częściej jednak dopiero przed porodem Kazał się oszczędzać, ale nie koniecznie leżeć (uffff )
Sharna co do Gdanska i koniec lutego jestem za
A w którym miejscu chcecie się spotkać? To może bym tego dnia zrobiła sobie badani bo muszę akurat do Gdyni jechać.
Buuu spotkanie rano w środku tygodnia :( :( chlip
ehh... sharana to ukradłaś mi klientelę ;) Ja pobierałam dla mojej córci dwuletniej już a teraz podpisaliśmy kolejną umowę.... na nasze bliźnięta :D które wychodzą na koniec marca/ początek kwietnia (mam nadzieje nie wcześniej).

pozdrowienia dla wszystkich oczekujących. szybkich i bezbolesnych rozwiązań no i prostych w obsłudze dzieciaczków życzę ;)
Wózek najważniejsze żeby był jasny w środku, a jaki ma kolor na zewnątrz to już decyzja rodziców :) Teraz jeszcze wyjeżdżam na tydzień do rodziców a potem na miejscu będę już czekać na finał. Zostanie akurat 6 tygodni na spakowanie i wszystkie przygotowania, jakieś ostateczne zakupy.

Dziewczyny wstępnie umówiłyśmy się na spotkanie w środę 12 lutego o 10 w Gdyni, także jeśli będziecie chętnie to zapraszamy :) W Gdańsku może w ostatnim tygodniu lutego się spotkamy? Ustali się jakąś datę i miejsce żeby łatwiej było dojechać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny, planujemy z Sharaną kawę/ciasto/lody czy cokolwiek innego :) w przyszłym tygodniu z rana (12 lutego) w Gdyni. Jeżeli któraś z Was ma czas, to zapraszamy!

Luciolla witaj, trochę mnie wyprzedziłaś, nie poruszałam jeszcze tego tematu a szczerze też szukam chętnych :)

Dziewczyny jak już we wcześniejszym wpisie zostało napisane powstała rzeczywiście taka akcja. Przy pierwszej córce zdecydowaliśmy się na pobranie krwi pępowinowej, teraz jeśli ktoś zdecyduje na pobranie krwi od swojego noworodka za pośrednictwem osoby już uczestniczącej w programie to mamy rok przechowywania krwi za darmo, a to sporo.
Co jakiś czas są promocje dla nowych osób zapisujących się przez przedstawiciela, ale teraz akurat się skończyła, jednakże ponoć dzięki tej akcji jest szansa uzyskania rabatu :)
Jeśli jesteście zainteresowani to dajcie znać, prześlę link do strony przez którą można się zapisać do programu. Z góry dziękuję za zainteresowanie ;)
Witam dziewczyny, wybaczcie, że się narzucam :)
Jestem z wątku mamuś marcowych. Piszę z zapytaniem i prośbą jednocześnie.

Czy któraś z Was zastanawiała się lub zdecydowała się na pobranie krwi pępowinowej przy porodzie? Jeśli tak bardzo serdecznie zapraszam na priv :) PBKM prowadzi akcje rodzice rodzicom. Wszystko opisze na priv, NIC Was to nie będzie kosztować a może się dogadamy ;)

P.S. swoją drogą zachęcam do zapoznania się z tematem. nawet jeśli nie byłybyście zainteresowane pobraniem krwi dla swego dziecka warto zrobić to za darmo i oddać krew w geście dobrej woli do banku publicznego. W taki sposób możecie pomóc komuś w chorobie a nawet uratować życie.
Dzięki dziewczyny fajnie ze tak mnie wsparlyscie, z tym wózkiem. Pozdrawiam cieplutko 😊
Torbę zamierzam spakować w marcu :)
co do stanika to się jeszcze wstrzymam, chociaż też już chciałam kupić...:)

Wózki czarne są fajne , osobiście mi to nie przeszkadza ,że za ciemny itp:)

Moje dwie koleżanki właśnie zostały mamami i obie miały cesarki na klinicznej ... hmm... aż się boje ..co mnie czeka..
moim zdaniem jeśli jasny wózek to, tylko z materiału skóropodobnego, jak nasz Creme Leatherette z Emmaljungi. jeśli miałabym brać "zwykły" materiałowy, to tylko ciemny, tak jak dziewczyny piszą - praktyczniejszy:)
Mattelka my właśnie kupiliśmy czarny z niebieskimi wstawkami. Wygląda bardzo fajnie. Ostatnio też na ulicy widziałam kilka czarnych wózków. Wyglądają elegancko.

Mi się z kolei taki spokojny, zgaszony beż podoba, ale martwię się, że będzie się mocno brudził :/
Ja rowniez mysle ze spoko:-) sama jeszcze sie waham jaki model ale kolor na pewno nie bedzie krzykliwy. Prawdopodobnie polowa bedzie czarna. Ach zobaczcie, niby to tylko wozek a czlowiek tyle sie o nim naglowi ze szok! Najpierw wybrac dobry a potem jeszcze wzgledy kolorystyczne. Ale ciesze sie ze nie tylko ja tak sie glowie:-)
Dziekuje Drosera i Ag_86. Kolor się zachowal, wszystko wygląda ladnie ... To wózek 3w1 wiec jest praktyczny ,jestem wysoka i dobrze mi się go prowadzi ,jest lekki i tylko ten kolor mnie zastanawial ,ale dzięki Wam chyba się zdecyduję.
Ja tam też jestem za :) szczerze to sama wolałabym wybrać czarny bo pstrokate kolory strasznie mi się nie podobają...
i tak jak pisze drosera kwestia czy kolor ładnie się trzyma :)
No kolor jak kolor, ja akurat lubię :) Tylko zerknij, czy nie wyblakł - bo jeśli był użytkowany latem i kolor się trzyma, to masz jakąś-tam gwarancję, że Tobie też nie wyblaknie :)
do góry