Widok

Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (4)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mówicie i macie ;)

LISTOPAD:
Ageska 02/11
amadea99 02/11
mondar 04/11
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11
mazar 06/11
anka165 08/11
Ania 11/11
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11
agam205 13/11
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11
mamazosi 16/11
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11
CzekoladowaPralinka 21/11
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
Asiula85 08/12 (?)
perfectange 19/12
Delie 26/12
Paniqa

Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-3-t467570,1,16.html

Miłego pisania :)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mamazosi, ogólnie wózek mi się bardzo podoba, naprawdę super się o prowadzi, spacerówka faktycznie wygodna. Nie wiem, jak gondola, bo nie miałam okazji zobaczyć na żywo. Generalnie nawet bym taki chciała, ale zniechęca mnie ten kosz. Ale ja miałam do czynienia z wózkiem trzyletnim, może w nowszych to zmienili. A że ja akurat do tego wózka często coś większego musiałam włożyć, to trochę powalczyłam z tym nieszcęsnym koszem. Oczywiście nie jest to najważniejszy element w wózku, ale mógłybyć wygodniejszy.
Dzięki za odpowiedź w sprawie usg, będę musiała mojego doktorka przypilnować, żeby czasem nie przegapić terminu.
image
Witaj Filipinko :)

Perfectangel super że wszystko jest ok.

Ja do lekarza chodzę tylko z mężem. Po poronieniu nie chcę chodzić sama. Na szczęście teraz chodzę do innego lekarza niż w poprzedniej ciąży i "przyjemność" czekania w poczekalnie mnie omija. Oczywiście czasem zdarza się 15-20 minut opóźnienia ale to nic w porównaniu do prawie 2h bo co chwilę ktoś wchodził drugimi drzwiami przez rejestrację.

Kurcze ja mam mieć usg połówkowe za tydzień czyli w 19 tyg ale jak tak Was czytam to boje się że będzie za wcześnie. Będę musiała pogadać z lekarką czy już teraz je zrobi czy na następnej wizycie bo wtedy będzie 22 tydzień.

Jeśli chodzi o kontrolę to w innym wątku czytałam że dziewczyny miały. Ale oni tylko przychodzą i sprawdzają czy na pewno nie jesteś w pracy :) No chyba że zakładasz działalność i idziesz od razu na zwolnienie to mogą sprawdzać czy działalność nie jest fikcyjna.

Dopisuję swojego synka :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11
amadea99 02/11
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11
mazar 06/11
anka165 08/11
Ania 11/11
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11
agam205 13/11
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11 - synek
mamazosi 16/11 chłopak
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11
CzekoladowaPralinka 21/11
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
perfectange 19/12
Delie 26/12
Paniqa
dziewczyny czy można w ogóle zapisać się do dr Preisa na NFZ? wiecie cos?
image
hej
Dorcia86 mi też osobiście ten wózek się spodobał, zwłaszcza odpinany pałąg w spacerówce, jakoś jej mały jeździł w niej do ponad 2lat.

Perfectangel do Preisa nie można zapisać się na NFZ niestety,ale jak coś jest nie tak na usg to kieruje na konsultacje na swój oddział do szpitala i masz dobrą opiekę,

Lollipop chyba najważniejsze jest zaufanie do lekarza i to, że zawsze odbierze telefon i zawsze coś poradzi:) Ja poza ciążą chodzę do mojej lekarki prywatnie, a w czasie ciąży chodzę do niej na NFZ.
image
hej ho,
ja najchętniej też bym ciągle spała i nic nie robiła. Mam nadzieje, że to przejdzie, bo aż strach bierze, że tak nic nie robię:)

Co do wózka to my już wybraliśmy 2 pewniaki: Babydesign Lupo i Tako Laret. Mąż zrobił rozeznanie na jakiś internetowych testach wózków i widzieliśmy w sklepach i na te padło. No i chcemy kupić używany, a niestety słabo z nimi w Trójmieście, więc już szukam, żeby nie było, że ja rodzę a my bez wózka:)

Fotelik też już wybraliśmy: Cybex aton 2, ponoć bardzo dobre wyniki ma w testach bezpieczeństwa.
image
witamy sie z mamusiami bobaskami i brzuszkami:)
mam do Was pytanie czy nadal sa truskawki taka mam chetke na polskie slodziutkie i duza ilosc truskaweczek:)
My bedziemy w Polsce na poczatku lipca i nie wiem czy jeszcze zalapie sie:) a nie moge sie pytac nikogo z rodziny bo robimy niespodziewajke najblizszym:)
image
sa truskawki :)))
image
amadea99
Truskawki są i są bardzo dobre (przynajmniej u mnie :)). Właśnie zaraz wybieram się na zakupy i truskawek sobie na bank nie daruję :D

Słyszałam wczoraj, że w tym roku sezon truskawkowy będzie krótki - mają się skończyć za 2 tygodnie :(
łee dopiero co sie zaczely i juz koniec :( trzeba sie najesc na zapas !!
image
perfectangel
Też prawda :) więc ja się biorę za truskawki :)
przyłączam się do wcinania truskaweczek, mniam!
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny truskawki powinny być trochę dłużej niż 2 tygodnie bo nasze kaszubskie dopiero zaczynają dojrzewać więc może i amadea99 się załapiesz ;)

w poniedziałek idziemy na połówkowe, już nie mogę się doczekać :)

Miłego dnia Mamuśki :)
imageimage
mam taka nadzieje ze jeszcze zdaze sie zalapac:) ale mi smaka narobilyscie:)
image
Truskawki są pyszne! :P Szkoda tylko że już tak późno i nigdzie nie kupie świeżych :) Najlepsze są na hali targowej w Gdańsku :)

Dziewczyny skoro mowa o wózkach, co myślicie o Maxi Cosi? Macie jakieś doświadczenia?
image
heh, widzę że nie tylko ja się dzisiaj zajadam truskawkami:-) a jeszcze mam ochotę na arbuza...
a co do wózków, to dzisiaj w trakcie bezsennej nocy sobie przeglądałam i zainteresowały mnie dwa: bebetto nico plus i coletto marco polo. W tym drugim podoba mi się opcja z przekręcaniem siedziska bez demontażu ze stelaża.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej, jak tam Wasze Kruszynki??:))
Moja to mi cały dzień dziś daje o sobie znać, aż w szoku jestem:))

we wtorek jadę do ginekologa - może poznam płeć :))
image
Tych wózków niestety nie znam więc nie podpowiem nic :)

CzekoladowaPralinka moja kruszynka daje o sobie znać dopiero od 3 dni :) więc jestem przeszczęśliwa :)
Ja mam połówkowe za 2 tyg :) i też dowiem się jaka płeć :)
image
no to u mnie dosyć wcześnie jak na pierwsza ciaze :)
bo już od 4 czerwca ale dzisiaj to przechodzi samą siebie:))
image
Tylko sie cieszyc :) ja wyczekiwalam ruchow bardzo i w koncu sie pojawily, co prawda symbolicznie i delikatnie ale cos juz czuje :) ja mam lozysko z przodu i chyba dlatego tak slabo wyczowam ruchy :)
image
A jak dziewczyny stoicie wagowo?? :) Bo ja jestem przerazona... juz 4 kg do przodu, a z tego co wiekszosc tu pisala to prawie jeszcze nic nie przybralyscie i teraz nie wiem czy mam się martwic :)
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

do góry