Widok

Mamusie majowo-czerwcowe 2012 :-) 3*

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
dziewczynki się tak rozpisały że wątek już setkę przekroczył :-)

mam pytanie
jak to jest jeżeli pójde za zwolnienie ciążowe a moje ogólne zatrudnienie będzie wynosiło 2miesiące to czy oni też licza średnią z 3miesięcy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2012-4-t281784,1,16.html

Oki to przenosimy się do wątku nr 4 :)
agusia85 to powodzenia :-) Oby sie udało... Maluszek Niech walczy... :-))) Najważniejsze,że wszystko ok.

Mysia... A jaki sprzęt ma dr Leszczyńska 2d,3d czy 4d?Wszystko widać?I gdzie do Niech chodzisz?Jaki koszt za wizytę?Dzięki...
agusia85, jest nowy watek :)
hej dziewczynki!!
ale sie szybciutko rozpisujecie :) U ans był nerwowy weekend, może przez to że jestem taką panikarą :) Ale tak mnie mocno brzuch bolał przez sobotę i niedzielę że się zesteresowałam i mąż zawózł mnie wczoraj wieczorkiem do szpitala. No ale na szczęście na razie wszystko oki- maluszek ma 0,37mm więc powiedział że jak na 6tc to oki, zwłaszcza że jeszcze 10dni temu był tylko pęcherzyk ciążowy. Wykrył też bijące serduszko także mam dużą nadzieję że ta ciąża się utrzyma :) A ból brzucha może być wywołany infekcją- więc kazał mi zrobić badania moczu.
Rano więc poszłam zrobić komplet badań- krew, mocz, glukozę, toxo, cytomegalię i tarczycę- wydałam o zgrozo 197zł :( No ale cóż czego się nie robi dla maluszka :)
Pozdrawiam was mamuśki :)
Ja dr Leszczyńską bardzo polecam, prowadzę teraz u Niej drugą ciążę. Sprzęt bardzo dobry, sama Pani doktor przemiła, ma czas żeby wszystko wytłumaczyć, można do niej zawsze zadzwonić, jak coś niepokoi. Przy pierwszej ciąży prowadziła mój poród, teraz też bym chciała. Na wizytę trzeba się umawiać tak 3 tyg wcześniej, ale jak miałam problemy na początku ciąży to umawiała się ze mną w szpitalu, bo tam jest codziennie.
Jak ja chodzę na NFZ, to nawet nie ma głośników, wiec tylko widzę pikającą kropeczkę na monitorze, ale jakosciowo wydaje mi sie ok, wcześniej jak maluch miał 11 mm to bylo widać kształt fasolki, teraz jak ma już 3cm to widzialam rączki- takie dwie kuleczki i głowke i ciałko... :) wiec chyba sprzet nie należy do najgorszych... zobczymy jak bedzie na prywatnej wizycie....

A mnie coś wczoraj głowe rozwalalo i niestety musiałam sie podratować panadolem :/ ani sen, ani zimne okłady nie pomogły- myslalam, ze eksploduje..... dzis narazie ćmi i mam nadzieje, ze sie nie rozwinie....
dobry :)
ja się dziś nieciekawie czuje, wstałam z bólem gardła, zimno mi jest, do niczego się czuje, w kościach mnie łamie :(

Pyszotka moja pani doktor ma chyba dobry sprzet, bo na wydruku pięknie widać maluszka, 10,1 mm i nie ma żadnej czarnej poświaty, wszystko oznaczone na wydruku łacznie z biciem serduszka :) ogólnie gabinet jest super jak i pani lekarka :) wizyta z USG i cytologią 130 zł :)
Co do tej glukozy to podobno nie jest źle, damy radę jakoś ;)
Dzień Dobry Sobotnio :-))) Coś nie mogę spać :-)))

Ja planuje wziąć cytrynę,bo chyba tej glukozy nie przełknę :-)

A dziewczyny jak to jest ze sprzętem do USG tak się zastanawiam,czy na początku było u Was widać maleństwo,czy tylko ciemna poświatę?Teraz są te 2,3,4 D i sama nie wiem kiedy którego powinno się używać?Może coś podpowiecie...

A Wasze dr na jakich sprzętach pracują?
Wiem, ze hiv tez można zrobić bezpłarnie, w inviccie, raz w tygodniu, ale dokładnie nie wiem bo tylko kolezanka mi wspomniała, trzeba by było zadzwonic i sie dopytać :)
No i grupe krwi tez kaza zrobic, ale ja bylam krwiodawcą i mam tylko przyniesc książeczke :)
Hej dziewczyny, dopisuje sie do listy:

Majowe:
11.05 - Kasia i Tomuś
23.05 - makuszka
25.05 - atta9
26.05 - Mała757
27.05 - nulka
30.05 - SylwiaW

Czerwcowe:
04.06 - Kobritta
06.06 - marzena-rumia
16.06 - Madziuska2
16.06 - pyszotka
morfologie mocz glukoze tsh, te na pewno bo mam na nie skierowanie, reszty nie wiem.

dziewczyny a które z tych badań mozna zrobić na nfz a które sa płatne ?
Hej Dziwczyny! Chyba niedłygo się do Was dopiszę:P Ale póki co proszę o radę: prowadzicie swoje ciąże "na NFZ" ( jeśli ta to gdzie i u kogo) czy od początku prywatnie??
nie jest tak źle z tą glukozą, ja piłam i jakoś ciężko tego nie przeżyłam, po prostu mega słodkie :) ale ja uwielbiam słodkie więc może dlatego mi nie zrobiło większej różnicy :D

Ja jeszcze mam do zrobienia badanie na HIV niby trzeba zbadać wszystko...

A jak kiedyś będziecie miały do picia glukozę to weźcie sobie pół cytryny i wciśnijcie... mieszajcie i pijcie,mieszajcie i pijcie,bo inaczej tego nie przełkniecie,a nie zmienia to wyniku... koleżanka Mi podpowiedziała :-)
ta glukoza to po prostu poziom cukru we krwi
moja dr to Olszewska, która jest z Klinicznej
Ja mam do zrobienia
- morfologię
- mocz
- glukoze na czczo
- HBsAg - zap. watrąby typu B
- anty HCV - zółtaczka typu C
- VDRL - kiła
- TSH
- fT4
- toxo
- cyto
- rózyczka ale tego nie robie bo przechodziłam
kobriitta a do jakiej dr chodzisz?Ona jest z Klinicznej?
w pierwszej nie miałam robionej tej glukozy, od razu z obciążeniem dlatego pewna nie byłam :) a ta bez obciążenia to po prostu z krwi i nie muszę tej glukozy przynosić ?

no z tą płcią też się zdziwiłam, ale będąc w poprzedniej ciąży dowiedziałam się już w 15 tyg., że będzie dziewczynka, u tej samej dr;
czytałam, że jak jest dobry sprzęt to można to określić już 12 tyg, nawet (nieprawdopodobne)
Madziuska2 to g to może być glukoza (bez obciążenia oczywiście), ja też już robiłam, później (nie pamiętam dokładnie kiedy) robi się tą z obciążeniem:)
Dziś wbiłam się już w spodnie ciążowe, bo miałam małą imprezkę szkoleniową i potrzebowałam czarnych spodni no i okazało się, że w normalnych się nie dopinam w brzuchu:(; na szczęście została mi garderoba z poprzedniej ciąży:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry