Widok

Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (3)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Bo było za długo :-)

Wątek numer 2:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2016-2-t641751,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
AMO - tak, jak piszą Dziewczyny, nic się nie martw i uszy do góry!

Ja mam też małe zmartwienie - dziś, jak jechałam autem to jakiś p%&*@!#$ wyskoczył mi nagle z lewej strony czym zmusił mnie do bardzo gwałtownego hamowania. Mocno się zestesowałam, ręcę mi się trzęsły i aż łzy napłynęły mi do oczu. Z tego stresu nie zarejestrowałam faktu czy pas wbił mi się w brzuch :( teraz jak siedzę to czuję, że jest spięty ale nie wiem czy to po prostu nerwy :(
Może głupie będzie moje pytanie ale czy mogę jechać do szpitala żeby sprawdzić czy jest wszystko ok? Niestety nie mam kontaktu do swojej Pani doktor ale wiem, że też pracuje w Redłowie (w mojej przychodni będzie dopiero w środę albo w czwartek). Nie wiem czy mnie nie odeślą ze szpitala z kwitkiem i czy lepiej od razu szukać coś prywatnie?
Droga Karoluś
Ja jestem z mamuś marcowo-kwietniowych 2016 ale w pierwszej ciąży niespełna dwa lata temu miałam podobny przypadek więc napiszę Ci krótko co zrobiłam. Miałam poważniejszą stłuczkę w Gdyni na estakadzie facet przywalił w tył mojego auta a ja uderzyłam gościa z przodu był stres a z racji tego że był to już początek 9 miesiąca to brzuch był duży i uderzył w kierownicę uderzyłam podobno łożyskiem (jechałam bez pasów bo nie trzeba). Mimo że ciąża byłą wysoka i czułam cały czas ruchy dziecka w czasie uderzenia jak i później też zdecydowaliśmy z mężem że udamy się do Redłowa w celu tak jak piszesz sprawdzenia. Niestety położna przyjmująca nas nie była zbyt miła i chciała nas odesłać z kwitkiem bo trzeba było mieć skierowanie. Mąż nie odpuścił i powtórzył czy zdaje sobie Pani sprawę że żona uczestniczyła w podwójnej stłuczce więc ona już trochę odpuściła i podłączyła mnie do KTG oraz zawołała lekarza który wykonał USG okazało się że wszystko z dzieckiem jest dobrze ale że w KTG pojawiały się pojedyncze skurcze których ja nie czułam zostawili mnie w szpitalu na 3 dni celem obserwacji. Tobie KTG raczej nie zrobią bo za wczesna ciąża ale USG powinni. Powiem tak ja bym pojechała i nie odpuściła póki nie sprawdzą a jak się zgłosisz to muszą sprawdzić tymbardziej że piszesz że twoja doktor będzie dopiero w przyszłym tyg. Przynajmniej będziesz spokojna. Ja teraz jestem w 30tc i bardziej uważam ale tacy palanci niestety na drogach się zdarzają. Na pewno dzidzi się nic nie stało tylko bardziej twój stres. Będzie dobrze! Trzymajcie się wszystkie majówki i czerwcówki zdrowo! :)
Karolus, idź do szpitala i zadaj! Masz prawo do usg.
Widzisz, gdybyś była z Gdańska... Mój lekarz przyjmuje w Wojewódzkim. Umawiamy się z nim czasem na usg w szpitalu, bo tam jest dużo lepsze. Bym do niego napisała... Ale w weekend go nie ma :-P raczej... Daj znać, czy pojedziesz do Redlowa, czy przyjechałabys do Gdańska, gdyby był. To do niego napisze smsa z pytaniem jeśli chcesz.
AMO dziękuję za propozycję i chęć pomocy :) Monisia Tobie też dziękuję za podzielenie się informacjami :)
Na szczęście sytuacja opanowana, szukając ewentualnej informacji o mojej Pani dr znalazłam info, że w placówce, do której chodzę przyjmuje dziś jakiś inny ginekolog i zgodził się mnie przyjąć. Wszystko jest w porządku, po prostu najadlam się stresu i nerwów. Jeszcze przed świętami odwiedzę swoją Panią dr żeby mieć spokojna głowę :) bo tak jakoś co swój lekarz to swój ;)
A tak na marginesie to czy któraś z mam jest z Gdyni? Ja dziś zapisałam się do refundowanej szkoły rodzenia Super mama. Może z którąś z Was będę mieć okazję się spotkać? :)
Bardzo dobrze, że byłas, masz mniej stresu i mniej prolaktyny Ci się przeżyło wydziela. Dasz córce na imię Monika?? Moja starsza ma tak na imię ;-) po mnie, bo to moje drugie imię z chrztu, śliczne!
Jejku ile stresu się najadlas... :(

AMO kochana Ty musisz być dobrej myśli. Będziesz za kilka miesięcy mamą zdrowego maluszka i zapomnisz o tych stresach choć zapewne przyjdą kolejne jak to mamuskom :-)

Ja jestem z Gdańska i zapisałam się do szkoły Mama i Ja na Zaspie ( zajęcia w poniedziałek o 19:15). Może też ktoś jest? :-)
Dysia, to bardzo dobry wybór! Słyszałam o tej szkole. Powinnaś być zadowolona.
Przekonamy się w styczniu :-)
Ale jesteś kolejną osobą, która ma dobrą opinię o tej szkole, więc myślę, że będzie ok :-)
Dziewczyny czy stres w ciąży to nas nie może opuścić?!?
Wyobraźcie sobie, że dziś rano ktoś chciał do nas do mieszkania się włamać. Blok jest nowy, zero sąsiadów na piętrze a złodzieje takich ludzi właśnie obserwują.
Przez ostatnie kilka dobrych dni ze względu na przeziębienie nie wychodzilam w ogóle z domu. Złodzieje obserwowali widać tylko o której mąż wychodzi i wraca z pracy myśląc, że wtedy dom jest pusty. I dziś 15 minut po tym jak wyszedł do pracy to usłyszałam szarpanie klamki i dlubanie przy zamku. Zdążyłam tylko doskoczyc do drzwi i wizjera i zobaczyłam jak sprawdzają po kolei jeszcze czy sąsiadów nie ma. Przekrecilam kluczyk w drzwiach i zbiegli na dół. A ja cała w nerwach... Mamy alarm na szczęście i w razie co ochrona już w drodze jest. Ale co się strachu najadłam to moje... A co jak w święta wyjedziemy i znowu spróbują... Masakra. Oby ich złapali tylko od razu.
O matko Dysia, wspolczuje bardzo, zeby czlowiek we wlasnym domu nie mogl sie czuc spokojnie...

U nas dzis mega cieplo, prawie wiosna - 15stopni bylo w dzien I nawet slonce przeblyskiwalo... bardziej jak Wielkanoc!!

Milej niedzieli dziewczyny.
Miłej niedzieli :)
AMO mam pytanie do Ciebie o ten detektor, który kupiłaś na allegro. Już pewnie testowałaś. Jakie wrażenia? I jaki to był dokładnie model i za jaką cenę. Zastanawiam się nad kupnem.
Czekam ciągle na przesyłkę.. Gdyby nie śmierć córki - pewnie wcale bym w to nie inwestowala - 90zł plus koszty przesyłki. Ale trochę mam strachu i dla spokojnosci go kupiłam, czy raczej - zamówiłam, bo go nadal brak..
Babki różnie piszą, problem polega na tym, żeby dobrze interpretować puls. Bo czasem zanika. Podejrzewam, że zależy to od ułożenia dziecka. Jak juz przyjdzie, to Dysia napisze więcej.
Ok dzięki wielkie.
Miłej niedzieli :-)
hej brzuchatki :-)
ja w weekend miałam siostrzenice w domu więc trochę łatwiej bo dzieciaki mnie nie męczyły :-) dzisiaj robiliśmy pierniczki i zaraz będę balkon ubierać a w srodę wraca mężuś więc nie możemy się już doczekać. :-)
AMO musiałabym tą kwestię przedyskutować z Mężem bo od dawna stawialiśmy na Zuzię, co i tak najprawdopodoniej się nie spełni bo nasz Szkrab na 95% ma między nogami siusiaka ;) - ale nie zmienia to faktu, że zawsze będę mieć Cię w pamięci :)
Rzeczywiście końcówka roku jest dla nas ciężka... Niestety uroki nowych osiedli są takie, tak na dobrą sprawę nawet człowiek nie wie czy osoba, którą się mija na klatce to sąsiad czy może złodziej :(
Dysia, myślę, że skoro ich spłoszyłaś to raczej nie będą kolejny raz próbować.
Zawsze może być Monik ;-)
Mój Mąż czeka na syna, a tu... Surpriza! Trzecia dziewczynka... A miał być Ryszard.
Cześć dziewczyny dawno nie zaglądałam jakoś czasu brak na wszystko, a widzę, że sporo się dzieje :)

AMO trzymam kciuki musi być dobrze!

Karoluś i Dysia współczuję nerwów.

Ja dziś mam wizytę i już od rana bezsenność. Jestem bardzo ciekawa czy potwierdzi się synek. Dziecko na razie daje mi tak popalić z kopniaczkami, aż nie do wiary. Z niczym nie można ich pomylić :)

Do świąt przygotowujemy się na spokojnie. Wigilię w tym roku pierwszy raz spędzamy w domu z mężem i córeczką. W pierwszy dzień świąt przyjeżdża moja Mama a w drugi dzień świąt jedziemy do Teściów. Z prezentami też u Nas nie ma jakiegoś szału, ponieważ tak naprawdę kupujemy prezent dla naszej córeczki, dla córki szwagierki i mojej chrześnicy no i oczywiście dla siebie :)

A jak Wasze samopoczucie? Ja od dwóch dni czuję się fatalnie jak bym nie miała mocy. Ciągle mi słabo, najchętniej bym spała.

Dziewczyny czy już bierzecie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży? Ja od pół miesiąca biorę Pharmaton Matruelle, Szelazo, Vigantoletten 2000, d*phaston(od początku ciąży). Tak się zastanawiam czy może po tych wszystkich lekach tak dziwnie się czuję, bo na pewno nie lepiej:(

Miłego dnia !
Sylwia, moja ginka sugerowała, że d*phaston może potęgować objawy ciążowe typu mdłości, senność. Może porozmawiaj ze swoim lekarzem, czy musisz jeszcze go przyjmować.

U mnie niby powoli ustępują objawy I trymestru, ale miewam gorsze dni, dzisiaj jest mi jakoś mdło.
Czesc dziewczyny

rany Dysia wspolczuje. Nie zazdroszczę. Ale tez myślę, że dwavrazy w jedno miejsce nie przyjda

ja tez nie mam mocy. W ogóle. Spac mi się ciagle chce. A w nocy spie kiepsko. Chyba trzeba się juz przyzwyczaić

ja biore prenatal duo. Witaminy plus kwasy dha. Ale muszę się przyznać, że witaminy to biore codziennie ale te kwasy to średnio raz na 3-4 dni. Jest mi po nich mega niedobrze

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry