Widok

Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (6)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Z okazji 1 dnia wiosny zakładam kolejny wątek :-)
Miłego dnia mamuśki :-)

Dzianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Mała mi 09-10.05.2016
Sylwa 11.05.2016 Nikodem, Wojewódzki
Aga_Kr 15.05.2016 Agata, Kliniczna
Chmurka 16.05.2016 Szymon, Wojewódzki
Pegisu 17.05.2016
weronikaz 19.05.2016
Dysia 21.05.2016 Zuzia, Kliniczna
Aga M. 24.05 Julka, Redłowo
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016 Zuzia, Redłowo
Groszkowa11 31.05.2016 Franek, Zaspa
Kmina 31.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016 Piotruś, Wejherowo
arnika 09.06.2016
Amo 11.06.2016 Renatka, Wojewódzki
KasiaQ 13.06.2016
Marcelinka 17.06.2016
Adelajla 20.06.2016 Filipek
Mała757 23.06.2016 Kliniczna
Pyska 24.06.2016
bosa1 25.06.2016 Martynka, Redłowo
Jusia 26.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016
Buba 30.06.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bralam przez co najmniej miesiac urosept i zurawid 3xdziennie
Dysia zazdroszcze SPA :)
Dysia, jeszcze troche i się skończy lezakowanie, wiec korzystaj.
Ja od wczoraj wszędzie jeżdżę z moim mężem i Starszakiem. Szpital. Masaż. Rehabilitacja. Zakupy. Wyniki badań... Juz ledwo chodzę. Mąż nie ma prawa jazdy, a autem - szybciej. Jestem ciekawa kiedy ja poleze? Zwłaszcza, że mąż zmienił prace - firma w firmie. I za urlop mu zapłacą, a nie oddadzą w dniach wolnych... Wolałabym chyba, żeby wziął 2 dni wolnego i dziecko zabrał, żebym mogła leżeć i leżeć... Paradoksalnie - jestem przekonana, że wyspie się te 3dni w szpitalu, po porodzie...
Proszę :-)
Wróciliśmy właśnie z mężem ze SPA w Gdyni. On się relaksował na masażu a ja pedicure, manicure i maseczki. Coś od życia się należy ciężarnej też :-) tym bardziej, że miałam prezentowo urodzinowy Voucher to trzeba skorzystać. Ale to siedzenie tam mnie wymęczyło. Więc teraz w ramach rekompensaty za masaż mąż działa w kuchni a ja mogę sobie leżeć i odpoczywać. Ledwo co w te moje ręce mogę utrzymać kubek z herbata więc nie mieszam się już dziś w gotowanie.
Dysia jak zwykle czujna ;-)
Dziękuję
Ja biorę Urosept 2x2. Spokojnie można brać.
Właśnie jestem po konsultacji z moim lekarzem prowadzacym - powiedział, że mi pomoże i z babkami to ktg załatwić, a moja położna środowiskowa mówiła dokładnie tak jak Paulina, żeby mieć kartkę z odpowiednim drukiem i dać im do podpisania. Ja głupia jestem, bo nie chce się kłócić... Dziś w kolejce stoję, a facet do mnie, że przecież mogę wejść bez stania... Ja mu na to, że się nie kloce... Trzecia ciąża, a nigdy z niczego nie korzystałam...Nie chce się denerwować i kłócić...
Dziewczyny, lekarz na bakterie mi UROSEPT zapisał, bo mam w moczu... Może któraś tez bierze? Na ulotce tradycyjnie napisane- ze kobiety w ciąży nie! Ble ble ble... Ale ginekolog to się chyba zna?
Bosa ja w pierwszej ciąży miałam duże problemy z takim ciągle napisałam się brzuchem i to juz od wczesnego etapu ciąży i wtedy mi gin tłumaczyła ze branie nospy w ciąży ma sens tylko w dawce maksymalnej tj 3 x 80 mg przez kilka dni i to dopiero wygaszacze taka aktywność skurczów macicy a niestety jednorazowe branie nic nie pomaga u mnie się sprawdziło. Może jak masz wątpliwości to zadzwoń do swojego gin?
Dysia idz idz i to jak najszybciej bo to taki chyba dziwny objaw

Szkolenie bardzo mi sie podobało. Anestezjolog spoko. Opowiadał ze najlepiej znieczulenie wziąść jak się ma słaby prog bólu bo jezeli ma się wysoki to jest peawdopobienstwo ze nie zadziała. Dla mnie to on jest bardzo na tak. Mowi ze dla osob które bardzo się stresuja porodem to nawet przyspiesza akcje bo kobieta jest wtedy spokojniejsza i bardziej dotlenia malucha. A i ze w ciągu tygodnia to niby nie ma problemu. Nie wiem tylko na ile to wszystko to tylko gadanie a na ile rzeczywiście tak jest. A i zeby była szansza na otrzymanie zzo to trzeba właśnie przejsc to szkolenie
Właśnie z nim to dziś konsultowalam i powiedział żeby iść do neurologa jakiegoś w miarę szybko. Bo to nie jest normalne. Mrowienie owszem ale nie taki ból.
Dysia, mówiłaś o tym lekarzowi? Bo to chyba nie jest normalne by tak moco to odczuwać. Ja też puchnę, ale u mnie nic więcej się nie dzieje.
Amo a nie możesz iść do jakiegoś kierownika przychodni (czy jak to tam się nazywa) i powiedzieć, że Ci nie chcą zrobić ktg?albo najlepiej kazać takiej położnej na kartce/odwrocie skierowania podpisać, że odmawia Ci zrobienia ktg. ale bezczelne babska!

Dysia mówiłaś ginowi o tych puchnących/drętwiejących rękach?
Dziewczyny wszystkie bóle, kłucia itp. też mam więc widzę, że to chyba normalne u każdej.
Ja za to męczę się niesamowicie z czymś jeszcze. Mam taki obrzęk rąk, że to aż boli. Wyć mi się chce czasami. Dłonie i całe ręce aż czasami po ramiona są zdrętwiałe, czuje mrowienie, ból i w ogóle nic nie mogę unieść czasami. Talerze mi z rąk lecą. Dziś nawet rano prosiłam męża, żeby ukroił chleb za mnie bo nie mogłam utrzymać noża w ręku :-/ to jest dramat.
Chmurka - napisz proszę, co Ci na szkoleniu opowiedzieli!?
Co do pepowiny - trzeba pozytywnie myśleć. Może się odkręcić. Ale raczej będzie cc.
Idę jutro do invicty bo tam gdzie robiłam wczoraj to nawet nie potwierdził na 100% bo stwierdził, że ma za słaby sprzęt. Więc jeszcze mam troszke nadzieji że po prostu źle zobaczył.
Pietrucha_ musisz być bardziej czujna gdy mały długo albo zbyt intensywnie będzie się ruszał. Ale owinięta pępowina to nie wyrok. Mój synek urodził się owinięty w swoją. Co prawda to wymaga bardzo dużej czujności lekarzy, ale jak wiesz, że tak jest to pewnie zaproponują Ci CC... A kiedy masz kolejne USG?
Ja skurcze takie że brzuch się napina ale nie boli mam już gdzieś od 20 tyg., ale nie za często więc jakoś się tym nie martwię. Ale wczoraj na USG lekarz powiedział mi, że wydaje mu się, że mały jest obwinięty pępowiną no i już teraz w ogóle będę świrować :(
bosa1 - mam od kilku dni to samo a jesteśmy na tym samym etapie ciąży więc to pewnie normalna rzecz ;) Ale faktycznie ból jest taki, że aż momentami dech zapiera, zwłaszcza podczas dłuższego stania/chodzenia.
Bosa ja w pierwszej ciąży miałam duże problemy z takim ciągle napisałam się brzuchem i to juz od wczesnego etapu ciąży i wtedy mi gin tłumaczyła ze branie nospy w ciąży ma sens tylko w dawce maksymalnej tj 3 x 80 mg przez kilka dni i to dopiero wygaszacze taka aktywność skurczów macicy a niestety jednorazowe branie nic nie pomaga u mnie się sprawdziło. Może jak masz wątpliwości to zadzwoń do swojego gin?
bosa, mój synek też jak się wierci to mam wrażenie, że mi igły w krocze, w szyjkę czy nie wiem w co wkuwa... Boli tak, że się zginam z bólu. Mówiłam o tym lekarzowi miesiąc temu na wizycie. Przebadał mnie dokładnie i stwierdził, że to Piotruś i że szyjka jest ok. Dziś też miałam brzuch jak kamień i mnie krocze bolało... Zobaczymy co gin mi powie, idę w poniedziałek do niego.
Może mam głupie pytanie, ale...ten wspominany wyżej wymaz z pochwy to na paciorkowca, tak? :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry