Widok
http://wrzucacz.pl/file/4531390218414 dziewczyny wrzucilam tu fajne materialy ktore dostalam na szkole rodzenia, jesli jestescie zainteresowane to pobierzcie sobie i poczytajcie :)
Jeszcze nie rozmawialam z dr Klimaszewskim- czekam na jutrzejsza konsultacje z okulista czy dostane od niego zalecenie cc. I na najblizszej wizycie- 30.01 pogadam z dr Klimaszewskim. Swoja droga w mniejszych miastach (np. mam kolezanke z olsztyna) jak sie chodzi prywatnie do ginekologa prowadzic ciaze to nie ma problemu- on wystawia zalecenie cc jesli kobieta chce
my na szkole rodzenia mielismy polozna z zaspy i z klinicznej i mowily ze sie nie kapie, chybaze jest jakies zalecenie zeby zostac dluzej w szpitalu, czy to mama czy dziecko musi zostac, to ktos dowozi kosmetyki i wtedy mozna poprosic zeby wykapaly. Mojej kuzynki coreczka lezala tydzien pod lampami bo miala zoltaczke i tez jej nie kapali przez ten czas zeby jej nie wychlodzic
Dziewczyny jaka kąpiel, jakie kosmetyki? Przecież w szpitalu nie kąpią dzieciaczka, jeśli wszystko jest w porzadku to po 2 dniach sie wychodzi, obojętnie po jakim porodzie. Nam połozna mowila tylko o oliwce zeby maluchowi resztki tych blonek po porodzie zetrzec za pomoca oliwki i chusteczek nawilzanych. A na pupe jesli jest potrzeba to w szpitalach maja (przynajmniej powinni) masc posladkowa. A jesli chodzi o ciuszki to 2-3 komplety sa potrzebne na pewno, jesli zostaje sie dluzej to lepiej jak tata dowiezie. Zreszta i polozna i znajomi mowili zeby lepiej za duzo nie brac, tyczy sie to i kosmetykow dla nas i rzeczy dla maluszka, bo ze szpitala lepiej za duzo nie zabierac z tymi wszystkimi bakteriami. Ja po tym jak lezalam w swieta zostawilam resztki szamponu, zelu do mycia, szczoteczke do zebow, pasty, papieru i wrzucilam do kosza bo tak mi doradzali, a pizame i szlafrok od razu po powrocie wrzucilam do pralki. Takie moje zdanie no ale moze Wy wieceie co innego ;)
BWN jestem w tej samej sytuacji co Ty :D liczę na cesarkę, ale wiadomo lekarze zadecydują jeżeli stwierdza, że naturalnie to i tak trzeba będzie rodzić ;) Klimaszewski jedynie odradza wojewódzki w naszym przypadku, bo oni nie patrzą, że była pierwsza cesarka mogą męczyć.
Evelcia ja biorę ciuszki które szybko się przebiera:), bo z rana to dziecko ze 2 razy rozebrać i ubrać musisz:D a nie powiem początki raczki się trzęsą :).
Co do pępuszka to nie ma chyba różnicy co ubierzesz bo i tak każdym ciuszkiem zakrywasz.
Evelcia ja biorę ciuszki które szybko się przebiera:), bo z rana to dziecko ze 2 razy rozebrać i ubrać musisz:D a nie powiem początki raczki się trzęsą :).
Co do pępuszka to nie ma chyba różnicy co ubierzesz bo i tak każdym ciuszkiem zakrywasz.
A ja caly czas mysle o wszystkim tylko nie o porodzie. Tez mam niski prog bolu i nie wiem jak ja to przezyje :P moj maz caly czas sie zastanawia czy byc przy porodzie. Nie chce naciskac ale z drugiej strony nie wyobrazam sobie zeby go nie bylo przy mnie - w koncu to tez jego zasluga ;)
A co lepiej wziac za ubranka? Body i pajace czy moze kaftaniki i spiochy lub polspiochy? Co jest lepsze ze wzgledu na ten pepek?
A co lepiej wziac za ubranka? Body i pajace czy moze kaftaniki i spiochy lub polspiochy? Co jest lepsze ze wzgledu na ten pepek?