Widok

Mamusie październikowe 2012 ;)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zapraszam wszystkie mamusie mające termin porodu na październik 2012 ;))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy są tu jakieś mamy ze Śródmieścia? Gdańsk:)
nowy wątek

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=322245&c=1&k=160
Ja się jakoś do lekarzy nie przywiązuję, tym bardziej że ta pani ginekolog co u mnie przyjmuje jest absolutnie beznadziejna i już wiele opinii słyszałam, że jest w porządku tylko jak się nic nie dzieje z ciążą...
A mój lekarz prowadzący ciążę to najsympatyczniejszy ginekolog u jakiego kiedykolwiek byłam :))
Dzięki bardzo ale do invikty nie mam zaufania a do klifu troszkę daleko, a że płatne to wiadomo. Tylko prywatnie to wchodzi w grę.
ja polecam klif-med albo invicte - tam dr Puzio, ale to jest niestety płatne:(
hej o jejku wczoraj padłam wykończona i nie weszłam już na komputer, a dzisiaj w pracy. Bardzo dziękuje za trzymanie kciuków. Ale już w domku wszystko dobrze:) Nasz orzeszek ma 2,08cm i machał do mnie kikucikami tak się wiercił i kręcił że strach pomyśleć jak będzie większy jak się będzie kręcił. Następna wizyta za miesiąc :) ale w między czasie mogę zrobić prywatnie usg genetyczne i teraz pytanie gdzie je zrobić? Bo się okazało że moja poradnia K nie ma tego w umowie z NFZ mają bardzo ograniczoną tą umowę. A jednak z ciekawości byśmy zrobili.
jabuszko66 jak wizyta? trzymam kciuki cały czas:)
A ja normalnie na wizytę czekałam na NFZ 3-4 tygodnie, a od kąt byłam potwierdzić to potem doktór powiedział za dwa tygodnie bo nie było serduszka, wiec za dwa tygodnie wizyta potem było serduszko więc dostałam komplet badań i też wizyta za dwa tygodnie, czyli dzisiaj:) 3majcie kciuki by wszystko było oki :) Ja stwierdziłam że nie będę zmieniać lekarza jeśli chodzę do niego już jakieś 6 lat to szkoda mi było na samą ciąże zmieniać na innego. A teraz jeszcze przychodnia ma nowy aparat USG najnowszy więc rewelacyjnie wszystko na miejscu
Dziwnie dziewczyny macie z tym NFZ. Jeżeli miałyście lekarza na NFZ już wcześniej to on przyjmuje bez problemu.. Ciężarówki mają pierwszeństwo. Przynajmniej u mnie tak jest.

Gdyby nie ciąża to pierwsza wizyta u mojego lekarza byłaby na lipiec-sierpień :)))

Myślę, że już czas założyć nowy wątek wraz z listopadem :)
W sumie nasz wątek zrobił się już trochę długaśny - może założymy nowy "mamusie październikowo-listopadowe" :) ?

Właśnie ja sama nie wiem czy mam, czy mi się wydaje, a jakby co to się przejdę do lekarza, już kij z kasą jak się naczytałam do czego to może prowadzić :/

Alias, ja na NFZ to ciągle bym była przed moja pierwszą wizytą, a tak już jestem po dwóch, mam kartę ciąży i jakoś czuję się lepiej traktowana :))
Dzięki :) Już nie mogę sie doczekać aż się do was wkręcę:) Pozdrawiam
ivvka łatwo w ciąży złapać infekcję więc jeżeli swędzi to może przejdź się do lekarza. Mnie jak swędziało to się okazało, że mam grzybka :(

Alias, wpis w karcie jest dowodem wizyty :) jak będziesz potrzebowała zaświadczenie to zgłosisz się tam i Ci bez problemu wystawią :)
Witam październikowe mamy:) Ja co prawda chyba załapię się na listopad , ale narazie nie ma takiego wątku:) W każdym razie chciałam się zapytać jak to jest z tym zaświadczeniem o byciu pod opieką ginekologa do 10TC. Byłam dzisiaj na USG i wg lekarza jest to 6TC. Nie dostałam żadnej karty ciąży, ani innego zaświadczenia o wizycie u lekarza-w zasadzie nie mam żadnego dowodu że tam byłam, prócz jego wpisu do mojej karty o wizycie i tygodniu ciąży. Stąd tez moje pytanie: czy jeśli na kolejne USG pójdę juz po 10 tc to będzie ok?? Może to trochę durne, ale wole sie upewnić. Inna sprawa to taka że byłam teraz prywatnie, a w mojej przychodni na NFZ mozna się zerejestrowac na maj/czerwiec, a w szpitalu w Wejherowie dopiero na ..wrzesień...:(
Dziewczyny, czy przydarzyło wam się jakieś swędzenie i pieczenie w okolicach intymnych? Właśnie się martwię że coś mi się przypałętało i nie wiem czy mam lecieć do lekarza, czy poczekać kilka dni? Może panikuję, bo jak na razie to jeszcze pewności nie mam, ale tylko obawy...
Dziękuje:) poszukam w takim razie w polsce:) Dzięki bardzo :)
jabuszko 66 - w Decathlonie ale nie w Polsce, ale myśle, że w Pl też są
jejku ale sie rozpisałyście a nie było mnie tylko chwile. Ja na razie jedyne co używam to oliwki takiej zwykłej i mam nadzieje że wystarczy. A co do imion na razie nie ustaliliśmy jeszcze nic:) Jakos narazie jest orzeszek:)
Wczoraj wygrzewałam się na słoneczku na działeczce bardzo dobrze chociaż trochę namiastki lata:)
Co do przedstawienia się to ja jeszcze raz
24 lata, obrona magisterki w czerwcu/lipcu, pracuje:) mieszkam sobie z mężem na Oruni, po ślubie 8 miesiecy:)
A gdzie udało ci się narzeczona81 kupić ciążowy kostium?
A ja właśnie z basenu wróciłam. Od razu jak zakupiłam dziś specjalny ciążowy kostium to nie mogłam się powstrzymać :)
Obiecałam sobie że raz w tygodniu będę pływać. Staram się też spacerować 30 min. dziennie. No i czuje sie o niebo lepiej;)
A jak u Was?Stosujecie jakieś specjalne ćwiczenia dla kobiet w ciąży?
No wreszcie w domu.. Ivvvka, ja też dziś się wzięłam za sprzatanie. Skończyła nam się umowa z lokatorami, więc trzeba było mieszkanko wysprzątać porządnie. Od jutra będziemy pokazywać:) A teraz zasłużony odpoczynek!!:)

Dziewczyny, zakupiłam olejek i mleczko z Rossmanna (po 12 zł) i od dziś będę stosować. Mam nadzieję,że uchroni mnie przed rozstępami. Ten drugi specyfik - Alcepal-niezbyt ładnie pachnie (jeśli kojarzycie maść Tormentiol to Alcepal pachnie podobnie) no i ma cielisty kolor. Także w czase ciąży to chyba nie bardzo przy naszej nadwrazliwości na zapachy.. Siostra go obecnie stosuje na kilka świeżych pociążowych rozstępów, to powiem ewentualnie jak się spisuje.
To dobrze :) ja się martwiłam i to długo :( ale podgoniło i jestem szczęśliwa. Taka pogoda, że zabieramy po obiedzie małego na plac zabaw :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry