Widok

Mamusie październikowe i listopadowe 1

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
ah otworzę mowy bo tamten ma przeszło 100
poza tym troszke zmodyfikowałam tytuł wątku:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
uu dzisiaj chyba wszystkie mamy odpoczywają po świętach:)

Ja jestem. Czasami ;)Jak Mateuszek nie marudzi ;)

hej
Moja rybka jest grzeczna i mam sporo czasu dla siebie.
A jak tam u Was?
cos ostatnio rzadko tu zagladam:(
Moze wklejcie najnowsze zdjecie waszych pociech...
zaczne pierwsza:)

oto nasz mikołaj:)
image

hehe słodziutkie:)
dziewczyny znowu mam pytanko:)
zastanawiałam sie jak to będzie z ta torba do szpitala,bo póki co nie mam zadnej na kółkach(i tak nie bardzo mam ochote kupowac),a troszke bedzie jednak wazyła jak ja załaduję i co tak dźwigała będę po porodzie-bo na salę poporodową mąż nie ma wstepu(Zaspa) ? no i jeszcze jedna sprawa mnie ciekawi-czy z tej sali gdzie lezymy 2 godziny(na obserwacji poporodowej)wyjeżdżamy na jakimś wózku czy sobie idziemy już same-oczywiscie po porodzie naturalnym...???

Na obserwację wjedziesz na łóżku na kółkach. Potem na tym samym łóżku zostaniesz zawieziona na salę położnic. Ja tak miałam w Wejherowie.
Nie mogę sobie tylko przypomnieć kiedy znalazłam się na tym łóżku;) Pamiętam tylko,że było mi bardzo zimno.

Torbę położą Ci w nogach.
Wstać pewnie będziesz w stanie po kilku godzinach.
Ja urodziłam o 20.30 a wstałam pod prysznic o 2 w nocy.

Nasz renifer:

image

dzięki za odpowiedź:)....
przecudne te Wasze dzieciaczki,mogłabym patrzeć i patrzec na zdjęcia:)więc wklejajcie jak najwięcej:)...mi juz tylko 3 tygodnie zostały(i 1 dzień)mam tylko nadzieje że nie przenoszę,bo znając siebie od 19 kazdy kolejny dzien bedzie dla mnie meczący na maxa....

no i chyba jedno z ostatnich pytan -jak wasze brzuszki?ja mam wiekszosc ciuchów dopasowanych niestety nawet ciazowe sa obcisłe , widziałam brzuszek mojej znajomej po ciazy i co tu ukrywać nie wygladał imponująco niestety jest juz 6 miesiacy po porodzie i nie poradziła soebie z tym..musi kupowac nowe ciuchy(bluzki)szerokie aby zakrywały te fałdki skóry...czy rzeczywiscie to taki problem?(wiem ze sa pasy i zamierzam nosic jakos po 6 tygodniach jak juz sie macica obkurczy...)

Na pewno masz jakieś ciuszki z wcześniejszego okresu ciąży - to na początek. A potem to już bardzo zależy. Ja na przykład nie całe dwa miesiące po porodzie ważę cztery kilo mniej niż przed ciążą. Jeśli będziesz karmiła piersią to może być bardzo podobnie.
A co do przemieszczenia się na salę położnic, to ja po wzięciu prysznica się przeszłam piechotką, a położna poniosła moją torbę. Wszystko zależy ile będziesz miała siły, ale na pewno nikt nie zostawi cię samej. ;-)

Monia u mnie na klinicznej było tak samo jak pisała sysia
po zszyciu przełożyli mnie na łóżku 2 godzinki odleżałam i na tym samym łóżku przewieźli mnie na sale położnic a torba w nogach
co do ciuszków ja się spokojnie mieszcze w te sprzed ciąży no brzuszek mam troszkę ale ja zawsze miałam przuszek w sumie nawet jak by się zmniejszył
spokojnie jak ty dużo wcześniej ćwiczyłaś nie powinnaś mnieć problemu ze mna na sali była babka która po porodzie wyglądała jak by w żadnej ciąży nie była:)
ja bym też wam pokazała jeszcze mojego szkraba a które wklei mi fotke bym przesłałą:)

image
Dziewczyny, napiszcie kiedy planujecie chrzcić swoje skarby? Ile wtedy będą miały?

wszystkie te szkraby sa takie slodkie! :)

Kajuta mogę wkleić Ci zdjęcie jeżeli chcesz ;)

Nasza Pati ur sie 11.10 a chrzest miala 25 listopada. Miala 1,5 miesiaca. Byla z 8 os najmniejsza. nawet byly dzieci gdzies ok 6-7 miesiecy.

Moja córeczka urodziła się 16 pażdziernika, a ochrzcilismy ją w pierwszy dzień świąt. Dziewczyny mam pytanie. Macie jakieś sposoby na katar. Moje maleństwo ma lekki katarek. Dzwoniłam do lekarki kazała wkrapiać sól fizjologiczną. Ale słyszałam też o maści majerankowej, wiecie coś o tym.
ja czytalam ze ta masc dopiero od 4 m-ca mozna stosowac

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry