Widok

Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (6)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
STYCZEŃ:
02.01.2014 kammcia, córeczka Maja, Wejherowo
02.01.2014 Jaagnes, córeczka Agatka / Alicja, Wejherowo
05.01.2014 Dzula, Córeczka Pola
06.01.2014 bubelka, synek, Zaspa
12.01.2014 Nalla, Córeczka Sara, Maja/ Justyna/Edyta/ Hania
13.01.2014 justi, chłopak, kliniczna
14.01.2014 aanulkaa, córka, kliniczna
17.01.2014 Karmelek, córeczka
17.01.2014 Jarzebina, synek
19.01.2014 malgos.1985, córka Marika, kliniczna
19.01.2014 Antonina. Chłopiec Kajko
20.01.2014 Wilczyca246, córeczka Malina, Kliniczna
27.01.2014 Aniaa, CÓRECZKA Helenka, Zaspa
31.01.2014 Martyna.89 Córeczka

LUTY:
01.02.2014 Caroca, synek Tomasz, Zaspa
04.02.2014 Małgosia85;córka Łucja,Zaspa
05.02.2014 sylwia781122
07.02.2014 madziemz; Chłopiec (Emil) na 80% :); Zaspa
07.02.2014 agasolid; chłopiec, Kliniczna
10.02.2014 magda, dziewczynka,
12.02.2014 Nitka, dziewczynka
13.02.2014 zetka
18.02.2014 Kobietka
18.02.2014 babelkowa; Dziewczynka
19.02.2014 Patrycja89, Córeczka Alicja, Zaspa
20.02.2014 mamazosi, Córeczka, Kliniczna
20.02.2014 niezapominajka, Synek
21.02.2014 rdomi
27.02.2014 MarchewkaEwka, córeczka, Wojewódzki/Kliniczna
28.02.2014 Aga M. , Maja, Swissmed
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja spakuję na pewno dwie torby, ta opcja się sprawdziła przy pierwszym porodzie - jedna na porodówkę, czyli głównie rzeczy dla mnie (obowiązkowo skarpetki bo może być zimno w stopy i lepiej się prze :))) + ubranko dla maluszka, druga już po na salę poporodową, która doniesie mi mąż jak już mnie przewiozą na drugą salę.
image
Dziewczyny, a gdzie kupić rozpylacz do tantum rosa ?
a ktoś pisał, że w jysku można kupić albo w ikea ;)
image
zwykł spryskiwacz do roślin:)
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
ale pewnie też w każdej kwiaciarni ;)albo na dziale ogrodowym :)
image
dziewczyny rodzące na klinicznej - czy rzeczywiście jest teraz tak, że mąż nie może wchodzić na salę poporodową, a odwiedziny są tylko możliwe w osobnej sali odwiedzin ?
image
Tak, jest zakaz odwiedzin (dotyczy też męża, który jest dla nich zwykłym odwiedzającym) w salach i jest wydzielona tylko taka klitka, gdzie można spotkać się z kimś, ale jest mała i i tak większość spotkań, jak widziałam, odbywa się na korytarzu.
image
Z tego, co wiem jest osobna sala odwiedzin, jak już leżysz na oddziale. Jedynie po porodzie może być 2h na takiej sali poporodowej, na którą Cię przenoszą.
image
Oj kammciu chyba będziesz pierwsza;))) Ja jeszcze nie mam rozwarcia a i córka troszkę;) mniejsza... Tylko że moje łożysko zbyt szybko się starzeje i ktg rejestruje skurcze nieregularne ale jednak...
Wizytę mam w środę i zobaczymy co będzie;))))
Pieniądze szczęścia nie dają, ale łatwiej cierpieć w luksusie...
[url=http://lilypie.com]
image[/url]
Mi też się wydaje, że Kammcia będzie pierwsza:). Wy też chodzicie teraz na koniec ciąży do gin co 2tygodnie? Bo mi tak lekarz kazał przychodzic. Wczoraj mala wyciągneła stope tak, że zobaczyłam ją i jej wielkosc:D ale kruszyna taka malutka heheh. Za oknem biało szok ale zasypało a ja mam płaszcz jesienny i nie jest on za ciepły:/ lecz szkoda mi kasy kupowac na ostatnie tyg cos nowego
Witam zimowo :)
No zobaczymy kto rozpocznie listę rozpakowanych, ale ten czas szybko mija, niedawno jeszcze narzekałyśmy na mdłości, a teraz już końcówka. Chociaż ja prawie na końcu listy jestem, więc jeszcze sobie poczekam i się nadenerwuje czytając Wasze opisy porodów.
Ja narazie jeszcze się mieszcze w swoją kurtkę zimową, ale też nie mam zamiaru kupować nowej, bo szkoda mi pieniędzy, śmieje się, że jak przestane się mieścić to nie będę już wychodzić z domu ;) W przyszłym tygodniu ruszam do galerii kupić jakiś ciuszek na święta.
Ja do lekarza narazie chodzę co 3 tygodnie, a Wy cały czas jakieś badania krwi robicie na wizyty?, bo ja na każdą wizytę mam coś zlecone. Zawsze morfologia i mocz plus jakieś dodatkowe.
image

ojjj to wielka szkoda z tymi odwiedzinami, choć ma to rozwiązanie także sporo plusów. Dla mnie było pomocne jak był mąż ze mną, np. żeby pomóc mi wstać w pierwszych godzinach po porodzie czy popilnować bobaska, żebym mogła wziąć prysznic.
image
A ja dziś rozpylacz do tantum rosa znalazłam u siebie w łazience..po odżywce do włosów Pantene:D.
dziewczyny nie straszcie mnie już :)
ja ostatnimi czasy chodziłam co 3 tygodnie do lekarza, ale teraz mam pojawić się za tydzień. Na każdą wizytę robiłam morfologię i ogólne badanie moczu. Pod ktg mnie nie podłączali, nie wiem, czy to dobrze, czy źle. zaskoczył mnie lekarz z tą wizytą za tydzień... może myśli, że ostatni raz się widzimy i chciał się pożegnać :D hehe. w ogóle mnie zaskoczył, bo zauważył, że zmieniłam fryzurę hehe :D o łożysku nic nie mówi..
jestem strasznie przerażona tą wagą małej... ale pocieszam się, że usg może się mylić... i lekarz nie mówił, że jest duża, za duża , tylko , że wszystko w normie ;)
zauważyłam, że wieczorami pobolewa mnie podbrzusze, jak na okres, ale może to z przemęczenia, albo już sama się nakręcam. Mąż śpi na czuwaniu hehe. co ja w nocy do wc, to on wyrwany ze snu: co się stało?? już?? ;)
image
Hehe moj maz ma to samo, jak ide do lazienki w nocy to ten sie przebudza na moment i "co sie dzieje, co sie dzieje?" i musze mu po 3 razy tlumaczyc ze nic, ze ide do lazienki, a on przez sen nie kuma hehe;)
Nalla ja ostatnio chodziłam co dwa tygodnie, a teraz co tydzień, ale to ze względu na dojrzałe łożysko, musi być obserwowane czy spełnia swoje funkcje. Z tą stopą to świetne, szkoda że nie miałaś aparatu aby pstryknąć fotkę pamiątka na całe życie;) u mnie to nie będzie widać stópek, mam za dużo tłuszczyku na brzuchu;)

Niezapominajko ja też nie planuję kupować zimowej kurtki, mam płaszczyk a'la bombka ale nie jest zbyt ocieplony, jak założę po
spód ciepłą bluzę to jest ok, gorzej miałam z butami, żadne mi nie pasowały, nawet dwa rozmiary większe... W Auchan kupiłam sobie za 50zł śniegowce takie szerokie;) rozmiar taki jak noszę a mam jeszcze luzy, będą świetne jako buty po nartach;))

Kammciu to trochę dziwne że nie robią ci ktg, może powinnaś się upomnieć? Jak byłam w szpitalu to robili mi zapis trzy razy w ciągu dnia i do tego co 3 godziny słuchali pulsu dziecka przez taki krążek z wyświetlaczem. Ktg rejestruje nie tylko puls dziecka, ale także skurcze macicy, oraz ruchy malucha, dziwię się że w 36 tyg ci nie robią... Ma gin każe przed każdą wizytą;))))

A co do badań to za każdym razem robiłam mocz, co 4 tyg morfologie i/lub tsh,ft4 i różne inne;) Ale mam teraz zrobić morfologię i mocz po raz ostatni w tej ciąży:))))

Czy miałyście już badanie na nosicielstwo paciorkowca? Mi zrobili w szpitalu, ale nie dostałam żadnego papierka, mam tylko wpisane w karcie ciąży że wynik ujemny, co znaczy że nie mam w sobie takiego mieszkańca;)

Aniaa mój mąż też budzi się razem ze mną;)a budzę się w nocy średnio co 2-3 h ale zawsze o 24:00 to już normalne od jakiegoś czasu;) od jakiś 2 tyg mam refluks, więc to on mnie budzi częściej niż pęcherz;)
Pieniądze szczęścia nie dają, ale łatwiej cierpieć w luksusie...
[url=http://lilypie.com]
image[/url]
Ja teraz chodzę do lekarza co dwa tyg. (wcześniej raz w miesiącu). Jeden lekarz zleca morfologię i mocz na każdą wizytę, a drugi prawie nic nie zleca, ale teraz zapowiedział, że na kolejnej wizycie zrobimy "posiew", bo to potrzebne do porodu - może to na tego paciorkowca?:)
Ale na czym polega to badanie? Trzeba się do niego jakoś przygotować? Miałyście już je robione?

Kurtkę musiałam sobie kupić - brzuch mam wielki, a chciałam jakoś wyglądać, bo spotykam się czasem z klientami. Kupiłam w H&M Mama lekko ocieplaną parkę - mam nadzieję, że to wystarczy, bo też już nie chcę inwestować.
image
Jaagnes ale przed terminem porodu sie nie robi KTG standardowo, chyba ze sa jakies powody ku temu. Ktg robia z reguly dopiero po terminie.
Ja na paciorkowca mam miec pobrany wymaz za tydzien na wizycie, to bedzie 34tc. A co wizyte mam robic mocz, morfologie, tsh, ft4, teraz trzeci raz na toxoplazmoze.
Ja jakos nie znalazlam sobie sniegowcow, chcialam kupic sobie podorby emu, bo ostatnie 2 zimy w takich chodzilam i bylo mega wygodnie i cieplo, a teraz jakos nie znalazlam zadnych fajnych. Moze dzisiaj uda mi sie wyskoczyc na chwile do sklepu, zaraz idziemy z corka na sanki:)
Antonina, to zwykly wymaz z pochwy, jak do cytologii, lekarz pobiera w trakcie badania ginekologicznego.
Ja kurtke kupilam na allegro za 130zl chyba z przesylka wiec spoko cena, a jest meeega ciepla i ciesze sie ze ja kupilam bo na dobra sprawe jesli urodze w terminie to jeszcze 1,5 miesiaca przede mna:)
ja akurat nie musiałam kupować kurtki zimowej ;) wchodzę jeszcze w tą z zeszłego roku, co prawda zapinam się na styk, ale częściej chodzę rozpięta ;) gorąca dziewczyna ze mnie, tym bardziej, że nie chadzam na spacery, do pracy, a jedynie z auta do sklepu, znajomych, czy teściów :)
w ogóle udało mi się nie kupować żadnych ubrań ciążowych prócz leginsów ;) chwała temu kto je wymyślił ;) tunik, sukienek wełnianych miałam dużo sprzed ciąży i na czas stanu błogosławionego ;) mega się przydały :D
aaa buty musiałam kupić o dwa rozmiary za duże, ale nie żadne kozaczki, tylko traperki z kożuszkiem :) a i tak mi ciężko je wkładać..
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

do góry