Widok

Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (7)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowe-i-lutowe-2014-6-t508718,1,130.html

STYCZEŃ:
02.01.2014 Kammcia; córeczka Maja, Wejherowo
02.01.2014 Jaagnes; córeczka, Wejherowo/Kliniczna
02.01.2014 Lolkakarolka; córeczka, Kliniczna
05.01.2014 Dzula; córeczka Pola
06.01.2014 Bubelka; synek, Zaspa
09.01.2014 Rauma7; córeczka, Liliannka
13.01.2014 Nalla; córeczka Sara
13.01.2014 Justi; synek, kliniczna
14.01.2014 Aanulkaa; córeczka, Kliniczna
17.01.2014 Karmelek; córeczka
17.01.2014 Jarzebina; synek
18.01.2014 Asikk; córeczka Maja, Wojewódzki
19.01.2014 Malgos.1985; córeczka Marika, Kliniczna
19.01.2014 Antonina; synek Kajko
20.01.2014 Wilczyca246; córeczka Malina, Kliniczna
22.01.2014 Nbk-zuzia; córeczka Zuzia, Wojewódzki
27.01.2014 Aniaa; córeczka Helenka, Zaspa
31.01.2014 Martyna.89; córeczka

LUTY:
01.02.2014 Caroca; synek Tomasz, Zaspa
04.02.2014 Małgosia85; córka Łucja, Zaspa
05.02.2014 Sylwia781122
07.02.2014 Madziemz; synek Emil; Zaspa
07.02.2014 Agasolid; synek, Kliniczna
07.02.2014 Kamczik; synek, Kliniczna/Zaspa
10.02.2014 Magda; córeczka
12.02.2014 Nitka; córeczka
13.02.2014 Zetka
18.02.2014 Kobietka; córeczka, Wojewódzki
18.02.2014 Babelkowa; córeczka
19.02.2014 Patrycja89; córeczka Alicja, Zaspa
20.02.2014 Mamazosi, córeczka, Kliniczna
20.02.2014 Niezapominajka, synek
21.02.2014 Rdomi
24.02.2014 Aga M.; córeczka Maja, Swissmed
27.02.2014 MarchewkaEwka, córeczka, Wojewódzki/Kliniczna
Pieniądze szczęścia nie dają, ale łatwiej cierpieć w luksusie...
[url=http://lilypie.com]
image[/url]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam w nowym wątku:)
Wina bezalkoholowe, poza wymienionymi wcześniej miejscami, można kupić u dystrybutora na Hallera w Gdańsku, w Bomi, w Piotrze i Pawle, w różnych sklepach eko i zielarskich, w Galerii Przymorze w Gdańsku (nie wiem, czy to aktualne), w sklepach internetowych.

Sesji nie robimy - nie mam ochoty.

Od kilku dni mam dużo śluzu (+ przekrwione, bardzo wrażliwe okolice intymne), ale nie wiem dlaczego.
image
Antonino ja też mam duże ilości wydzieliny, opuchnięte wargi sromowe i do tego pieczenie przy próbie stosunku chyba jakąś infekcję złapałam... ale wizytę mam w środę i zobaczymy co gin na to powie, może to przyczyna wiecznych bakterii w moczu i ujemnego wyniku posiewu.

A co do winka, to jakoś do bezalkoholowego mnie nie ciągnie, ale za to w auchan jest piwo bawaria jabłkowe lub pszeniczne z 0,0 zawartością alkoholu;) jabłkowe smakuje jak redds;) mniam... polecam cena ok 2,5-3,0 zł ale to mała butelka chyba 250ml.
Pieniądze szczęścia nie dają, ale łatwiej cierpieć w luksusie...
[url=http://lilypie.com]
image[/url]
Uwielbiam Bavarię, ale tę bezsmakową (choć i jabłkowa i brzoskwiniowa nie są złe:) Ta bezsmakowa ma większą butelkę - 330ml. Są też dostępne w Inter marche.
Ja jutro będę u lekarza to też się wypytam. Nie miałam dotąd żadnych bakterii. Poza tym to przekrwienie to tak, jak w dziąsłach i w śluzówce nosa mi się zrobiło - nigdzie nie mogę się mocniej dotknąć.
image
no to muszę rozejrzeć się dokładniej w intermarche za piwem ;) ja cały czas mam krwawiące dziąsła podczas mycia zębów, do tego rano nos zapchany i też czasami krew się pojawi.. co to opuchlizny warg to też zauważyłam, że chyba wszystko się powiększa ;) u nas abstynencja seksualna od samego początku... pewnie jestem już wtórną dziewicą hahaha ;)
po ostatnim badaniu krwawiłam, wiec nie wiem co by się działo po sexie... chyba potop :D także ja dziękuję ;) i zazdroszczę tym, co mogą ! :D
może na walentynki zaszaleję ;) hehehe
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
przekrwienie/powiększenie okolic intymnych jest podobno 'normalne' na tym etapie ciąży, tak samo jak wrażliwe dziąsła i krwawienie z dziąseł (podczas kontroli stomatologicznej tak mówił stomatolog), dziewczyny - jesZcze trochę i koniec tych różnych 'przyjemności ciążowych' ;) ja ostatnio zdałam sobie sprawę, że został mi dokładnie miesiąc..i..zaczynam się niestety bać... :/
No to dobrze, że to normalne, bo trochę się wczoraj wystraszyłam.
U mnie strach przeplata się z radością. Chyba jednak bardziej cieszę się niż boję:)
image
Antonina podjęłaś już decyzję o porodzie, bo widziałam, że się mocno zastanawiałaś? :)
image
Nie, decyzji nie podjęłam. Chcę jeszcze pogadać z lekarzem - może jutro mi się uda.
image
Ja po wizycie u ginekologa.
Szyjka zamknięta ma 21 mm. Wody płodowe i łożysko ok. Niestety nie wiem ile mała waży, bo lekarz tego nie sprawdzał. Następną wizytę mam mieć 27 grudnia, ale może już nie dotrwam. :)
Miałam też dzisiaj pobierany wymaz na paciorkowca, no i zlecił mi jeszcze ostatnie badania: morfologia, mocz, HBs, HIV itd.
Teoretycznie już w przyszłym tygodniu mogę urodzić, więc zaczynam się coraz bardziej bać. :)
image
Dzula to szyjka jeszcze dluga, a jak dodatkowo zamknieta to raczej dotrwasz do terminu:)
No właśnie, zobaczymy jak to będzie. :)
image
przerażają mnie te zdjęcia z porodówek.... mogliby pomalować na jakieś ciepłe kolory, może lepiej by się rodziło ;) Jakoś wydaje mi się (biorę jedynie estetykę pod uwagę ), że w Weju to jakaś ta sala bardziej przyjazna jest ;)
image
Kammcia, o tym samym pomyslalam jak przegldalam ten artykul. Okropienstwo. A jakos zwlaszcza przeraza mnie wyglad sali porodowej w Redlowie brr...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
widzę ze same pozytywne opinie wybrano do artykułu, hehe -czyli mamy wszystkie super szpitale, zauwazylyscie jaka roznica w ilosci łózek pomiędzu Zaspą i pozostałymi? no i poród lotosowy..hm...jakoś do mnie akurat nie przemawia...:/ ale artykuł ogólnie fajny i 'na czasie'
Ja tez mam przekrwione i spuchniete narzady plciowe ale to jest chyba juz urok ostatniego msc ciazy

Widok sal porodowych tylko mnie zestresowal ...redlowo masakra i tragedia. Najlepiej wyglada uck i swissmed. Szkoda ze nie napiaali o Wejherowie tam sale sa piekne i przytulne.

Dzisiaj nie czulam sie dobrze chcialo mi sie wymiotowac i mnie przeczyscilo az wystraszylam sie czy to nie aby pierwsze symptomy porodu ...ale przeszlo na szczescie. Macie tez takie ciagle parcie na mocz? Jak gdzies ide mam wrazenie ze ciagle chce mi sie siusiu a tak naprawde to sa 3 krople. No i wyprozniam sie po 2 lub 3 razy dziennie ...meczarnia ten ostatni msc.

Kupilam sobie w koncu rzeczy do szpitala brakuje juz mi tylko koszul i szlafroka a tak wszytko mam
Dziś nawet w takiej lekkie niezobowiązującej rozmowie położna mówiła właśnie o Wejherowie, że warunki dobre, ale z Gd to jednak odległość
Widok tych sal przeraża, na żywo chyba jeszcze gorzej, fakt że jak Cię wszystko boli, to średnio myślisz o kolorze ścian
image
O juz nowy wątek, jeden plus mojej bezsenności, że mogę nadrobić forum :) Co do porodowek jakoś wygląd sal nie robi na mnie wrażenia, raczej martwię sie o to żeby trafić na dobry i pomocny personel okoloporodowy.
Hej :)

U mnie dzidzia od wczoraj tak aktywna po lewej stronie brzucha, ze az nieraz muszę się czegoś złapać lub przysiąść, jeszcze czegos takiego nie miałam że te ruchy bolą...

Ja własnie dzis mam zamiar uzupełnić braki co do wyprawki dla mnie do szpitala i tez sie juz spakuje, w razie co ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

do góry