Widok

Mamy Lipcowo-Sierpniowe 2014 cz.27

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
ROZPAKOWANE

CZERWIEC:

7.06 (09.07) - Awanturka - Wituś 2530 - CC - Kliniczna
15.06 (02.07) - Diablica 48 - Ania 2700, Ola 2650, Oliwka 2450 - CC - Sztokholm

LIPIEC:

03.07 (19.07) Chaton - Mateusz - 3400g - 54cm - SN -Zaspa
04.07 (11.07) Rozyczynka - Oskar - 3530g - 55cm - SN - Wejherowo
04.07 (11.07) Martika - Laura - 3060g - 52cm - Kliniczna
05.07 (10.07) Ciezarowka - Zosia - 3200g - 52cm - Wojewódzki
06.07 (21.07) Rikaa - Liliana - 2880g - CC - Zaspa
07.07 (08.07) Agata905 - Synek - 3650g - 51cm -Zaspa
08.07 (05.07) Afro666 - Maksio - 3755g - 56cm - SN
08.07 (15.07) Kaasik11 - córeczka - 3750g - 57cm - Wojewódzki
09.07 (11.07) Alana - Nadia - 4200g - 51cm - CC - Redłowo
10.07 (14.07) Blatella - Ola - 3400g - 54cm - Kliniczna
12.07 (14.07) Olcik87 - Malwinka - 3250g - 56cm - SN - Kliniczna
13.07 (10.07) Karol...- Łucja - 3560 g - 56 cm - Wojewódzki
13.07 (10.07) Polika86 - Kornelia - 4420 - 59 cm - SN - Wejherowo
16.07 (30.07) Jolcia - Zuzia - 2930g - 57cm - SN -Wejherowo
17.07 (03.08) Ola86 - Laura - 3180g - 54cm - CC - Zaspa
20.07 (22.07) Meg85 - Julia - 3200g - 53 cm - CC - Wojewódzki
25.07 (04.08) Sabbi - Eryk - 3720g -54 cm - SN - Kliniczna
29.07 (15.08) Lisia32 - Córeczka - 2850g - 52 cm - SN - Kliniczna
30.07 (12.08) Kia - Synek - 3800g - 56 cm - CC - Zaspa

SIERPIEŃ:

1.08 (24.07) Agamak13 - Amelka -3890g - 56 cm - CC - Kliniczna
1.08 (17.08) Mamita - córeczka - 2690g - 51 cm - SN - Zaspa
03.08 (23.08) aleksandry - Liwia - 3160g - 53 cm - SN - Kliniczna
4.08 (7.08) Koralik - Kubuś - 3840g - 57cm - CC - Redłowo
5.08 (4.08) Inspired - Amelka - 3720g - 54 cm - CC - Swissmed
8.08 (6.08) Sierpniowa - córeczka - 3450g - 56 cm - SN - Kliniczna

-WCIĄŻ CZEKAJĄCE-

Lipiec:

muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
kklaudiaa - 29.07 - Filip - Kliniczna
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :

bauaganiarka - 4.08 córeczka
Ofelia - 04.08 chłopiec / Kliniczna
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
kasia28 - 8.08
Asia - 16.08 - kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
mala84 - 20.08. - córeczka
jUstme. - 21.08
oliwia1126 - 21.08 - synek/ Wejherowo
roksana.s - 23.08 - córeczka - Oleńka
Jagunia - 23.08 - córeczka
emilanaw - 28.08 - córeczka

Link do poprzedniego wątku : http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-Lipcowo-Sierpniowe-2014-cz-26-t556114,1,130.html
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Udalo mi sie zasnac przed 10ta. Ale to bylo nieprzyjemne.. Cos dzialo sie na pewno bo bol byl zupelnie inny i te skurcze tez-bo jednak sie pojawily i mimo,ze bol nie byl super silniejszy to golym okiem widzialam jak macica zamienia sie w skale a przestraszylam sie tak,ze zaczelam wyc do tego ksiezyca :p.. Maly cos tam majstrowal caly czas przy szyjce,stawiam jednak,ze to On cos uciska :p
Teraz boje sie wstac,zeby macicy nie podjudzic hahaha Jakos za wiele sobie przypomnialam przez te 4godziny :p

Jolcia ten bol byl taki miesiaczkowy jakby z kolka polaczony :p Teraz niby spokoj ale dalej cos wisi w powietrzu . Niech powisi jeszcze przez noc ;)
Jagunia obnizenie brzucha to kilka wwiertow Maluszka i juz ;)
M sie nadziwic nie moze,ze tak sie to zmienilo przez noc - jakis duzo mniejszy sie zrobil,taka pileczka :)

Zastanawiam sie tylko dlaczego Junior tak malo spi,ciagle cos gmera.. A chyba powinien wlasnie mniej sie teraz ruszac?
Witam w nowym watku ;D
Mi tez opadl brzuch z tydzien temu.. wczoraj bylam na ktg w swiss bo mala cos mniej sie rusza.. tetno ogolnie w normie pare razy wyzsze niz 160.. ale nie znacznie..
a skurcze hmm nie znam sie na tym ale chyba ich nie ma :P
image
Roksana jak sie Maluch rusza to tetno wzrasta nawet do 180-to normalne. Nasz puls tez sie zmienia wraz z aktywnoscia.
Dostalas wiadomosc na fb? Tam Ci wrzucilam przykladowe ktg ze skurczami.
Eh Ewa liczyłam na ciebie :)
Afro przeciez pisalam,ze dzisiaj nie moge :p
a tak serio to bylam juz niezle zdygana ;)
Moja też się mniej rusza....zdecydowanie..ale brzuch streczy u góry na maxa :) I dobrze że potrafi tak myknąć w wszybkim tempie na dół, bo myślałąm że z dwa tyg się pewnie obniżą :)

Ewcia...no chyba teraz w końcu nadejszła wiekopomna chwila ..znaczy zbliża się..znaczy zbliża się szybciej niż do tej pory się zbliżałą :)))
Roksana, coś mi się wydaje że chcesz mnie tu zostawić samą na końcóweczce :P
Ide zaraz do kina...to może trochę młoda poskacze :)
Haha No i właśnie dlatego że nie możesz dzisiaj to liczyłam na ciebie,ot...taki psikus od losu..
Jagunia moj M jak zobaczyl ten brzuch i mnie przerazona nad ranem :p to stwierdzil,ze najpozniej jutro pojedziemy-znawca :p
Odpowiedzialam krotko:kazda normalna kobieta faktycznie urodzilaby do jutra ale moj organizm lubi wysylac takie falszywe sygnaly i moge nawet przenosic..
Choc naprawde czuje sie inaczej..
Afro wlasciwie jak mam rodzic te 15min to starszak by poczekal na poczekalni ;)
Ewa nie martw się, na pewno na dniach obie urodzimy :-)
Dominik urodził się 22 listopada 2007 roku
Filip urodził się 14 sierpnia 2014 roku
Jagunia we wtorek ide do gin
jak mala juz będzie wazyc 3300 i bedzie ok to robie wszystko by przyspieszyć :)
image
W ogole na liście jest blad nie wiem czemu mam tak podane.. :> termin z OM mam na 21.08 :D nie na 23
image
Ale tu dziś cisza... Brakuje Muminki! Ciekawe czy podczytuje forum i się nie udziela czy w ogóle nie wchodzi ;-)
Ciekawe ktora sie z okazji pelni dzisiaj rozpakowuje ;)

Jutro nareszcie poniedzialek. Mlody do przedszkola wiec mam nadzieje zdrzemnac sie w ciagu dnia. O ile nela pospi bo dzisiaj miala tylko 1 drzemke ok 2 godz a tak ze 3 po 15-30 min...

Upaly na szczescie puscily :) o niebo lepiej sie czuje fizycznie oby to troche potrwalo :)
oby jutro nie bylo goraco bo chce isc do brzezna z chlopakamna spacer i a w skwar Juniora nie wezme z domu.
Urodziny Starszaka mnie dzis wykonczyly. Dobrze ze tylko raz w roku a w sumie teraz juz dwa razy. Najwazniejsze ze syn zadowolony i jutro pewnie nie wyjdzie z pokoju bo bedzie sie bawil nowa dostawa plastiku:-)

Po jakim czasie to co zje matka przedostaje sie do mleka? bo zastanawiam sie czy dzisiejszy tort moze juz meczyc Juniora bo cos nie moze zasnac....
Sabbi chyba do 24h czy cos koło tego. Zależy co to i jak długo się trawi.

Jolcia to trzeba było krzyczeć ;D

My z Oskim właśnie wróciliśmy z działki. Młodemu tak słuzy świeże powietrze, że caaały czas spal. Godz aktywności rano i 3 wieczorem a tak spał i spał. Aż na ni zaczynałam tęsknić.
No i się uśmiecha ;D Jakie to jest słodkie ;)

przed porodem Mały wcale mniej się nie ruszał. Brzuch też się nie obniżył znacznie. Prawdę mówiąc tyle, że po czasie sie kapnęłam. A bóle miesiączkowe miałam w niedzielę. Przepowiadacze od pon się zaczeły a w piątek me dziecię się wykluło ;)

Muminka odezwij się chociaż ciut ciut ;)

Dostałam paczkę pampersów Dada 2 i stwierdzam, że ich nie lubię i zostaje przy oryginalnych. Jakoś są dla mnie strasznie sztywne i takie "watowate".

Beata mozliwe. Ja mam pamięć dobrą, ale krótką ;p A imienia nie pamietam, ale go nie nie zapomnie długo ;D

Mój połóg jest na totalnym zakończeniu. Ale pobolewa mnie brzuch okresowo. Też tak macie?.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A Muminka to chyba najpozniej za 2 dni bedzie miala Synka przy sobie? Cos pisala o wywolaniu?
Chyba,ze juz jest po tylko nie ma czasu wrzucic info.
Róża ostatnio weszłam z.młodym do łazienki gdzie na linkach wisiał różowy ręcznik z motywem w.witcha -znaczy się.taka bajka, na nim wielka postać dziewczyny.w.czerwonych włosach z.wielkimi oczami i szerokim uśmiechem..małemu tak.się.spodobala że obdarzył ręcznik najpiękniejszym usmiechem pełną gębą...ja.czekam z.utęsknieniem na uśmiech.do mnie...owszem zdarza mu się jak do niego gadam,Ale.to jeszcze nie to...zazdroszczę ci tego spania na dworze bo Maks nie chcę spać..tylko przysypia i budzi się co chwilę,i stanąć nie mogę ,a marzy mi się lawka w parku i ksiazka :( kurczę ja zapomniałam o mumince, może ma już maleństwo przy sobie
A co tu taka cisza? Czyżby wszystkie nierozpakowane pojechały rodzic?
Ja sie melduje ;) nie rodze ;)
image
Ale ciekawe co u bauaganiarka :D cos sie ruszylo czy cisza?:)
image
Roksana a Ty jak się czujesz? Jakieś skurcze?
image
Ja też niestety jeszcze nie rodzę :-/ ale to z jednej strony dobrze, przynajmniej jeszcze dziś zrobię jakieś większe zakupy bo słabo u mnie z zaopatrzeniem zamrażalnika ;-) Chyba głównie zaopatrzę się w jakieś gotowce typu pierogi, na wszelki wypadek gdyby nie starczało mi po porodzie czasu na zrobienie obiadu ;-)
Ja też jeszcze nie rodzę. Byłam rano w Swissmedzie na ktg oczywiście skurczów brak. Lekarz zrobił usg Młody zapowiada się na ponad 4200 wagi. Jeśli akcja nie zacznie się do czwartku to na 8.30 w czwartek mam się stawić na oksytocyne i będziemy wywoływać poród. A do czwartku to ja chyba zwariuje :/ wszystko mnie już boli ledwo się ruszam a tu jeszcze 3 dni czekania.
image
Chaton rano podbrzusze mnie pobolewa ale sama nie wiem, ogolnie moje miesiaczki sa mega bolesne takze ja nie wiem czy to wszystko poznam :P
wolalabym zeby mi wody odeszly :P
image
Roksana poznasz ;) Ja mdlalam przy miesiaczkach a i tak mnie ro nie zaprawilo :p
U mnie bez zmian od wczorajszego poranka.
Jade na KTG
Roksana na pewno rozpoznasz TE skurcze. Ja też nie miałam pojęcia czego.się spodziewać, ale jak przyszły to byłam już pewna :-)
My wczoraj wieczorem wróciliśmy do domu. Mała już pierwszej nocy dała nam czadu ;-) zasnela dopiero o 3 i to w łóżku przy mnie...
z karmieniem też nie jest łatwo, dopiero trzeciego dnia w szpitalu zalapała cyca i to dopiero przez nakładki silikonowe. No i nawał mam od wczoraj, a ona tak mało zjada :-\ położna przychodzi jutro. a ja boję się, że mi zastój się zrobi... jak sobie radzilyscie z nawałem dziewczyny?
image
I ja się melduję jako nadal nierozpakowana.
Zero oznak zbliżającego się porodu. 1 i 2 sierpnia bolało mnie jak na okres, a w sobotę to już mega, ale po tych dwóch dniach się skończyło i do dziś dnia cisza i spokój. Bo to że twardnieje mi brzuch od nie wiem kiedy, to tego nie liczę.
Ale już zaczynają się telefony, smsy czy już jestem po. I to nawet od takich osób z którymi nawet nie jestem blisko.
Ja w sumie to tylko raz musiałam się laktatorem ratować a tak to młodego wykorzystywalam...gdzieś widziałam filmik odnośnie karmienia i położna tam mówiła, że jeśli jest problem z sutkami to kupić strzykawke o średnicy ustaje, obciąć końcówkę i wyciągać skutki,znaczy zassac i takiego sutka w tej strzykawce zostawić na parę minut podobno wyciąga
Sierpniowa co do nawalu.Jak najczesciej malucha do cycka przystawiac niech pomaga mamie. A poza tym po karmieniu sciagnac reka badz laktatorem do momentu ulgi jak mocno boli to idz pod cieply prysznic. polewaj piersi i sciagaj reka duuuzo masowac i sam bedzie wyplywal. Nie zapomnij na koniec wziac chlodny prysznic na piersi aby je ostudzic. Generalnie mi pomagaly jeszcze zimne oklady z kostek lodu zawinietych w pieluche tetrowa po kazdym karmieniu. No i niesamowita i zawsze pomagajaca kapusta i oklad z niej. wkladamy liscie na troche do zamrazalnika potem rozbijamy tluczkiem do miesa i na kladziemy na piersi. Zapach jest niesamowity ale najwazniejsze ze pomaga:-) Ja pilam jeszcze szalwie 2dni rano i wieczorem 2torebki na pol szklanki wody:-)
Trzymaj sie i pamietaj ze to zaraz minie:-)
Sierpniowa ja odciągałam po troszku laktatorem, ale niedużo, tak tylko żeby poczuć ulgę. Bo im więcej ściągniesz, tym więcej cycki wyprodukują mleka... Aż mnie zaczynają boleć jak o tym pomyślę ;-)
Bauaganiarka rozpakowana, pisała na fb :-)
KTG w tej ciąży jeszcze nigdy nie było tak płaskie jeśli o skurcze chodzi bo tętno w porządalu :)

Ale... Starszak opiekę ma zapewnioną więc może mój organizm ruszy z tą akcją do końca bo myślę,że ten stres odnośnie pozostawienia Młodego tez nie pomagał ..
Dajecie coś dzieciaczkon na problem z gazami?Maks czasem się tak wysila że zapomina oddychać.. Nie są to kolki,masuje mu często brzuszek ale nie mogę patrzeć ile mu to bólu sprawia,problemu z kupą nie ma...należy do tych dzieci u których ciężko z odbijaniem, a potem się pręży i w efekcie tego ulewa :(
A i miałam pisać że w rosmanie wkładki już za 15 zł na kartę
image

image
Afro ja mam zamiar dawać jakiś espumisan czy coś tak zapobiegawczo, musze męża do apteki wysłać po coś. Bo nie mam zamiaru mieć powtórki z z rozrywki z kolką...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Afro jakie wkładki?.
Ja daje Sabsimplex albo Infacol i nie zdarzyło mi się, zeby nie pomogło.
Zauważyłam wg, ze jak Mały się napije dużo wody to w krótkim czasie robi kupię. A z kupą zawsze bączki też się ulatniają ;)
A dostałaś w szpitalu te kropelki BioGaja?. Może je spróbuj. Nie wiem czy sa skuteczne, ale fajne jest to, że daje je sie tylko raz dziennie a nie przy każdym karmieniu.
No i co do spacerów to nie jest zawsze tak kolorowo, ze on śpi cały spacer bo tez się budzi co 10-15 minut ale jak już zaśnie twardo i wyczaje ten moment i stane to się nie obudzi. No ale na działce swojskie powietrze robi swoje. Wiesz krowy, konie ;D Ten smród na niego działa ;D
A zachowanie Maksia na widok różowego ręcznika jest podejrzane ;D hehe

Co do nawału to również potwierdzam zbawienne działanie zimnej kapusty. Ale nie zamrożonej. Bo tylko z niej cieknie i się rozpada. No i ja ściągałam tylko ciut przed karmieniem, żeby Oskara nie utopić w mleku ;D No i przed nałożeniem kapuchy brałam właśnie najpierw gorący a potem zimny prysznic.

Szukałam dzisiaj sukienki. Takiej na lato ale chciałabym ją założyć we wrześniu na 50tkę. No i stwierdzam, że długa droga przede mną ;/ Była jedna fajna, ale przez moją odstająca d*pę oczywiście musiała być za krótka... Eh.
image
Moja Laura przy karmieniu pręży się i stęka. Często muszę brać ją od odbicia kilka razy podczas jednego karmienia. Daję czasami Espumisan, ale nie wiem czy to coś pomaga czy powinno się go dawać regularnie. Karmienie jej przez to jest straszne. Z chłopakami nie miałam takiego problemu, więc sama nie wiem co na to poradzić.

Rozyczynka, a czemu dajesz Sab Simplex-Oskar miał problemy z kolkami czy zapobiegawczo?
Bio coś tam dostałam,faktycznie spróbuję..jak będę na szczepieniu to podpytan lekarki co ona poleci..
Rozowy ręcznik.wylądował na krześle i robił za tv dla Maksa a ja miałam trochę spokoju,zapewna mu się laska spodobała.. Ja muszę że 2 godz.chodzic żeby zasnął na amen a po takim czasie to zwijam się do domu bo ile można w kolko chodzic...wczoraj np.myślałam że zasnął i pojechałam na ławkę.gdzie było inne podłoże nawet3 metrów nie ujechalamp jak było po spaniu...a wkładki to laktacyjne jj
image

image
Mi przy karmieniu nic takiego się nie dzieje zazwyczaj zawsze zasypia a wtedy o odbiciu w 50 %mogę zapomnieć
image

image
Dziewczyny mam pytanie może głupie ale ja już sama głupieje.. jak odchodzą wody to dużo tego jest? Bo właśnie coś mi pocieklo po nogach bez żadnej kontroli ze strony moich mięśni kegla.. i teraz się zastanawiam czy to to czy nie.. a tak ilościowo to z pół szklanki może.. ale jak odejdą wody to skurcze powinny się zacząć tak?
image
Niekoniecznie musi być tego dużo, bo wody odchodzą stopniowo. Może załóż sobie wkładkę i zobaczysz jaki ma kolor. Jak to były wody to jeszcze będzie Ci coś ciekło. ;-)
Jak wody odejdą to nie zawsze zaczynają się skurcze.
Ja tak miałam i nie potrafili określić czy to wody czy rozrzedzony czop,ja bym się zbierała na twoim miejscu
image

image
Z tego co wiem to skurcze nie ida zawsze w parze z wodami.
Po odejsciu wod w ciagu 24 h powinno sie stawic na IP
image
Ta pierwsza zamoczona totalnie była przezroczysta.. wkładkę zmieniłam poczekamy dalej na rozwój sytuacji.
image
To czejamy na kolejnego maluszka
image

image
Beata mi takie coś wylało się dwa dni przed porodem i to był początek odchodzącego czopa. Dość dużo tego było i też myślałąm ze to wody ale babko na ip uświadomiła mi że to czop.

Powodzenia ;)
image
image
Muszę jeszcze powiedzieć, że te 4 tygodnie, które minęły przyniosły mega turbo zmiany w zachowaniu Nelki.
Dzisiaj np jak posadziłam ją w leżaczku była tak długo grzeczna, że zdążyłam zrobić cały obiad!

W dodatku dzisiaj w nocy jak zasnęła po 21 to obudziła się koło 4 na jedzenie.

Bardzo się już interesuje wszystkim dookoła i furorę robi mija ściana w duzym pokoju z wielkimi czerwonymi kwiatami. Zajmuje ją to na dłuzszy czas :)

Rany jak te dzieci rosną ;)
image
image
nie wiem czy to czop czy wody, ale cieszę się Beata, że w końcu coś zaczęło się dziać, trzymam kciuki
image
Po 24 godzinach to TRZEBA urodzić :)
Jechać najlepiej od razu bo Maluszek potrafi różnie zareagować na odejście wód i np spada tętno. Tak chyba nawet było u Mimmosy.
Ogólnie przyjmuje się,że mamy 6 godzin na pojawienie się na IP po odejściu CZYSTYCH wód i negatywnym GBS bo jeśli zielone bądź brunatne albo obecny paciorkowiec to migusiem do Szpitala.

Beata ja bym pojechała, nie zaszkodzi Wam a może to właśnie TO :)
Czop to odchodzi mi już od 4 dni. Taki brunatno- brązowy śluz. Zmieniłam wkładkę i tylko czekam czy będzie cieklo dalej czy nie.. z tego wszystkiego idzie sfiksowac :p mój Mąż to co 5 minut pyta czy jedziemy na IP i czy ma dzwonic do mojej mamy że ma się pakować i wsiadać w pociąg :)

Znając moje szczęście to pewnie teraz wszystko się zatrzyma skoro tak czekam na ten poród.
image
to poleż chwile i jak bedzie ciekło na leżąco to to wody ponoć
image
image
Beata Tez tak miałam, najpierw taki brunatny a potem w nocy przezroczysty,pojechaliśmy w przeciągu godz na ip i już zostałam
image

image
No pierwszy raz cieklo właśnie jak leżałam i tylko zdążyłam się zerwać do WC żeby kanapy nie zamoczyc :D

Ide poleżeć i zobaczymy. A miałam na obiad jechać z Mężem a skończyć się może na porodowce ;)
image
Wody moga odejsc całe albo własnie taka ilość koło szkladki no albo się sączyć. Jedź zobaczyc. I tak jestes przeterminowana ;p to może Cię zostawią...

Afro nie wiem czy Wy w Gdansku macie Tygryska ale tam jkest taka stala cena

Sabsimplex pomoaga tez na kupe i gazy. Bynajmniej nam. I daje tylko jak cos sie dzieje. Raz czekałam i nie chce znow pół nocy z nim sie meczyc...
image
Chyba nie mamy tygryska gdyby nie.ta promocja zamawialabym w necie
image

image
Beata jest jeszcze jakiś sposób z kaszlnięciem ;) Nie wiem,czy dobrze zapamiętałam ale trzeba się położyć i kaszlnąć i chyba niektóre palec wtykają w miejsce skąd wody się wylewają ;) ;) I jesli w trakcie kaszlnięcia na leżąco coś poleci to wody.
Ja i tak już dawno byłabym zebrana na IP :)
Ja zbieram się na IP bo mimo że nie czuję żeby coś cieklo to teraz jak byłam siku mój śluz się zrobił krwistoczerwony więc trudno najwyżej odesla mnie do domu.
image
No to jedź koniecznie bo prawdopodobnie rozwarcie już powinnaś mieć pokaźne jak śluz krwisty :)
image
image
Ale skurczów nadal brak.. ;/ czekam na ktg i zobaczymy co powie lekarz.
image
ROZPAKOWANE

CZERWIEC:

LIPIEC:

25.07 (04.08) Sabbi - Eryk - 3720g -54 cm - SN -
28.07 (04.08 ) Ofelia Tymoteusz-3450-54cm -Kliniczna

SIERPIEŃ:

-WCIĄŻ CZEKAJĄCE-

Lipiec:

muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo

Sierpień :

bauaganiarka - 4.08 córeczka
kasia28 - 8.08
Asia - 16.08 - kliniczna
jUstme. - 21.08

Dopisuję się do rozpakowanych:)
Beata informuj :)) trzymam kciuki.
Ofelia gratulacje!!:)
image
Ktg w porządku według ktg skurczów nie mam. A te krwawienia to z szyjki odchodzą razem z czopem. Zamiast wkladki musiałam założyć podpaske bo tak to leci mocno. Pęcherz płodowy zamknięty. Lekarz powiedział ze ciąża jest bardzo dojrzała i w każdej chwili może się rozpocząć poród. Ale nie rozumiem jednego.. wyszliśmy ze szpitala i po godzinie czuję się jakbym miała skurcze takie że oddechu złapać nie mogę z częstotliwością co jakieś 3 do 5 minut.. a na ktg nie dochodziły nawet do 10 procent..

Ofelia gratuluję! :)
image
No jakbym swoją historie słyszała ;) Mi właśnie w taki sposób odchodził czop i po wizycie na ip jak babka powiedziałą ze to czop to nie minęła godzina i pod mcdonaldem jedząc hamburgera zaczęły cisnąć mnie pierwsze skurcze ;) Trzymam kciuki !!! Ja daję Ci max 1-2 dni ;)

Ofelia gratulacje ogromne!
image
image
Beata a badali Ci rozwarcie?. Bo ja tak własnie miałam po badaniu rozwarcia. Wszystko nagle przyśpieszało. Coś mi się wydaje, że jeszcze dzisiaj tam wrócisz ;)

Ofelia gratulacje ;)

Afro jakbyśmy się miały następnym razem spotkać i byś chciała wkładki to daj znać. Ja mam w Wejherowie to mogę Ci kupić. To tak na przyszłość ;) U nas kosztują 15.40 i to jest stała cena. A co ciekawe własnie patrze na stronę, że wkładki Belli kosztuja u nich 19,90 a ja w aptece zapłaciłam 38 jakiś cxzas temu. Co to jest za zdzierstwo!.
image
Polika ja właśnie tez nie moge się nadziwić, ze codziennie Oskar robi nowe rzeczy. Właśnie tak się zainteresował matą edukacyjną, że leży (co prawda ze smokiem) od godziny i ani razu nie płakał a tak musiałam do niego chodzić co 5-7 minut. Ogólnie atrzy się na mnie jak do niego mówię. Reaguje na ton głosu... I takie tam ;p No rewelacja ;)
image
Beata w ciagu godziny wszystko moglo juz ruszyc :) Podpaska,mokro,krwisto- jeszcze dzisiaj tam wrocicie ;)
Polika skurcze zlapaly mnie pod Mc Donaldem bo oczywiście obiadu nie było a ja glodna :p no lekarz mnie badał ale powiedział tylko że pecherz płodowy cały i że ciąża bardzo dojrzała i że w każdej chwili może się zacząć. Ale skurcze mam teraz co 5-7 minut więc może przejdą chociaż nie wiem czy nie lepiej by było tam wrócić i już urodzić bo ten ból jest masakryczny :/ ale trzeci raz tego samego dnia jechać do szpitala to już musiałabym urodzic ;)
image
Gratulacje Ofelia! Beata trzymam kciuki żeby dziś się zaczęło :-)
Tak w ogóle to coś mi się kojarzy, że Muminka coś pisała,.ze 11 sierpnia miała mieć wywołanie jak się samo nie zacznie. Nie jestem.pewna ale coś mi świta :-)
Dzięki Róża będę pamiętać...Belli mi nie podeszły ale jj są rewelacyjne
image

image
Beata coz za swietny lekarz :) w 42tc (juz za chwile ;)) wynwrozyl,ze w kazdej chwiki mozesz urodzic hahaha I ciaza dojrzala,no niesamowite ;)
Tak czy siak,wracaj tam i nie mysl,ze TEN bol jest masakryczny bo jeszcze z Nami piszesz ;) Masakra dopiero przed Toba ;) A tak serio to Powodzenia! Latwego i szybkiego porodu zycze :)
Afro mi belli też absolutnie nie pasuja ale jak kupowałam to jeszcze nie wiedziałam co to za g**no... No i nie wiedziałam ile kosztują normalnie.

Monika mi się też coś kojarzy na pewno poniedzialek i to na pewno dzisiaj bo za tydzień byłaby już ponad 2 tyg po terminie a to na długo.
Normalnie samolubna jest, że nie daje znaku życia hihi ;D

A Ty Beatko relacjonuj ;) Teraz my tu wszystkie będziemy żyły Twoim porodem ;) Ja na pewno co karmienie ;D
image
Ewa chciałam tez nawiązać do "masakrycznego bólu" ale nie chciałam jej stresować ;D No i oczywiście również życze jak najLŻEJ!!!
image
Wiecie ja z tych nieświadomych że będzie jeszcze gorzej.. :p ale co za masakra rodzić po raz pierwszy.. ani nie wiem czego się spodziewać ani co oznacza co czy jechac czy czekać.. te skurcze to mnie dobija.. raz co 7 minut później co 3 a za chwilę co 5.. i weź tu bądź mądry.. i ja nie wiem co ze sobą zrobić już tylko leze i czekam na następny bo chodzenie nie pomaga a nic innego jak to dziadostwo złapie jak leżeć i zagryzać pięść nie przychodzi mi do głowy. Pisanie do Was to jedyne co mnie powstrzymuje przed krzyczeniem :p błagam niech nie będzie gorzej..
image
Co do tych wkładek to widziałam ostatnio w gazetce rossmana wkłady babydream, które kosztują 4.99!! Aż niemożliwe mi się to wydało. A dziś była u mnie kuzynka i właśnie powiedziała mi ze ona używała ich i były dobre, i że najtańsze wcale nie znaczy najgorsze. Tylko nie wiem ile tam sztuk jest w paczce.
Beata hahaha w swissie masz dostepne zzo-bedzie dobrze :)

I uwierz mi juz teraz a pozniej tylko wspomnij te slowa- milon razy radosniej rozpoxzynasz pierwszy porod i to wlasnie dlatego,ze nie masz pojecia,co Cie czeka :)

Ja rodze drugi raz a tez nie wiem,kiedy to bedzie TEN moment ,za to doskonale wiem,jak w********cie bedzie bolalo :p

Duzo przyjemniejsze bylo tamto oczekiwanie,teraz czuje sie raczej jak skazaniec.ktody idzie na rzez :p

Nie to,ze chce przestraszyc bo ja sama w strachu ale tak pocieszyc z lekka chcialam,ze Pierworodkom duzo pomaga ta nieswiadomosc bo stres i adrenalina + strach to nic dobrego przy porodzie nie wrozy.. Przy pierwszym porodzie towarzyszy tez radosc :p
Monika wg mnie nic nie przebije jj :)
Te rossmanowskie sa sztywne i grube,mi nie podpasowaly. Chyba,ze teraz cos sie zmienilo.
Beata powodzenia! Oby wyszlo szybko i przyjemnie ;)

Gratuluje tym co urodzily :)

Ja popadam w depresje bo juz za tydzien zostane sama bez meza na 2 miesiace i pewnie wyladuje na sreberku ;) nie wiem jak ja wszystko ogarne ;)

Dzis zajechalam do mopsu zeby sie dowoedziec co z becikowym i sie dkwiedzialam ze nam nie przysluguje heh, nawet nie wiedzialam ze przepisy sie zmienily i trzeba miec maxymalnie 1920 zl dochodu na osobe :/ generalnie moglabym sklamac w oswoadczeniu bo nie rozliczmy sie z podatku w polsce ale sie cykam ze to jakos zweryfikuja i nie chce mi sie dla tego tysiaka sciemniac :) ale w szoku jestem ze taka mamy cudna polistyke prorodzinna ze dla tysiaka kaza sterte dokumentow dostarczac jakby conajmniej 100 tysiecy dawali ;)

A mojej Nadi sie pokrecil dzien z noca :/ w dzien spi od karmienia do karmienia i nie ma mozliwosci jej obudzic a w nocy miedzy karmieniami czuwa :D chyba zaczne cpac jak maz wyjedzie zeby nie spac :D bo nie wiem jak inaczej dam rade ;)

W ogole juz miesiac po porodzie a ze mnie zaczelo mocniej cieknac :/ podpaski wymieniam pare razy i taka zywo czerwona krew i nie wiem czy to normalne ?
Beata zycze Ci jak najlzejszego porodu ale Ewik ma racje jak jestes w stanie trzymac telefon i pisac to znaczy ze jeszcze jest lajcik. Wesolo sie dopiero zacznie robic i wtedy nie pomyslisz o nas:-) ale pamietaj ze kazdy skurcz zbliza Cie do przytulenia Twojego malucha!
Moje chlopaki zasnely. Jeszcze musze ich rozdzielic bo Igi zgniecie Juniora.

Polecacie jakas nianie elektroniczna? musze cos kupic bo to bieganie po domu co 5 minut mnie wykonczy:-)
Ja tam bede o Was myslec w najgorszych skurczach hahaha
Wczoraj rozmawialismy o pierwszym porodzie i przypomnial mi sie moment,w ktorym juz mnie nic nie interesowalo tylko chcialam skakac z okna,zeby przestalo bolec. Na szczescie to byla chwila ;) Zaraz sobie przypomnialam po co tam jestem i Kto mnie tak rozrywa od srodka ;)

Jade po chlopakow bo na rybach siedza ;)
Ofelia gratuluję :)

Beata też myślę,że dzisiaj jeszcze tam wrócisz. I też śledzę rozwój zdarzeń między karmieniami. Mu odeszly wody bez skorczy o 24:30 a o 10 miałam już Matiego przy sobie :) tylko mi tak poleciały,że nie bylam w stanie chodzić. A jechałam do szpitala z podpaskami i recznikamu a i tak bylam mokra.
image
Mam nadzieję, że tam wrócę i urodzę, bo zaczynam mieć tego dość.. Z tego wszystkiego usiadłam i piszę pismo do norweskiego urzędu, bo to zajmuje głowę i staram się nie rzucać komputerem podczas skurczów :D

I oby to poszło sprawnie albo oby szybko mi coś podali, ale też nie chcę jechać tam za szybko, żeby nie siedzieć tam niewiadomo ile i teraz znowu dylemat.. bo ja nie wiem kiedy należy tam jechać :D
image
Beata a może weź ciepły prysznic?
Jeśli to może pomóc to idę! :D
image
Na pewno nie zaszkodzi :-)
i jak pomogl prysznic? albo polez w wannie jak masz mozliwosc.

ale ten czas zasuwa. Eryk ma juz 2,5tygodnia.. takie wydaje sie to odlegle jak jechalam na porodowke! ach!!! :-)
klade sie ale zajrze tu na kolejnym karmieniu:-)
Beata często się spotykam z określeniem,że najlepiej jechac na porodówkę , jak nie można rozmawiać przez telefon :) Nie wiem,czy pisanie na forum się liczy ale wiem,że ja w tym traumatycznym już momencie wtedy , nie zrobiłabym nawet kroku więc pewnie nie ruszyłabym w ogóle już z domu :p
Trafne określenie...podczas obydwoch porodów był taki moment ze nie dałam rady rozmawiać przez telefon :) Beata trzymam kciuki zerkne za 4 godz
image

image
Prysznic przyjemna sprawa, ale skurcze jak bolały masakrycznie tak bolą.. Jedyne co to chyba znowu są trochę rzadsze co jakieś 8 minut, a były już i co 3.. Mąż co chwile pyta czy jedziemy na porodówkę a ja mu, że jeszcze nie.. i biedak robi wszystko byle nie wchodzić mi w drogę bo widzi jak się rzucam podczas skurczów. Wanny niestety nie mamy ale posiedziałam sobie pod prysznicem i chociaż czuję się trochę świeższa :D
image
Ja bym na twoim miejscu pewnie pojechala tam juz i siedziala nawt pod szpitalem. Swoja droga to swiss chyba powinien cie juz przyjac i pomoc w tym bolu skoro to platny porod cholera. a powiedzcie mi dziewczyny czy te skorcze to tak caly brzuch obejmuja? Jak je czuc? Ja przed chwila poczulam blyskawice w brzuchu...dosc ostro ale z jednej strony. Adrenalina od razu skoczyla ale podejrzrwam ze to pikus
A mnie cos kluje brzuch u góry przy mostku. .. nie wiem czemu i tylko po jednej stronie :/
image
Moja koleżanka z pracy rodzila w swiss i tez ja odeslali bo w tej cenie 6 tys
sa 3 doby wiec jak teraz ja przyjma to beda liczyc jakos od teraz.. tak mi ona wtedy tłumaczyła. .

jagunia co do skurczy to ja sama nic nie wiem jak bedzie mnie.mega bolec to pojade :P
no i jak wody odejda to tez pojade ;P
image
Jagunia calusi brzuch a czasem i krzyz opasaja.. Te na porodowce obejmuja kazdy milimetr ciala ;)

Roksana Mala cos uciska,dlugo mialam takie rozne roznosci na tej wysokosci..
I ja slyszalam,ze w swisie oplata obejmuje pobyt niezaleznie od dlugosci trwania i wykonywanych zabiegow,przynajmniej tak na SR mowili.
Lekarz mówił mi że mogę już zostać i u nich poczekać na skurcze ale wolałam jechać do domu, tym bardziej że do swiss mamy 10 minut. Wykoncze się zaraz.. raz co 5 raz co 10 minut.. i jest coraz gorzej a jakiejś systematyczności w tych skurczach brak.
image
Beata ja tez już chyba bym wolała u nich czekać. Tak idzie się pewnie wykonczyc
image
Zajrzę tu za dwie godzinki. Powodzenia Beata!
image
Beata ja już bym wolała u nich czekać, u mnie systematyczności jakiejś wielkiej nie było póki mi nie podpieli oksytocyny .. Wtedy był systematycznie jeden wielki skurcz przez 4 godziny :P :p

Trzymamy kciuki dalej :)
No ja jak tak dalej pójdzie to chyba też pojadę po oksy bo od godziny skurcze są dokładnie co 10 minut i juz mnie wkurzają strasznie..
image
Ej a znieczulenie dają przy rozwarciu czy przy skurczach co ileś tam minut?
image
Dzięki za info Roksana! Czyli i tak jak nie będzie rozwarcia to dalej będę się u nich męczyć.. sama już nie wiem co robić.. mój biedny Mąż to już czeka i czeka żebyśmy w końcu pojechali do szpitala :p a ja próbowałam zasnąć między skurczami ale dziady dokładnie co 10 minut powodują taki ból że masakra i stek przekleństw w moich ustach.
image
W Wojewódzkim od 6cm chyba .. Coś słabo słuchałam. Może Monika pamięta :)
A Ty wiesz jakie masz rozwarcie??
Ja niby z 4cm przyjechałam ale zanim zrobiło się masakrycznie to minęło 5 godzin ... I wtedy miałam pewnie te 5,5cm ..
U mnie będzie pewnie tak samo.. nie dosc ze na codzień przeklinam to w takim bolu moze jakies nowe przekleństwa wymysle ;)))
image
Beata daruj sobie znieczulenie jeśli jeszcze piszesz z Nami na forum :)
Dokładnie to objaśnił anestezjolog na wykładzie. On nie podaje zzo jak widzi taką Ciebie piszącą z przerwą na skurcz ;) Bo taka Kobieta nie odczuje dużej ulgi. A taka która już zwija się z bólu i odchodzi od zmysłów poczuje natychmiast dużą poprawę i adrenalina spada, oksy wzrasta i tempo porodu nie maleje :)

Ja już od progu będę krzyczeć ,że chcę zzo :D Ale poczekam sobie aż zachce mi się z okna skakać - to ten moment, w którym naprawde człowiek już myśli,że umiera ..
A swoją drogą to swiss poza zzo ma jeszcze kilka dobrodziejstw do zaoferowania :) Nawet przy partych jakiś wspomagacz. Także głowa do góry :) Jedźcie na spokojnie, będziecie już pod opieką i klnij ile chcesz-to zupełnie normalne ;)
Ledwo weszłam pod prysznic z wyjściem było jeszcze gorzej.. ubieram się od jakichś 15 minut i czuję się jak jeden wielki skurcz więc tym razem Was Kochane żegnam i jadę do szpitala. Odezwę się jak będzie po wszystkim mam nadzieję albo jak mnie odesla :D bardzo dziękuję za wsparcie i trzymajcie dalej kciuki :)
image
Beata kciuki za szybką akcję :D Wracaj z Maluszkiem :)
Czuję ze juz po :))
image
My też trzymamy kciuki :)
image
A ja coś spać nie mogę, nie wiem czy to Beata przez Ciebie czy co ;-)
Co do znieczulenia to mi.się kojarzy, że dają tak jak Roksana pisze, przy 3-4 cm. Ale zdarza się też, że później też dają.
Mnie w nocy tak spojenie bolało, że nie mogłam się na drugi bok przewrócić, masakra jakaś. I co chwila się budziłam. M się śmieje, że już mam torbę brać i jechać :-D
Ja tez juz wstalam.. dzis do gin :)
Dzis zrobilam dzien urodowy . Takze ostatni raz chyba na pol roku bede miec dopelnione rzesy i zrobione paznokcie u stop- bo niestety nie dam rady ich juz dotknac hehe
dziewczyny czy majac juz dzieciaczki macie czas pojsc do kosmetyczk chociaz na brwi nie mowie o jakis rarytasachi czy gdziekolwiek ?:) same?:)
image
buhahahahahahah ;))
image

image
Melduje sie z moim syneczkiem,wczoraj przyszedl na swiat przez cc.Franek 11.08 3kg i 56cm
image
Ja nawet nie mam jak do fryca pójść :( ale jak już będzie się miało ustalone pory karmienia to myślę,zębie bdzie problemu :)
image
Gratulacje Muminka i czekamy na rację :)
image
Muminka gratulacje ;) czekamy na relacje;))

afro - hehe czaje ten wybuch śmiechu :)

chaton- jest nadzieja rozumiem?;)
image
Muminki gratuluję i opowiadaj jak cię przyjęli i czemu cc- oczywiście jak dojdxisz do siebie, Roksana regulacje brwi możesz zrobić między kamieniami :) a na serio to na początku może być ciężko ale z.czasem nie będziesz mieć problemu
Muminka gratuluje!!!!!!!!!!! wracaj do nas:-)

Roksana wszystko da rade! z.jednym.dzieckiem to jest pikus! umawiasz wizyte. jedziesz z kims dodatkowym np. babcia. Ona spaceruje a ty poddajesz sie kosmetyczce w razie nadprogramowego karmienia jestes blisko:-)
Ofelia, Muminka gratuluję.
Beata trzymaj się (choć już może jesteś po).

Widzę, że dzisiejsza noc była pełna wrażeń i wpisów. Ja w nocy (szczególnie teraz gdy się trochę ochłodziło) mam 1 pobudkę na siku i idę z zamkniętymi oczami a następnie wracam do łóżka padam jak kłoda i dalej śpię do rana, więc wszelkie nocne emocje mnie omijają.
Muminka gratulacje!!! Nareszcie ;)
image
image
Muminka gratulacje! Ja nadal nie wiem, gdzie się w tobie zmieściło 3 kg dziecko ;) Teraz pewnie jesteś wklęsła hihi :)

Gratulacje Muminka, jednak dobrze datę pamiętałam :-)
Ciekawe tez co u Beaty?
Roksana ja z jednym dzieckiem nie miałam żadnego problemu żeby gdziekolwiek jechać czy załatwić. Bardziej się boję jak to będzie z dwójką ale też myślę, że nie będzie źle bo starszak na szczęście chodzi do szkoły. Wszystko się da :-)
Muminka gratulacje! No i zdaj relację jak było jak już dojdziesz do siebie.
No i czekamy na fotkę Twojego maluszka no i oczywiscie brzuszka :)
image
Roksana ja sama reguluje brwi wtedy gdy śpi. Ciezko mi się wybrać gdziekolwiek. W niedzielę byliśmy na chrzcinach i przygotowania wyglądały tak: chrzciny na 12:30 w Rumi ja mieszkam w Gdańsku. 8 wykapalam się-cyc,umalowalam,uczesalam-M się zajmował małym,później cyc i przed samym wyjściem się ubralam.dojechaliśmy do kościoła- cała msza cyc ( dobrze że bylo gdzie usiąść na dworzu )

Ale we wrześniu ide na dwa wesela więc do fryca muszę isc:)

Rozczynka byłaś w Mohito? Mi tan bratowa kupiła kiecke i całkiem fajna jest. Rozpinana jest cała i niE jest obcisla co dla mnie było ważne :)
image
Muminka teraz przez brzuch może liczyć kregi na kregosłupie ;D
Gratulacje ;)

Ciekawe czy Beata ma internet w tel. Mam nadzieje bo jak nie czekaja nas 3 dni czekania ;p

Roksana ja akurat dawno nauczyłam się sama ogsarniać bez pomocy kosmetyczki ;p A do fryca ide w pt i będę miała babcie w pobliżu ;p
Afro jestes bezbłędna ;D

Chaton nie wiem nawet czy mam u siebie ten sklep... Ale poszukam
image
Muminka gratulacje :) jestem ciekawa czy jestes zadowolona z opieki w Redłowie, ale pewnie jak dojdziesz do siebie to wszystko opiszesz

ja właśnie powolutku sie ogarniam, dzisiaj Kubuś wstał przed 8 i dopiero teraz porządnie zasnął więc mam czas dla siebie i dla mojego domu (tzn. trzeba troszkę ogarnąć mieszkanie :)) a starszy z tatą na spacerze

Beata trzymam kciuki mocno zaciśnięte, choć może już po wszystkim
image
Ja również się melduje, ja już rozakowana z Synkiem 7.08 godz. 20:14 an Zaspie rodziłam, najpierw 3 dni na patologii, 2 razy wywoływali mi poród oksytocyną, podczas kolejnej nieudanej próbie nagle mi wody litrami odeszły. 12 godzin rodziłam, , rozwarcie na 4,5 palca, ale z braku już postępu i spadek tętna dziecka porodu od razu cesarka. Podłączona NON STOP pod oksytocyne, bo bez niej ŻADNYCH skurczy nie miałam. eeech, jak o tym wszystkim pomyślę.... podziwiam Nas wszystkie :)
Synek Filip ma 52 cm, 3350g po urodzeniu ważył. Teraz troche spadł z wagi, mam problem bo nie mam swojego pokarmu w ogóle i musze go karmić mlekiem, kurde ale mam doła z tego powodu..... czemu ja pokarmu nie mam... cały czas herbatki, laktator, to może przez pół dnia pól zyżeczki siary odcigne.. dostawiam go do piersi, i potem mleko bo nic w pirsiach nie mam. pośpi może ze 2h, i znow placze..
image
ROZPAKOWANE

CZERWIEC:

LIPIEC:

SIERPIEŃ:

11.08 (4.08) Bauaganiarka - córeczka - 3700g - ? - ?
11.08 (29.07) Muminka - Franek - 3000g - 56 cm - CC - Redłowo

-WCIĄŻ CZEKAJĄCE-

Lipiec:

Sierpień :

kasia28 - 8.08
Asia - 16.08 - kliniczna
jUstme. - 21.08
Muminka,Klaudia gratulacje- czekamy na zdjęcia na fb :)
Ja czoraj kupiłam sobie farbę do włosów i czekam aż przyjdzie do mnie jakaś koleżanka mi położy :) W Rossmanie jest promocja Loreal Prodigy 5 za 21 zł a jest dobra i bez amoniaku.
Moja Zuzia wczoraj co chwilę chciała cyca aż finał był taki,że zwymiotowała samym mlekiem.
Klaudia ja jeszcze w domu nie miałam pokarmu ale bardzo chciałam karmić i udało się a nawet popłakałam się z żalu w szpitalu jak dawali jej mleko strzykawką :(
image
Właściwie to została Nas 6tka na placu boju ...
Ja tu zostanę do września ! Wnerwia mnie to już tak strasznie,że zaczęłam się zastanawiać na cc w swissie, 6tysiaczków i problem z głowy a tak to znając moje szczęście urodzę za 3tyg 4,5kg chłopa, rozerwie mnie na wszystkie strony i będę się goić do przyszłego lata :/
Ojj dzisiaj to nie mój dzien :/
Jeszcze gdyby te przepowiadacze nie bolały to pół biedy ale każdy dzien wygląda tak samo męcząco :/Min, 3godziny skurczów , co 20 minut , pewnie że to lajciki ale na tyle upierdliwe,że nie dają normalnie funkcjonować ...
GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

Muminka gratulacje ! Czekamy na opis i fotki :)
Co do czasu dla siebie to ze Starszakiem mogłam załatwić wiele spraw, mimo że byliśmy zupełnie sami - złote Dziecko :) Do dzisiaj świetnie Nam wychodzi ta współpraca , choć bywają i gorsze dni ;)
Teraz też nastawiam się optymistycznie , w końcu dziecko to dziecko a nie 3 wojna światowa, która zakłóciłaby cały schemat.
Pierwsze dni u nas to była totalna dezorganizacja a teraz jakoś się wyrabiamy. Ola trochę bywa "poszkodowana" ale staram się mieć w ciągu dnia też czas tylko dla niej.
image
Zastanawiałam się wieczorem skąd ta okropna zgaga a teraz tak patrzę,że moje Dziecko chyba zmieniło zdanie i się wycofało bo brzuch najnormalniej w świecie znowu jest bardzo wysoko ..
Jakie to wszystko jest irytujace :/
Gratulacje dla nowych rozpakowanych mam!
dziękuję za rady apropos nawalu, dużo mi pomogły. Chyba najgorsze już mija :-)
image
Gratulacje dziewczyny!!

kklaudia...nie załamuj się, predzej czy póżniej będizesz miała ten pokarm..

Ewik, jak byś chciała isc do SM na cesarke to płącisz 7000 :) sn kosztuje 6..no i nie planowana cesarka tez 6. I po sn trzymają zawsze dwie doby a po cc trzy.
No i faktycznie, dużo nas nie zostało . Ewa ty już nie wymyślaj z tym cofającym się brzuchem heheh :) Ja możliwe że dotrzymam Ci towarzystwa do września, bo u mnie nie dzieje się nic a nic :)
Gratuluję nowo rozpakowanym mamusiom :) my powoli ogarniamy się w domku, Amelka ma taki apetyt, że aż zaczęłam się martwić, ale dziś po wizycie u lekarza okazuje się, że poprostu to duża dziewczynka i tyle potrzebuje :) przy jednym karmieniu wciąga 100 ml mm, a waży już 4300 g. Niestety Mała ma problem z efektywnym ssaniem, wiec musi być na mieszanym pokarmie, ale robie co mogę aby dostała jak najwiecej mleczka od mamusi ;)
image
ROZPAKOWANE

CZERWIEC:

LIPIEC:

SIERPIEŃ:

7.08 (29.07) kklaudiaa - Filip - 3350 g - 52 cm - CC - Kliniczna
11.08 (4.08) Bauaganiarka - córeczka - 3700g - ? - ?

-WCIĄŻ CZEKAJĄCE-

Lipiec:

Sierpień :

kasia28 - 8.08
Asia - 16.08 - kliniczna
jUstme. - 21.08
image
image
Zerka pewnie dzisiaj już się zamelduje w końcu to zamkniemy oficjalnie lipiec ;) no chyba że w szpitalu dłużej posiedzi.

Ja mogę oficjalnie pożegnać karmienie piersią. Mimo usilnych prób rozbujania laktacji w dalszym ciągu pokarmu tyle co kot napłakał a młoda dojada mm co raz więcej wiec się nie najada nic a nic. No ale pocieszam się że przez miesiąc zdążyła wyciągnąć trochę dobrego :)

Tak mi się przypomniało że chyba Rozyczynka pytałaś o to czy brzuch pobolewa okresowo teraz to ja powiem Ci że wczoraj miałam wrażenie że okres już dostanę za chwilę. Ale dzisiaj przeszło. Ja po pierwszym porodzie w sumie okres dostałam jakoś zaraz po połogu też więc jakoś szczególnie by mnie to teraz nie zdziwiło...
image
image
Rozyczynka, a jak często i po ile dajesz ten Sabsimplex? Ja wczoraj dostałam od przyjaciółki, ale nie wiem jak podawać.
czekająca
termin na 11.08- synek
Jutro chcę podjechać na Zaspę żeby zrobili mi KTG. Mam nadzieję, że nie zostawią mnie na patologii. /3 grupa łożyska/. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy i te które już tulą swoje maleństwa.
Melduje się jako rozpakowana :))

O 11.30 przez cc po 12 godzinach skurczów i przebiciu pęcherza wody były zielone wiec szybka decyzja o cc bo główka dalej była za wysoko.

Tymek 3770gram i 53 centymetry milosci :)
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gdyby któraś mogła poprawić na liście Klaudię, bo wpisałam jej kliniczną a Zaspa powinna być ;-)
Jupiiii :-) Gratulacje Beata!
No właśnie kurczę tak to jest, czekają tyle czasu z Ewentualnym wywołaniem, a tu ile razy wody zielone...
chcialam zaktualizowac liste ale chyba jakis blad jest bo mi powtarzanie wypowiedzi wyskakuje.chyba kto inny musi to zrobiac. ew pozniej sprobuje :/
image
image
W dalszym ciagu nie daje rady wiec pozostaje mi pogratulowac kolejnej mamie i powitac nową :)
image
image
Martika ja znalazłam taka ulotkę tego
http://www.cosmopolitus.com/simplex-kvapky-30ml-p-246.html?language=pl&pID=246&language=pl
ale daje jak widzę, że jest niespokojny, że go brzuszek boli i około 15 kropel. Albo jak mi za długo kupy nie robi.
image
ROZPAKOWANE

CZERWIEC:

07.06 (09.07) - Awanturka - Wituś 2530 - CC - Kliniczna

LIPIEC:

28.07 (04.08 ) Ofelia Tymoteusz - 3450g - 54 cm - Kliniczna

SIERPIEŃ:

01.08 (24.07) Agamak13 - Amelka -3890g - 56 cm - CC - Kliniczna
01.08 (17.08) Mamita - córeczka - 2690g - 51 cm - SN - Zaspa
04.08 (07.08) Koralik - Kubuś - 3840g - 57cm - CC - Redłowo
05.08 (04.08) Inspired - Amelka - 3720g - 54 cm - CC - Swissmed
07.08 (29.07) kklaudiaa - Filip - 3350 g - 52 cm - CC - Zaspa
08.08 (06.08) Sierpniowa - córeczka - 3450g - 56 cm - SN - Kliniczna
11.08 (04.08) Bauaganiarka - córeczka - 3700g - ? - ?
11.08 (05.08) BeataI-J - Tymek - 3770g - 53 cm - CC - Swissmed

-WCIĄŻ CZEKAJĄCE-

Lipiec:

Sierpień :

kasia28 - 8.08
Do - 11.08 - synek
Asia - 16.08 - kliniczna
jUstme. - 21.08
image
No i gratulacje Beata! ;) Szkoda, ze tyle czasu się męczyłaś a i tak Cię pocieli. Ale najważniejsze, ze masz już synalka przy sobie ;)

Hej Do ;) A gdzie zamierzasz rodzić?.
image
My się z Filipkiem dopiero poznajemy, ale jest coraz lepiej. Cały czas chodzę i ryczę, nie mogę sobie jakoś do ładu i składu dojść, ale w sumie to wszystko bym chciałą od razu, a dopiero wczoraj do domku wróciliśmy...

W czwartek położna przychodzi do domku. Kurcze, tyle tego załatwiania w papierach jest...
A dziewczyny, ja dzwoniłam na Wałową na bioderka, na wypisie mam żeby w 4 tygodniu jechać to skontrolować, a na Wałowej mówią że oni robią w 6 tygodniu życia malucha. To ok wszystko? Nie za późno?

A co do mleka to cały czas odciągam i pije herbatki, wierze w to że się uda, ale mam głupie nastawienie i humor więc to też na pewno nie pomaga.. Mąż też do pracy nawet dzień wolnego nie ma..

Ale najważniejsze że Synek zdrowy i jest z Nami :)
image
Beata gratulacje :)
image
Beata gratulacje !
To chyba Twój Maluszek miał mieć ponad 4kg?? Jeśli tak to jeszcze lepsza wiadomość :) Jest szansa,że i mój nie będzie takim kolosem :D
Beata gratuluję!
Kklaudia nie martw się, nie jesteś sama, ja też co chwilę rycze.. Ba szczęście mój m będzie ze mną 2 tygodnie i dużo mi pomaga :-) nie wiem co bym bez niego zrobiła...
Chyba już opanowałam nawal pokarmu. Tylko karmie przez nakładki silikonowe, a moja położna twierdzi, że to może doprowadzić do zastoju pokarmu... Już sama nie wiem, mala tylko z nakładkami potrafi ssać...
image
Jagunia a to ceny musiały pójść w górę ;) razem z moim brzuchem .. ;)
I wiesz co, naprawde często jest tak,że te bezobjawowe rodzą i szybciej i sprawniej niż taka ja , która ma wszystkie objawy poza konkretnym .. Nie dość że teraz się pomęczę to na porodówce pewnie zamiast łatwiejszego porodu będzie powtórka z rozrywki :/

Cały dzień jestem jakaś padnięta , już drugą drzemkę miałam - od razu mi się przypomniały dni do 8ego miesiąca tej ciąży .. Pewnie znowu wyniki mi poleciały . A mam już wszystko gdzieś :/
Beata gratuluję :) najważniejsze, że maluszek zdrowy, a TY już masz go przy sobie. Szczerze to ja też nie rozumiem czemu tak czekają skoro już dawno po terminie. Też miałam wody zielone, a przez to mój starszy synek miał podwyższone crp.
image
Myślałam nad Kliniczna ale bylam 1 sierpnia aby zrobic KTG i bylo tyle rodzacych, ze pojechalismy do Swissmedu i prawie od reki mi zrobili za 50 zl. Sprobuje pojechac jutro na Zaspie i zobacze jak wyglada sytuacja. Ostatnio rodzilam w Wojewodzkim i jakos nie mile mam wspomnienia.
Beata gratulacje!

Dzięki dziewczyny! Mam lęk przed zrobieniem Juniorowi jakiejś krzywdy i boję się go podnieść :/ wprawdzie jeszcze leżę i moze dlatego te problemy ale boję się czy to mi przejdzie :(

Muminka gratulacje!! :)
image
Sierpniowa tak na logikę po co dają nakładki dla matek z nie takimi sutkami skoro moga nam narobić takie szkody?. Ja karmiłam Oskara przez 2 tygodnie z nakładkami a później jeszcze tydzień na zmianę bo trochę czasu i nerwów potrzebowałam, żeby nauczył się jeść i w dalszym ciągu moje sutki nie są wystające. No może po karmieniu ;p Więc nie słuchaj i karm tak długo jak będziesz potrzebowała.

Beata nie zdajesz sobie sprawy jak mi długo zajmowały zakładanie Oskarowi wiecznie spadających niedrapek. Dłużej je zakładałam na te malutkie rączki niż on w nich leżał ;D No i jak połozna powiedziała, że przydałoby sie go przewinąć to aż się spociłam na samą myśl. A tertaz noszę go z taka lekkością, że większość twierdzi, ze w końcu mu krzywdę zrobię ;p Ja. Lewa ręka do dzieci ;p

Ewa no spij kobieto puki msz okazje bo ja gdybym miała wybrać wygraną 10tys w totka a przespanie 12h to bym wolała spać ;D A nie chcę krakać, ale skoro z Niksem nie miałaś probleów to zazwyczaj jest tak, ze drugie dziecko jest inne i pewnie da Ci popalić.

No i moje dziecię znowu troszkę dorosło bo polezy chwilkę sam, bez smoczka, bez maty. No nadziwić się n ie mogę ;p No ale tak długo go smokiem zapychałam, zeby cos zrobić, że teraz mam problem z usypianiem bez. A on jak na złość go wypluwa jak przysypia i co?! RYK ;P i tak kilka razy.

Do - Beata rodziła w Swissie więc może przyda Ci się jej opinia o tym, szpitalu ;) Ale fakt, że znalezienie szpitala państwowego bez kolejki na IP ginekologiczną graniczy z cudem. A KTG od tak bez kolejki nigdzie Ci nie zrobią.

Kklaudia jak się nastawisz psychicznie, ze będziesz miała pokarm to on się pojawi. Musisz dać chwilę organizmowi bo przez CC tez dostał bum i nie do końca wie, ze maluszek jest już na świecie. Tak jak mi powiedziała moja ciocia. Pokarm robi się w głowie, a potem w cyckach. I coś w tym jest ;)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Beata nie bój się,krzywdy nie zrobisz
Nam się wydaje, że te dzieciaki sa takie kruchutkie i delikatne a sa w rzeczywistości takie giętkie, że trudno im zrobić krzywdę ;p
image
Polika na pewno juz nic z cyckow nie wycisniesz?
Klaudia jak przychodzi do Ciebie nasza portowa polozna to spokojnie. Pogada 10 min, sama uzupelni dokumenty, zobaczy malego i pojdzie.
Tez mam wlasnie dylemt co do bioderek. Zarejestrowaly mnie w 6tyg zycia Eryka a tez gdzies slyszalam ze trzeba to teraz robic szybciej? Dziewczyny kiedy Wy robicie/robilyscie to badanie?
klaudia daj znac kiedy sie ogarniesz to pojdziemy na spacer:-)

Beata gratuluje!!!
Jak ja wam zazdroszczę rozpakowanym... Porodzie przybywaj!!
Ja juz dzisiaj ledwo chodzę, im bliżej terminu tym gorzej :-/
sabbi ja ciągle ją przystawiam, coś tam poleci ale flaczki puste są po 2 minutach i mała się wkurza i tak było od początku. Mój nawał wyglądał tak, że raz rano miałam pełne cycki które wystarczyły na 1 pełne karmienie a później walka cały dzień żeby się coś uzbierało a młoda ciągle głodna i dojada co raz więcej. Przy młodym była taka sama sytuacja ale z nim darowałam sobie po kilku dniach bo on dodatkowo w ogóle ssać nie chciał. Tu miesiąc minął bo chciałam żeby chociaż siarę i przeciwciała jakieś dostała więc moje minimum w planie wykonałam. Myślałąm że z pół roku chociaż pokarmię ale trudno. Są plusy i minusy takiej sytuacji.

Ja też chcę teraz młodą rejestrować na bioderka. A to na NFZ też się da za darmo jakoś?Ja już nie pamiętam jak to było z młodym. Nie orientuję się w tym wcale a wcale...
image
image
Od ręki ktg można zrobić w polmedzie na Manhattanie we wrzeszczu
Dziewczyny na jakim poziomie w 38-39 tyg mialyscie wody? AFI?
image
Roksana w 38tc miałam 6,5 a 2 dni później w Szpitalu już 8 na szczęście .. Norma od 8.
Dlaczego pytasz?
Bo ja mam wlasnie 8 i nie wiedzialam czy to tak w miarę. .
image
Rozyczynka dzięki za informację! Właśnie dałam Małej krople i zobaczymy czy będzie lepiej.
marta mam nadzieję że będzie lepiej. :) kurcze mam teL zastępczy i otworzenie wątku zajmuje mi 8 minut! Chyba daruje sobie na razie forum na nim :p Ja mam usg w 8 tyg. Niby najlepiej 3 albo 4 no ale jak nie było terminu to trudno. A jakoś się tym nie przejm
Żadna nie rodzi??
Dzisiaj 13ty - zaplanowany przeze mnie dzień porodu .. Szkoda,że wszyscy mają w nosie moje plany :/
Zrobiłam już wszystko,co mogłam aby nie przenosić, rycyny tylko nie próbowałam ... I na nic się to zdało :/ Wiem, wiem ... Jeszcze niby 5 dni do terminu ale czuję w kościach ,że to nie koniec odliczania :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kurczę coś.z cyckiem nie tak, twardy jak kamien i cholernie boli... A przystawiaj nazmiane...młody zje i działam laktatorem bo mi się to nie podoba
Ewa ja juz nic nie mówię... Wg mojej lekarki powinnam urodzić jakieś dwa tygodnie temu, a dalej się kulam! Gdyby nic nie mówiła to może bym się tak nie nastawiała. W sumie to nawet mogłabym urodzić po terminie, bo dość by mi pasowała późniejsza data urodzenia małego, no ale widzę, że ja tu nie mam nic do gadania ;-) No i juz mi się naprawdę nie chce chodzić z tym brzuchem bo coraz ciężej...
Afro tylko nie lekceważ sobie tego bo z tymi naszymi mleczarniami nie ma żartu.
image
Tylko tym laktatorem nie opróżniaj do końca bo będzie się za dużo pokarmu produkować.
Czy Wasze dzieci też tak łapczywie jedzą,że ulewają po karmieniu?
image
moja tak łapczywie je ze wiecej powietrza niz mleka na poczatku łyka. przez to nawet rzygnac jej sie zdarza przy beknieciu...
image
image
Polozna mówiła zeby laktatorem odciagac tak 20 ml
image
Jak dziś odciągam mleko to więcej mi leci ale nie ma szału, z 20 ml czy 40 nazbierałam. Ale coś się może rusza. Mały już coś czuje i nie chce się jemu ssać cycka bo trzeba się natrudzić, a z butelki o wiele wygodniej.. mimo płaczów i tak Go przystawiam.
Sabbi, przychodzi położna z Portu do mnie. Ona też waży dziecko? Niewiem jak to jest, czy to obowiązkowe jej zadanie :)
my dzisiaj byliśmy u pediatry, Kubuś w tydzień przybrał 300 g więc bardzo się cieszę, że przybiera bo czasem mam wrażenie, że w tych moich piersiach za wiele mleka nie ma, a nawał mnie ominął

jeju tak patrzę na tą naszą listę i pamiętam jak każda z nas się zapisywała jak się dowiadywała o ciąży, a tu teraz czekamy na kilka osób które mają się rozpakować i lista będzie zamknięta. Jak ten czas leci
image
moja położna przychodzi z wagą i waży
Klaudia mi położna jak dokarmiałam mówiła,że ważne jest by najpierw przystawić do piersi a później dać butlę
image
No mojcycek był niemal że kwadratowy,Ale wydaję mi się ze cycki poprostu zwiększyły produkcję bo młody ostatnim czasem i 2 cycki opróżniania... O laktatorze to wiem że tylko trochę..Maks jest mistrzem w ulewaniu dziś chodził w slunaku...
Bylam dzis w szpitalu na Zaspie- 3 osoby przede mna. Ogolnie lacznie z KTG 3 godziny tam spedzilam. Szkoda, ze przez SOR trzeba przejsc zanim trafi sie na IP. Ilosc wod w porzadku, przeplywy ok i KTG tez poprawne. :) Za dwa dni mamy znow kontrolnie podjechac na KTG. Jedyny minus to taki, ze kazali mi 40 minut na plecach lezec w czasie badania no i sam widok szpitala na mnie zle dziala ale przezylam i spokojniejsza jestem. :)
to mnie pocieszyłyście bo moja tak je,że i ulewa i ma czkawkę
image
Moja mała często dostaje czkawki po jedzeniu, no i również ulewa.
U nas wczoraj była położna i wazyła dziecko.
Koralik mi właśnie nawał mija i akurat to mnie cieszy, bo strasznie mi doskwieral, mała nie była w stanie zjeść tyle mleka, piersi były mega twarde i bolesne. Ale tak jak już wcześniej dziewczyny pisały, to szybko mija :-)
Monika no właśnie! Ja wg ich proroctw miałam urodzić do końca zeszłego tygodnia !
Gdybym miała pewność,że Mały nie przekroczy 3600g to mogłabym jeszcze pochodzić mimo,że ciężko ;)
Pogoda i tak się skiepściła - tzn. teraz bomba ale z Małym chciałam jeszcze letnio pochodzić :)
Ja dzis posprzatalam ostro :) i dzis pije herbate z lisci malin :) no zobaczymy ;)
image
Z tego co wiem to herbata żeby coś pomogła powinno się ją pić chyba ze trzy razy w tygodniu od 38(?) tc, a tak raz to nic nie da. Chyba ze to sprzątanie Ci Roksana pomoże :-)
Ja dziś wyszorowałam szczotką na kolanach fugi i kafelki w korytarzu, stwierdziłam, że jakieś takie brudne no i przy okazji mam nadzieję, że coś się ruszy :-)
Oczywiście chodziło mi o trzy razy dziennie tą herbatę :-D
Oczywiscie o takiej czestotliwosci mowie :)
image
Roksana może masz mniej oporny organizm bo ja herbatę z liści malin piję od 36tc 2xdziennie + wiesiołek 3xdziennie + 3xS a skutki żadne :/
Teraz się zbuntowałam i od poniedziałku odstawiłam wszystko.
Wczoraj machnęłam jeszcze gorącą kąpiel i efekt taki,że brzuch mnie boli nieustannie ale nie nastawiam się na poród przed czasem a nawet nie w terminie :/
U mnie moj R o naeet 1x S nie chce słyszeć takze musze wszystkie inne metody próbować. Chcialabym do konca tego tyg juz byc rozpakowana także dzialam :)
image
Klaudia ta polozna nie ma wagi. Zaprosi cie do przychodni na dzieci zdrowe aby zwazyc malego.
generalnie ja dalej nie wiem po co ta wizyta byla:-) chyba zebym dzien wczesniej w formie gimnastyki poporodowej ze szmata pobiegala:-)

a tak na serio kto wie czy juz moglabym cwiczyc brzuch... bo ta wiszaca falda zaczyna mi przeszkadzac:-)
Roksana ponoć masturbacja tez pomaga :D :D

Sabbi książkowo po 6tyg po porodzie sn ale ja bym poczekała po prostu na kontrolę u gina :)
Ewa moze jak zapniesz torbe do szpitala to pójdzie ? :D

Ja tam nic nie przyspieszam..tak mi się dobrze śpi, z wyjątkiem przewracania bo to wyższa szkoła jazdy...ale i tak spie jak suseł. Torbe też mam niedopiętą...a mała jak będzie chciała wyjsc to wyjdzie :)
ja ze swojej strony moge polecic pływanie w jeziorze ;) żabką :)
image
image
ja też próbowałam przyspieszyć przyjście na świat mojego starszego synka i i ze wszystkich znanych mi wówczas sposobów (bo dzięki Wam wiem, że jest ich więcej :) nic nie pomogło :)
image
Gratuluję wszystkim kolejnym rozpakowanym mamusiom :)
U nas powolutku do przodu, Liwia jest bardzo grzeczna póki nie jest głodna lub gdy się jej nie przebiera :D Dzisiaj była u nas położna i mimo moich najszczerszych chęci karmienia piersią chyba nic z tego nie będzie pokarmu mam mało a mała niestety nie przybiera na wadze :( także musze dokarmiać butelką. Jutro druga wizyta kontrolna u pediatry i kolejne ważenie zobaczymy czy przybrała i co dalej. Ogólnie mimo wpisanego porodu o czasie 37 tydzien i 1 dzien każdy lekarz traktuje mała jako wczesniaka.
Spacerki jak narazie super tylko raz miałyśmy awarie i trzeba było dokarmiać także publiczne karmienie juz za nami ;)
image image
Polika pływałam w morzu i nic ..

Jagunia no zapiąć zapięłam :P Ale nawet nie wiem,czy mam już wszystko.. Jakiś bunt mną zawładnął .. O niczym już nie myślę :p
No, bo ja pływałam w dniu terminu... :/ ;)

Jeszcze chwila i będziemy się umawiały na spotkanie z maluszkami wszystkie. Minie szybko dziewczyny :)
image
image
to szkoda że nie ma wagi, liczyłam że dowiem się jak Mały przybiera ze zwględu na dokarmianie mlekiem.
I teraz pokarm mi się pojawił, piersi twarde - a mały tak się przyzwyczaił do butelki że w ogóle nie chce piersi ssać, pytanie co tu robić, czy mimo wszystko, płaczu po godzine mam go na siłę przystawiać żeby ssał pierś?..
Dzieki dziewczyny za gratulacje :-) wszystkim rozpakowanym mamuskom tez gratuluje :-)
Koralik pytalas o Redlowo,zlego slowa nie moge powiedziec,opieka,wyposazenie,wsparcie ,wszystko jest dla mnie na 5 :-)

My jeszcze w szpitalu,Franek jest grzeczny i co najwazniejsze zdrowy :-) pokarm mam wiec jestesmy dobrej nadziei :-)

Odezwe sie wiecej jak bede w domu :-) wszystkie nierozpakowane do.boju!! :-)
image
dziewczyny a co z zerka?

muminka a moze zerka jest teraz w szpitalu z toba? ciekawe co u niej.moze jeszcze jej nie wypuscili...
image
image
a nie. ona w wejherowie przeciez
image
image
Polika na pewno tuli maluszka,ale na fb nic nie pisala
image
Klaudia próbuj go przystawiać cały czas do cyca, będzie głodny to będzie pił :-)
Klaudia a moze sprobuj przez nakladki zeby zalapal?

Sabbi to co czekamy jeszcze az Klaudia bedzie gotowa i czas na jakis wspolny spacer :)
image
Tak się zastanawiam,czy przypadkiem mój Syncio nie zmienił położenia ..
Do tej pory był główką w dół, d*psko pod żebrami, po lewej stronie brzucha nóżki a po prawej kręgosłupik . Nad ranem czułamjak się mocno kręcił i na milion procent po lewej stronie nie ma już nóżek - jest za to coś kulistego i twardego - podbrzusze zrobiło sie takie hmmm"puste" i po prawej stronie jakby teraz są nóżki..
I nawet wczeraj pisałam ,że brzuch mi się podniósł .. No byłyby niezłe jaja .. Bo od porodu gorszy jest tylko poród miednicowy :/
Ewa ja się nad tym samym zastanawiam :-D Tylko u mnie po prawej stronie tak jakby d*pka (główka???), a wcześniej była po lewej. Juz sama nie wiem czy to jakaś schiza czy faktycznie się przekręcił...
moze nowy watek?
Hej Dziewczyny melduję, że urodzilam, CC w Wejherowie, 10.08.2014, 52cm i 3120g szczęścia :) Pozdrawiam :) Więcej na fb
ROZPAKOWANE

CZERWIEC:

07.06 (09.07) - Awanturka - Wituś 2530 - CC - Kliniczna

LIPIEC:

28.07 (04.08 ) Ofelia Tymoteusz - 3450g - 54 cm - Kliniczna

SIERPIEŃ:

01.08 (24.07) Agamak13 - Amelka -3890g - 56 cm - CC - Kliniczna
01.08 (17.08) Mamita - córeczka - 2690g - 51 cm - SN - Zaspa
04.08 (07.08) Koralik - Kubuś - 3840g - 57cm - CC - Redłowo
05.08 (04.08) Inspired - Amelka - 3720g - 54 cm - CC - Swissmed
07.08 (29.07) kklaudiaa - Filip - 3350 g - 52 cm - CC - Zaspa
08.08 (06.08) Sierpniowa - córeczka - 3450g - 56 cm - SN - Kliniczna
11.08 (04.08) Bauaganiarka - córeczka - 3700g - ? - ?
11.08 (05.08) BeataI-J - Tymek - 3770g - 53 cm - CC - Swissmed
10.08.2014, Zerka Tymoteusz 52cm i 3120g-CC-Wejherowo
-WCIĄŻ CZEKAJĄCe

Sierpień :

kasia28 - 8.08
Do - 11.08 - synek
Asia - 16.08 - kliniczna
jUstme. - 21.08
próbiowalam nowy watek zalozyc ,ale cos mi nie idzie jakies powtarzanie tresci
image

image
Zerka gratulacje
image

image
bauaganiarka na klinicznej hehe ;)
image

image
Mimmosa jestem gotowa spacerowac:-) . Tylko w zwiazku z tym ze mam ich dwoch spacerujemy na place zabaw. Starszak sie bawi, Junior spi a ja kimam na lawce:-) Wychodze codziennie kolo 10-11 a Ty?
Ja zaraz spróbuję założyć nowy
Monika ja na szczęście sobie przypomniałam,ze jutro mam wizytę u mojej Ginki - ale się zdziwi :p
Mały już się tak kręcił,że raz z prawej, raz z lewej miał kręgosłupik ale teraz to jakaś inna część ciała - tej jeszcze tu nie było :P
Ja się dziś zastanawiałam tak właściwie... Bo następnej wizyty juz nie mam. A jak nie urodzę do terminu to chyba wypadałoby iść wtedy w poniedziałek lub wtorek?? Jak myślicie?
Ja mam zwolnienie do 21 sierpnia jezeli nie urodze to i tak tego 22 podejde po zwolnienie ..
image
Zapraszam do nowego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=557748#post9723313

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (108 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

do góry